Kanske inte inspirerande..


..men ändock min lunch idag. Vegetariska köttbullar från hälsans kök (de enda ätbara). Stekte lök och gjorde sås på vatten, maizena, ajvar relish, salt och peppar. Fullkornspasta till och jag vet nu varför jag sällan äter den pastasorten.. hopplös att få fast på gaffeln. Ett tips till den som försöker äta långsammare, för det finns ingen möjlighet att skyffla i sig den pastan.. såvida man inte har sked förstås. Man får jaga runt de hala små rackarna i en halv minut. Man kan bli frustrerad över mindre.

Kan konstatera att den här kursen inte blir lätt för mig. Jag äter ju väldigt sällan nöt- eller griskött och idag fick vi provsmaka viner tillsammans med både en vedervärdig paté och bacon. Brrr. Tur man kan spotta ut det mesta. Soligt idag igen och jag funderar på att gå ut och fota lite till. Blir nog inte så många vackra dagar till som den här innan vintern är över oss.

Höstdag på stan

Tog en sväng in i stadsparken och passade på att fotografera det vackra som fortfarande finns kvar, trots de numera kalla nätterna. Man kan inte annat än älska hösten.




Morrn

Ny dag, ny tid, nytt liv.. det pirrar ända ut i tåspetsarna. Jag skulle kunna säga att jag inte vet vad det beror på men det vore lögn. Otur för er att jag inte gör några dramatiska avslöjanden i min blogg. Vad jag kan avslöja är att jag åt en inte alls dum frukost idag, efter en joggingtur i det guldskimrande höstvackra Umeå. Mina benhinnor sa egentligen ifrån, men idag ville jag springa för jag måste ju passa på när det trots skador känns som jag skuttar fram på hoppstyltor. Och det var värt det. Iallafall.. frukosten idag var egentligen inget speciellt, men god för det. Naturell yoghurt med honungsmelon, björnbär och min hemgjorda müsli. Åt dessutom en av mina hembakade bovetefrallor med ost, tomat och gurka. Det är väl klart jag drack kaffe till. Och en multivitamin-brustablett.






Thai-inspirerat

Idag orkade jag faktiskt göra nån riktig mat och det fick bli kycklinggryta a la thailand, med paprika, zuccini, lök, färsk chili och ingefära, kokosmjölk, soja, limesaft, salt och peppar. Till det gjorde jag äggnudlar som jag nog bara äter när jag äter thaimat faktiskt. Gott hur som helst!





Innan middagen passade jag på att göra min egen müsli som jag har tänkt göra i en evighet och nu blev det äntligen av! Blandade i fiberhavregryn, rågflingor, boveteflingor, vetegroddar, hasselnötter, mandlar, cashewnötter, valnötter, solrosfrön, pumpafrön och kokos som jag blandade med kanel och sen rostade i ugnen. Efteråt tillsatte jag hackade torkade fikon och dadlar..klart! Ska prova imorgon, men jag misstänker att den kommer smaka riktigt bra. Lika bra att göra en egen då man aldrig hittar nån färdig müsli som är precis som man vill ha den.



Orättvist

Här har jag äntligen planerat en vit helg, då jag tex skulle göra det jag älskar, nämligen träna spinning på lördag förmiddag vilket är tämligen svårt när man är bakis. Självklart åker jag då på magsjuka. Tack. Hela gårdagen låg jag i sängen och såg på vänner och jämrade mig. Medan jag gjorde det pågick den föreläsning som jag sett fram emot mest i denna kurs, italienskt vin till choklad och ost. Ni förstår ju själva. Hade kunnat gå om jag varit förkyld, haft feber eller vad som helst. Men med magkramper gick det bara inte. Ja, som jag själv har resonerat, jag har ju inte varit sjuk sen november förra året så..I guess I had it coming. Jag gillar egentligen inte att blanda svenska och engelska för övrigt, men vissa meningar låter bättre på engelska, eller är jag ensam om att tycka det?

Idag mår jag lite bättre och kan faktiskt sitta upp så det är bara att hugga tag i pm-skrivandet då det ska vara inlämnat på måndag. Vet inte var jag ska börja eller vad det riktigt ska handla om..men det får lösa sig på nåt sätt. Idag ska jag även försöka få i mig någon slags näringsrik och fast föda, då det enda jag kunde få i mig igår var glass..även om det var gott förstås så kändes det inte riktigt rätt att leva på det. Försökte just komma fram till vad jag skulle välja om jag var tvungen att äta samma sak jämt, men jag tror jag mår för illa fortfarande för att kunna göra ett bra val. Glass känns fortfarande som det mest lockande, suck. Vad kan man äta för lagad mat som är bra för magen? Alla tips mottages varmt.

Gårdagens





Igår provade jag för första gången pangasius, dvs hajmal. Den var billig och jag har egentligen inte hört mycket om den, så jag hade inga direkta förväntningar. Men banne mig, det var en av de godare fisksorter jag provat! Den klådde faktiskt rödspätta till och med, som jag tycker kan ha en alldeles för stark fisksmak. Denna var saftig och god, helt i min smak. Den ser lite fläckig ut men det var för att jag bara strödde på lite ströbröd och hoppade över att vända den i ägg..spelade ingen roll för smaken som tur var. Min nya favoritfisk utan tvekan. Till den gjorde jag lite matkorn och en röra på kesella och chilipesto som var helt ok till. Jag kanske gör lite väl mycket kesellaröror, men det går ju att variera i all oändlighet så varför inte..!

Nu sitter jag och i princip väntar ut tiden så jag kan fara till campus. Våran föreläsares flyg var försenat, så blev alltså även föreläsningen. Tur att jag alltid går upp samma tid varje morgon ändå, så jag åtminstone inte gick miste om dyrbar sömn.

Inte min stil

Jag gick just med i en tävling och för dem som ville få en extra vinstchans i tävlingen så kunde man lägga in bild på vinsten, plus länkar till sponsorer. Där gick min gräns. Det känns inte riktigt som min grej, och så desperat är jag inte att vinna den så kallade goodie-bagen..även om den innehöll en ruggigt snygg klänning och väska, bland annat. Skulle inte tro att jag länkar till den, då blir ju chansen mindre att jag vinner den. Man får inte vara dum.

Jag hatar när jag har inget-att-göra-dagar, det vill säga då jag inte har några föreläsningar. Fy på mig, jag borde ha pluggat non-stop de här dagarna, men jag kan bara inte sitta still en längre stund. Jag lider sen många år tillbaka av kronisk rastlöshet. Med undantag för då jag är bakis. Då har jag problem att orka gå och köpa pizza till och med. Dåligt exempel förvisso när jag inte ens gillar pizza särskilt mycket (sluta svamla NU).

Idag har jag iallafall gått en timmes power-walk, sett på senaste house-avsnittet, gått två vändor till ica (den andra efter att jag kommit på den briljanta idén att jag skulle baka) och jag valde att ge mig på ett bröd-bak som börjar med att några av ingredienserna måste stå och dra i 5 timmar. Smart. Alltså har jag inte haft nåt att göra ändå i eftermiddag. Mest bara gått av och an och inte hittat nåt vettigt alls att göra. Men om en timme får jag skutta runt på funk-passet iallafall, tack och lov.

Dagens musik, 24/9 -08

House har börjat igen, äntligen! Och med denna underbara serie kommer återigen underbar musik. Denna gång i form av Dave Matthews Band. Lyssna på You might die trying och klassikern Crash into me.


Vilket kalas

Galet igår. Mycket att göra hela dagen, men roligt var det! Vi dukade långbord, fixade hemgjord pizza och hade sen grymt trevligt i ett större middagssällskap. Min kombo N firades och mottog bland annat en present innehållande en ätbar bh, väldigt praktisk. Bästa presenten måse jag säga var en voodoo-docka för alla ex man vill hämnas på. Jag fick äran att placera några väl valda hugg, alla tillägnade en och samma person. Nej, det förblir hemligt. Men det funkade nog för jag mår redan lite bättre.

Efter middagen kom efterrätten, de två tårtor jag bakade, plus tre kaksorter. Folk anklagade mig för att göra dem feta. Men det betydde antagligen att det var ätbart så den kritiken kan jag hantera. Folk droppade in eftersom och det blev en riktigt trevlig fest måste jag säga, inte stökig och lagomt med folk, större delen av kvällen iallafall. Utgång på en studentpub som var alldeles lagom stor...dvs man tappade inte bort alla inom loppet av 1 minut som på vissa andra ställen. Och bra musik. Även om jag blev lite grinig på discjockeyn som vare sig hade depeche eller ladytron på spellistan. Dagens ungdomar. Här kommer iallafall lite bilder från kvällen. Ber om ursäkt för dålig bild på tårtan..




Lyx för fötterna

Ja det blev visst ett par skor. Dyrt blev det också, men det visste jag redan innan jag klev in i butiken. Ska det investeras i bra skor så är det lika bra att ta det bästa. Skorna lär hålla ett tag, men det gör inte mina fötter och fotleder om jag springer i dåliga skor. Det här är absolut inte nåt jag försöker intala mig själv för att jag har shopping-ångest.. för att övertyga även er kan ni få se vad fina skorna är. Det är ett par Icebug, med tillhörande broddar som är bra till vinterföret.


Idag hade vi ännu en vinprovning också, som vi testade mot lite olika smaker, för att se hur vinets smak förändrades. Verkligen roligt, men ganska jobbigt när man är hungrig.. man får en massa smaker i munnen (huruvida de var goda eller inte går förvisso att diskuteras) och sen spottar man ut det. Plågeri. Men för att lugna oroliga läsare så fick jag faktiskt i mig mat på riktigt efter föreläsningens slut. Här är lite bilder från provningen. Måste säga att jag fortfarande blir grymt imponerad över kvaliteten på min kamera.



God morgon

Ja, eller nåt sånt. Mina benhinnor började gnälla igen efter dagens jogging så kanske borde jag stå över imorgon..fast jag vill inte. Och nu när jag har min nya mp3-spelare går det så mycket fortare och lättare också. Nåja. Idag blir det nog att åka in till stan och kolla på fina skor som är snällare mot mina fotleder. Jag tror inte det är meningen att man ska jogga i aerobicsskor, hrm. Nu är det snart dags för sista föreläsningen denna vecka, sen har jag inget förrän nästa onsdag. Tråkigt. Ska planera in både det ena och andra, bland annat brödbak står på att-göra-listan. Igår gjorde jag en smarrig middag som innehöll paprika, riven morot, gurka, avokado, ärtskott, blandsallad, färsk chili, dinkelkorn, kräftstjärtar i en blandning av lättyoghurt, limesaft, salt, peppar och ingefära. En bild på det blev det också. Inte alls dumt om jag får säga det själv.


Ny vecka

Känns alltid skönt med ny vecka, då jag än en gång ska lyckas ta tag i mitt liv och bli en hälsosam och hurtig människa. Det lyckas ju nästan varje vecka också, men helgerna har en tendens att grusa mina planer..men skam den som ger sig. Har avverkat mina 5 km jogging denna morgon iallafall, och klarar jag det första dagen så vet jag att jag är envis nog att fortsätta resten av veckan. Idag börjar ny kurs, även den riktigt rolig, och denna förmiddag ska ägnas åt lite genomgång av kursboken. Känns som jag har en del på gång nu och det gillar jag, det ska vara lite fart och fläkt. På onsdag drar jag till luleå för att hälsa på några underbara vänner där. Stannar tills lördag dag då jag återvänder till umeå för att fira en av mina kombos och nära vänner som fyller år. Igår anmälde jag mig i sista stund dessutom till återträff för våran högstadieklass. Har velat fram och tillbaka i tre-fyra veckor, men tänkte att jag säkert kommer ångra mig om jag inte går..det är ju nåt som bara händer en gång, alla kommer inte samlas på det viset igen. Kommer bli väldigt intressant, det är jag övertygad om.

En annan idé, som kom fram under helgens bravader, är min och en kursares gemensamma dröm om att en dag åka med den transibiriska järnvägen. Pengar ska sparas och jag har redan hunnit googla en del om det mytomspunna tåget. Italien stod egentligen högst på reselistan, men jag tror att det här blir ett äventyr utan dess like. Det gäller bara att bestämma sig, så blir det av. Nu ska jag först bestämma mig för att slita mig från datorn så jag får nåt plugg gjort.

Söndagsbrunch

Det är ju fantastiskt vilka vänner man har, känner mig verkligen lyckligt lottad. Och inte bara för att det bjöds på enorma mängder obeskrivligt mumsig mat, utan för den sköna gemenskap vi har i vårt gäng. Helt fantastiskt. En stor eloge till K och P som fixade denna härliga brunch.. jag låter bilderna tala idag.

 

Det verkar ljusna

Om än något diffust, så fick jag ett slags besked från csn idag. I brevet framgick att jag behöver betala tillbaka 0 kr på studielånet 2008, baserat på att jag har studiestöd. Ok..jag antar att det betyder att jag numera inte behöver leva på bara gröt hela terminen. Nu kan jag ha mjölk till också. Tack csn. Ni får dagens muffins. Själv har jag sörplat i mig en härlig proteindrink, för efter att ha flyttat hit alla mina saker i tisdags så har jag min älskade mixer igen. Som jag saknat den! Om nån ville veta så hade jag en halv banan, ett litet svenskt äpple, sojamjölk, lättyoghurt, proteinpulver, linfrön, kanel och ingefära i den. Nu ska väl musklerna bli nöjda. För övrigt trodde jag att jag skulle orka ingenting idag då jag har härlig träningsvärk från flyttandet i tisdags, men det kändes snarare som jag hade fjädrar på skivstången så nu funderar jag på om jag inte ska utmana lite och öka till tre pass bodypump i veckan...vågar jag?

Kvällen avslutas med en sista genomgång av instuderingsfrågorna till tentan imorgon. Det känns faktiskt som att det kommer gå bra. Minns inte när jag hade den känslan senast. Men den är väldigt välkommen.

Dagens musik, 10/9 -08

Den här dagen har varit en riktig jag-hatar-världen och världen-hatar-mig-dag. Som en skänk från ovan och en räddande ängel blev denna artist, A fine frenzy.. en fågel som viskade i mitt öra och som tur var nappade jag. Perfekt när man vill ligga och drömma sig bort, eller bara tycka synd om sig själv som jag. Lyssna på Almost lover, Liar liar och The well.


Denna väntan..

Börjar bli ganska less på att aldrig få nåt besked från csn. Varför tar det så lång tid? Har de glömt bort mig? Pengar måste man ju ha och det börjar bli lite kritiskt på den fronten tyvärr. Kändes därför extra härligt att betala 400 för ett släp igår så jag kunde flytta alla mina saker till nya kollektivet. Men nu är det gjort iallafall.. det roliga pysslandet med att packa upp eländet är dock kvar. Det blir helgens givna aktivitet. För övrigt jätteskönt att nollningen är över, även om den var väldigt rolig. Har blivit för gammal för att hålla igång på det där viset. Ganska skönt det också. Numera ligger jag hellre i soffan och myser med en bra bok eller går på en skön promenad. Vuxen, vettig eller tråkmåns? De tre orden kanske hör ihop.

Tenta på fredag iallafall, känns verkligen som man blev rejält insparkad i den här terminen. För min del är det nog bara positivt, jag har en tendens att bli slö om det händer för lite omkring mig. Funderar på extrajobb i år också. Någon som vet om något i Umeå?



Utsikten från mitt fönster, via en vinflaska..


Kvällspromenad i solen + kameratest















Helt ok bilder, eller hur?

Dagens känga går till...

..mig själv! Större idiot får man leta efter. Jag får dessutom dra tillbaka mina tidigare utgivna kängor till svensk adressändring och www.pixmania.com för att, just det, det hela var faktiskt bara mitt fel. Det felet var så klantigt att jag nästan inte vill berätta om det..meen, nu är det ju så att jag ägnar större delen av inläggen i denna blogg till att förakta mig själv så varför inte egentligen. Jo, jag hade glömt att sätta mitt namn på dörren. Brevbäraren kunde inte gärna gissa sig till vilken dörr det handlade om. Jag som hade en hel hög med anklagelser att drälla över den stackare som fick ta mitt samtal på adressändring, men punkt två som han frågade mig om var just namnet på dörren.. fick antagligen utmärkelsen dagens idiot där idag. Vaför finns inte en sån i tidningen förresten? Inte för att jag hade velat hamna där men. Kanske också är svaret på den frågan.

Så nu mina kära vänner...detta innebär att jag nu fått min post och därmed även två, nej inte bara en, utan två postavier till min kamera, en var påminnelse.. nu är den iallafall äntligen här och jag har pillat lite med den under eftermiddagen. Här nedan en bild på vad jag ska göra alldeles strax, nämligen plugga sensorik och dricka en kopp gott thé.


Dagens musik, 3/9 -08

Nygammalt igen. Jag kan ha album liggandes på datorn men glömmer ibland bort att jag har det. Detta album är ett sådant och bandet heter Our lady peace. Låtarna som jag förälskat mig mest i är The world on a string, Love and trust och Angels losing sleep.


Vad händer nu? Och bonus, dagens känga..

Jag vet inte mycket. Men jag vet att tentan gick åt skogen. Detta resulterade i att mitt annars så sprudlande glada humör förgiftades av en olidlig ångest inför framtiden hela helgen, men jag hoppas att nollorna fick ett någorlunda bra intryck av mig ändå. I söndages bakisdimma skrev jag iallafall ner ett ärligt personligt brev till csn som jag idag fick bekräftat att de har läst och att ärendet nu ska behandlas. Så det enda jag kan göra nu är att vänta och hoppas på att de på csn har ett hjärta och inte bara stirrar blint på siffror. Vet inte riktigt vad planen är om de väljer att neka mig fortsatta studier. Jag är så motiverad inför fortsättningen av denna utbildning att jag skulle kunna tänka mig att jobba för att finansiera mina studier. För de som bryr sig, håll tummarna för att det inte ska behöva gå så långt.



Det var deppbiten av detta inlägg. Nu ska jag vara lite bitter. Jag hade haft fina bilder att lägga upp på bloggen nu om min kamera hade valt att dyka upp då den skulle. Vilket var flera dagar sen. Jag kanske är petig, men står det 2-5 dagar på leveranstid så borde inte ta mer än 5 dagar..eller är jag dum som förväntar mig det? Funderar på att ringa och klaga snart. Bortsett från detta så verkar inte min adressändring fungera. I vanliga fall hade det inte gjort så mycket om posten blev något försenad, men jag har bara 2 skrapkoder kvar på internetkontot och det nya kortet borde ha kommit för minst en vecka sen om inte ännu tidigare. Dumma post. Eller nej, dumma adressändring. De har ju större delen av sin verksamhet i Strömsund, så det borde jag ha förstått. Dagens känga går således dels till www.pixmania.com och Svensk adressändring.

Jag har heller inte fått mina kursböcker från adlibris och hoppas för deras skull att de kommer idag. Annars vet de vad som väntar. Ja, stackars dem, en känga från mig i en obetydlig blogg.

Men helgen har några summeringsord: Ät alltid ordentlig middag innan ni festar. Ha aldrig med betalkortet på krogen. Prata alltid med trevliga dalmasar. Prata aldrig med kvart-i-tre-raggare. Lämna alltid krogen innan köbildning uppstår (på så vis slipper man också kvart-i-tre-raggarna, även om det i detta fall var kvart -i-två). Ta nu väl vara på dessa visdomsord.

Dagens musik, 1/9 -08

Har en fantastisk vän med en fantastisk musiksmak, med andra ord väldigt lik min egen. Igår fick jag nöjet att höra Mr Hudson & the library för första gången och det var kärlek vid första ton. Lyssna på Cover girl, Ask the DJ och Brave the cold.


RSS 2.0