Yes!

Min snuttegull Björn Gustavsson är med i parlamentet ikväll, det får ni ju bara inte missa. Jag förstår fortfarande inte hur en blond, spenslig clown som han kan vara så tilldragande. Jag faller ju inte ens för blonda killar. Men han har väl Det. Dragningskraft. Till och med genom tv-rutorna. Jag vet att han aldrig kommer bli min, ack och ve, men jag tror jag kan nöja mig med ögongodis faktiskt. Titta bara.


Söndagspromenad

Är alltid skönt att ta sig ut en sväng och få lite frisk luft. Det har snöat hela natten och dagen och det är rätt mysigt att gå ut och gå då. Försökte ta lite vintriga bilder, men det fanns tyvärr inte så mycket att fota längs vägen. Någon ok bild blev det iallafall.



Första advent

Ingen julstämning, ingen adventsstjärna, ingen glögg och inga pepparkakor. Magin försvann egentligen för många år sen, men i år är den verkligen frånvarande. Julen har tappat sin mening. Jag minns julen då jag var 12. Vi bodde då i en liten villa ute i ingenstans i Jämtland. En riktig gran stod i vardagsrummet, där också mamma och pappa hade sin säng på den tiden. Vi är en stor familj och som sagt, villan var liten. Hur som helst.. jag vaknade kl 6 på morgonen, smög nedför trappan och satte mig på sängkanten framför julgranen. Den glittrade och glimmade och det knäppte sådär som det bara kan göra i en riktig julgran. Den där känslan jag hade då, den glömmer jag aldrig.

Det är lite ledsamt att veta att den aldrig kommer igen, men jag antar att det är så för de flesta. Högtider är för de små, allra mest julafton. Som vuxen handlar det mest om att proppa sig full med julmat och julgodis och sen ligga och må dåligt i soffan framför kalle anka, som bara står på för sakens skull. Jag kan spela upp eländet i mitt huvud sekund för sekund om jag så skulle vilja. Men vem vill det. Sen Arne slutade som mysfarbror i tv på julafton så är det bara inte värt det längre.

Julklapparna då? Jag har försökt få bort den onödiga detaljen i flera år nu, men det är bara att konstatera. Vissa vanor sitter i för starkt, för jag vägrar tro att min familj är så giriga att de måste ha julklappar varje år för att de vill ha saker. Jag kunde inte bry mig mindre. Och jag avskyr att öppna paket, inse att det är något jag egentligen inte vill ha och att jag sen iallafall måste låtsas att det är det. Vill jag ha något så köper jag det själv. Hela den här hösten har jag köpt julklappar till mig själv - och jag är sjukt nöjd. Jag behöver inget mer. Men som sagt, jag kan inte stoppa det här tramset, så i år har jag helt enkelt sagt att jag köper inga julklappar och ni köper inget till mig. Punkt. Jag bakar julgodis som jag bjuder alla på, det är mitt bidrag till årets julafton. Och jag är grym på att baka julgodis.

Så det blir inget julpysslande idag eller pepparkaksätande, men nu måste jag börja med kemin. Varför kan jag inte tycka att det är kul? Det hade ju verkligen förenklat det hela. Hoppas ni andra kan känna en gnutta julstämning iallafall, jag önskar trots allt att jag kunde det.


Dagens frukost: proteingröt med dadel, hallon, mandlar och sojamjölk.



Hoppsan

Så går det när jag har datorn på köksbordet, glömmer helt bort att slå igång den och vips har halva dagen gått utan att jag bloggat, men jag misstänker att ingen sörjer. Idag har jag hittills ätit frukost, slöat framför tvn, broderat, joggat och tränat mage på Iksu och ätit lunch. Nu ska jag göra mig klar inför en sväng på stan, någon form av fika blir det nog. Här är iallafall dagens lunch, en wok på äggnudlar, mina fiskköttbullar, sockerärter, paprika, zuccini, lök och några cashewnötter.


Promenad i solen

Man får ju ta de stackars tillfällen man får att få lite sol i ansiktet. Promenerade bort till Maxi och egentligen behövde jag bara tuggummi, men kom hem med bra mycket mer än så. Ovanligt. Förvisso hade jag ju tänkt baka julgodis i helgen och jag hade helt glömt bort att köpa ingredienserna senast jag var, så nu fick jag passa på. Köpte också alkoholen inför nyårsafton. Ja, jag är tidigt ute, men det finns inget systembolag ute i bushen där jag kommer vara dagarna innan och just innan jul kommer jag ju vara pank i vanlig ordning. Skönt att ha det gjort nu iallafall. Passade också på att gå in på h&m och införskaffa lite spa-grejer för jag tror det blir en ta-hand-om-mig-själv-kväll ikväll. Det var ett tag sen sist och det behövs. Kvällens uppdrag alltså, pimp myself.


Dagens middag, 28/11 -08

Såja. Nu har jag smaskat i mig dagens middag också, som blev riktigt lyckad och kanske till och med bättre än väntat. Jag berättade nog tidigare att jag köpte tilapia-filéer när jag storhandlade senast och jag fick ett tips från en kursare att vända en sån filé i mjöl och curry. Det gjorde jag, stekte den gyllenbrun på bägge sidor. Till då? Jo, jag köpte också jordärtskockor som jag aldrig smakat tidigare och jag gjorde en jordärtkockspuré. Kokade dem i småbitar i både vatten och lite sojamjölk tillsammans med buljongtärning. Sedan mixade jag det med stekt lök och lite kesella. Till åt jag sockerärtor, paprika och groddar. Så här gott har jag inte ätit på länge. Tyvärr fick jag inte till nån riktigt bra bild. Jag var hungrig och hade inte tid att kolla igenom bilderna ordentligt, och ljuset är så kasst nu när det ständigt är mörkt ute.. gult lampljus är inte kul. Men bilden kommer med ändå.


Dagens lunch, 28/11 -08

Till lunch fick det bli enkelt och gott, något som ofta återkommer i mina måltider. Men det är ju inget dåligt, kanske bara lite tråkigt i längden. Därför tänkte jag fixa nåt lite mer speciellt till middag, men vad avslöjar jag inte förrän ikväll.
Dagens blev alltså dinkelkorn, broccoli, paprika, vitkål, groddar, avokado, kräftstjärtar med kesella, ajvar relish och ingefära.. plus några torrostade solrosfrön på toppen.


Så var det fredag

Varför vaknar jag alltid så ohyggligt tidigt? Förvisso var det så sent som halv sex idag, vanligtvis vaknar jag fem. Nej, det går bara inte att somna om. Jag har någon slags inställning i kroppen som säger: har du en gång vaknat så ska du vara vaken. Som tur är kan jag slå av den de gånger jag vaknar 2-3 på natten.
Jag har hittills idag läst igenom dagens DN, lyssnat på rix morgonzoo på radio, ätit frukost och tittat på the voice på tv. Tänk att man kan bestämma numera om man vill se eller bara lyssna på radiopratarna. Jag föredrar faktiskt Paul Hauka(?) framför Gert Fylking så tv-valet känns ganska naturligt.

Dagens frukost var inget utöver det vanliga så jag orkar faktiskt inte lägga in några bilder fast jag tog flera. Jag väntar tills min grötperiod börjar igen. Vilket är när yoghurten tar slut. Problematiskt när man är ensam på det viset. Öppnar jag sojamjölken får jag äta gröt i 7 dagar. Samma med yoghurten. Annars får jag kasta hälften av varje efter en vecka och det är inte särskilt ekonomiskt och inte direkt student-tänk. Jag tänkte ett tag att jag kunde göra smoothies till frukost istället, men med tanke på att de andra människorna i lägenheten stör sig på hårtorken så lär de inte bli nöjda om jag slår igång mixern. Ni ser vilka problem jag har.

Nu har jag iallafall precis duschat och ska ta itu med plugget, på riktigt den här gången. Jag har faktiskt inte orkat plugga en enda gång efter föreläsningarna. Jag vet inte om det bara är pinsamt eller om det kanske är normalt att inte klara av att få in mer än 5 timmar kemiska formler per dag. Jag hoppas på det sista. Hur det än är med den saken så betyder det i slutändan att jag har massor att ta igen. Så dags att sluta svamla och se till att få något gjort.

Tvättmaskinerna hånar mig

Det började en mörk och bister kväll för kanske tre veckor sen. Jag skulle som så många gånger förr förgylla min kväll med ett tvättpass. Maskinerna proppades med kläder, jag slog igång dem och gick iväg. Efter en timme var det alltså dags att hänga in i torkskåp. Då upptäckte jag att en av maskinerna bestämt sig för att tvätta min tvätt utan vatten. Nej, det fungerar inte. Lite surmulen blev jag och satte upp ett felmeddelande till reparatörerna. För att ta igen missad tvättning så försökte jag igen dagen efter. Fel på båda maskinerna, trots att det var två helt andra. Kvartersvärd och reparatörer blev inblandade och problemet löst. För den gången.

Nästa tillfälle kanske mest var mitt eget fel, då jag inte tittat efter på hyreskontraktet som jag inte skrivit på eller har i min ägo eftersom jag inte står på lägenheten. Det gick helt enkelt inte att boka tvätt-tid. Ytterligare irritation och lite skamsen över att behöva ringa kvartersvärden igen, som då förklarade för mig att man bara fick boka 8 pass per månad, därav har vi nu blivit spärrade från användning av tvättstugan till och med 1 december. Det roliga med det här systemet, förutom att man inte kan komma in i tvättstugan efter tvättpasset är över om man skulle råka glömma tvätten, är att om man bokar ett pass och sen kommer på att man inte kan då och bokar om - ja då gäller den bokningen som en av de stackars åtta man får varje månad. Fantastiskt system.

Nå. Det är inte slutet på det hela. Kvartersvärden informerade mig om att det finns en maskin för grovtvätt som man inte behöver boka och idag insåg jag att jag var tvungen att använda denna. Sagt och gjort. Jag slängde in tvätten. 41 minuter, det var ju inte farligt. När jag kom dit 50 minuter senare stod den på 0 minuter och snurrade fortfarande, om än sporadiskt. Och snurrade. Och snurrade. Efter 15-20 minuter slutade den äntligen. Vrider upp handtaget och.. inget händer. Jag ryckte och slet åt alla håll och kanter och jag har faktiskt inte helt förtvinade muskler numera så jag vägrade tro att det berodde på att jag var klen.

Skammen var total när jag för tredje gången inom loppet av en alldeles för kort tid fick ringa kvartersvärden. Han var där på 2 minuter och konstaterade att luckan inte gick att rubba. Han ringde tvättmaskinsreparatören som kom efter 10 minuter. Även han konstaterade att något inte stämde. Och det här var ju en tvättmaskin han inte riktigt var van vid - de går ju aldrig sönder. Grrr. Jag är övertygad om att tvättmaskinerna har gaddat ihop sig mot mig. Jag kommer osökt att tänka på Lisa Nilssons låt "Himlen runt hörnet" och textraden "Nån där uppe måste ha sett mig, och tänkt att nu så är det väl ändå hennes tur"

Efter tio minuters mekande fick han till slut upp luckan och jag fick äntligen hänga upp min blöta tvätt i torkskåpet i lägenheten. Till råga på allt hann det inte torka till träningen eftersom jag missade att värmen var nedvriden på halv effekt, så jag fick träna i gamla, fula och slitna träningskläder. Börjar undra om det inte är lika bra att jag handtvättar allt i badkaret framöver. Kan man utveckla tvättmaskinsfobi? 

Dagens lunch, 27/11 -08

Kort dag idag och imorgon är det ingen föreläsning. Långhelg är inte dumt. Men ja.. jag har ju en hel del jag måste plugga på och den fritid jag får måste gå till studier, tyvärr. Jag förstår inte hur jag ska få in all den här kemin på så kort tid. Mirakel sker, men inte när kemi och E-S finns med i bilden samtidigt. Suck.

Nåja, jag åt en god lunch iallafall, alltid en tröst. Matlåda i form av kycklinggryta med broccoli, spenat och sparris som jag gjorde parboiled fullkornsris/rött ris till, plus en tomat/avokado/grodd-sallad. Så enkelt och så gott.


Ge mig mera

Gårdagens överraskning blev kvällens pass med street dance. Jag gruvade mig lite innan ska erkännas, men när passet väl satte igång så älskade jag varje sekund. Stegen från förra veckan satt kvar, plus att jag nu lyckades lära mig det mesta jag missade tidigare inklusive alla nya steg. Det lustiga är att då jag brukar dansa på funk-passet så tar det evigheter innan jag lär mig koordinationen, men nu gick det på två pass. Det kan ju inte betyda annat än att man skärper sig betydligt när man får en riktig utmaning och det blir ju definitivt både roligare och mer intressant. Instruktören hade dessutom fattat vinken från förra veckan och körde ingen gruppindelning på slutet där vi dansade mot varandra, utan la till extra steg istället.

Tyvärr hade hon bara två pass, förmodligen för att hon som har funk i vanliga fall skulle åka bort under de här två veckorna. Aldrig mer. Aldrig mer?! Jag gick fram till henne och frågade om hon inte har street dance vid nåt annat tillfälle, men hon kör tydligen aerobics.. men hon sa att jag skulle maila till Iksu och be att de ska införa passet. Will do. Mer street dance till E-S. Det infinner sig ett lyckorus i kroppen när jag dansar den dansen, som jag aldrig känner annars. Bättre än alla droger i världen, som vare sig slutar i ångest eller baksmälla. Kan det bli bättre?

Jaja, jag ska sluta tjata. Men så är det när man blir frälst. Dagens frukost var inget häpnadsväckande, men ack så god. Yoghurt, äpple, mango, russin, hasselnötter och all-bran plus. Till åt jag wasa sesamknäcke med keso, tomat och alfaalfagroddar. Vet inte varför men runda knäckebröd känns mycket roligare och godare än rektangulära. Dagens DN-notis är rätt skön. Visst är jag liten, men om jag vore ännu mindre kunde man ju åka snålskjuts på det här viset. Varmt och gosigt åtminstone.




Dagens middag, 26/11 -08

Vad tiden går fort. På söndag är det första advent, tänka sig. Det blir nog massa härligt adventsbakande i helgen, men som ska frysas in till julafton. Jag står frivilligt för julgodisbaket till familjen, det är ju så kul att baka!
Hur som helst..dagens middag blev inget eget hopkok utan en klassisk studentmaträtt -blodpudding. Valde dock en magrare variant som i min mening smakar precis lika gott som vanlig. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag utesluter inte principfast matvaror utan det är ganska enkelt ; jag äter det som är gott. Så var det med det. Och blodpudding är ruggigt gott ibland.


Det börjar ljusna

Inte ute tyvärr, där är det ett ständigt mörker känns det som. Men jag börjar må bättre, sakta men säkert. Vad det beror på vet jag inte. Jag är inte kär och det är ju inte vårkänslor direkt.. jag har inget direkt att vara särskilt glad över. Men ändå så är det på väg mot det bättre. Det verkar ha varit en svacka, precis som jag trodde. Väldigt skönt, för det är inte kul vare sig för mig eller för andra när jag är så där sur och bitter. Nu blir bloggarna lite roligare också, hoppas jag att ni tycker iallafall.

Idag har vi labb och den här gången tror jag det blir ganska roligt faktiskt. Kommer inte ihåg vad vi skulle göra, men det blir nog mer spännande än att blanda saft iallafall. Allt är väl mer spännande än det. Dagens frukost blev dels yoghurt, mango, björnbär, röda vinbär, blåbär, hallon, lite av müslin och lite av minifras. Till det en bit av kombo H:s nybakta bröd med leverpastej, tomat och alfaalfagroddar. En liten notis från dagens DN följer med också. Som den chokladälskare och chokladnörd jag är så måste jag sätta ner foten. Bacon är ju inte ens gott i sig självt. Brrrr.



Energikick

Grymt va kul det var att träna idag! Jag riktigt kände hur det spratt i benen på väg till Iksu och hade världens energi genom hela passet. Detta trots att jag storhandlat och släpat på outhärdligt tunga kassar precis innan. Och jag var dessutom på bra humör efteråt, trots att jag inte hunnit äta. Allt på grund av en banan som jag åt som mellanmål. Gainomax my ass, banan funkar ju. Jag brukar inte äta så energirika mellanmål annars, därför kommer det här som en nyhet för mig. Plus att jag inte är så förtjust i bananer förstås. Det här är faktiskt första gången jag pratat och varit trevlig med kombo H när jag kommit hem. Passade på att förklara tidigare korta toner och sura miner, att det liksom går ihop med nytränad och hungrig E-S. Nu behöver det inte vara så längre. Bananer is the shit.

Det bästa var förstås att få komma hem och göra iordning dagens middag. Som planerat blev det kräftstjärtar, tillsammans med proteinpastaskruvar, paprika, zuccini, groddar, broccoli, avokado, kesella, limesaft, örtsalt och peppar. Precis så gott som jag föreställt mig.


25:e - lyckan

Får se hur länge den håller i sig. Men idag for jag till Ersboda och storhandlade på Coop. Tog precis hur mycket tid jag ville till att kolla på alla varor, som ju är det bästa jag vet. Kan strosa omkring i timtal ibland. Idag tog det faktiskt bara 1 ½ timme att handla. Och jag använde en stor vagn! Det var grymt kul och jag gick omkring med ett fånigt flin på läpparna, som en liten barnunge som ska få handla sitt godis på lördagen. Det här är bättre än det. Att få plocka på sig en massa god mat, finns det nåt bättre? Inte lika roligt att se summan i kassan sen, men det är ju för min hälsa och mitt välmående. Så det så.

Det blev bland annat avokado, kycklingfärs, kalkonbröstfilé, kräftstjärtar, proteinpasta, inlagd paprika, dadlar, nötter, zoegas julkaffe, viltskav.. ja en hel massa. Kyl och frys är fyllda och jag är så nöjd som jag kan bli. Idag blir det en fantastisk middag med kräftstjärtar och avokado, mums! Men först - spinning.


Sesamknäcke, zoegas julblandning (den bästa!), kokosmjölk, dadlar, hasselnötter, mandlar och inlagd paprika.

Lite lite bättre

Men inte helt bra. Den här natten har varit en av de mest plågsamma på länge. Jag vaknade första gången vid halv två och sen har det bara fortsatt hela natten. Femte gången gav jag upp och då var kl fem. Vet inte varför jag sov så oroligt inatt. Kan vara att det är så kallt härinne. Fick sova med mjukisbyxor på andra halvan av natten. Klockan är nu 8 minuter i 7 och jag har redan ätit frukost. Jag höll mig ändå i 1 ½ timme och det är extremt med tanke på att jag alltid är vrålhungrig när jag kliver upp.

Just nu väntar jag egentligen bara på att tiden ska gå så jag kan gå och köpa nikotintuggummin. Argh, jag blir tokig snart.


Dagens frukost: A-fil, hackat äpple, müsli + en skiva hembakt solrosbröd med leverpastej och tomat.

Lite otippat kanske?

Underbart humör

Ni vet ju på vilket strålande humör jag var imorse. Det har inte blivit bättre kan jag meddela. Inga nikotintuggummin idag heller eftersom jag inte har råd att köpa nya. Tur att det löser sig imorgon. Kemin kändes om möjligt ännu mindre begripligt idag och jag satt väl iallafall mest och funderade vad formeln för nikotin kunde vara. Om det finns någon.

Kanske faktiskt ska ta tag i pluggandet nu, när jag faktiskt har några timmar över. Men ajaj vad det tar emot. Byta någon?

Orka

Frusen och trött, inte det minsta peppad på att ha kemi-föreläsning. Faktiskt inte ens peppad på att blogga idag. Jag har verkligen ingen lust att börja en ny vecka, den förra tog ju knappt slut. Crap. Jag vill inte. Kan ingen byta med mig? Och jag byter bara med såna som har roliga liv. Och som har mer än 1,69 kr på sitt konto. Suck.

Suck

Uttråkad, slö, trött, less.. det finns nog bra många fler ord för att beskriva hur jag känner mig just nu, men det skulle bli ganska tröttsamt för er att läsa. Jag har helt tappat lusten till allt och jag vet inte riktigt varför. Det kanske räckte med en helg då jag inte gjorde nånting alls, två såna helger i rad blev inte bra. Inte alls bra. Det enda positiva med den här helgen är att jag kommit en bit på mitt broderi. Spännande. Omtumlande liv jag lever. Man vet aldrig när jag ska sy dit nästa korsstygn.

Jaja. Ska iväg på träning idag ändå, fast jag egentligen har vilodag idag och fast jag egentligen inte har lust. Måste få fart på mig själv lite. Lunch åt jag idag också och fångade det hela på bild, tråkig matlåda till trots.


Linsgryta, bulgur, broccoli och gurka.

Skön dag

Startade som sagt dagen med en härlig frukost. Lite senare var jag iväg till Iksu och sprang 7 km och tränade lite mage efter det. Man behöver ju inte vara slö bara för att det är helg. Och mina benhinnor klagade inte det minsta. Så skönt att det inte är nån fest inplanerad denna helg heller, jag har verkligen tröttnat på allt festande. Nu känner jag mig faktiskt utvilad efter en helg, det hör inte till vanligheterna. Och ingen bakis-ångest. Den är jag allra gladast över att slippa.

Så nu blir det lite skönt broderande för ett tag. Jag har äntligen kommit in på det röda partiet även om skägget är långt ifrån klart. På bilden borde det synas vad jag har broderat och tyvärr också allt jag fortfarande har kvar. Men det är ju ingen tävling, så vem bryr sig egentligen..


Lördagslyx

Det är ju trots allt helg och jag ville få lite lyxkänsla så här på lördagsmorgonen och satte igång att göra amerikanska pannkakor. Det är något jag gärna lyxar till med när jag är på hotellbrunch till exempel. Gjorde om receptet lite.



Pannkakorna blev jättegoda och det blev ännu bättre tillsammans med lite kesella och drottningsylt.



Dagens middag, 21/11 -08

Mitt i tvättbestyren ställde jag mig och lagade middag. Det mesta till dagens mat hade jag hemma faktiskt, köpte bara till krossade tomater. Jag tänkte göra dahl egentligen, men det blev en lite annorlunda variant. Hade i beluga-linser istället för vanliga röda, vilket funkade hur bra som helst. Beluga-linser är svarta och kallas tydligen det för att det ser ut som beluga-kaviar. Kan kanske hålla med om det när de är i okokt tillstånd. Kokta blev de lite gröna i färgen. Hur som helst så hade jag också i lök, morot, palsternacka och zuccini. De kryddor jag ville ha fanns inte hemma så jag slängde i svartpeppar, basilika, gurkmeja, paprika och fänkål. Sistnämnda gjorde att det luktade härligt av lakrits, och smakade också förstås.

Kokade sen det hela i buljong och serverade med svart råris, en klick kesella, gurka och tomat.


Äntligen fredag

Skönt, äntligen ser jag ett slut på den här veckan. Jag trodde ett tag att jag hamnat i filmen måndag hela veckan, men till min stora glädje så har dagarna faktiskt passerat och det hade varit rätt jobbigt att behöva stå ut med en dryg Bill Murray. Idag är det labb på gång. Det kan låta roligt, men det är det inte. Våran lärare har bestämt att vi ska labba med saft. Undra just vad som händer när man blandar vatten och saft??? Inte smäller det eller sprutar gnistor iallafall. Suck. Det är ju det som är det roliga med kemi.

Anyway. Jag ska fira att det är helg med ett tvättpass. Det slutar dock kl 19 så efter det har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Galet. Kanske ska jag ge mig på att döma ut idol och de som är med. Kanske.



Dagens frukost: Yoghurt, hallon, hackat äpple och müsli. Hembakt solrosbröd med makrill i tomatsås och gurka.

Klantig

Jag brukar aldrig aldrig glömma den. Men idag gjorde jag det. Jag stod utanför lägenhetsdörren och nyckeln låg på andra sidan. Så nära men så långt bort. Som tur var skulle kombo H komma en timme senare, men för att inte tvingas sitta på ett hårt stengolv och låtsas läsa i mitt kemi-kompendium så gick jag och hälsade på en kursare som bor ganska nära. Inte alls dumt att få fika och skratta åt diverse dråpligheter tillsammans. Det är skönt att inse ibland att åldern inte spelar någon större roll när man umgås. Det får iallafall mig att inte känna mig riktigt lika gammal. Åldern är ju bara en siffra, och det är helt okej eftersom jag inte kommer fylla år mer och stannar på 26.

På väg hem igen så gick jag förbi ett träd som något valt att dekorera med vackra ljusslingor. Är det något jag faktiskt gillar med vintern och juletider (nej, jag vet, 9 dagar kvar) så är det alla ljus som glimmar i det deprimerande mörkret. Mer ljus till folket.


Snart helg

Fast jag vet att plugg väntar i helgen så ska det bli väldigt skönt att ha lite mer fria dagar. Kan inte påstå att jag är van vid heldagar i skolan, och dessutom hela veckan. Det är faktiskt en bra omväxling, jag gillar ju att ha saker att göra. Men att man ska ha ork och tid att läsa på till nästa föreläsning när man kommer hem, det är omöjligt. Jag vill helst slippa drömma om eländet också.

Idag ser ut som alla andra dagar den här veckan. Lite variation hade inte varit dumt.. men jag gör mitt bästa och var lite crazy när jag gjorde frukosten i morse och valde mannagrynsgröt den här gången. Hackade katrinplommon i, sojamjölk, hallon och en liten tranbärsfiberskiva med leverpastej och gurka.


Upprörd

Komma här och rasera hela min funk-onsdag. Inte okej. Jag brukar dansa funk varje onsdag och efter många veckors slit har jag blivit grym på koreografin och får ut maximalt av passet. Idag var det en annan instruktör. Jaha, hon är väl sjuk, det har hänt förut. Lite jobbigt med nya steg, men det kan jag hantera, det är ju samma stil på det. Tills tjejen står där uppe på scenen och säger: jaha, hej allihopa, idag ska vi alltså dansa street dance! Det var inte bara jag som fick en liten chock. Men jaja, street dance har jag alltid velat prova, tänkte jag. Den tjejen måste ha trott att vi tillhörde Sveriges landslag i street dance. Jag har inte en helt värdelös koordinationsförmåga, men där stod jag som ett fån hälften av tiden. Elaka kvinna.

Detta var ändå inte det värsta. När hon tyckte vi alla var stjärnor på dansprogrammet så delade hon upp alla i två grupper och lät oss göra programmet två gånger vardera, medan den andra gruppen tittade på. Jag mådde fysiskt illa. Jag hatar att bli uttittad på det där viset. Allra mest för att jag missade hälften av stegen. Och den gruppen jag var i bestod bara av jag-vill-stå-längst-bak-och-inte-synas-människor, vilket resulterade i att jag och två andra tjejer stod längst fram och resten stod i en klunga längst bak. Tack. Jag är inte förvånad över reaktionen när hon frågade: vi syns väl igen nästa vecka?! Ett osäkert mummel fick hon som svar. Tror jag det. Jag kommer ju såklart gå dit ändå, bara för att jag är så envis. Skit också.

Core control på det och jag säger bara, det är ingenting för veklingar. Alltså såna som mig. Vet man inte var magmusklerna sitter innan så vet man det efter fem minuter på det där passet. Varje gång jag är där och mitt i plågan kommer samma tanke till mig: hur hamnade jag här?! Bäst att jag har magrutor till beach 2009, fattas bara annat..

Dagens middag, 19/11 -08

Idag blev det hajmal till middag igen, inte helt fel. Kommer dock aldrig på nåt riktigt roligt att göra av den så jag stekte den idag med, tillsammans med örtsalt, svartpeppar, ingefära och paprikakrydda. Till den hade jag fullkornsris, rivna morötter, tomat, gurka och en röra med kesella och ajvar relish.


Onsdag

Så var det redan onsdag. Mera kemi. Jag funderar på att förklara för min lärare att jag inte haft kemi sen i högstadiet och att det inte finns en gnutta kvar av det jag lärde mig på den tiden. Jag vet inte vilken nivå de lär ut på nu egentligen, men den är inte i jämnhöjd med min iallafall. Kan förvisso vara så att jag är ensam om min nivå. Hjälp mig.

Utöver föreläsningarna så har jag träning att se fram emot ikväll, och underbara Bonde söker fru förstås. Nu har jag fått lägga ner cyklandet också, det känns som risken är rätt stor att man halkar och slår ihjäl sig. Plus en annan lite negativ sak är att bromsarna fryser vilket kan leda till att man slår ihjäl sig, även om man inte halkar. Så nu får jag gå. Och det tar tid. Men mer motion är faktiskt inget dumt.


Dagens frukost. Vanlig gröt kokad med karinplommon, sharonfrukt och mandel på, sojamjölk till. Rågi knäcke med ett kokt ägg.

Inte idag heller

Ny lärare och lite nya fakta. Det hjälpte inte. Och att läraren drog ut på lektionstiden gjorde inte saken bättre. Mitt blodsocker bryr sig inte om ifall jag har en utdragen lektion eller inte, det sjunker ner till djupaste botten ändå. Sista halvtimmen satt jag mest och stirrade framför mig och funderade över varför det inte går att sudda bort texten på whiteboarden helt. Resterande tid när jag fortfarande hade engergi till att tänka så använde jag den till att dagdrömma om en mörk och blåögd främling istället..hrm. Kan det vara så att det här ämnet verkligen är så ointressant eller längtar jag så mycket efter den där special someone? Lite av varje, om jag får spekulera.

Bra träningspass idag, tog i mer den här gången och blev lika lycklig som vanligt över att jag faktiskt svettades. Middag blev ungefär samma som igår, men med kesella och pesto i istället för keso och ajvar relish och med proteinspagetti istället för matkorn. Gott och mättande det också. Men ingen bild, jag vill bespara er chocken av att se den geggiga högen som blev resultatet av mitt ihopsläng. Imorgon kanske jag orkar laga något som ser bra ut på bild.


Frusen

Den här årstiden skulle jag verkligen vilja anamma björnarnas livsstil och gå i ide. Jag blir för det första iskall om händer och fötter och det känns som jag aldrig riktigt blir varm. Sen så blir mina händer något som kan jämföras med sandpapper. Det spelar ingen roll hur mycket jag smörjer in dem, så fort jag kommer utanför dörren så hör jag hur de fnasar sig inne i vantarna. Utöver alla kläder man måste ha och det faktum att det inte finns något roligt att göra utomhus på vintern så kan jag bara konstatera att det här är verkligen inte min årstid. Det är ju lite synd för mig att det är den längsta.

Igår solade jag iallafall solarium och det behövs i dessa tider. Ja, det är sant, jag prioriterade solariet. Jag har ju ingen pojkvän och på något sätt måste jag få värme. Ingen värmer mina kalla fötter om nätterna. Förvisso har ingen tidigare pojkvän velat göra det heller, de bara gnällde över att det var så kallt. Tss, var är kärleken?


Frukosten idag ser ut som rena julpyntet. Sharonfrukt, blandad exotisk frukt, hackad mandel och proteingröt med sojamjölk.


 

Ser mörkt ut

Jag kommer aldrig, aldrig förstå mig på kemin. Joner hit och elektroner dit. Det är en sak att läsa sig till något, men det där med att räkna, lägga till eller dra ifrån elektroner.. rena grekiskan. Vi funderade idag på vad grekernas motsvarighet för det är. Rena svenskan?

Har tränat bodypump idag också och ökade vikterna på biceps så just nu känns det lite jobbigt att sitta och knappra på datorn faktiskt. Trevligt sällskap fick jag på väg hem också. Ja, jag vet.. jag - trevlig efter ett träningspass och innan middag? Det är något hemskt fel på den här dagen. Middag blev det iallafall till slut, en av mina fantastiska blandningar. Matvete, blandade vita bönor, lite keso, riven morot, zuccini, tomat, ajvar relish och pumpafrön. Gott och mättande.


Ugh

Jag vill inte ut i kylan. Jag känner ett starkt motstånd till det. Men jag antar att jag inte har något val.. livet som student är hårt. Jag kan för övrigt tala om att jag gav upp det där med att sluta med kaffe. I lördags eftermiddag har jag sån fruktansvärd huvudvärk att jag inte kunde tänka på annat och nej, det var inte värt det. Tio minuter efter första koppen var huvudvärken ett minne blott. Struntsamma. Jag dör inte av det.

Förresten.. lägga en av mina sista hundringar på mat eller på 6 poletter till solariet? Se ut som ett lik eller bli ett lik? Klurigt. Det där med att prioritera rätt saker har aldrig varit min starka sida.


Yoghurt, plommon, banan, minifras, katrinplommon med mitt nybakta bröd, keso och avokado.

Söndag kväll

Jaha, så har klockan hunnit bli kväll igen. Har inte fått ut så mycket av den här dagen, inte så mycket som jag velat iallafall. Har inte kunnat plugga pga dum sajt som inte gick att logga in på. Så typiskt. Inga kemi-uppgifter. Men en promenad kom jag mig iväg på iallafall, var ute i 2 timmar faktiskt. Träningsfri dag betyder faktiskt inte att man ska sitta på sin stora rumpa hela dagen. Jag gick in till stan, köpte min anteckningsbok och gick hem igen. Eller det var inte riktigt sant. Men jag försöker förtränga att jag hittade en fodralklänning på gina tricot som satt jättesnyggt, det gör för ont i mitt ha-begärs-fyllda hjärta. Och påminner återigen om mitt ofantligt lätta visa-kort. Det ger inte alls samma effekt som att säga att plånboken känns lätt. Dagens samhälle, pfft.

Nu ska jag faktiskt ta och borsta tanden och lägga mig och läsa min bok, så klockan inte blir jättesent som vanligt. Jag må vara morgonpigg, men piggheten får gärna hålla i sig tills föreläsningarna börjar också. God natt.

Vad händer?

Vart tog min braiga dygnsrytm vägen? Jag lägger mig senare och senare och naturligtvis kliver jag då också upp senare. Eller ja, nu i helgen har jag gjort det. På vardagarna kliver jag upp lika tidigt som vanligt men lägger mig lika sent, vilket resulterar i trött och grinig E-S. Jag skyller allt på boken jag läser just nu, den är omöjlig att bara läsa ett kapitel av, det blir minst 4-5. Tärningsspelaren heter den och är den sjukaste bok jag läst men också en av de mest intressanta. Konstigt nog hör de två sakerna ofta ihop.

I övrigt har jag bara drömt jobbiga saker inatt, helt förklarligt också eftersom jag tänkte på de här jobbiga sakerna innan jag somnade. Ibland önskar jag verkligen att vissa minnen gick att radera helt. Det är en av de saker jag älskar med filmen Eternal sunshine of the spotless mind.

Frukost har jag ätit och till den njöt jag dels av den lysande vita utsikten från fönstret och dagens DN. Idag var det inga klockrena notiser, men en tycker jag iallafall är värd att dela med mig av. Borat har gjort sina avtryck i världen. Förresten, jag bjuder på en till notis också. Fram med manliga lucior!


Förutom yoghurt med minifras och lite fryst frukt & bär så åt jag en likadan smörgås som igår och den var nog till och med ännu godare idag.

Nybakat

Det blev brödbak idag iallafall, trots mitt dåliga humör. Detta på grund av det lilla äventyr jag var på vid lunchtid. Jag skulle prova på att springa 9 kilometersspåret borta vid Carlshem för första gången och visste således inte om att de idioter som gjort spåret hade lagt hälften av det i ren sumpmark. När det började bli lite fuktigt blev jag irriterad över att tårna blev blöta. Fem minuter senare insåg jag att det inte var annat att göra än att klafsa mig fram i ankelhögt vatten och hoppas på att skorna skulle hålla ihop. Som tur var fanns det någorlunda fast mark emellanåt så jag kunde springa och få upp värmen i mina nerkylda fötter.

Det var ändå inte det enda dåliga med spåret. De hade dessutom inte märkt ut vart spåret gick ordentligt så jag sprang vilse ett par gånger pga alla stigar som delade sig hela tiden. Till slut sprang jag vilse totalt och istället för att komma tillbaka till startpunkten hamnade jag i utkanten av tomtebo. Enda anledningen till att jag visste att det var tomtebo var för att jag sprungit där nån gång i våras då jag provade på nya joggingrundor.. så jag hittade som tur var hem. Jag ska hemsöka de som planerat det där spåret. Eller åtminstone sätta upp en varningsskylt om att folk ska undvika det. Fast alla andra kanske redan vet. Det här är varför jag håller mig till samma gamla slinga. Grrr.

Iallafall.. brödbak blev det hur som helst och det blev så sjukt gott! Det är bland annat yoghurt, linfrön, solrosfrön, grahamsmjöl och dinkelmjöl i. Det blev saftigt i mitten och knaprig kant, precis som jag vill ha det. Gjorde kvällsfika/middag på två skivor och åt en smaskig sharonfrukt till. Nu ska jag kika lite på stjärnor på is och vid nio blir det falling down med michael douglas.




Ajaj

Huvudvärken har blivit lite värre av koffeinbristen nu, men jag ska härda ut. Jag är fruktansvärt trött också, men det tror jag snarare beror på den här årstiden och allt deprimerande mörker. Idag är planen att fara ut och röra på mig om några timmar, och efter det blir det nog att baka det där brödet. Ikväll blir det nog inte mycket mer än att kanske städa och ta det lugnt med en film. Jag har helt glömt hur skönt det är att ha en vit helg och jag borde defintivit ha det oftare.

Frukosten idag blev sharonfrukt och vindruvor i yoghurt tillsammans med lite müsli och lite minihavrekuddar plus en skiva fullkornsbröd med leverpastej, keso och tomat. Konstig kombo, jag vet, men det funkar faktiskt.

Bästa ordspråket

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift. That's why they call it present.

Från filmen Kung Fu Panda

Dagens middag, 14/11 -08

Precis som planerat så blev det laxsoppa till middag. Gjorde den med lite röda linser, palsternacka, morot, lök, buljongtärning och en laxfilé. Kryddade med lite sambal oelek också och starkt blev det. Till åt jag ett solrosbröd med ost och tomat. Yummie! Nu har jag en soppa till imorgon också och då hoppas jag att jag har mitt egna bröd att äta till.




Shoppat


Nu har jag fyllt kyl och frys med lite nya saker. Nu handlade det mest om tillbehör faktiskt, det behövs ju även om jag har basvarorna hemma redan. Till min stora förtjusning sålde de sharonfrukter för 2 kr st, så jag roffade åt mig så många jag kunde tänkas förbruka innan de möglar.. den magiska siffran är tydligen sju. Sen blev det lite blandade naturella nötter, katrinplommon, kravmärkt mjölkchoklad (helt ärligt börjar jag bli lite less på mörk och variation är ju bra sägs det), zuccini, palsternacka etc.

Till middag har jag tänkt göra laxsoppa med rotfrukter och egentligen hade jag velat ha mitt nybakta bröd till, men det hinner jag nog inte innan jag hungrar ihjäl.. men det blir nog bra ändå. Sen så ska jag göra en lite nyttigare glass till ikväll, på fryst  banan, sharonfrukt och lite annat som jag mixar och så ska jag nog ha lite nötter och riven choklad på. Lägger nog upp bilder senare.

Men kom igen nu, har ni inget förslag till vad jag ska prova på att laga för något imorgon? Det är ju mycket roligare om förslaget kommer från nån annan än mig själv, speciellt som jag kan ha lite dålig fantasi ibland. Hjälp mig!

Guldkornen

Det jag ser fram emot mest varje morgon när jag läser DN (är det vuxenpoäng att läsa pappersupplagan?) är de små notiserna som gömmer sig här och var. Texterna är korta men så innehållsrika. Titta bara på de här två. Den första fick mig att känna hopp inför människans kämpaglöd, vilka hjältar! Den andra var tragisk och komisk på samma gång. Ödets ironi?



Annars en rätt vanlig morgon med frukost framför the voice. Dagens rap-attack var den bästa hittills, skönt att få skratta så tidigt på morgonen. Idag vet jag inte riktigt vad det blir, men träningsfri dag iallafall vilket känns skönt. Vid tre-snåret ska jag även dricka, ja kaffe var det tänkt, med en halvfrämling. Nu får jag se om det inte blir thé istället. Efter gårdagens "du är vad du äter" så ska jag försöka bli kvitt mitt kaffeberoende och började faktiskt dagen med en kopp thé till frukosten. Ja, jag kanske är lättpåverkad, men faktiskt vill jag inte vara beroende av något gift alls.. det känns onödigt. Nåja. Sen kanske det blir dans ikväll också, men det beror helt på kostnad och om J kan komma ifrån. Att bugga loss på pensionärsdans är klart underskattat.


Yoghurt med lite banan, plommon, vindruvor, müsli, kanel och ingefära med en bovetefralla med leverpastej, keso och tomat. Till höger mitt omtalade thé, rooibusthé med smak av lingon.



Dagens middag, 13/11 -08

Nu är det tömma frys och kyl som gäller verkar det som. Jag är duktig på att köpa nytt, nytt, nytt och så blir det lite kvar av varje som ligger i all oändlighet. Nu när jag inte är rik som ett troll längre så måste jag faktiskt använda det jag har. Och kycklingfilé är verkligen inte fy skam. Hade däremot inte så mycket roligt att slänga i tillsammans med kycklingen, men som sagt.. nu tar jag det jag har. Så kycklingfilé, purjolök, broccoli, sparris, chili, ingefära, örtsalt, peppar, sweet chili coconut och soja tillsammans med proteinspagetti.. och så toppade jag det hela med lite riven picorino. Voilà! Det tog kanske 15 minuter att göra också vilket är bra om man har bråttom. Även om jag inte hade det nu.


Kom just på

Jag skulle gärna prova på att laga något nytt i helgen, men jag vet inte vad. Har ni som läser några förslag, eller kanske till och med önskemål? Isåfall lovar jag många fina bilder och ett mer ordentligt recept :)

Aldrig nöjd

Äntligen föreläsning. Eller det är vad jag borde tycka. Nu när jag haft lyxen att dra ut på mina morgonvanor några dagar i rad så känns det jobbigt och plågsamt att måsta gå ut i kylan och sen dessutom försöka ta in information om kemi en hel dag. Jag känner på mig att det kommer bli vissa svårigheter med den saken. Men som vanligt har jag laddat med en bra frukost, som blev samma som igår, därav ingen bild. Såg också Marcus Samuelsson på the voice, han är professor på restauranghögskolan, men dyker upp sisådär en gång per år.. nåja, kul iallafall.

Nu är det dags att börja förbereda sig inför dagens utmaningar. Med ärtsoppa i lunchpåsen kan inget gå fel. Hoppas jag.

Utmattad

Kanske borde jag ha en vilodag från träningen imorgon egentligen, men bodypumpen är jag stenhård med vilka dagar jag tränar det på.. kanske inte borde vara det, men ja. Känner mig sliten i benen och jag har insett att jag tränar för många pass med inriktning på ben. Någon som kanske har ett förslag på träning som inte belastar benen så mycket? Jag kan verkligen inte komma på något som jag tycker är kul. Och jag vägrar simma..äckligt klor..brrr. Sen att jag är kass på att simma och sjunker som en sten efter 50 meter kan ha lite med saken att göra. Flytvästar är en bra uppfinning. Anyway... har bara tagit det lugnt framför tvn ikväll och tittat på bonde söker fru bland annat. Peter och hans grabbar är ju skitkul att följa, och snyggast att titta på för den delen ;)

Till tv-tittandet och som återhämtning efter träningen så drack jag bland annat en underbar smoothie. Jag gjorde den på banan, hallon, sojamjölk, en dadel för sötma och jordgubbsproteinpulver. Kick ass vad gott det var! Bilden nedan gör den inte rättvisa, den såg mycket godare ut i verkligheten.


Dagens lunch, 12/11 -08

Idag kom jag på att jag skulle göra rödbetsbiffar, då jag hade några rödbetor kvar i kylskåpet. Blandade i rivna rödbetor, en riven morot, lite hackad purjolök, mosad potatis, sojamjöl, sambal oelek och örtsalt, peppar. Stekte de första tre i stekpannan, men jag måste ha gjort de för lösa och för tjocka för de blev aldrig riktigt färdiga. De sista tre körde jag i ugnen, men även de blev alldeles för mjuka..suck. Men men, de blev goda iallafall och det är huvudsaken. Jag åt två av biffarna tillsammans med matkorn, gröna grönsaker och keso blandat med ajvar relish.





Ge mig värme

Vad skulle jag inte ge för att få åka till något varmt land just nu. Jag avskyr verkligen övergångsperioden från höst till vinter, innan man vant sig vid den bitande, förhatliga kylan. Min far har förvisso sagt åt mig att hitta en reskompis så lägger han till det som behövs för en tripp utomlands. Att jag ännu inte tagit tag i det beror på att... jag vet faktiskt inte vad det beror på. Kanske att jag behöver en egen liten hög med pengar innan jag kan dra iväg och jag har tyvärr spenderat lite väl friskt med pengar den senaste tiden.. men får jag ett extrajobb så kanske jag drar iväg till våren. Det är ändå då jag brukar vara som mest vinter-deppad.

Idag tog jag mig iväg på joggingtur också, otroligt skönt. Efter det blev det frukost i form av proteingröt den här gången, alltså bland-, havre- och dinkelgryn, torkat fikon, linfrön och ett ägg som fick koka tillsammans. På det hade jag banan, hallon och hackade mandlar.. och sojamjölk till förstås.


Så var det min tur

Det finns en första gång för allt och idag var det min tur. Jag gjorde en fenomenal vurpa med cykeln. På väg till Iksu var det inga problem alls, ingen halka. Men mycket kan tydligen hända på en timme. Temperaturen kan sjunka någon grad till exempel. Och trots att jag varit nästan orimligt försiktig sen jag började se annat folk ramla med sina cyklar så hände det. Jag kände att däcket gled och när jag ramlade i backen blev jag mer förvånad än skadad. Det tog några sekunder innan jag fattade att jag faktiskt ramlat. Skadekontroll, inga ben brutna. Det gjorde faktiskt inte ont alls. Jag var bara förvånad. De två gulliga tjejer som stannat när det hela hände måste ha frågat hur det gick, men eftersom jag var så upptagen med att vara förvånad så tog det ett tag innan jag insåg att jag kanske borde svara innan de ringde 112. Hur som helst... passa er, det kan hända er också.

Kvällen har annars ägnats åt broderiet och desperate housewives i brist på annat, och brist på annat är det, tro mig. Ett gott kvällsfika blev det iallafall. Färska dadlar, sharonfrukt, mandlar, vindruvor och en kopp rooibus-the med blåbärssmak.


Lättroad

Ok, jag har tråkigt och nånting roligt måste jag få göra. Av ren nyfikenhet, eller tristess om man så vill, så sökte jag info om denna Amaranth som jag använde i mina fiskköttbullar igår. Till min stora förtjusning fick jag läsa om att det går att poppa de här fröna, som popcorn, fast det går mycket fortare och man behöver heller inte använda smör eller olja. Ni vet de här quinoapuffarna som finns i risentas müsli-mix? Det blir som dem ungefär, fast krispigare.

Roligast var det när de plattan blev tillräckligt varm och fröna istället för att brännas lät pop-pop-pop (tänk er hur popcorn-poppande skulle låta om man hade öronproppar) och de var klara på 10 sekunder. Vips hade jag en hel koloni av små söta vita bollar. Nu har jag blandat ner 1-2 dl i min müsli, det blir grymt. Tänk vad mycket skojigt man kan hitta på om man bara vill. Undrar just vad kombo H tänkte inne på sitt rum när jag började tok-fnittra då en massa vita bollar sprätte ner både mig, spisen och köksgolvet. Jag tror det blir jag som dammsuger idag.


Funderar

Kära Luleå-bor som läser denna blogg. Handlar den här notisen om den jag tror?


Ur dagens DN

Lite segt

Nu börjar det kännas lite tröttsamt att inte ha något inplanerat för dagen. Jag vill ha någon slags struktur så jag kommer igång, men som det är nu sitter jag bara här i mina myskläder, lyssnar på musik och bloggar. Lyx för många kanske, men jag trivs inte riktigt med det. Jag är nog lite konstig. Men det är faktiskt så att ju mer tid jag har att göra saker, desto mindre får jag gjort. Det är inte för inte jag vill ha ett jobb med fart och fläkt.

Jag har som sagt ingen stor plan för dagen, men jag ska iallafall boka en tvättid och så har jag spinning i eftermiddag. Suck. Frukost idag blev gröt som jag kokade tillsammans med torkad hackad ingefära och en sån där hård macka med rutor med keso och tomat. Blev ingen bild idag för.. ja, vad sa jag om att ha mycket tid och inte få något gjort?

Kan inte låta bli.. dagens musik, 10/11 -08

Lyssnade en del på Bright eyes för några år sen, men mp3:or försvann i datakrascher och bandet föll för mig i glömska. Tack vare en klasskompis sökte jag reda på dem igen och har speciellt fastnat för If the brakeman turns my way.


Dagens middag, 10/11 -08

Eftersom jag inte hade nåt särskilt inplanerat idag så passade jag på att försöka mig på nåt nytt. Jag har ofta funderat på ifall jag ska prova göra fiskköttbullar så det fick det bli. Jag malde ner sej, lök, gul chili, ajvar relish, salt och peppar till en slät massa. Samtidigt kokade jag amaranth som jag haft länge i mitt skafferi men aldrig fått användning för. Det skulle tydligen fungera bra som bas i t.ex. biffar så jag tänkte att det borde passa bra till det här också. Tyvärr var det lite lurigt att koka fröna så länge som de skulle eftersom det brände fast i botten hela tiden, men det verkade ha räckt med den tid jag kokade dem ändå. Blandade iallafall fisksmeten med amaranth-smeten och fick sen tillsätta båda fiberhavregryn och maizena för att få till en fastare konsistens. Rullade sen små bollar av smeten och den första omgången stekte jag i stekpanna, men då de blev lite för platta så stekte jag resterande i ugnen.

Till dagens middag tog jag alltså några fiskköttbullar, tillsammans med en röra på kidneybönor, keso och ajvar relish, broccoli och körsbärstomater. Amaranthen gjorde bullarna krämiga i mitten vilket faktiskt inte var så dumt. Tur för mig att de blev goda för jag kommer få äta det några dagar framöver.




Pyssel

Scrapbooking-albumet är återfunnet och det har inte klippts men klistrats en del redan. Det blev en sida med vänner och en sida med matbilder faktiskt. Lägger upp några bilder, även på det jag hade innan.

Kom förresten på att jag glömt berätta om stekarna! Jag och B var som sagt ut i lördags och till en början var det ganska lite folk där och vi hade gott om plats på dansgolvet. Så kommer det två killar och ställer sig och dansar med oss, uppenbart ute efter nånting annat än bara danssällskap. Båda hade blåa skjortor och såg lite väl uppklädda ut för en kväll på krogen. Helt plötsligt drar de upp sina solglasögon, tar på sig dem samtidigt och försöker se coola ut. Det gjorde verkligen min kväll, så mycket har jag inte skrattat på länge! Jag som trodde det bara var ett skämt, att de här människorna inte existerar på riktigt. B inte riktigt frågade utan snarare konstaterade när hon sa till dem: "ni är inte härifrån va?" Mycket riktigt. Stockholm var ungefär lika självklart. Efter att de blivit dissade av oss gick de vidare till tjejerna som dansade bredvid. Väldigt classy. Men en av dem lyckades faktiskt hitta ett ragg. Finns det en charm med stekare som jag ännu inte upptäckt kanske? Inte troligt. Jag är hemskt ledsen, men en bild på dem fick jag aldrig..



Tråkigt

Idag åker kombo N iväg på praktik, i 2 ½ månad. Hon är den som gör att det är lite fart här hemma och hon har en förmåga att göra mig på bra humör. Om jag inte redan är det brukar jag inte riktigt vara mottaglig för en humörförändring, så för mig är det i princip ett mirakel. Hur som helst. Hon åker idag och det kommer bli väldigt tomt, det var det jag skulle komma fram till. Det kommer dessutom innebära att jag måste flytta på mina saker igen och flytta in i hennes rum.. fast allt följer inte med, det är ju en rätt kort period och det finns gränser för hur mycket jag orkar släpa saker fram och tillbaka.

Idag ska jag förutom att flytta in lite saker till N:s rum försöka leta reda på mitt scrapbooking-album, för jag insåg dessvärre att det ligger nerpackat någonstans i alla lådor nere i förrådet.. och med tanke på att det numera också ligger 4 bildäck där så vet jag att det kommer ta tid. Men jag har laddat med en bra frukost iallafall. Gröt gjord på blandgryn, dinkelgryn, fiberhavregryn och en färsk dadel i små bitar som fick koka med. Hallon, kanel och sojamjölk till, plus en fröig-halva med leverpastej, tomat och gurka.


Tillbaka

Så var jag hemma i Umeå igen. Jag är tröttare än jag varit på länge och det kommer bli underbart att få krypa ner under täcket om någon timme och ta igen förlorad sömn. Men helgen i Luleå var fantastisk på alla sätt och vis. Det började redan när bussen körde in i staden. Jag fick en sån härlig känsla i hela kroppen, som att jag kom hem efter många år. Jag älskar verkligen den staden. Och det bästa av allt, att träffa mina underbara sisters in crime och lilla fröken E. När vi ses är det som att ingen tid passerat, vi har så kul tillsammans, allt bara stämmer.

Första kvällen gick jag och I, tillsammans med M bort till I:s pojkvän och åt älggryta i rödvinssås till honungsglaserade, ugnsbakade rotfrukter. Denna pojkvän råkar vara kock så jag behöver egentligen inte säga att det var otroligt gott, men det gör jag ändå. Tyvärr missade jag att fota det hela, men det är ju ingen hemlighet hur en sån maträtt ser ut. Efterrätt i form av persiko- och hallonglass och en förutsägbar romantisk komedi - det kan inte bli så mycket bättre.

Igår var vi lite på stan, shoppade och tog en fika, det som hör till. Sen hade vi kommit fram till att vi skulle mysa hemma med lite vin och film, men det slutade med att jag och B for in till Kafelino och dansade till bra musik, tills det faktum att jag klev upp halv sju på morgonen började ge sig till känna. Idag blev det frukostmys på förmiddagen och sen mestadels funderande över vad jag skulle lyckas glömma den här gången. Än har jag inte kommit på det.

Alla foton jag beställt för framkallning har kommit iallafall och nu vet jag vad jag ska göra på mina lediga dagar.. hallå scrapbooking. Nu har sängen bjudit in mig till en härlig natts sömn. God natt.

I'm in heaven

Jag tänkte jag skulle prova mina ving...eh, ben idag och begav mig iväg på joggingtur strax efter halv sju. Förutom att jag klädde mig för varmt så gick det hur bra som helst och jag kände ingenting i mina benhinnor. Det är nästan så jag gråter av lycka. Kära gamla motionsform, nu är jag tillbaka. Tyvärr har jag väl som vanligt tränat lite för mycket ben i veckan så halvvägs blev jag istället trött i benen.. men vem bryr sig när jag kan springa igen?!

Idag blir det att packa väskan med onödigt mycket saker inför en helg i Luleå där jag ska hälsa på en nära vän som även var min kombo när jag hastigt och lustigt kom in på gastronomiprogrammet. Har inte varit där sen i maj så det ser jag verkligen fram emot. Det är ca 4 timmar tills bussen går så med tanke på hur sölig jag är så är det nog bäst jag sätter fart...nu.


Dagens frukost: yoghurt, hackat äpple, hallon, müsli, kanel och ingefära. Bovetefralla med keso, ruccola och tomat.

Dagens middag, 6/11 -08

Idag fick det bli fisk till middag, det var ett tag sen sist och det är ju synd det blir så sällan när det är så gott. Det blev iallafall hajmalsfilé som jag penslade med dijonsenap och kryddade med örtsalt, svartpeppar och stark paprikakrydda. Till det blev det röd quinoa, broccoli, tomat, gurka, paprika och blandsallad med bland annat ruccola. Och just det, en dressing gjord på kesella och ajvar relish. Jättegott!


Torsdag morgon

Känns så skönt att min dygnsrytm verkar fungera som den ska igen, trots ett konstigt dygn i samband med valvakan. Somnade kanske elva och vaknade halv sju, en halvtimme tidigare än planerat. Passade på att hämta DN och läste alla artiklar om Obama. Rackarns vad bra DN:s journalister är på att skriva. Har iallafall precis ätit frukost och ser nu på the voice där Johan Glans är gäst, han är ju en kul typ.

Annars idag så börjar en ny kurs, kemi. Ja, ni förstår ju kanske att det inte riktigt är mitt ämne. Klart bättre än fysik och förhoppningsvis är det iallafall roligare än matte.. men nu blir det näsan i boken på allvar, jag har inte råd att missa någon kurs över huvud taget och det är ju klart jag vill klara en kurs på första försöket. Men nu är det slutlekt. Inga fler EPP, inga sena broderitimmar, inga nattliga valvakor, inget bloggande...pffft haha, gottcha. Klart jag kommer fortsätta blogga. Men säg till mig på skarpen om jag bara bloggar i kemiska termer.


Staden Obama såg anledning att fira valet av USA:s nya president


Även min bror

Såklart han har en blogg. Och här kan ni läsa om hans upplevelse av valet på plats och kika på videon han spelat in från segertalet. Det gav iallafall mig rysningar.

http://www.lifefeed.se/

Igenkänd

Nu är det så här att jag tycker om att lära känna nya människor, i det här fallet speciellt människor av det manliga könet.. och nu är jag för det mesta rätt övertygad om att det bara finns idioter där ute och är de inte idioter så är de ändå helt fel för mig. Men. Något slags hopp måste ändå finnas om att det finns någon även för mig därute, eftersom jag är medlem på en dejtingsajt. Krogen är bara att glömma och just nu känns det som att jag träffat alla killar i mitt kontaktnät och ja.. ni vet hur det är, de som är bra och som är intressant för mig är upptagna. Nu när jag försökt bortförklara på ett snyggt sätt varför jag är med i dejtingsajt så kan jag komma till saken. Jag nämner på min sida att jag tränar på Iksu och med tanke på hur många som tränar där så har jag många gånger funderat över när någon kommer känna igen mig. Det har inte hänt,  inte förrän nu.

Det är lite läskigt på ett sätt. Som sagt har jag mer eller mindre väntat mig det, men det har gått så länge utan att någon känt igen mig så jag blev väl överraskad därför. Men en positiv sak med det är att jag är lik mig på bilden. Falsk marknadsföring är inte min grej, så jag antar att jag har lyckats med den biten iallafall ;-)

Change...true.

Inte särskilt oväntat. Men jag är inte minde glad för det. Jag tror på inga sätt och vis att Obama har ett trollspö med vilket han på något magiskt vis kommer förvandla hela USA till en nation av guld och gröna skogar. Man skulle snarare säga att han börjar från underläge. Det måste vara tungt att reda upp den röra som Bush lämnar åt honom. Men jag tror att det finns möjligheter att förändra saker och ting till det bättre, även om det kommer ta tid. Även om man fick känslan av hur amerikanarna måste tänka och känna just nu så hade det varit fantastiskt att uppleva det hela på plats. Jag misstänker att storebror har en hel del att berätta när han kommer hem.

Valvaka blev det iallafall, även om jag måste erkänna att jag övervägde att sova vidare när klockan ringde halv ett. Jag hade då fått sova i knappt en timme. Men till slut satt vi där. Jag, kombo H, hennes pojkvän, innehavaren av lägenheten + halvfull flickvän som snubblade in efter kl 2 och två Skellefteå-pojkar. Tanken tror jag var att vi skulle följa svt:s sändning större delen av tiden, men med tanke på sömn-varningen så blev det femman nästan hela natten. Där var det åtminstone lite livat. Jag gav iallafall upp kl fem och blev lite bitter över det då jag fick se på nätet att Obama utropats som president bara 21 minuter senare. Nog för att det redan var klart innan, but still.. kan meddela att jag var hungrig som en gnu då jag inte ätit något sen halv nio kvällen innan, men sov ändå 3,5 timmar innan jag äntligen fick äta en god frukost. Obamas seger firas med ett härligt tvätt-pass och massor med gott kaffe. Hur firar ni?


Dagens middag

Jag älskar mina kräftstjärtar, det vet ni vid det här laget. Idag tillsammans med matvete, sparris, broccoli, paprika, körsbärstomater, gurka, kesella, sweet chili coconut och pumpafrön.


Inte dumt



Så här fint har man det om kvällarna när man bor i Umeå. Fast nog skulle jag byta ut det mot Grant Park i Chicago där brorsan är just nu för att inom en snar framtid fira Barack Obamas seger. Inte alls avundsjuk. Jag har bett honom hälsa grattis till Obama från mig senare iallafall, det är väl det minsta han kan göra :P

Edit: Kvällarna? Det är fortfarande eftermiddag faktiskt. Dumma dumma årstid.

Bra början

Kan inte klaga på hur den här dagen sett ut hittills. Soligt väder ute, vilket gjorde promenaden till campus rent behaglig. Väl där var det dags för tentaresultaten. Vi gjorde både en praktisk och teoretisk del.. jag klarade båda! Vilken lättnad. Var övertygad om att teorin gått åt skogen, men där ser man. Ibland har man flyt. Hemma är jag igen och det blev en tidig lunch då jag var riktigt hungrig. Idag blev det ärtsoppa med dijonsenap till, plus en wasa rågi med leverpastej, tomat och gurka och en morot.


Dagen D



Ja så var det dags då. Jag har faktiskt varit så pass nördig att jag skickade ett sms till DN för att hålla mig ständigt uppdaterad om vad som händer. Det idiotiska med det är ju att antingen ligger jag och sover och har inte möjlighet att läsa alla sms, eller så valvakar jag och följer ändå allt på tv. Nåja, det går ju att avstyra det hela om jag nu vill. Men ärligt talat skulle det kännas lite tråkigt att inte sitta uppe och följa det hela. Speciellt som jag inte har några föreläsningar imorgon. Och vem behöver en fungerande dygnsrytm? Visste ni förresten att min bror befinner sig i Chicago just nu. Han och hans fru måste ju fått uppleva en hel del av alla valkampanjer, plus att om de befinner sig i Chicago just idag så kanske de till och med får se USA:s framtida president. Grymt.

Trots valet så fortsätter mitt liv precis som vanligt. Eller nästan. Jag vaknade tre gånger under morgonen för att vid 20 över 6 till slut ge upp. Passade på att hämta dagens DN och läste igenom allt om valet, samtidigt som jag såklart lyssnade på fantastiskt bra musik. Frukost har jag också hunnit äta och just nu tittar jag på the voice på femman. De pratar om Lars i Idol. Ja, han skämmer ut sig, ja han förstör för sig själv. Idol ÄR kommersiellt just för att det gillas av allmänheten. Hans beteende förstör inte bara för honom själv utan för de som faktiskt vill vara med. Precis som Laila sa, han beter sig väldigt egoistiskt. Missförstå mig inte, jag tycker Lars är fantastiskt bra. Men han är inte bra som han håller på nu i Idol. Vi förstår att du inte trivs. Hoppa av och gör det som faktiskt ÄR du.. om det inte redan är försent.


Dagens frukost: Yoghurt med hallon, plommon och müsli, plus en fröig-halva med leverpastej och gurka.






Är det inte fantastiskt?

Jag kan inte undgå att förundras över Blondinbella. Det är ju helt ofattbart och imponerande att hon har blivit så stor bara genom en blogg, som egentligen inte innehåller något direkt annorlunda mot andra liknande bloggar. Fast jag måste erkänna att av det lilla jag läst så verkar hon ha en del kloka tankar, kanske för att hon i dessa fall tycker likadant som jag. Alla vet ju att jag är superklok. Iallafall så kunde jag inte annat än le när jag läste att hon, efter att ha bloggat om att taxi stockholm gett henne dålig service, fick en ursäkt från företaget och ett erbjudande om presentkort så hon kan åka lite gratis för att gottgöra det som hänt. Helt fantastiskt. Och lite avundsjuk blir man kanske. Men inte på ett dåligt sätt faktiskt, jag är helt ärligt väldigt glad när någon lyckas här i livet, om de förtjänar det alltså. Jag önskar jag kunde ta för mig på samma sätt. You go Blondinbella. 

Ikväll ska jag försöka mysa efter bästa förmåga. Det blir förhoppningsvis att sola solarium och sen sitta lite med mitt broderi. Det är verkligen terapi om något, ni borde prova. Och det är inte töntigt.


Det här broderar jag på just nu..fast det är mycket kvar.

Måndag igen...varför?!

Totalt onödigt med måndagar. Kan vi inte ha två tisdagar istället? Eller vad dum jag är, dubbel fredag såklart. Kanske är min måndag inte lika jobbig som de flesta andras, men dagen i sig framkallar ju ångest. Ännu ett ord som inte har någon bra motsvarighet på engelska. Jag måste av nån konstig anledning alltid veta vad allt heter på engelska, om ni nu undrade.

Jaha, imorgon är det alltså presidentvalet. Klart jag står på Obamas sida. Visst har han många åsikter som jag inte håller med om, men jag ser det som att han har minst antal dåliga åsikter jämfört med McCain. Den gamla stofilen vill ju ta bort rätten till fri abort! Sen så lär han ju inte överleva ens de första fyra åren så det känns som att han faller bort bara på grund av det. Jag kanske inte är den mest insatta i det hela, men jag har kollat igenom vad de tycker i de viktigaste frågorna och Obama verkar ju ha en sund syn på det mesta ändå. Men så typiskt att både han och McCain vill tillåta att man springer omkring med skjutvapen. Vad konstigt att det är så mycket brott i Usa. Nåja. Får väl se om det blir en uppesittarkväll eller inte.

Dags att packa ner träningskläderna och ladda inför seminariet i eftermiddag.

Segt

Jag är inget fan av söndagar. Inte ens den här gången när jag för en gångs skull inte är bakis. Igår såg jag på X-men 3 som jag av nån outgrundlig anledning har i min dvd-samling. Inte för att jag tycker den är dålig, men den känns lite som en outsider... fast å andra sidan gör väl Bloodsport det också. Och våga inte säga att den är dålig. Van Damme in the prime of his life.

Annars funderar jag lite över hur en person som betett sig som en idiot och fått lida helvetets alla kval för det, sen kan gå och bete sig som en idiot igen, men nu så medvetet som det kan bli. Jag skulle inte bry mig om det inte vore för att en vän till mig far illa av den här personens handlingar. Dagens känga går till den idioten. Eller alla idioter när jag ändå är igång. Men extra mycket till just den idioten.

Tur jag ska på bodycombat snart så jag kan få ut alla dessa agressioner.

Promenad

Blev en liten solskenspromenad idag, var riktigt skönt att få komma ut i friska luften. Det behövdes. Känns riktigt bra också att det är lördag idag och inte söndag. Vanligtvis är ju helgen över då man är bakis..fördelen med att gå ut på en fredag. Nej, jag ska inte ut ikväll oavsett vad folk försöker locka med. Ikväll blir det inget mer än mys med film och godsaker, med eller utan sällskap.


Lite piggare

Huvudvärken har försvunnit och efter en god frukost känner jag mig som ny igen. Ja, nästan. En dusch vore inte dumt. Åt iallafall yoghurt med hallon, mango, plommon och min müsli, bovetefralla med ost och tomat. Är kanonväder ute idag också, strålande solsken. Jag hoppas på att jag kommer mig ut på en promenad sen.


Dagen efter

Aj. Huvudvärk. Självförvållat.... får jag vara ynklig ändå? Jag som tyckte jag tog det så lugnt igår. Kanske var den där eländes snapsen de tvunget skulle ha med på sittningen. Alla vet att jag och sprit inte är vänner och kommer aldrig att bli. Hur som helst var sittningen en trevlig tillställning med många finska inslag och en väldans massa skrålande och skålande. På eftersläppet kom några klasskompisar som jag hängde med och skuttade omkring med till det braiga bandet som spelade den senare delen av kvällen.

Pratade också en hel del med en av killarna i bandet som är lite av en kändis sen tidigare i min vänskapskrets, helt och hållet mitt fel faktiskt. En legendarisk musikvideo är grunden till det hela, mer behöver jag inte säga. Hur det än var med den saken så hade vi (läs:jag) intressanta diskussioner om mp3-spelare och.. eh..ja säkert nåt annat roligt också. Jobbigt bara att han var spiknykter och jag var...ja, jag har ju sagt att jag har huvudvärk idag. Brukar inte bli dålig dagen efter. Anyway. Bra kväll. Bjuder på lite bilder och faktiskt fick jag ingen riktigt bra på hur jag såg ut för kvällen, men ett litet smakprov följer ändå med.



Bild 1: Bordsdekorationer (varför måste jag alltid ta bilder på dem??)
Bild 2: Ja, bättre än så här blev det inte. Jag blir bara inte bra på bild.
Bild 3: Bandet som ägde igår, riktigt bra! Kommer dock inte ihåg vad de heter...

RSS 2.0