Falafel med krämig pasta

Idag gick sista frysmaten åt, och det var falafel som stod på menyn. Efter flera timmars slit i köket med ugn och spis så behövde jag verkligen fylla på energiförrådet. Det blev alltså falafel tillsammans med skruvpasta och majs som gjorde krämig med en blandning av kesella, yoghurt och mango chutney. Utöver det blev det också broccoli, sallad, rädisa och basilika. Riktigt gott för att vara en tager-vad-man-haver-middag.


Kesellayoghurt med varma kaneläpplen

Ajaj, vilken träningsvärk jag har idag. Man tror inte det ska ha betydelse om man kör ett nytt bodypump-pass, för rörelserna är ju för det mesta samma som tidigare, men i lite annan ordning. Det har betydelse. Förvisso ökade jag på vikterna på ben igår, men så här ont har jag inte haft på länge efter ett pass. Ska bli kul att slita med städning hela dagen med den här värken. För övrigt har jag redan hunnit vara ute på långpromenad, det var otroligt skönt i solen och 16 grader redan kl 8. Det lär bli sommarens första riktiga värmebölja idag.

Till frukost fick det bli enkelt och snabbt, man orkar knappt vara i köket när det ligger saker överallt. Blandade kesella, yoghurt och hackat äpple först. Sen körde jag fler äppelbitar i micron tillsammans med en skvätt vatten och kanel tills de blev halvmjuka. Toppade kesellayoghurten med det och axas gourmet-müsli. Gott med både krispigt, syrligt och mjukt, sött äpple. Om ca 35 minuter är det sagt att vi ska börja städa, men ingen mer än jag har hittills klivit upp ens, så jag misstänker det blir något senare.. inte mig emot ;)




Fiskbiffar med persiljesås & färskpotatis

Näst sista frysmaten lagades till idag - paketet med sej. Jag malde ner de tinade bitarna till färs i matberedaren. Efter det blandade jag ströbröd (en wasa frukost jag krossat till småsmulor då ströbrödet var nerpackat), vetegroddar och ett ägg som fick svälla några minuter innan jag blandade ihop det med färsen. Som krydda hade jag helst velat ha en hög citroncest, men i brist på färsk citron så fick det bli lite limesaft, citronpeppar, örtsalt och finskuren kruspersilja. Formade till biffar och stekte ca 3 minuter på varje sida.

Eftersom den enda kastrullen vi har lämnat kvar för matlagning var upptagen med att koka potatis så gjorde jag såsen i micron. Först värmde jag upp havremjölk, hällde sen i maizena utblandat med lite vatten, in i micron och värma upp igen och sen i med örtsalt och persilja. Gick hur bra som helst!

Så till slut serverade jag biffarna med såsen, färskpotatisen, broccoli och blandsallad med rädisa. God middag som kändes väldigt husmanskostig, vilket jag tycker är trevligt. Min mamma serverade saker som kalops, pölsa och palt när vi var små och det är henne jag ska tacka för att jag har känslan för den kvar i mig. Det är så många nya influenser från andra delar av världen numera, så jag tycker det är viktigt att ha kvar en del av den svenska matkulturen också. Den kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat.


Hundkött

Imorse såg jag på vakna med the voice som vanligt och hela veckan har jag väntat på att se när Josefin Craaford skulle äta hundkött, som var straffet i en tävling som pågår varje vecka mellan henne och en av de andra radiopratarna, Jakob Öqvist. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om att det finns de som äter hundkött, men då, som många påpekat i upprörda mail till radioprogrammet, vi äter i princip alla andra djur så känns det ju lite konstigt att det ska bli ett sånt ramaskri över detta. Egentligen. Det jag tyckte var det läskigaste med detta var att burken som köttet låg i var 15-20 år gammal, säga vad man vill om hållbarheten på en konserv. Hur som helst så har det av nån anledning lockat även mig att följa programmet mer än vanligt och idag tog hon slutligen en tugga.

Hon verkade tycka det var riktigt äckligt och det såg ut som det skulle komma upp lika fort igen. Förvisso var hon bakis, det kan ha bidragit. Det roligaste var dock att Paul Haukka, som så att säga chefar över radiosändningen, tog tallriken och smakade helt frivilligt - och tyckte det var gott. Vad gjorde han sen? Ja, titta på klippet.. jag säger då det. Jag fick något slags chockat skrattanfall kan jag säga.


Hallonyoghurt med jordgubbar

Jag ville inte titta ut genom fönstret och se det. Jag hade dock ingen chans att missa det ändå. Solen har fullkomligt överöst lägenheten med glittrande solstrålar, ljuset spelar i varenda hörn. Jag visste att det skulle bli så här och jag visste att jag skulle bli bitter. Ändå känns det så otroligt jobbigt. Ja, det är vackert väder, jag det kommer bli över 20 plus idag, och ja, jag måste fortfarande vara inomhus hela dagen och flyttpacka och städa. Regn och rusk har aldrig varit mer efterlängtat. Istället för att glassa i solen som alla andra måste jag slita och släpa bland damm och skräp medan jag lyssnar på glada studenter, fräsande grillar och sommarens sliskigaste popdänga. Till och med det sista låter lockande i det här fallet. Bitter, ja, trött och lite bakis, nej, gör inte saken bättre.

Frukost blev det trots denna morgons muntra inställning och jag fick chansen att prova min alldeles nyinköpta stavmixer. I sommar kommer jag inte ha med min stora mixer/matberedare med mig hem och jag måste kunna göra en svalkande smoothie om jag känner för det.. så jag investerade helt enkelt i en igår. Jag blev tyvärr lite besviken, för den verkar inte vara så effektiv som jag hade hoppats. Funkade gjorde den dock och det som mixades var yoghurt, hallon och vaniljsocker. I hade jag jordgubbar, axa fullkornsflingor, valnötter och sultanrussin. Det blev en macka också, någon stackars kantbit som fanns kvar i frysen, med mitt senaste favoritpålägg, kesella, messmör och tomat.


Skön dag i solen

Dagen började med att jag och Sofia gick till Strömpilen för några ärenden, dels till Maxi för att handla till lunch och middag. Detta tog bara ca 2 timmar. Tur att jag och Sofia är likadana på den punkten att vi gillar att strosa omkring i affärer och ta allt i vår egen (lugna) takt. När vi till slut kom tillbaka satt redan två tappra själar ute i solen mellan studentbostäderna och myste på filtar. Medan de gjorde det så gick vi in och gjorde iordning lunchen som blev tokgod verkligen. Ciabattabröd med avokadoröra (mosad avokado, turkisk yoghurt, salt, peppar), grillat kycklinglår delat i små bitar, mozzarella, tomat och färsk basilika. Att sen äta den ute i strålande solsken på en grön och härlig gräsmatta gjorde inte saken sämre. Det gjorde heller inte det goda ölet jag drack till ;)

Efter det kom det mer och mer folk och när solen gick ner bakom byggnaderna förflyttade vi oss till den legendariska kullen som ligger mot kortsidan och där uppe låg vi och solade, pratade, spelade gitarr och sjöng (vi hann grilla lite kycklingfilé däremellan också) till ungefär halv nio då alla utom jag traskade iväg till en studentpub för att kalasa vidare. Jag orkade bara inte trängas med en miljard fulla studenter. Men jag är nöjd med dagen och tacksam för att jag fick lite quality time med mina fina vänner. Tack!


Bättre bild än så här hann jag inte få till då vi var brutalt hungriga. Men rackarns vad gott det var!

Sofia och jag.

Vaniljgröt med jordgubbar

Vaknade rätt tidigt imorse, vilket jag tycker är skönt. Dels för att jag får mer dag att göra något av, dels för att jag slipper bli chockad till vakentillstånd av en eländig mobilsignal. Ändå la jag mig halv tolv, och somnade inte på ett tag dessutom tack vare ett irriterande pipande ljud som av någon anledning börjat höras de senaste två dagarna. Hur som helst, jättemycket sömn har det inte blivit, men jag känner mig ändå hyfsat utvilad. Tur det, jag ska ju orka med en skön avslutningsfest idag!

Frukosten blev havre/quinoagröt med torkat fikon, vaniljpulver, kanel, ingefära med jordgubbar, hasselnötter och havredryck till. Åt även sista användbara skivan (resten är småsmul) från grahamsbrödet jag bakade i skolan, med kesella, messmör och tomat. Nu blir det hoppa in i duschen och sen ska jag och Sofia på Strömpilen och fixa inför dagens baluns. Skoj!




Inkokt lax med ingefärssås

Mitt bland alla flyttlådor lyckades vi tre som fortfarande bor här laga mat samtidigt. Dessutom fick jag till en vettig middag, trots att de flesta kryddor är nedpackade. Den sista laxfilén skars i 4 bitar och fick koka upp som snabbast i vatten med salt, szechuanpeppar, lagerblad, vitt matlagningsvin och kruspersilja. Pepparn hörde väl inte riktigt dit, men det var den jag hittade :) Sen fick den stå och dra i lagen medan jag kokade gnocchi, favabönor och sparris. Under tiden gjorde jag en sås av yoghurt, kesella, finhackade ingefära (orkade inte leta reda på rivjärnet), gräslök, örtsalt och peppar. Sallad med zucchini blev det också och i slutändan en riktigt god middag. Vi lyckades dessutom bli klar med maten samtidigt och det är inte ofta som vi tre äter middag samtidigt, så det var riktigt skönt att det blev av åtminstone en gång innan vi delar på oss för gott.


Yoghurt med frukt- & nötmüsli

Provade faktiskt att köpa hem Axas nya müsli "f-müsli glorious premium" som låter väldigt flashigt och ja, den är väl kanske lite flashig. Mycket frukt och inte bara de gamla vanliga russinen. Den innehåller havregryn, bananchips, dadlar, rostade hasselnötter, russin, ananas, pumpafrön och veteflingor. Även om den var riktigt god kände att det blev nästan lite för mycket med alla de sakerna i och hade helt klart varit nöjd med bara hasselnötterna och dadlarna. Nu heter den ju glorious premium så de har ju verkligen förvarnat om den givmilda mängden godsaker i den, så det är klart att jag inte är förvånad. Prova måste jag ändå göra, nyfiken som jag är, och den kommer förgylla min frukost fler gånger helt klart. Bara inte varje dag.

Utöver müsli hade jag äpple och hallon i, plus att jag åt en wasa frukost med smör, leverpastej och tomat. Nu ska jag sätta igång med flyttstöket igen, jag har flera säckar med kläder som ska rensas och förhoppningsvis slänger jag det mesta. Hade jag haft en bil hade jag givetvis skänkt bort allt till myrornas eller kupan, men nu har jag inte det tyvärr och det handlar om mängder som jag inte kan ta med på en buss. Nåja. Till verket.




Kycklinggryta med tomat & kokos

Kanske inte var mitt smartaste drag hittills att sätta igång med en maträtt som tar lite längre tid när jag kom hem efter träningen och var hungrig. Problemet är bara att jag börjar bli lite stressad med tanke på att vi måste frosta av frysen snart och jag vill gärna använda upp de få saker jag faktiskt har kvar. Nu tror jag det bara är ett paket sej, en laxfilé och falaflar kvar faktiskt, bortsett från matlådorna förstås.

Kycklinggryta blev det iallafall idag. Först stekte jag kycklingfilén i små bitar tills den var i princip genomstekt. Sen ner med finhackad ingefära, vitlök och citrongräs. När det fått steka tillsammans ett tag åkte också buljongtärning och röd currypaste ner, rörde om och la till resten som var strimlad zucchini, champinjon och paprika i bitar, krossade tomater med chili, kokosmjölk och broccoli. Sist slängde jag också i finstrimlad basilika, den sista från mina två krukor. Detta fick puttra i säkert 10 minuter till iallafall, innan jag serverade med äggnudlar. En god och mättande måltid, nu ska jag väl orka ta tag i flyttstöket igen.


Wrap med jordnötsdressing

Idag var vi i köket halva dagen, men vi lagade inte mat utan vi städade varenda millimeter av det. Tur vi är så många så det gick undan. Hungrig som en gnu hann jag bli ändå och lunchen blev ju lite senare än vanligt. Snabbt och enkelt var vad som gällde när jag kom hem, så jag slängde ihop en wrap av ett tortillabröd, sallad, avokado, champinjon, zucchini och kräftstjärtar ihopblandade med kesella och en sked jordnötssås. Grymt gott var det! Lustigt är att jag inte gillar jordnötter i sig självt, att bara äta som snacks, men det är himla gott i såser. Undra varför det är så?





Proteingröt med jordgubb & vanilj

Åt en jättegod gröt imorse och jag hade bloggat om den också om bara blogg.se velat fungera, men av någon anledning var sidan nere just då. Hur som helst. Jag kokade havregryn + hirsflingor med havredryck, linfrön, en dadel i bitar, vaniljsocker, salt och kanel. Sen knäckte jag också i ett ägg och rörde om ordentligt och lät det puttra ytterligare ett tag. På hade jag härliga jordgubbar som jag hittade för en billig penning igår. Belgiska förvisso, men de smakade väldigt mycket faktiskt. Lite kokosflingor, valnötter och mer havredryck blev det, grymt gott!




Pastasallad med kräfta

Något som jag längtat efter länge, en sallad med kräftstjärtar. Enkelt, snabbt att göra och gott såklart. Jag kokade helt enkelt bara fullkornspastaskruvar som jag sen blandade ner hackad paprika, zucchini, champinjon, avokado och körsbärstomat och så gjorde jag en dressing av kesella, havredryck och mango chutney. I med kräftstjärtarna och finstrimlad basilika på toppen så var det klart. Mums!




Matlådelunch

Är fortfarande inne på min tömma-frysen-innan-jag-flyttar-period, det verkar aldrig ta slut. Idag blev det bön-, potatis- och tomatgryta som jag gjorde när jag var inne i min jag-måste-göra-mig-av-med-mandelpotatisen-period. Jag kanske får göra en slags minnesbok över alla fantastiska perioder jag haft. Förmodligen skulle bara jag ha nöje av den, nåt att läsa när jag behöver skratta.

Hur som helst, den grytan blev det, lite uppiffad med mer champinjon, zucchini, färsk kruspersilja och keso med en sallad på blandsallad, rädisa och körsbärstomat. Ja, lite konstig blandning, men jag måste använda upp det innan det blir dåligt. Det är nog ett av mina största problem när det kommer till mat, jag vill ha för mycket på en och samma gång och sen när det börjar sjunga på sista versen så blir jag plågad av mitt andra stora problem (som egentligen är positivt) som är att jag inte kan slänga mat.. underliga kombinationer har uppstått, och fler kommer det att bli. Här har vi ett misstag som jag aldrig lär mig av.



Melon- & päronsmoothie

Idag provade jag en ny variant av smoothie, som blev lite mer tropisk i smaken. I hade jag anjou-päron, galiamelon, kesella, havredryck och honung. Till blev det den sista halvan av en fralla, en med lite sesamfrön på, med keso blandat med messmör och tomat. Helt ok frukost. Idag är det tentadags, och jag vet inte riktigt hur det känns faktiskt. Jag vill bara gå dit och skriva och få det bortgjort. Och jag börjar undra om det är nåt fel på mig. Sen jag var sjuk har jag varit ovanligt trött, jag kan knappt hålla ögonen öppna fast jag sovit minst 7 timmar. Det är inte normalt. Kanske borde gå och ta lite blodprover..?




Tomat- & basilikasoppa med gnocchi

Det blev lite så att jag såg efter vad jag hade i kyl och frys som jag måste försöka bli av med och så gjorde jag en soppa efter det. Fräste hackad gul lök och finhackad vitlök i lite smör, några delade körsbärstomater fick fräsa med för att ge mer smak. Sen hade jag i krossade tomater med chilismak, tomatpuré, vatten, lite buljongtärning, svartpeppar, finskuren basilika, zucchini, favabönor och gnocchi. Till åt jag av det avlånga, sega och smakrika brödet som vi bakade i skolan för någon månad sen, tillsammans med lite smör.

Även om det inte blev sensationellt så var det gott och gnocchin blev precis som klimp, vilket jag älskar. När jag var liten gick jag i byskola där vi hade egen kockerska. Hon visste att jag älskade köttsoppa med klimp (och att det egentligen var klimpen jag gillade och inte köttsoppan) så en dag hade hon gjort köttsoppa och en hel extra kastrull full med klimp - bara till mig. Vilken lycka!





Hallon & banansmoothie

Efter gårdagens smoothie fick jag mersmak så jag bestämde mig för att göra en idag med. Jag blandade ner hallon, banan, kesella, havredryck, vaniljsocker, kanel och blåbärspulver och på toppen blev det mer hallon och hackad mandel. Till åt jag också en smörgås med messmör, ägg, örtsalt och paprika som tillkom efter bilden togs.

Började dagen med en härlig promenad i solen, helt otroligt skönt väder! Synd att det ska vara så fint väder när jag måste sitta inomhus och plugga hela dagen.. men någon mer promenad får jag allt hinna med, jag blir ju tokig om jag ska sitta still resten av dagen. Jag har lite svårt att förstå det, men sista egentliga skoldagen är imorgon, då tentan är. Sen måste jag sätta igång på allvar med flyttandet, har galet mycket saker att ta reda på och att packa ihop. All hjälp mottages tacksamt.




Färskpotatis med keselladressing

Idag fick jag äran att bli bjuden på lite mat, men i och med att jag inte äter lövbiff som bland annat serverades så stekte jag på en indiebiff. Till färskpotatisen gjorde jag lite snabbt en dressing av kesella, finskuren kruspersilja, limesaft, örtsalt och peppar som jag blandade i potatisen. Till blev det också satuerad lök och grön sparris. Gott! Synd bara att jag nu har magknip, men det kan nog vara tentaångesten som spökar..



Pannkaksbulle med vaniljstekt nektarin

Jag fick ett bra tips från Mollys blogg imorse, på en så kallad pannkaksbulle, och jag blev inspirerad att göra en likadan. Nu blev den inte alls likadan, och inte alls lika snygg. Receptet följde jag, men istället för muffinsform så använde jag ramekins och antagligen var de kanske lite för stora för det här ändamålet och bullarna steg inte så mycket som de borde ha gjort. I slutändan gick de ändå an att äta och räddningen blev de vaniljstekta nektarinskivorna som jag åt tillsammans med kesella. I o m att nektarinerna inte är så söta nu så är det perfekt att steka dem, då sötman kommer fram mer på det viset. Självklart hjälpte vaniljsockret också till :) Nu är det dags att sätta igång med tentaplugget!





Hallonsmoothie

Började morgonen med en joggingtur och nog kändes det att jag slitit ut mina joggingmuskler sen i tisdags, det var ruggigt jobbigt ett tag. Att det dessutom var varmt och soligt gjorde inte saken lättare. Visst är det härligt med fint väder, men när jag springer har jag helst mulet, till och med gärna lite regn. Hur som helst så har jag kommit fram till att det är bättre att springa lite tidigare så jag hinner få i mig något innan det är dags för core control, så jag inte hinner bli så väldans hungrig. Idag mixade jag hallon, havredryck och kesella tillsammans med vaniljsocker och toppade med lite mer hallon. Väldigt gott och svalkande!


Grillad persiljelax & sparris

Hittills har jag inte provat grilla lax i min grillpanna så det blev premiär idag. Och det funkade bara fint kan jag avslöja. Först kryddade jag den med en blandning av havssalt, svartpeppar och finskuren bladpersilja. Sen fick den grillas tillsammans med sparris och halverade körsbärstomater. Till kokade jag potatis och gjorde en kesellasås på kesella, havredryck för en lösare konsistens, örtsalt, svartpeppar, limesaft och mer finskuren bladpersilja. Det blev också en sallad med rädisa och balsamvinäger igen. Ja, vad kan man säga, lax är bland det godaste som finns så jag är jättenöjd med middagen!

Idag var jag för övrigt på sommar-bodypump och jag visste inte riktigt vad som väntade när jag kom dit. Instruktören hade ställt fram en solstol, lagt ut färgglada badlakan, var själv klädd i sommarshorts och linne i glada färger och hade solglasögon och hawaii-blomster runt halsen. Hon hade också fått några kompisar till hjälp som var med och tränade, de hade också somriga träningskläder på sig. En av dem hade förmodligen också fått i uppdrag att springa upp och sätta sig i solstolen under passet :) När instruktören hämtade in passlapparna bjöd hon dessutom på vindruvor. Alla låtar var från tidigare sommarpass och mellan passlåtarna spelade hon svenska sommardängor. Grymt skönt BP-pass måste jag säga!


En salig blandning

Ingen höjdarlunch idag, men jag var tvungen äta upp lite rester och det blev mest bara konstigt. Vildsvinsfärs med spetskål och sockerärter med tillägg av överbliven grillad kyckling, paprika och körsbärstomater som jag åt tillsammans med polenta. Kanske hade det blivit ok om jag tagit t.ex. ris till istället, för av nån anledning blev det bara helt fel med polenta. Brr. Jaja, det kanske är nyttigt att göra några ordentliga missar ibland så man vet vad man absolut inte ska göra :)


Proteinrik frukost

Idag körde jag på en blandning av norrskensfil, kesella och keso. I hade jag tärnat äpple, banan, sultanrussin, gojibär och müsli. Krämigt och gott blev det, gillar när det blir en riktigt tjock konsistens. Riktigt trött idag också, men det är bara att blinka bort sömnigheten, för nu måste jag göra klart min misse-lista så den kommer in i tid.


Vildsvinsköttbullar med tomat- & basilikapasta

Helt seriöst, jag ville inte att det skulle ta slut. Det var ren och skär njutning från första tuggan till den sista. Detta lyckades jag slänga ihop trots att jag var vrålhungrig och trött efter 8 timmars pluggande i skolan. Först satte jag igång att koka fullkornsspagetti. Sen fräste jag finhackad vitlök i lite smör och när de blivit gyllengula slängde jag också i strimlad zucchini, champinjonbitar, sambal oelek och bara en liten skvätt krossade tomater med chili. Egentligen hade jag velat ha färska körsbärstomater, men man tager vad man haver.

När det fått puttra ett tag hällde jag i vildsvinsköttbullarna jag hade i frysen sen tidigare, lät de bli varma och så i med den färdiga pastan och röra om för glatta livet. Av med stekpannan från plattan och i med grovskuren ruccola och basilikablad. Jag glömde salta och peppra, men det smakade så oerhört mycket så det hade varit överflödigt. En fullständig fullträff!




Dinkelgröt med keso & kesella

När jag inte har så mycket tid på morgonen brukar jag duscha och göra mig klar innan frukost, så jag slipper känna mig stressad när jag sen äter frukosten. Det ger mig tillfälle att sätta nåt på spisen under tiden, så idag passade jag på att koka dinkelkorn i havredryck. Till det åt jag en blandning av keso och kesella, dadelbitar, hackad mandel, äpple och mer havredryck. Gröten blev lite svår att få att hålla ihop då jag förmodligen lät för mycket havredryck koka bort, men gott var det ändå!

Om jag hade träningsvärk igår så är det inget mot vad jag har idag. Känner mig som en gammal tant och borde förmodligen ta en rullator istället för cykeln till skolan. Be prepared, ni ska få ett tips från coachen. Värm upp innan ni ska springa som galningar och stretcha efteråt. Jag verkar leva med uppfattningen att mina muskler tål vad som helst, men chocken kom idag - jag är tydligen mänsklig jag med.


Fiskbullar med dillstuvad potatis

Idag tog jag fram de sista fiskbullarna ur frysen, som jag bara värmde upp. Till gjorde jag dillstuvad potatis. Först kokade jag potatisen nästan klar, kylde snabbt ner den i kallvatten och lät rinna av. Därefter stekte jag gul lök i smör tills den blev blank och pudrade den sen med vanligt vetemjöl som fick steka ihop sig ett tag innan jag slog på havredryck. Potatisen delade jag i mindre bitar och slängde ner dem, sen snabbt i med hackad färsk dill (I love my kryddhörna), örtsalt och svartpeppar. Bara att låta det puttra ihop sig i pannan en liten stund, färdigt!

Till detta gjorde jag också en fräsch sallad med blandade grön blad, skivad rädisa och balsamvinäger. Potatisen blev verkligen supergod och krämig, och jag som vanligtvis inte gillar dill så värst mycket blev glatt överraskad. Rädisa är perfekt i sallad också, det blir så krispigt och smakrikt. Som dekoration på maträtten hade jag några rädisblad från blasten - de går faktiskt att äta.


Exotisk blandning

Ja, om man bortser från hallonen och äpplet då.. haha, blev inte så mycket kvar. Ananas och lichtie-frukt ingick också i frukosten, som jag åt med norrskensfil och även lite nyponsoppa denna morgon. Jag tror det kan bli en hit i affärerna framöver, nyponfil ;) Lite kalasmüsli blev det med. Till åt jag ännu en halva av en butiksfralla, med solrosfrön, tillsammans med messmör och tomat. Kaffe gick ner utan illamående idag också, jag tror det var motion som behövdes för att min kropp skulle komma i balans igen, faktiskt!





Blodomloppet

Orkar knappt sitta vid datorn, så slut är jag. Ugh. Jag kom onödigt tidigt till platsen där vi skulle starta, precis som jag hade tänkt förvisso, men jag hade lätt kunnat komma en timme senare utan problem. Jag tror jag var nummer 2 på plats eller nåt, väldigt onördigt. Men från kl 17 började det komma en del folk och från 18 bara försvann tiden. Jag var grymt peppad och hade laddat mp3-spelaren med bara fartig och bra musik så det gick undan rätt bra när startskottet gick. Tyvärr verkade folk ta det här på liv eller död och var tvungna att knuffa sig fram. Visst kan jag ta några knuffningar och skuffningar, men till slut var det en som nästan fällde mig och då blev jag faktiskt lite vrång.

Som tur är lugnar det ner sig efter ett tag och speciellt då fem-kilometersspåret och tio-kilometersspåret delar på sig. Jag kan säga så mycket att hade jag sprungit själv hade det inte gått så fort som det gick, för man blir påverkad vare sig man vill eller inte. Det var nästan alltid någon jag sprang efter eller hade som mål att komma ikapp. Både bra och dåligt, för man tar kanske ut sig lite mer än man tänkt, lite för snabbt.

Dessutom gjorde jag misstaget att se fel på skyltarna som visade hur många kilometer man sprungit. Jag såg 8 på en skylt och började spurta och strax därefter kom en uppförsbacke som nästan tog kål på mig, flera andra var tvungna att stanna. Kanske borde jag gjort det, men jag vet att stannar jag så har jag gett upp, så jag fortsatte. Sista två kilometrarna började jag undra varför jag var med på det här, det var SÅ jobbigt! Men. Jag kom i mål. Och tiden? Ja, vem vet exakt, de hade klantat till det så tidtagningen fungerade inte när vi kom imål. Så en stund senare tittade jag på tiden på min mp3-spelare och enligt den borde jag klarat mig i mål på under 50 minuter. Om så är fallet så har jag förbättrat min tid med 4 minuter, så nöjd det är jag. Frågan är bara hur jag nu ska klå mitt eget rekord nästa år?


Jag lyckades vinna en drös färska kryddor på mitt startnummer, trevligt!

En glassig t-shirt fick alla som var med.

Och självklart en medalj sprejad med den mest gyllene av färger.

En darrhänt bild på kycklingrullen jag gjorde när jag kom hem. Blandsallad, färsk basilika (igen, trevlig vinst), grillad kyckling från lunchen med philadelphia, norrskensfil och mango chutney, tomat, champinjon och ananas.

Grillad kyckling med ananas & champinjon

Jag har bestämt mig för att min mage ska börja tåla riktig mat igen, jag klarar inte av att äta kall och lättuggad mat längre. Nån gång måste ju min mage vänja sig. Inte idag tydligen, men förhoppningsvis blir det bättre. Lunchen blev god iallafall och något jag längtat efter de senaste dagarna. Grillad kycklingfilé på spett. Jag delade en stor filé på hälften, från sidan, och skar sedan de bitarna i 2 cm breda strimlor. När jag trätt upp dem på träspett så penslade jag in dem i en blandning av honung, soja, fisksås, sambal oelek och riven ingefära. Ner i grillpannan där de fick fräsa för sig själva ett tag, innan jag också slängde i färsk ananas och champinjon i mindre bitar. Till gjorde jag äggnudlar som jag, efter att kycklingspetten var upplockade, slängde ner i grillpannan och rörde runt tillsammans med ananasen och champinjonerna, för att få upp den goda steksaften från kycklingen. Mumsigt värre, även om magen gnäller nu. Men det var det värt ;)

 



Nyponfil

Så här vackert kan det bli när man får för sig att blanda Norrskensfil med nyponsoppa. Gott blev det också, speciellt tillsammans med äpple, russin, allbran plus, kanel och ingefära. Jag fick i mig en smörgås idag med, men den gjorde sig inte vacker på bild tyvärr. Det var iallafall en halva av en sån där mumsig fröfralla man kan köpa en och en på Maxi, som jag hade philadelphia, leverpastej och tomat på. En lite konstig blandning, men som smakade gott iallafall :)

Idag är det dags att springa Blodomloppet, och för min del blir det en mil i år också. Förra året sprang jag på 53:56 och såklart har jag som mål att springa bättre i år. Det dumma är att de har bytt bana i år igen så det är svårt att ställa sig in på hur det kommer kännas med underlag och för den delen är det lite jobbigt att inte veta var på sträckan man befinner sig. Jag äger ingen klocka och att ha med mobilen känns mest jobbigt då den kommer ligga och skumpa i fickan hela vägen isåfall. Om någon har en klocka att låna ut tar jag tacksamt emot!

Taktiken i år blir att ha ett något snabbare tempo redan från början och sedan öka lite när halva sträckan är avklarad. Vi får väl se hur det lyckas. Helt galet många som springer i år iallafall, över 6000 personer! Det är dubbelt så många som ifjol, och de fick till och med sätta anmälningsstopp för över en vecka sen. Jag tänker inte ta några risker, utan kommer vara där onödigt tidigt och se till att vara bland de första som springer iväg. Hoppas nu bara inte helgens sjukdom har gjort mig klen.


Katastrof

Det var det verkligen. Jag överdriver inte på något sätt, det gick verkligen så uselt. Jag fick fram consommén och vaniljsåsen till servering i tid, men båda delarna blev underkända pga klantiga misstag. När det sen kom till wallenbergarna, som jag sparat till sist just för att jag visste att jag skulle få svårt med dem, så insåg jag ganska snart att jag inte skulle hinna klart de över huvud taget.

Jag började således plocka undan sakerna från min station, tills Gert Klötzke, som var där och bedömde tillsammans med Stefan Öqvist, kom fram och sa att jag skulle göra klart det jag påbörjat men att jag då skulle göra det riktigt bra. Nu lyckades jag ju inte med det heller, utan hällde ner för mycket peppar i potatispurén. Oh well. Vad är väl en bal på slottet, eller ett år till på denna skola.. så gick mina tankar, de ljusaste och mest positiva av dem. Nu fick de flesta av oss rest på det här, men först till hösten av någon anledning. Så än är det inte tid att sörja.

Jag är dock helt väck i både kropp och själ nu och undrar ni över mina icke existerande matbloggar? Jag kan avslöja att min mage fortfarande inte vant sig vid normal mat och sväller upp vid minsta lilla. Jag som hatar att få i mig näring i dryckesform (jag gillar helt enkelt att tugga min mat) kommer tyvärr få stå ut med det ett tag. Men frukostbilder ska jag nog kunna ordna iallafall :)



Klicka på bilden för att komma till bildkällan. En hård, men rättvis kock och lärare och som idag visade sig vara oerhört omtänksam gentemot oss studenter.Även om förtroendet för mina egna färdigheter sjönk rejält idag så ökade förtroendet också ordentligt för Gert.

Så var det dags

Idag gäller det. Dags för den praktiska tentan i gastronomins grunder. Pust. Jag är ett nervöst vrak och är nog inte helt återställd heller, känner mig allmänt svag och konstant trött. Men jag ska köra idag ändå, det får bära eller brista.


Sommar i Umeå

Ja, jag tror banne mig man kan säga att den har kommit hit nu. Helt fantastiskt väder ute, med solsken, härliga sommarvindar och den värme man längtat efter hela den långa, kalla och eländiga vintern. Jag gick ner till Strömpilen i sakta mak, tog lite bilder här och där och satte mig sen på en brygga nere vid vattnet och solade ett bra tag. Underbart! Nu känner jag mig något starkare och piggare i sinnet så jag hoppas att jag kommer kunna fixa misse-listan inför morgondagen.







Nya tag

Ny dag och äntligen börjar jag känna mig som människa igen. Känns som jag har lite bråttom med tanke på att jag inte hunnit förbereda nånting inför morgondagens praktiska tenta, men jag hoppas kunna få till det som behövs. Frukost har iallafall intagits idag utan större problem, men jag misstänker att det ändå blir en del nyponsoppa idag och därmed kanske inte några matbilder..men nu är de iallafall inte långt borta :)

Solen skiner idag också, vi har verkligen blivit bortskämda med bra väder den här helgen! Blir en promenad snart iallafall, innan det är dags att sätta igång med allvaret. Vi hörs!

Sjuk

Ni får ursäkta för dålig uppdatering, men jag gick och blev sjuk och eländig igår, en elak magsjuka kan man lugnt säga. Jag var tvungen gå mitt i föreläsningen och det var väldigt tur det, för sen tog det bara en halvtimme innan var jag riktigt dålig. Känns bättre idag, men det är svårt när jag är så hungrig och inte riktigt vågar äta. Dessutom hade jag ju stora planer på att öva inför praktiska tentan på måndag, men nu vet jag inte hur det kommer gå riktigt. Hur som helst, jag får återkomma när jag äter normalt igen och faktiskt har något att lägga upp här på bloggen. Glöm inte Eurovision och Malena ikväll nu :)

Frukt & grönt

Igår ägnade vi alltså dagen åt att titta, klämma och känna, lukta och smaka på olika sorters grönsaker och frukter. Vi fick också en del info om dem, lite om var de kommer ifrån och vad de används till. Många saker hade jag sett förut, men det var en hel del som var nytt också. Jag hade t.ex. aldrig sett färsk gurkmeja eller lakritsrot tidigare, även om jag hört talas om det. Idag ska vi experimentera lite med grönsakerna, kan tänka mig att det blir en del leka med konsistens och liknande. Här är iallafall lite bilder från igår.


Lakritsfrö. Tydligen gott att smaksätta glass med.

Lakritsrot. Lakritspulvret som görs av den här smakar tydligen inte lakrits, utan som Jenka-tuggummit, om ni minns det?

Gula mini-mini-tomater. De tog slut snabbt.

En drös exotiska frukter.

Tamarind. Sett många gånger, men aldrig smakat förrän nu. Söt och god, påminde lite om dadel i smak och konsistens, men inte fullt så koncentrerad smak.

En annan variant av jordärtskocka, väldigt vacker tycker jag!

Färsk gurkmeja. Ser ut lite som ingefära.

Grillade potatisbullar & yoghurtsås

Ännu en potatisrätt, men nu börjar det faktiskt sina i potatisförrådet så snart får jag variera mig med andra tillbehör igen. Idag gjorde jag potatisbullar av mosad kokt mandelpotatis, sojamjölk, örtsalt, svartpeppar, dijonsenap och persilja. Till gjorde jag en sås av yoghurt, persilja, sambal oelek, örtsalt, svartpeppar och finhackat citrongräs. På tallriken hamnade också en indieburgare (nutana), broccoli och champinjon. Tyvärr tänkte jag inte på att det blev många puck-liknande saker på tallriken, men nåja. Tyvärr var mandelpotatis, kanske ganska logiskt, ingen höjdare att göra potatisbullar av då de är ganska mjöliga så de hade en tendens att falla isär. Men gott var det iallafall så jag är nöjd!


Kunde inte motstå en solig matbild idag.

Lax & avokadosmörgås med pepparrot

Tidig lunch idag, då föreläsningen börjar kl 12. Gillar inte riktigt det, då jag brukar äta lunch vid den tiden, men vad gör man? Det blev ett snabbt ihopsläng med en rostad macka, philadelphia blandat med riven pepparrot, avokado, tomat, kallrökt lax, champinjon och äppelhalvan som blev kvar från imorse vid sidan om. Snart ska jag alltså iväg på föreläsning, som idag handlar om grönsaker. Tydligen ska föreläsaren ha med sig en massa roliga grönsaker som vi ska få titta på, och förmodligen lukta och smaka på också. Jag vet långt ifrån vilka egenskaper alla grönsaker har, så det blir intressant!


Gröt med lingonkesella & rostade sesamfrön

Det är ju sällan jag äter sylt till gröt, faktiskt aldrig, men det är för att jag uppskattar och föredrar färsk frukt mycket mer. Ibland kan man ju försöka variera sig något iallafall, så idag blandade jag i lite lingonsylt i kesella som jag hade på gröten, som var gjord på blandgryn, hirsflingor, linfrön, dadel i bitar och kanel. Över gröten strödde jag också rostade sesamfrön, något jag fick upp ögonen för efter att jag bakade choklad/dadel-kakan för några veckor sen. Däremot kunde jag inte vara helt utan frukt så förutom det lilla hallonet på toppen så åt jag också en halva av ett stort äpple till. Sojamjölk blev det förstås också.


Efter träningen

Full rulle idag har det varit, först med föreläsning om franska ostar som sagt. Där gav Per Svedman oss en härlig och entusiastisk genomgång av ett gäng olika "ostfamiljer" och efter det fick vi provsmaka en ost från varje familj. Jag måste säga att Roquefort-osten var gudomligt god, tydligen var den exceptionellt bra den här gången enligt Per - och han kan sina ostar. Han är för övrigt den vi har haft alla vinprovningar med, en fantastisk lärare på alla sätt och vis, glöden han har för sitt yrke, för viner och Frankrike verkar aldrig falna. Man lämnar alltid hans föreläsningar med ett leende på läpparna.

Efter en snabb lunch satt jag med min grupparbetskompis och knåpade på arbetet ett tag, innan jag for hem och taggade lite inför kvällens funk och core control. När jag sen kom hem efter träningen så behövde jag fylla på med energi så jag gjorde en lite-allt-möjligt-skål som innehöll yoghurt, blåbärs- och svartvinbärsfilen, kesella, äpple, hallon, dadel, mandlar, gojibär och allbran plus. Grymt gott och precis vad jag behövde!


Alpmüsli i blått

Ja, eller lite lila kanske. Igår förberedde jag alpmüsli genom att blanda vanliga havregryn, blandgryn, hirsflingor, phsylliumfrön, salt, kanel, ingefära och vaniljpulver. Hällde i lite sojamjölk, rörde om, plastade in och ställde i kylen. Idag var den härligt krämig och jag pudrade först det hela med blåbärspulver. Sen hade jag på hackat äpple, en dadel i bitar, hackade mandlar och så den smaksatta Verum hälsofil jag använt mig av de senaste dagarna. Mycket god frukost om jag får säga det själv.

Solen skiner idag med, det är nästan så att det är för bra för att vara sant. Dagen ska dock spenderas inomhus, på en föreläsning om franska ostar. Inte helt fel förvisso. Igår fick vi också veta vad vi ska laga på den praktiska tentan, och jag måste säga att jag är orolig. Det blir till att öva in allt i minsta detalj.


Laxpudding

Dag två med mandelpotatisen då. Det krävs ju att man anstränger sig lite för att det inte ska bli tjatigt med potatis, men med tanke på hur sällan jag äter det i vanliga fall så är det väl bara nyttigt att lär mig olika sätt att variera den goda knölen på :) Idag gjorde jag laxpudding. Först kokade jag 5 potatisar nästan klart, därefter skivade jag den ganska tunt. Laxfilén skivade jag också tunt, och gul lök skar jag först i ringar som jag sen delade på mitten. I en avlång brödform, som jag smörjt in med lite smör, varvade jag sen potatis, lök, gräslök och lax, två gånger om. Över det hela hade jag stanningssmeten som bestod av 2,25 dl sojamjölk, ett ägg, dijonsenap, sambal oelek, örtsalt och svartpeppar. Överst fördelade jag ca 1 msk ströbröd. Klart att ställas i ugnen på 225 grader i 20 minuter.

Det var första gången jag gjorde laxpudding och det blev både lyckat och riktigt gott, men det var väl ingen chock egentligen. Potatis och lax kan inte bli fel. Till åt jag broccoli, heller aldrig fel till lax. Nu har jag väl ca 2 omgångar potatis kvar att komma på nåt nytt med. Förslag kanske?




Dinkel med blåbärs- & svartvinbärsfil

Dinkel har verkligen blivit en frukostfavorit, lite som att blanda sin egen risifrutti och man kan ju blanda ner precis vad man vill. Idag blandade jag med den goda blåbärs- & svartvinbärsfilen och kryddade med kardemumma och kanel. På hade jag hallon, äpple, sultanrussin och solrosfrön. En wasa rågi blev det också med becel, leverpastej och tomat.

Idag skiner solen igen och det är verkligen en humörhöjare. Ska på föreläsning om fisk om ett tag, sen blir det grupparbete och till sist träning. Kvällen blir förmodligen ägnad åt tentaplugg, något som jag verkligen behöver ta tag i.


Bön- & potatisgryta

Jag köpte två kilo mandelpotatis till paltmakeriet i lördags och ett kilo blev över. Alltså är det dags att göra lite potatisrätter och först ut blev en gryta med blandade bönor, potatis, krossade tomater med chili, shitake, champinjon, vitkål, mortlade fänkålsfrön, örtsalt och svartpeppar. Potatisen kokade jag nästan klara innan för att det bara skulle vara att hälla i på slutet och röra om, precis som med bönorna. På toppen hade jag en klick kesella, basilika och strimlad inlagd ingefära. Gott och mättande!




Wrap med indisk burgare

Ni kanske minns den där burgaren jag åt för några veckor sen, nutanas indieburgare eller nåt sånt heter dem. Väldigt goda hur som helst, och idag gjorde jag en enkel wrap till lunch med tunnbröd, paprika, champinjon, shitake, tomat, avokado, äpple, burgaren och min favoritsås - kesella med mango chutney. Alltid gott med wraps och den där burgaren är ruggigt god faktiskt, och får en riktigt knaprig yta när man steker den.

Tandläkarbesöket är över, och vet ni vad? Jag hade inte ett enda hål! Jag har som sagt inte varit på 7 år, kanske till och med 8 och jag har lyckats hålla mig ifrån hål. Otroligt. Jag har ju haft känningar i tänderna, men tydligen var det inget trots allt. Jag blev nästan skeptisk och undrade om tandläkaren verkligen tittat efter ordentligt. Men bara nästan. Jag slipper laga några hål och nu är mina tänder blankpolerade och fina. Skönt!




Blåbär- & svartvinbärsfil

Jag valde faktiskt att köpa hem något helt nytt igår när jag var på Maxi, det har inte hänt på säkert ett år iallafall. Jag brukar snegla på de smaksatta yoghurtarna och filen men i slutändan går jag alltid hem med naturell yoghurt. Igår fastnade blicken på Verum hälsofils nya smaksatta fil, det finns ett par att välja mellan. Men blåbär och svartvinbär tyckte jag lät som en god kombination så den fick följa med hem. Idag provade jag den tillsammans med äpple, sultanrussin, pumpafrön och fullkornsflingor och även om den kanske var lite söt för min smak så var bärsmakerna riktigt bra, det kändes inte syntetiskt på något vis och dessutom har den ju en härlig färg. På paketet står att läsa att filen innehåller probiotiska bakterier som håller magen i balans, det kan ju aldrig vara fel. Visste ni förresten att Verum hälsofil togs fram i samarbete med forskare här i Umeå? Den får iallafall 3 av 5 i betyg.

Jag såg förresten på reklamen att Norrmejerier nu lanserar en Norrskensfil som ska vara som en kräm. Låter onekligen spännande, så kanske blir det den jag testar nästa gång. Till filen åt jag också en fröig-halva med philadelphia blandat med basilika, en skiva rökt kyckling och paprika. Nu håller jag på att tvätta och efter det... brr, jag vill inte tänka på det.. jag ska till tandläkaren. Första gången på 7 år. Det värsta är att jag vet att jag har hål.




Diet-hysterin

Jag förstår faktiskt att folk blir förvirrade när det kommer till dieter, att det blir fel, att det blandas ihop, att det uppstår missförstånd. Det är sån hysteri över alla dieter nu och inte ens jag som är väldigt intresserad av vad som händer i området har haft möjlighet att hänga med. LCHF verkar vara den senaste trenden, men ärligt talat känns det bara som en upprepning av alla andra högt fettintag och lågt kolhydratsintags-dieter som kommit de senaste åren. De bygger för det mesta på samma sak, uteslut kolhydraterna. Jag tycker det pratas och fokuseras för mycket på vad vi inte ska äta istället för vad som är bra för oss att äta.

De missförstånd jag pratar om är bl.a. när det kommer till GI-metoden, som innebär att man ska dra ner rejält på kolhydraterna, men som ska följas några veckor för att sedan gå över till mer, långsamma kolhydrater. Den biten verkar många missa, eller välja att inte ta till sig. Jag blir så trött på den här hysterin. Min pappa brukar ringa ibland och prata med mig om det här, han tycker det är intressant eftersom jag läser en del om det på skolan. Ofta har han hört nåt nytt och berättar om vad som nu är boven i dramat gällande viktökningar. Jag säger bara att det inte finns någon bov, vi behöver alla näringsämnen och lagom av allt. Annika Dahlqvist fick en fråga på en av sina föreläsningar om hur det är med hennes mage när hon inte får i sig så mycket fibrer. Och svaret? Hon använder laxermedel två gånger i veckan. Låter inte särskilt sunt tycker jag.

Jag tycker dessutom det fokuseras för mycket på mat över huvud taget som boven i dramat för den kraftiga viktökningen i västvärlden de senaste åren. Visst har det såklart betydelse vad man stoppar i sig, men det har också väldigt stor betydelse hur mycket vi rör på oss. Människan är lat i grunden och för varje år som går så förändras våran livsstil så vi kan leva våra liv med minsta möjliga ansträningning. Just pga våran lata natur så är det dit utvecklingen leder. När möjligheten finns så är det klart att många tar den. Det är bekvämt. Dagens samhälle kräver mer disciplin och mer envishet och vilja från den enskilda individen än tidigare, då man inte hade samma valmöjligheter. Nu kan vi välja att ta bilen till jobbet, åka buss, cykla eller gå. 

För att gå tillbaka till maten så kan jag dela med mig av min tanke, som är att man ska äta varierat, det man tycker är gott, av alla färger, smaker och former och av alla näringsämnen. De flesta vet vad som är bra och inte, men trots det följer många blint de larm som ständigt dyker upp i media. Folk vågar inte lita på sitt eget omdöme, det är så det måste vara. När de nu började varna för att frukt skulle vara fettbildande så var det bara som att luften gick ur mig. Jag har alltid tänkt att det finns ju iallafall en sak de aldrig kommer kunna klanka ner på och det är just frukten. Varför! Varför måste dem? Hur tänker dem? Ärligt talat, sluta lyssna på skräpet, jag har för längesen tappat tilliten till media när det kommer till kosthållning.

Nyckelorden är sunt förnuft. Ät allt men inte alltid!


Vitaminer, antioxidanter, fibrer och ren och skär njutning för smaklökarna. Jag kommer, oavsett vad någon säger, aldrig sluta äta i min mening det bästa som jorden har att erbjuda oss i matväg.

Bild från aftonbladet

Jordnötskyckling med polenta

Det blev en slags lunch-middag idag då den blev ganska sen och den var väldigt mättande också, för att inte tala om god förstås :) Jag värmde helt enkelt upp det som blev över från min kycklinggryta med jordnötssås och gjorde polenta till som jag smaksatte med paprikapulver. Kryddigt och gott var det och man blir bara lycklig av alla färger. Gult från polentan, orange från pumpa, rött från paprika, grönt från sugarsnaps.. färgrik mat är mycket viktigare än man tror, och extra viktigt för de som har dålig aptit generellt, t.ex. äldre människor. Men det är ju egentligen väldigt logiskt. Ser maten inbjudande ut så är det mer lockande att äta av den..!


Smörgås med kyckling & persiljekesella

Jag måste säga att spotify är gudomligt, egentligen för det mesta, men allra mest vid såna tillfällen som imorse. Jag skulle stöka undan efter palt-fixandet igår och ville ha musik, men kände inget sug efter någon fartig musik, eller ens musik med text. Jag sökte bara på thai chi och så kom ljuvliga toner av kinesisk harmonisk musik genom högtalarna. Precis vad jag behövde. Och de smutsiga kastrullerna är ett minne blott, precis som min frukost, som idag blev yoghurt med äpple, sharonfrukt, müsli, sultanrussin och hasselnötter, plus en skiva av något av pågens bröd (de heter ju nästan likadant, men alla namn har ett utropstecken efter iallafall) med kesella som jag blandade med persilja, rökt kycklingpålägg, röd paprika och champinjon. God kombination, men kanske hade basilika funkat bättre?

Tvätta skulle jag göra kl 7 imorse också, men jag var så trött så jag somnade faktiskt om så någon tvättning blir det inte idag. Det gjorde dock inte så mycket, jag la mig i soffan framför tvn och såg klart på andra delen av Anne på Grönkulle istället, jag älskar verkligen de filmerna! Solen verkar iallafall skina där ute så snart blir det en lång promenad i friska luften.




Paltkalas

Orkade verkligen inte blogga igår efter att damerna gått hem, jag var så trött så ögonen gick i kors. Men en härlig lördag även denna helg med samma goa tjejer och med temat palt. Det var evigheter sen jag gjorde egen och det är verkligen inte alls så jobbigt som man alltid föreställer sig innan. Smeten gjordes på ett kilo finriven mandelpotatis, 3 dl kornmjöl, 2 dl vetemjöl och 1,5 tsk salt. That's it. Smeten ska vara lös, precis så att man kan ha den i handen utan att den liksom rinner mellan fingrarna i princip.

Sofia och Katarina hade med sig ingredienser till fyllningar de ville prova, Katarina kallrökt lax och färskost och Sofia västerbottensost och sidfläsk (tror jag det kallas). Min fyllning gjorde jag av det rökta kycklingpålägget som jag strimlade och stekte med shitakesvamp och sen hade jag också i strimlad egeninlagd ingefära. Det är väldigt enkelt att lägga in sin egen ingefära. Hyvla tunna skivor av färsk ingefära, koka snabbt upp den i vatten och häll bort vattnet. Därefter gör man en lag, och där får man välja lite själv vilken man vill göra, men jag gjorde en 1-2-3-lag som innebär att man kokar upp 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten som man sedan häller över ingefäran. Sen får den stå i tre timmar innan den är klar att användas. Nu hann jag inte vänta så länge, men den hade hunnit få lite smak av lagen åtminstone och mjuknat något.

När vi nu var i experimenterartagen så passade vi också på att göra en palt med soltorkad tomat, basilika och västerbottensost och det var faktiskt den som vi alla tyckte hade den smak som var mest intressant och som faktiskt fungerade. Laxen och färskosten kanske inte riktigt passade med palt, men kombinationen i sig är ju grym :) Kycklingen, svampen och ingefäran gjorde ingen sensation för smaklökarna, men det funkade helt klart. Till åt vi smör, rårörda lingon och messmörssås, som jag bara gjorde på vegetabilisk buljong, mycket messmör, vatten och maizena. Jag hade glömt hur god den såsen är!

Mysig dag hur som helst, med god mat och fenomenalt sällskap. Jag fick dessutom två grymma presenter, en Julienne cutter som man alltså kan strimla t.ex. morot med och en salladsslunga. Båda sakerna kommer jag få stor användning för och tjejerna vet att jag är en sucker för köksprylar ;) Stort tack tjejer, ni gjorde min dag!


Palten kokar för fullt.. och spricker för fullt ;) Det är inte lätt att få paltarna att hålla ihop alla gånger!

Palten med kyckling, shitake och ingefära.

Lax och färskost.

Soltorkad tomat, basilika och västerbottensost.

Bänkade framför tvn inför kvällens avsnitt av Robinson med vindruvor, plastflaskevin och mina ingefärskakor & drömmar.

Där fick jag också mina presenter, julienne cuttern, ett supergulligt kort och salladsslungan.


Ja må jag leva...

Tänka sig, jag fyller år i år med, fast jag envisas med att försöka förtränga det och låtsas som att dagen inte existerar. Men här är den nu, min födelsedag och hittills har den varit ok, med undantag för natten då jag vaknade ett antal gånger mitt i natten. Jag borde ha varit utslagen efter gårkvällens servering kan man tycka. Men jag har iallafall hunnit med jogging och core, pratat med mamma och pappa och intagit dagens födelsedagsfrukost som var allt annat än nyttig. Eller ja, vissa nyttiga saker fanns ju med.. 50/50 kanske man ska säga :P Men jag fyller bara år en gång per år och då får man lyxa, så det så :)

Först stekte jag iallafall skivad banan i smör tillsammans med råsocker, i slutet fick lite nötter fräsa med också. I mixern mixade jag en halv sharonfrukt, en halv banan, några kulor kanel & toffeeglass från carte d'or, sojamjölk och en påse med nötkräm, ni vet de där som man smaskade mycket på när man var liten :) I den hade jag sen de stekta bananerna och nötterna, en kula glass till, delade malteser-godisar och 2 chokladrån. Yummie!



Service med Mathias Dahlgren

Så var den över, den fruktade kvällen med en av Sveriges mest framstående kockar. En sån sak gör iallafall mig nervös, jag som aldrig jobbat i restaurang på riktigt och egentligen bara vet hur det fungerar tack vara hell's kitchen..hur tragiskt är inte det? Hur som helst så började dagen med att han frågade om vi sovit gott. Nej, sa jag. För jag hade drömt om vad som skulle hända hela natten, och vaknat flera gånger för att till slut kliva upp kl 6. Ont i magen av nervositet. Han bara skrattade och sa att det inte alls var nånting att oroa sig för, det skulle gå så bra.

Och vem hade kunnat ana att han hade rätt? Jag var galet nervös innan, då man bara gick och väntade på att första beställningen skulle komma. Alla var på helspänn. Sen när det satte igång så var det lite knackigt, men sen började det flyta på och jag som älskar när det går undan och när det är flyt blev glad och lite speedad och vårat team jobbade riktigt bra ihop och hade skitkul! Jag fick en tillsägning en gång, och det var helt klart befogat. En löjligt enkel sak som jag borde ha förstått. Men Mathias var väldigt lugn ändå och gick sedan igenom detta med alla efteråt, så vi (speciellt jag) skulle veta det till nästa gång.

Hur som helst, det var verkligen grymt kul att stå i luckan och lägga upp maten, det var verkligen ett spänningsmoment och jag är glad att jag hamnade på varmrätten där det hände lite mer. Kommunikationen var på topp och då är det en dröm att jobba i tempo. När kvällen väl var över hade jag svårt att förstå att det faktiskt inte skett någon större katastrof. Det här var också våran sista dag i köket för det här läsåret, och verkligen en bra kväll att sluta med. Mathias Dahlgren visade sig iallafall vara en snäll och sympatisk lärare, som gick omkring och skojade och skrattade hela kvällen. Tack för det!


Mathias går igenom med oss hur vi ska tillaga varmrätten, majskyckling med nässelbechamel, vit sparris, murklor, ramslök och steksky.

Så här såg rätten ut färdigupplagd, men bilden gör den inte rättvisa tyvärr.

Linnea lägger upp den första rätten, gåslever med riven champinjon, krasse, äpple och två olika hårdbröd.

Förberedandet av samma förrätt. Linnea, Lars och Mathias.

Peter lägger upp den andra rätten vår grupp hade ansvar för, rökt kalkon med pepparrotsmajonnäs, krispiga grönsaker i en 1-2-3-lag plus ingefära, flingsalt och olivolja.

Kvällen är snart över och Mathias har ett litet hejdå-snack med oss, då vi fick ställa varsin fråga, precis vad vi ville.



Proteingröt på dinkelmannagryn

Jag vet inte om jag testat det tidigare, men det funkade nästan bättre än med havregrynsgröt som jag brukar göra den på. Kokade gröten som vanligt med tvivelaktig sojamjölk (den luktade suspekt, men smakade fortfarande ok), efter ett tag ett ägg, salt, kanel och sultanrussin. Till blev det hallon och blandade nötter, bland annat en av mina favoriter, paranöten.

Jag har sovit riktigt oroligt inatt med många drömmar om dagens servering som jag förvisso vet att jag är nervös inför, men jag trodde inte det påverkade mig så pass. Jag vaknade först vid fyra, men lyckades som tur var somna om till strax efter sex. Det blir en lång dag idag så det hade blivit rent plågsamt annars. Nu ska jag som snabbast skriva ner ett recept som ska vara inne idag, sen ska jag njuta av rap attacken på the voice innan det är dags att ge mig ut och leta reda på något vackert från naturen. Dagens uppgift. Bordsdekoration. Vi hörs imorgon, då får vi se om jag lever.


Förstår ni hur jag menar?

Japp, det gjorde vi allihop, för Mathias Dahlgren var väldigt tydlig i allt han sa. Jag undrade ett tag om jag skulle börja räkna antalet gånger han ställde den frågan, men då hade jag tappat fokus på det han faktiskt sa emellan som jag väldigt gärna ville komma ihåg och få med mig från den här dagen. Till en början pratade han en del om hur han började i branschen, lite om vad han hade gjort de senaste 22 åren och så gick han till slut igenom menyn inför morgondagens servering.

Det är fågel som står på menyn och det blir bland annat gåslever, rökt kalkonbröst och majskyckling med diverse tillbehör. Efterrätten blir råstekt rabarber med yoghurtglass och vi ska även fixa ett bröd med smaksatt smör till. På bilden här nedanför berättade han om att det är bättre att göra ett enda stort och gott bröd med mycket arom än flera mindre från samma degsats som bara smaksatts med olika kryddor i slutfasen. Enkelt men klockrent är bättre än att försöka sig på något avancerat som man inte riktigt har grepp om. Ungefär. Det är skönt med en sån inställning, och jag vet att jag som gäst på en restaurang uppskattar enkelhet framför tillkrånglat, det känns så onödigt. Nåja. Dagen gick rätt ok, även om det blev lite stressigt på slutet. Imorgon gäller det.


Bovete med keso & fikon

Igår gjorde jag iordning helt bovete, dvs kokade det, kylde ner och ställde i en låda i kylen. Sånt man inte har lust att göra tidigt på morgonen när man är hungrig. Idag blandade jag kornen med valios keso, jag testar den nu eftersom jag tycker arlas är så salt, och det är helt klart en skillnad. Synd bara att den inte är så krämig. Därför blandade jag också i lite yoghurt för att få en bättre konsistens. I med kanel, ingefära och sultanrussin och så serverade jag med ett färskt fikon, jona gold-äpple och blandade nötter. Efter bilden tagits blev det mer yoghurt till och så ringlade jag över lite honung. Väldigt god frukost!




Läkerol tuggummi

Det har ju pratats en del på olika bloggar om att Läkerol ska utöka sitt sortiment med tuggummi. Det tyckte jag lät helt perfekt, då jag är både tuggummi- och Läkerol-freak. Idag hittade jag dem äntligen på Maxi och köpte med mig Raspberry licorice, Cactus och Salvi. Jag hoppade över Peppermint då jag redan har en favorit i kategorin fräschör (Extra white professional). Jag var rätt säker redan innan på att Raspberry licorice skulle bli min favorit, då jag för några år sen brukade blanda jordgubbs- och lakritstuggummi.

Och så blev det, Raspberry licorice var klockren. Mycket smak som håller i sig länge och lagom konsistens, varken för mjukt eller för hårt. Salvi blev jag lite besviken på då den inte smakade särskilt mycket alls och Cactus har ju en speciell smak i pastillform och hade en lika speciell, om inte snäppet värre kanske, i tuggummit. Som tur var försvann den konstiga bismaken efter ett tag, som påminner om något jag inte riktigt lyckats placera än.. och inte är det kaktus, för det brukar jag inte tugga på så ofta. Men en stor vinnare fick det här testet iallafall. Raspberry licorice är väl värt att testas.


Uppstekt pannkaka med lingonsallad

Ugnspannkaka är gott, men något jag tycker är ännu godare är när man skär den i bitar och steker i smör. Dagens lunch blev därför min ugnspannkaka med lammskav, stekt i bitar, som jag serverade tillsammans med en sallad gjord på riven morot, pumpa och äpple som blandades ihop med kesella och lingonsylt. Det blev ett riktigt bra tillbehör med både syra och sötma som passade bra till pannkakan.




Havregrynsgröt

Det blev en rätt enkel frukost idag som bestod av gröt gjord på vanliga havregryn, hirsflingor, linfrön, kanel och ett torkat fikon i bitar. På gröten hade jag euroshoppers hallon, som för övrigt är, enligt mig och många andra, de bästa frysta hallonen. De har perfekt storlek och smakar mycket, mer kan man inte begära..! Sojamjölk till också förstås och så en fullkornsmacka med becel, makrill i tomatsås, sallad och paprika.

Det har regnat här en del sen igår och det blir genast lite höstkänsla, ruggigt och lite småkyligt. Det är dock inte hela världen, det behövs ju vatten för att grönskan ska komma igång också. Idag har jag inga storartade planer, förutom att jag ska städa mitt rum ordentligt och så måste jag komma igång med studierna. På duggan hade jag ingen koll alls på styckschemat för nöt, det är illa..




Mandelpanerad rödspätta med rotfruktsmos

Förvisso vet jag inte vad pumpa räknas till, men kanske är det inte rotfrukt. Hur som helst så gjorde jag moset på kålrot, potatis och pumpa, som jag mosade tillsammans med sojamjölk, dijonsenap, örtsalt, svartpeppar och persilja. Då konsistensen blev något för lös så hade jag också i lite kesella, som gav moset en rätt härlig ljus färg. Till moset gjorde jag rödspätta i ugn, panerad med en blandning av ströbröd, finhackade mandlar, örtsalt, svartpeppar, mortlade fänkålsfrön och flytande margarin. Bredde ut det hela på fiskfilén och skjutsade in i ugnen i ca 7-8 minuter på 225 grader. Det blev en god och krispig yta på fisken och moset smakade riktigt bra, med några större bitar kvar, precis som jag vill ha det.

Det blev dåligt med bloggande idag, men imorgon ska jag vara back on track. På torsdag ska jag in i köket på skolan igen och då är det Mathias Dahlgren som ska dela med sig av sina kunskaper. Nervös är bara förnamnet.


Kycklingwok med jordnötssås

Det fick bli en enkel middag idag som bestod av tärnad kycklingfilé, tärnad pumpa, röd paprika, sugar snaps, champinjon, rödlök, sambal oelek, jordnötssås, svartpeppar och fisksås. Till åt jag äggnudlar, och några jordnötter hamnade på toppen också efter bilden tagits. Nu hoppas jag på en lugn och skön kväll med trevligt sällskap.


Hallon- & bananyoghurt

Till frukost idag mosade jag ett gäng hallon med en halvfrusen banan, som jag sedan blandade med lite sojamjölk och lite naturell yoghurt. Utöver det hade jag tärnat äpple, gojibär, hasselnötshack, allbran plus, kanel, ingefära och kardemumma. En fullkornsmacka blev det också med becel, rökt kycklingskinka, sallad och tomat. Jag är inne i en rosa period i mitt liv och då får gärna så mycket som möjligt vara rosa, även min yoghurt ;)

Dagen kommer bjuda på en föreläsning om ägg tror jag visst, innan det är dags för en matlagningstävling i köket på restauranghögskolan. Vet inte helt vad som kommer hända, men vi slutar i tid för att hinna se tävlingen, så det ska bli spännande. Om jag har tur lyckas jag ta några bra bilder.




Bakad potatis med laxröra

Det var riktigt längesen jag gjorde bakad potatis, och tanken var att jag skulle göra den ordentligt, alltså i ugnen istället för i micron. Tyvärr blev det ett litet missöde och ugnen stängdes av långt innan potatisen var färdig, då de andra också använt ugnen och inte visste om att jag hade ställt in något där. Så det blev micron iallafall till slut, men den smakade faktiskt inte kokt som jag tycker den brukar göra då man kört den i mircon. Till den bakade potatisen blev det iallafall en röra gjord på kallrökt lax, rödlök, sugar snaps, champinjon, kesella, yoghurt, persilja, dijonsenap, örtsalt och svartpeppar. Gott blev det!

För övrigt vill jag passa på att gratulera Sofia på födelsedagen. Stort grattis!! Och tack för det smaskiga fikat :)


Idol i Umeå

Det var målet med dagens cykeltur, att fara och se hur det såg ut borta vid idol-spektaklet. Jag hade från början tänkt söka, men ju närmre dagen kom, desto mindre motiverad kände jag mig. Jag har från första början inte ens haft en önskan att gå vidare, utan det hade varit mer en kul grej som jag kan bocka av på min lista av roliga saker att prova på. Visst älskar jag att sjunga och spela, men jag får erkänna att det aldrig kommer bli mer än en hobby. Jag brinner inte för det på samma sätt som när jag var yngre. I slutändan är jag dessutom inte en person som skulle trivas att stå i rampljuset på det sättet. Men oavsett så var det kul att se hur det hela gick till. Det var en rätt liten mängd människor som tagit sig dit, men det var väl inte helt oväntat heller. Peter Jihde var såklart på plats, och ja, och jag måste säga att han är en riktig goding.. så helt bortkastat var det definitivt inte ;)


Visst ser det lite öde ut. Gruppen som står där framför måste ha varit kända, för folk gick fram och ville bli fotade med dem, hade varit kul att veta vilka det var.

Jihde, grrr ;)

Daniel Lindström var där och sjöng några låtar och hjälpte Jihde att få igång de sökande. Allt som spelades in var inövat från början till slut, även från de som stod och köade. Så är det väl i och för sig med det mesta i tv.

Frukt & bär med kesella

Blev en enkel frukost idag med sharonfrukt, äpple och hallon tillsammans med kesella jordgubb/lime, lite yoghurt och müsli. Till åt jag en havre + med keso, makrill i tomatsås och ruccola. Jag är galet trött, men ska ändå iväg nu på en cykeltur med J. Vi får se vad som händer under dagen..!




Fabulous!

Verkligen en fantastisk, underbar dag! Jag har haft så himla trevligt att jag inte riktigt insåg det på allvar förrän jag kom hem. Avslappnat, väldigt trevligt sällskap, underbar mat, vackert väder.. ja, det finns inget som klår det. Och nu, nu blir det bilder så det räcker och blir över. Jag tar det i omgångar tror jag. Dagen var planerad så långt som att jag, Sofia och Katarina skulle baka. Längre än så hade vi inte bestämt och således visste jag inte om det skulle bli middag eller liknande heller. Hur som helst, så när jag kom hem till Katarina visade det sig att de precis skulle äta lunch och jag som inte hunnit med det var galet hungrig, så det passade ju alldeles perfekt! Nu råkar det vara så att Katarinas pojkvän är kock, och vi var så lyckligt lottade att han lagade lunchen åt oss idag. En otroligt god pasta med fetaost, soltorkade tomater, parmesan, ruccola och basilika. Lyckan var gjord.



Efter lunchen satte vi igång med bakandet, som vi lyckades få att fungera ganska bra, trots ett ganska litet kök och begränsad mängd tillbehör. Dock bra många fler än vad vi är vana vid, så det var förmodligen därför det gick så bra. Och för att jag och Sofia är vana vid att diska och inte ställa in allt i diskmaskinen (ja, de har en, en stor!) ;)
Först ut var Sofias macaroons, något jag har sett mycket av på tastespotting, så det var verkligen kul att hon skulle göra dem! Hon valde en härlig lila färg på sina och en fyllning med svartvinbär. Det var banne mig den godaste kaka jag ätit på väldigt länge, helt underbar! Bra jobbat!


Sofia klurar på hur hon ska få upp mandelmasseförpackningen :)

Den fina lila färgen på väg att skapas.


Dert fantastiska slutresultatet. Mmmmums!

Dags för mig att baka. Jag valde att göra en chokladkaka med dadlar och kardemumma med en ganache-topping med rostade sesamfrön. Den blev riktigt bra faktiskt, jag är helnöjd! En riktig vuxenkaka skulle jag vilja säga.




Katarina hade tänkt göra ett experiment som innebar att hon skulle prova göra en ganache med vatten istället för grädde. Det gick tyvärr inte riktigt som hon ville, den skar sig duktigt vid båda försöken. Men nu vet vi att det inte går, att det är ruggigt svårt eller att man åtminstone måste äta upp den inom en minut, innan den skär sig.. ;) Men skam den som ger sig, hon satte igång att göra något efter ett brownie-recept, men som egentligen blev en fudge, som avnjöts senare med havssalt (eller var det flingsalt?) och olivolja. Farligt gott!


Förlåt Katarina, men jag kunde inte låta bli! Visst är hon snygg i sin bakningsoutfit?! :)



Under eftermiddagens gång så hade vi återigen äran att få uppleva Patriks fantastiska kökskonster, och denna gång i form av drinkblandning. Det blev en riktigt vacker och välsmakande drink med hallon och grape som vi avnjöt under en paus i solen ute på balkongen. Lovely!




Nej, det är inte slut än. Det blev faktiskt middag också, och dessutom grillat. Nu skulle de andra grilla hamburgare gjorda på nötfärs som jag inte äter, så jag susade iväg som snabbast och ryckte åt mig ett paket vegburgare från frysdisken. Ett helt ok val visade det sig, från nutana igen, och indibiffar tror jag de kallades. Så grillat blev det även för mig, och jag fick äntligen smaka Max egna hamburgerbröd, friscobröden, som verkligen var supergoda. På hade jag cheddarost, BBQ sås med chipotle, sallad, rödlök, coleslaw (hemmagjord), tomat och senap. Så underbart god så det går inte att beskriva! Jag njöt av varje tugga. Till åt jag också lite ceasarsallad och måltidsdrycken var ett väldigt gott och fruktigt rött vin.


Grillmaster Patrik.

Min burgare.

Sofias burgare.





Trodde ni det var över? Inte riktigt än. Kvällen avslutades, ja för min del, med Robinson förstås (misstänkte ganska snart att det var dags för Roy att lämna) , och fika med de kakor vi bakat under dagen och en god kopp kaffe. Jag har haft så trevligt idag, tack underbara vänner, ni är så bäst så ni vet inte!



Min kaka serverades dessutom med vaniljkräm. Hemmagjord? Javisst.

Trött, men lycklig, ska jag nu inta sängläge. En dag som denna kommer jag leva på länge. God natt på er!








Dinkelmannagrynsgröt med vaniljstekta jordgubbar

Efter en skön joggingtur i strålande solsken - igen - så gjorde jag iordning dinkelmannagrynsgröt som jag kokade tillsammans med torkat fikon i bitar och kanel. De sista jordgubbarna delade jag på hälften och stekte tillsammans med en skvätt vatten, en nypa råsocker och så pudrade jag över vaniljsocker. Jag stekte så pass att de blev mjuka på kanterna men med lite kärna kvar, och det blev riktigt gott kan jag säga! Jag serverade gröten med kesella jordgubb/lime, de stekta jordgubbarna, valnötter, sojamjölk och en färsk jordgubbe på toppen. Grym frukost!


Mysig kväll på stan

Det blev en riktigt trevligt fredag eftermiddag och kväll måste jag säga. Jag och mitt sällskap satt först nere vid älven och myste i solen och pratade om allt och ingenting. Måsarna flög omkring överallt och folk brukar gnälla på dem, men jag tycker de är söta och framför allt ger dem mig känslan av sommar, så jag kunde inte låta bli att ta lite bilder. Efter det begav vi oss till Lottas krog som trots denna röda dag hade öppet, till vår stora glädje. Jag har hört så mycket gott om deras mat så jag var överlycklig över att äntligen få äta där.

Tyvärr måste jag säga, så blev jag inte överlycklig. Kanske mest för att jag fegade ur och tog mitt andra val på listan. Mitt första var deras laxburgare som lät helt himmelsk, men det kändes ju lite fel att ta en burgare när man väl ska äta lite finare, så det blev pasta med pesto och kycklingfilé. Och visst var det gott. De första tre tuggorna. Sen blev jag less på smakerna, plus att de champinjoner och andra grönsaker som ingick i måltiden blandats in i pestosåsen så allt var grönt bortsett från kycklingfilén. Det fanns egentligen inte mycket att klaga på men heller inte mycket att hurra för. Nästa gång tar jag laxburgaren.

Vi satt faktiskt på Lottas från kl 17 till 21:15, det är bra länge det, men jag märkte inte att tiden rusade iväg. Då är man i bra sällskap! Färden hem blev något kylig då temperaturen som bekant sjunker drastiskt så fort solen försvinner. Nu är jag iallafall hemma i värmen igen och snart ska jag sova, tokigt trött är jag. God natt!





Sommarkänsla

Igår när jag kom in på ica kunde jag bara inte motstå. Det var rent svårt att slita blicken från de härliga röda bären som hägrade, strategiskt placerade ca 3 meter in i butiken i mittengången. Jag visste, precis som alla andra som kastade sig över dem, att de inte skulle smaka särskilt mycket.. men det handlar ju inte riktigt om det, utan att få en försmak av vad som komma skall. Det vill säga en härlig, varm, solig sommar med somriga saker som just jordgubbar. Så jag köpte en ask. Överraskande smakrika för att vara spanska, men de har en suspekt konsistens, lite sega. Det är som att äta halvmogna jordgubbar men av någon mystisk anledning är de klarröda. Klart man börjar undra lite, men där får det stanna.

Jordgubbarna gjorde sitt, de bidrog helt klart med en härlig sommarkänsla. Jag fick nöjet att sprida den känslan till några kompisar igår också då jag tog med några till grillningen. Idag åt jag några till i sällskap med ett glas med bubblande ramlösa jordgubb/lime. Detta plus en balkong och strålande solsken och eftermiddagen är gjord.




Varm macka med makrill & keso

En väldigt lämplig frukost så här dagen efter kalas. Två skivor havre + med keso och makrill som jag la i mackjärnet. Till åt jag lite sallad och paprika med balsamvinäger och sharonfrukt. Nu börjar jag känna mig som människa igen.

Det blev en helt ok kväll igår med god mat och mycket trevligt folk. Det blev två olika fester men folket var i princip detsamma, dvs vi från restauranghögskolan. Vi kan helt enkelt inte få nog av varandra :) Jag gick hem ganska tidigt, redan vid ett tror jag, men det var alldeles lagom. Det hade varit en lång dag och jag var helnöjd. Jag bjuder på en bild från igår också, jag i min valborgsoutfit :)




Haha, jag ser visst lite trött ut. Det där var ju precis i början på kvällen :P

RSS 2.0