Ett sista

Skriver en snabbis innan jag drar iväg till Skellefteå. Dagen har varit sådär så långt. Det var snorkallt imorse (-13) så jag fick ta av stavarna halva vägen faktiskt, annars hade jag inte haft några händer kvar nu. Måste verkligen fixa bättre vantar.. men det får bli till nästa vinter det. Hade iallafall lyckats föra över lite nya låtar till min mp3-spelare, det behövdes lite nytt och fräscht kan man lugnt säga. Fråga mig inte hur jag lyckades bara, min dator som knappt håller för att kolla mailen numera. Hur som helst så finns det två låtar ni måste lyssna på om ni inte redan har det:
Leona Lewis - Bleeding Love och Takida - Curly Sue. De här låtarna gör mig alldeles varm och glad, de är så mysiga.

Nåja. Snart har jag två timmar härlig bussresa framför mig, och då funderar jag på om jag ska läsa kursboken eller en rolig bok. Alltså om det är ambitiösa eller lata E-S som får bestämma. Imorron ska jag gå på stan tänkte jag, försöka hitta något glamour-aktigt som jag kan ha på sittningen nästa lördag. Helt rätt, temat är glamour. Huvudsaken jag hittar "den lilla svarta" som jag tyvärr ännu inte äger, så ska det lösa sig. Har man den så kan man alltid ordna glamorösa accessoarer att ha till. Det ryktas för övrigt om att en av killarna i klassen ska klä ut sig till Babsan. Hoppas! :P
Näe, nu måste jag komma igång med packningen så jag hinner med bussen. Ha en supertrevlig helg! 

image115

Babsan

Mmm mörkrost

När mamma var här senast var hon jättesnäll och köpte ett paket kaffe till mig. Tyvärr var det ett alldeles vanligt bryggkaffe, inte mitt vanliga märke och inte mörkrost. Jag stod ut i tre dagar tror jag, men ikväll fick jag nog och bytte ut det mot ett mörkrost, Arvid Nordqvist. Inte bara jättegott, namnet är ovanligt snyggt också (för de som missat det kan nu gissa vilket efternamn jag har). Hur som helst, gott är det och jag har njutit av varenda klunk.

Pumpen gick bra, men jag har alltid en känsla av otillfredsställdhet när jag inte får bli varm och svettas lite, så det var tur att jag körde intervallträningen efteråt. Väl hemma blev det som planerat, lax med rotfruktsmos. Lite sötpotatis som var kvar, morötter, palsternackor och fänkål. Så ruggigt gott! Det bästa är nog ändå grönsalladen. Om man kunde leva på det skulle jag göra det. Gröna krispiga blad, alfalfa-groddar och orange paprika med den vanliga balsamvinägern till idag. Himmelriket. Aanyway. Jag har för övrigt inte halkat en enda gång i vinter - förrän idag. Och givetvis gick det då fyra killar precis bakom mig. Kul. Inte för att jag egentligen bryr mig. Eller jag kan ju låtsas iallafall.

Så. Imorron bär det av till Skellefteå. Först föreläsning på förmiddan, träning innan lunch och så åker jag med bussen nån gång vid fyra, borde det bli. Skönt skönt skönt. Hoppas jag får se let's dance och melodifestivalen nu bara, men jag har för mig att min moster gillar det lika mycket som jag, så det är nog inga problem. Härligt med helg imorron även om den kommer innebära en hel del pluggande...vad ska ni göra i helgen?

Hemmaplugg

Alltså ingen föreläsning idag, det kan vara skönt ibland med en paus. Har dock en tendens att söla på lite mer på morronen, men den lyxen får jag väl unna mig själv då. Huvudsaken är att jag får nåt gjort med skolarbetet (vilket jag inte är alltför effektiv med alltid heller, hrm..). Näe, nu blir jag lite upprörd. Jag lyckades faktiskt få över bilderna på gårdagens middag, men nu krånglar bloggen istället så jag kan inte bläddra fram bilden. Måste verkligen få den här datorn fixad. Om jag hade haft massor med pengar hade jag skrotat den här och köpt en ny. Men nu råkar jag vara fattig student så det går inte riktigt för sig. Men frågan är, var datorerna bättre förr eller hade jag bara fler datakunniga människor omkring mig tidigare? Får klura på den saken.

I eftermiddag är det bodypump + intervall-löpning som gäller. Tror det blir lax med nån slags rotfruktsmos till middag, har inte riktigt bestämt mig. Ska ta kort på det med, får väl lägga in bilderna senare, när datorn vill göra som jag vill. Nej, nu är det dusch och lite städning av rummet innan jag sätter igång med plugget. Hej hopp!

Goddag

Såja, då har jag varit på föreläsningar, pratat med en person vilket gjorde mig väldigt glad, sprungit 8 km på löpbandet och ätit middag. Nu ska jag snart dricka en kopp kaffe och resten av kvällen kommer gå i slöhetens tecken då jag ska se både men in trees och greys anatomy. Imorron har jag inga föreläsningar och det ska bli riktigt skönt med hemmaplugg.

Glömde ju berätta om gårdagens storhandlande. Var på en stormarknad och handlade massor med mat. Verkligen massor. Kalkonbröst, kycklingfilé, räkor, kräftstjärtar, laxfilé, quornbitar, frysta bär, halloumiost, keso, avokadoolja och en massa grönsaker. Det  var inte roligt vid kassan sen och det var rätt drygt att pussla in sakerna väl hemma, men sen var jag rätt nöjd över at ha en fylld kyl och frys. Idag blev det kycklingwok med bulgur till middag, bild kommer senare när datorn fungerar bättre (om den nånsin gör det). Dags för kaffe!


Megamotion

image114

Fick lite mer motion än vanligt idag när jag gav mig ut på morronpromenaden. Det har snöat kan jag tala om. Och en ganska stor mängd. Det snöar för övrigt rätt ordentligt fortfarande. Hur som helst så var halva promenadslingan skottad, den andra halvan inte. Sjukt mycket jobbigare än man kan tro att gå i decimeterhög snö. Men bra för träningen förstås.

Idag visste jag att jag börjar kl 10 men vaknade av mig själv 20 över 5. Hmm. Ingen rättvisa. Fast nu borde jag åtminstone vara utvilad. Och tyvärr får jag säga, så drömde jag inatt om att jag blev tillsammans med en kille i min omgivning, alltså börjar det bli lite farligt nu. Har helt klart börjat tänka för mycket på denna person, det är ju tydligt. Men jag tar inte drömmen på allvar, jag menar.. jag blev ju för tusan tillsammans med Björn Gustavsson i en dröm också, och hur troligt är det att den drömmen slår in? Jaja. Jag är singel nu och trivs med det. Skulle det vara så att jag blir osingel snart så skulle jag väl inte gnälla över det. Det som händer händer.

Till helgen ska jag iallafall fly fältet och dra till Skellefteå för att hälsa på min moster, shoppa lite, ta det lugnt. Umeå är inte riktigt mitt favoritställe så det ska bli skönt med lite omväxling. Nåja. In i duschen och plugga lite innan föreläsningen. God morgon!

Passar på

Nu när datorn inte hängt sig på 10-15 minuter så kanske jag kan försöka mig på ett inlägg. Har inte haft en toppendag idag. Först så har datorn strulat som jag vet inte vad, har stor lust att slänga den i väggen. Fast då går den ju sönder ännu mer, så efter moget övervägande så valde jag att bara skrika åt den (vilket som bekant också fungerar särdeles bra). Sen så lyckades jag återigen kliva upp en timme för tidigt idag, eftersom jag inte kunde komma in på datorn och kolla schemat. En viss person ignorerar mig, vilket jag hatar. Kan inte människor bara bete sig? Fick kläder från la redoute som jag glömt att jag beställt, redan där ett strålande betyg till dem. Kläderna satt konstigt, en av tröjorna visste jag inte vilket som var fram eller bak. Allt ska tillbaks.

Angående byxorna jag ville ha så bestämde jag mig för att inte köpa dem. Hur låter det egentligen, köpa ett par byxor som inte passar - än? Nä, så tragisk tänker jag inte vara. De 300 kronorna ska betala sittningen nästa helg istället, mer värt, och så får jag nånting trevligt för pengarna. Ja, dåså.. har jag täckt hela dagen? Om en timme ca, så ska jag och resten av kollektivet på Coop och storhandla. Vilka lyckliga timmar det kommer bli, jag är ju på ett fantastiskt humör som garanterat kommer hålla i sig hela dan. Argh! Dumma tisdag, ta slut!

Datahaveri

Min dator har fått för sig att den hatar mig och behagar att inte fungera. Jag vet inte när jag kommer kunna skriva några inlägg, jag har väl bara tur om detta kommer med. Men ja, vi får se hur snäll datorn är med mig idag och hur snabbt jag kan hitta någon som kan hjälpa mig med den. Kram på er så länge!

Onödigt

Jag var helt säker på att vi började kl nio idag, som vanligt. Tittade som snabbast på schemat och ser att vi börjar kl tio. Hade kunnat sova en timme till alltså. Ja, jag blev lite tjurig. Idag börjar iallafall en ny del på kursen, en del som jag absolut inte ser fram emot - organisation. Jag blir tvingad att kväva en gäspning bara av att höra namnet på den. Och med denna del av kursen kommer även mer grupparbete, som jag ju är förtjust i. Det är dock inte tillräckligt plågsamt, så därför har de även satt en tentamen redan den andra veckan. Tack. Det ska nog kunna ge mig ett magsår eller två.

Idag har jag föreläsningar till kl 15, vilket känns som en otrolig evighet. Så går det när man är bortskämd med ett pass per dag. Kl 16 är det iallafall bodypump som vanligt, plus 15 minuter intervall-löpning. Efter helgens bravader är det viktigt att jag kommer på träningsfötter igen, och ordentligt. Mitt mål är inte långt borta nu, pepp, pepp. Näe, om man skulle ta och packa träningskläderna. Ha en fin dag!

Middagen

image113


Ja, tanken var ju att jag skulle ta kort på rätten, men fast jag hade bestämt mig för att göra det så glömde jag det i slutändan ändå, suck. Lägger in en bild från originalreceptet istället, som heter fiskcurry. Jag ändrade dock litegrann. Redde inte såsen med mjöl, vilket faktiskt inte behövs om man låter röran puttra på lite längre utan fisken så den dunstar litegrann. Sen ville jag ha det lite kryddigare så jag la till röd curry-pasta också. Broccolin tillsatte jag i grytan de sista minutrarna, istället för att koka dem försig. Ingen kanel eller lagerblad heller. Kanelen struntade jag i pga ett tidigare misslyckande med den kryddan i matlagning (den vegetariska linsrätten) och lagerbladet glömde jag helt enkelt :)

Ok, så receptet blev lite annorlunda. Men det var helt ok och kommer säkerligen lagas igen. Vad ska ni äta/har ni ätit till middag idag?

Skön promenad

image112

Passade på att ta en bild när jag var ute och promenerade. Det här är precis innan man kommer in till strömpilsområdet, där Ica Maxi, Elgiganten, H&M och såna butiker ligger. Egentligen hade jag inget ärende dit, men bara för att ha nån destination. Blev ett paket sojamjölk, 2-liters plastpåsar och tuggummi på Maxi, för den som ivrigt sitter och antecknar. Sen var jag och provade lite kläder på Vero Moda. En sak som är sjukt jobbig är att jag ligger precis mittemellan strl 34 och 36, vilket då gör att jag inte ser riktigt bra ut i någon av storlekarna. Frågan som jag ställer då, och jag vill gärna ha åsikter om detta, är: kan jag köpa ett par byxor i strl 34, då jag ska ner två kilo till, eller är det bara dumt? För saken är den att byxorna är grymt snygga, och satt jättesnyggt (bortsett från lilla magen då..) och jag vill så gärna ha dem. Men ja, jag kan inte bestämma mig. Därför vill jag gärna veta vad ni tycker!

Nu ska jag ta och ägna mig åt middagen/storkoket som jag ska göra idag, curryfisk. Återkommer senare med receptlänk och kanske till och med en bild. Hej så länge!

Tillbaks till vardan

Och skönt ska det bli. Att vara nykter igår var inte alls nåt problem, en del visste nog inte ens om att det bara var mineralvatten i mina drinkar.. i slutet hade festen helt förflyttat sig till köket medan jag och en nära vän satt i vardagsrummet. Hela gårkvällen var så värd, just för att jag fick träffa min fina N, som det känts som att jag tappat kontakten med sen vi började med företagsekonomin. Hon och jag hade jättetrevligt igår, gick igenom allt som hänt den senaste tiden och pratade en massa strunt som vanligt. Det slutade iallafall med att hon och jag gick ut på nh, en nation på campus som är helt ok. Tyvärr så började jag bli rätt så trött när klockan närmade sig ett, så jag gick hem. Men ändå helt ok för att vara första utekvällen på två månader!

image111

Jag måste ju bara berätta. Detta är min låtsaskärlek i verkligheten, men i natt var han min riktiga kärlek - i drömmen. Haha, höll på att trilla ur sängen när jag vaknade, verkligen jättekul! Drömde att vi blev tillsammans, jag och Björn. Han är verkligen för go den killen, men sån tur skulle jag aldrig ha :P Detta tycker jag bekräftar att jag inte är särskilt intresserad av någon just nu, då skulle jag väl drömma om den personen och inte om någon som är helt utom räckhåll (alltså helt ofarligt).. eller? Nåja. Alltid trevligt att få mysa med Björn, även om det inte var på riktigt ;)

Vilken skön söndag förresten. Klev upp 10, vilket är typ som att kliva upp kl 16 för andra gissar jag, haha. Eftersom det är helt träningsfri dag idag så tänkte jag att jag skulle få sova lite längre, då jag dessutom somnade nån gång vid 2-3 inatt. Men nu är jag igång igen, vet inte riktigt vad jag ska göra av dagen. Ligga framför tvn kanske? Låter som en plan. Många bra repriser idag :P Vi hörs!

Klar för kalas

image109


Nu drar jag! Puss!

Tentafest!

image108

Lyckad eller misslyckad tenta, festas ska det visst och tanken var först att jag inte skulle ut alls, var inte direkt på det humöret tidigare. Men hör och häpna, det är dags för E-S första utekväll i år, det ni! Blir dock alkoholfritt, men min stora passion är att dansa, inte att kräla omkring på golvet och undra varför jag bara har en sko på mig. Däremot inte sagt att jag inte kommer klä upp mig, för det är det absolut bästa jag vet. Ikväll blir det mina bik-bok jeans och en svart tunika-aktig top jag köpte på MQ till nyårsafton. Sminket kommer gå i rosa och glitter, och jag funderar faktiskt på att ta mina grå skor med klackar, även om det inte riktigt är väder för det... men vi tjejer är väl kända för att lida pin för att vara fin? Kanske kan prova det en gång jag med (snowjoggings är kanske inte så hett kombinerat med resten heller).

Ska ni på Corona ikväll? Då kan det hända att vi ses på dansgolvet, för där kommer jag mest troligt bosätta mig :-D Ha en kanonkväll, det hoppas jag verkligen att jag får!



Det går att vända

Från ledsen och negativ till glad och positiv inom loppet av två timmar. Ja, det gick visst att fixa till mitt humör. Det var nog inte bara för att jag är envis utan jag är rätt säker på att det härliga solskenet gjorde sitt. Man blir ju helt yr i huvudet av glädje över att få se lite sol, iallafall jag. Sen så bättrade spinningen på mitt soliga humör en hel del.

image107

Den här eftermiddagen ska jag ägna åt att baka det här brödet, plommonlimpa, men jag kommer ta russin istället för tranbär då jag helt enkelt inte hittade några såna på lokala ica-butiken. Men russin är ju också gott :) Utöver detta kommer jag åtminstone göra ett storkok, kanske två om jag orkar och hinner. Men blir det bara ett så väljer jag att göra strimlad kyckling med lime och ingefärasås som jag aldrig lagat tidigare, men som låter kanongod.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen och sen börja med bakandet. Ha det fint!

Morgonstund har guld i mund?


image106

Jag tror det var så det stod på tavlan vi hade på väggen i mitt barndomshem. Hur som helst så kom jag att tänka på det nu, då solen glittrar lite som guld så här på morgonkvisten. Om nu det ordspråket har nåt som helst med den saken att göra. Vem bryr sig?

Den här dagen är en typiskt dålig dag som jag egentligen bara vill glömma och helst av allt skulle jag gömma mig i en garderob resten av tiden. Men med mitt nya positiva liv så kan jag inte det, jag måste kämpa på. Hoppa upp efter ett fall som ingenting och skaka av mig allt det negativa. Jag måste verkligen. Så spinningen blir av idag iallafall, fast jag har svårt att hitta motivationen. Det är bara att ta tag i det på en gång, för jag tror faktiskt att jag mår bättre av att göra det bästa av dagen än att tjura i ett mörkt hörn.

En positiv sak så här redan på morgonen är fakiskt att jag lyckades ge Diego hans öronmedicin alldeles själv. Det är inte det lättaste, för när han väl börjar sprattla så är han förvånansvärt stark för att vara en liten katt. Men det lyckades iallafall och nu behöver jag inte göra det igen förrän ikväll. Näe, undrar just om man inte ska sätta sig på balkongen och njuta lite av solen?

Som väntat

Jodå, visst blir det omtenta. Jag är inte arg, besviken eller ledsen, för jag visste att det skulle gå precis så här. Kunde svara ganska bra på en fråga, en annan gissade jag mig till svaret på och resten lämnade jag blankt.. precis ungefär som det såg ut i mitt huvud under tentan. Hade säkert kunnat skriva lite mer än vad jag gjorde, men det stod alldeles stilla. Jaja... nu har jag en månad på mig att plugga till omtentan.

Ikväll blir det en riktigt lugn kväll. Har ätit god middag i form av laxfilé som jag penslat med en blandning av soja, honung och sambal oelek, toppad med sesamfrön. Till det, ugnsbakade bitar av sötpotatis, palsternacka och rödlök. Grönsallad med tomat till + en egen sås gjort på lätt kesella och minikeso. Behöver nog inte ens säga att det blev fruktansvärt gott!

Kvällen hade jag tänkt spendera med en tjejkompis, vi pratade om att se på film och bara slöa, vilket låter som en alldeles utmärkt plan tycker jag. Träningsfri dag och allt, då måste man ju passa på ;)
Hoppas alla ni andra får en riktigt skön kväll !

image104

Fredagsgott kanske?

Skönt med fredag

Även om jag har tenta idag så är det skönt att det är fredag. Jag är helt slut i både kropp och själ så det ska bli skönt med lite vila. Jag trodde jag skulle få halka omkring idag på gångvägarna, men det var inte alls halkigt och på sina ställen hade dessutom isen smält bort helt = asfalt. Så en helt ok morronpromenad. Nu är det dags för dusch, lämpliga tentakläder och sen gå till skolan för att gå igenom tentan med några klasskompisar.

Min katt Diego tycker för övrigt inte om mig just nu. Han måste få örondroppar morron och kväll och det är inte alls trevligt för en liten katt. Får inte ens ta i honom efteråt, han bara springer iväg. Suck. Nu får jag alltså inte ens kramas med min katt. Vem ska jag krama då?

Så sjukt omotiverad

Jag ville verkligen inte gå och träna idag. Varenda E-S-molekyl spjärnade emot. Men jag gick ändå. Jag vet inte om jag är knäpp eller om det bara är så envis jag är. Tränade dessutom inte bara bodypump utan körde intervall-löpning i 15 minuter också. Jag är nog lite galen. Men ändå har det här varit en av de mest värdelösa dagarna på länge, usch. Hatar såna här dagar, då allt bara känns fel. Nu, det är NU jag saknar någon att kramas och pussas med. Jag kanske har siktet någorlunda inställt, men det är ju en långsam process. Lite för långsam, jag vill ju kramas nu.
image103
Nåja. Jag får kramas med Diego, både han och jag är nog i behov av det idag. Han har varit helt galet duktig! Han var hos veterinären och fick stora bomullstops omkringvevade i sina öron, plus medicinering. Han hade tydligen inte gjort ett ljud. Det är min kisse det. Tyvärr kostade kalaset 825 kr sammanlagt, inte en oväntad räkning som en student vill ha.. men det är bara att hosta upp, så är det. Resten av kvällen borde ägnas åt plugg, men jag kommer mest troligt titta på tv istället. Lika bra att vara ärlig och säga som det är :P Ha en bra kväll alla!

Inte så slimmat längre

image102

Hah, vilken skön känsla det är att prova kläder och märka att de inte sitter lika tajt längre. De här jeansen (inte de på bilden, kunde inte hitta rätt modell) köpte jag på ginatricot i början på 2005, strl 27. I början på januari satt de som ett smäck. Nu sitter de löst både i benen och i rumpan :D Förutom att väga sig så är att prova kläder ett bra sätt att se om det hänt nånting. Och det har det ju uppenbarligen! Ville bara dela med mig av glädjen :) Jaja, nu ska jag börja plugga.

En dag kvar

image101


Sen är det dags för tentan. Brrr. Jag vill inte. Samtidigt så har jag blivit lugnare ju närmare inpå den jag kommit. Men det är bara för att jag vet att jag kommer få göra om den. Jo, jag har lite svårt att tro på mig själv. Jaja. Idag ska jag iallafall sitta hemma och plugga. Det är rätt drygt i längden att släpa med sig lunch, mellanmål, träningskläder och böcker till skolan. Så idag blir det att sitta här hemma i köket.

Gångvägarna har blivit fixade nu så jag kunde gå hela vägen utan att halka på en endaste liten isfläck. Det tog bara 5-6 dagar att fixa det.
Frukost idag blev gröt gjord på blandgryn och havrekli, kokad tillsammans med en hackad färsk dadel, lite tranbärspulver, linfrön, kanel och ingefära. På gröten ett halvt hackat äpple och sojamjölk. Åt även ett runt wasa-knäcke med minikeso, tomat och grönsallad till, plus den andra halvan av äpplet. Fast som sagt, ska nog skippa smörgåsen för även ett knäcke kändes lite overkill. Eller? Gah, så himla svårt det där. Men gröten är gudomligt god, den måste ni pröva nån gång. Nu ska jag dricka resten av mitt kaffe och njuta av mina sista lediga minutrar innan det blir dusch och sen tentaplugg. Bara att bita ihop. Ha en fin dag!

Äntligen

image100


Som jag har saknat löpningen. Det var inte 100 %-ig kondition, men jag är på god väg iallafall. Sprang 6 km på 32-33 minuter, ökade farten successivt. Grymt härligt måste jag säga! Det finns ingen bättre känsla än när man kommer in i den där rytmen, då det känns som man kan springa till världens ände. Det målet har jag inte riktigt som tur är, men en mil vill jag kunna klara till sommaren. Och då blir det dessutom att springa längs elljusspåren, vilken lycka!

Plugget har det gått sådär med idag, fick korsslutning i hjärnan och orkade inte längre än till strax efter ett, då jag gav upp och gick och tränade på Iksu istället. Riktigt härligt att ha träningen undanstökad så tidigt på dagen. Nu ska jag ta och duscha och sen försöka trycka in ytterligare lite information innan det är dags för middag. Idag blir det nog veggieburgare med hembakt bröd, guacamole, minikeso, sallad och rotfrukter. Orkar inte slänga ihop nåt vettigare, plus att jag inte vill kasta guacamolen, den är ju så god :P Vad ska ni äta idag? Vi hörs!


Bara att kämpa på

Ja, då var det bara att köra igång då. Iväg till bibblo igen och den här gången ska jag inte komma så sent att jag blir utan bord... så ska hoppa in i duschen direkt nu och sen spurta till skolan. Sen är det bara att hoppas på att jag lär mig nånting också. Löpning står på schemat i eftermiddag. Vi hörs!

Typiskt


image99

Min lilla kisse verkar ha fått skabb. Eller ja, det är väl egentligen en gissning och inte från min sida. Kollektivet består av tre katter, min Diego och så den andra tjejens två katter. Diego har tydligen kliat sig mycket i öronen, vilket jag aldrig sett och därför inte funderat över (såklart). Har sett något som ser ut som en sårskorpa i ena örat, men det är allt. Tyvärr tror den andra tjejen iallafall att det kan vara skabb och att en av hennes kissar fått symptom, så imorron måste jag ringa veterinär och se om de kan ge mig recept på medicin. Och håll tummarna att de kan ge mig receptet över telefon, för med en tenta på fredag så har jag verkligen inte tid att åka in med Diego till stan och tjorva nu. Men å andra sidan vågar jag inte direkt vänta till måndag heller, med tanke på de andra katterna.
Någon som har erfarenhet av katter och skabb? Skulle gärna vilja ha lite info om hur det ser ut och om det är lätt eller svårt att behandla.

Nu är det snart dags att sova iallafall, ska bli riktigt skönt. Har försökt fixa mitt trådlösa internet ikväll, men det slutade bara med att jag hade fler kablar än innan, så om någon är bra på sånt får ni gärna höra av er också. Har precis kalasat på ett gott äpple också, Jona Gold förstås, vad annars! Sov så gott!

Mätt

Ojoj, vilken middag det blev. Egentligen inte så mycket, men jag hade guacamole till och det är ju väldigt mättande i sig. Iallafall så åt jag en vegetarisk biff (hälsans kök),  kokt sötpotatis, morot och palsternacka, 1 portion guacamole och lite grönsallad med tomat. Kändes inte som nån överkulinarisk rätt direkt så jag tog ingen bild denna gång. Men gott var det och nu lär jag stinka vitlök i minst två dagar, men det får det vara värt.

Som sagt så är det ingen träning idag men när jag är så här mätt i magen känns det motiverat att kanske gå på en promenad lite senare. Får se hur jag gör. Plugget på bibblo då. Ja, jag var ju ganska taggad när jag kom dit, men tappade modet ju längre jag sökte efter en plats att sitta på. Det fanns inte ett enda litet bord ledigt, det var verkligen upptaget överallt. Till slut fick jag så lov att gå och sätta mig i en av de tysta salarna, men det gick helt ok faktiskt. Dels för att jag hade min mp3-spelare, men sen så var det inte direkt tyst därinne. Tur att iallafall inte jag måste ha knäpptyst. Synd för dem som verkligen måste det.

Ja, får se när jag känner att jag vilat min trötta hjärna tillräckligt för att orka ta tag i tentaplugget igen. Effektiv tid idag blev nog inte mer än 4 timmar, men det var tydligen alldeles nog för att jag skulle tappa fokus totalt. Bara att gå hem alltså. Men snart är det alltså dags igen, bara att gnugga geni?knölarna.



Morronhumör

Nån annan än jag som har ett uselt sådant? Önskar verkligen att jag inte hade det. Eller att jag bodde själv så andra inte påverkas av det. Tror dock det ligger i släkten. Min syster var nog ännu värre än jag, det gick inte ens att prata med henne. Så jag är kanske inte värst? Morronens positiva tanke.

Idag ska jag iväg till bibblo och sätta mig vid nåt litet bord alldeles för mig själv. Det kan låta konstigt men jag har faktiskt sett fram emot att få göra det. Hittills har vi ju bara haft grupparbeten. Nu får vi äntligen plugga på egen hand och nu får jag se om det är så roligt som jag trott. Kanske är det för att det är en bild man har av studenter, att de sitter och gräver ner sig i böcker på biblioteken, som gjort att jag velat göra det själv? En inte helt otänkbar teori. Fast det kommer inte direkt bli något hallelujah-moment. Är det nåt jag redan vet så är det att jag är värdelös på att plugga och på att koncentrera mig. Nåja, om det var en bra upplevelse eller inte får jag rapportera om senare idag. Nu måste jag duscha och klä mig så jag tar mig iväg nån gång. Ha en bra dag!


Energikick!

Bodypump idag som vanligt, men nu var det en del nya låtar insmugna i det gamla programmet - mycket tyngre! Fast sånt blir jag bara taggad av, speciellt om jag klarar av övningarna med samma vikter som tidigare. Dessutom upptäckte jag att jag blivit starkare i bröstmusklerna, jag klarade nu alla repetitioner, vilket jag nog aldrig gjort tidigare. Till min stora lycka fick jag se att de nu flyttat tillbaka löpbanden så efter pumpen tänkte jag testa att springa lite också. Körde tio minuter med 10 km/h första 7, 11 km/h minut 8, sen höjde jag 0,5 för varje minut så jag slutade på 12. Kändes som jag flög fram, jag fullkomligen älskar att springa! Nu blir det nog så att jag byter ut ett av spinningpassen mot löpning istället, då får jag mer variation och så har jag saknat löpningen så mkt. Hade det inte varit så halt ute så hade jag skuttat hem.

Middag blev fiskbiff som jag hade i frysen, med mathavre, minikeso, broccoli och grönsallad med tomat. Nu sitter jag här och mår gott, livet känns faktist inte så dumt just nu. Kanske funkar det med mitt positiva tänkande, det vore ju underbart. Detta trots att jag insåg idag att vissa människor inte alls är vad man trott, vilket i vanliga fall hade tyngt mig nämnvärt, men idag? Nepp. Idag mår jag bra, idag är min dag, precis som alla andra dagar framöver. Ingen ska få stjäla energi från mig mer, den behöver jag själv. Och speciellt nu... dags att ta tag i tentaplugget. Suck.

Hej nya liv

Jag hade faktiskt glömt bort lite att det var idag mitt nya liv skulle börja, så jag har tyvärr redan hunnit med att tänka några negativa tankar. Typiskt. Men ingen större skada skedd, jag börjar...NU! istället. Promenaden är avklarad, en liten kisse som smet ut genom dörren är infångad och nu är det dags för min legendariska frukost. Det är faktiskt den godaste i hela världen. God morgon allihop!

Tentaplugg

image94

Det går inte bra för mig. Så här ser det för det mesta ut när jag försöker plugga till tentor. Jag har ingen som helst ro i kroppen eller någon som helst förmåga att koncentrera mig.  Det kan gå bra i fem minuter och sen försvinner tankarna nån helt annanstans. Och då har jag ändå absolut ingenting som stör i närheten. Jag vet inte vad jag ska göra åt det här, för jag kan inte klara alla mina tentor på omtentan jämt, det är dessutom typiskt dåligt för självförtroendet. Det måste ju finnas nån annan därute som har samma problem som jag. Hur gör de? Är du en sån så får du gärna berätta hur du gör, jag tar emot all hjälp jag kan få.

Imorron har vi föreläsning på eftermiddan så det blir ett försök till tentaplugg på förmiddan, sen lunch hos en klasskompis och så iväg till skolan. Bodypumpen blir kl 17 imorron då, vilket jag inte gillar, men jag kan inte hoppa över sista timmen på föreläsningen varje gång det blir så. Skolan borde ju komma först och speciellt nu när det är tentatider. Dessutom finns det en person i klassen som jag vill träffa imorron.

Söndag är snart förbi, likaså denna deprimerande period jag haft de senaste veckorna. Erase, säger jag. Imorron börjar mitt nya, glädjefyllda liv. Nya tag, ny inställning, ny E-S.

Solig söndag

image93

Vilket härligt väder idag! Solen värmer riktigt skönt genom fönstret och min katt Diego ligger mitt i solfläcken på mattan och myser. Själv har jag varit vaken sen kvart över 6, senare än vanligt alltså. Helt träningsfri dag idag. Men magen är inte helt bra än så jag tar det lugnt med maten. Vet inte riktigt varför jag fick så tokont igår. Har iallafall följt mamma till tågstation inne i stan och promenerade hem i solskenet. Stötte på en alkis inne i stan. Det finns ju verkligen en hel mängd olika typer av alkisar och denna var ganska harmlös. Hade jag inte sett hans tomma blick och hört att han sluddrade så hade han kunnat vara vem som helst, en helt vanlig svensson. Fast nu var han inte det. Han frågade efter en öppen butik (klockan var 20 i 9) och sen skulle han berätta några saker också. Jag lyssnade tålmodigt ett tag, för som sagt, han var ganska harmlös.

Han skulle tydligen ha besökt sin mamma i helgen, men supit till och åkt till Umeå istället. Så han mådde dåligt över det, stackaren. Jag tröstade honom med att det kommer ju fler tillfällen. Då log han lite och sa att det var bra att vara positiv. Vi pratade på i kanske 5 minuter innan jag kände att det nog var dags att gå vidare. När jag kom hem trodde jag att jag skulle få gotta mig i artiklar om en bitter Carola, men hon verkar ha lärt sig att det inte är så bra att visa sina riktiga känslor för pressen. För såklart att hon blev besviken, även om det inte syns i tidningarna. Men nu ska jag försöka hitta finallåten Just a minute, den var ju riktigt bra. Och Björn "älsklingen" Gustavsson var lysande som vanligt. Var har han varit i hela våra liv?

JAAAAAAAAAAAAA!!!

Äntligen! Jag tror att hela svenska folket läste min blogg, trots att sidvisningarna säger annat, och lyssnade på mitt råd. Carola gick inte vidare till final, HAH! In her face. Jag är så lycklig. Det finns en rättvisa i den här världen, kanske till och med en gud. Jag var helt säker på att Just a minute skulle vara för mkt Scissor sisters-plagiat men det gick tydligen hem, kanon. Vilken underbar kväll det här blev, trots att nåt gått helt fel och jag just nu ligger och plågas i magkramper. Det kan jag ta, för vet ni vad? Carola gick inte vidare till final.

Dagens middag

image92


Detta var dagens middag. Samma quornwok som igår, men vi la till bovetekärnor och grönsallad. Yummie. Nu har jag färgat håret på mamma men jag tycker inte det syns nån skillnad alls. Jag har en teori om att hårfärgen var för gammal (som sagt så hade ju min kära mamma skjutit på hårfärgningen ett tag), mammsen sa till och med att det inte syntes nån färg i vattnet när hon sköljde ur den. Det kan inte vara ett bra tecken.

Nu är det snart dags för melodifestivalen. Eftersom min mamma är här så sällan (och jag har ju faktiskt tränat bra idag) så ska vi äta frukt med glass ikväll, plus lite nötter och torkad frukt. Mys! Vad brukar ni äta när ni vill mysa till det lite?

Puh

Vilket tufft spinningpass! Jag svettades. För er som inte vet så har jag otroligt svårt för att svettas så jag blir överlycklig för minsta lilla svettdroppe. Något underligt däremot är att jag helt utan anledning kan börja svettas när jag är runt folk, särskilt folk jag absolut inte vill svettas i närheten av. Hmm. Någon som har en bra förklaring på det fenomenet?

image91Lunchade iallafall med mamma när jag kom hem, den underbara linssoppan med hembakta brytbröd med minikeso och tomatskivor på, mums. Nu ska jag blåsa håret och fixa till mig innan jag tar itu med tentaplugget. Det måste ju göras det också tyvärr. Nåja. Ha en bra dag alla!

Det går ju neråt

Jag hade inte ens tänkt väga mig den här veckan utan vänta en ytterligare eftersom det gått så dåligt med maten.. men så fick jag ett ryck imorse och bestämde mig för att väga mig ändå, har jag misslyckats så får jag väl åtminstone se med hur mycket. Men vågen visade på minus 3 hekto, vilket inte alls är dåligt. Så ut på min vanliga promenad efter det, medan mamma min låg kvar på sin madrass och sov en timme till. En god och mättande frukost har intagits och nu tar jag det bara lugnt framför laptopen. Kl 11 är det spinning, som alltid på lördagar, jag kör på som vanligt fast mamma är här. Det är ju det enda passet jag har fredag-söndag så det är inte så farligt.

Drömde härliga drömmar inatt också, om det som hände igår.. ååh, om jag alltid kunde få drömma så här. Då skulle jag vakna med ett leende på läpparna varje dag, och det är ju ingen dålig början. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, men ikväll ska vi som sagt se melodifestivalen. Snälla snälla snälla svenska folket, rösta inte Carola till finalen. Please. Har inte hon redan fått sin del av melodifestival-kakan? Det räcker nu.

I väntan på resultatet..

..av let's dance så tänkte jag blogga en snabbis. Har varit en ok dag, mammsen och jag har pratat om en massa saker. Fikat på stan blev en lunch istället på en salladsbar, vegetarisk sallad med mozzarella och soltorkad tomat, men nån höjdare var det tyvärr inte. Middagen blev klart bättre, en slags quornwok som var kryddig och god. Var på väg att ta en bild på den men just då tog batteriet till kameran slut, typiskt!

Iallafall så har jag inte varit så uppåt idag tyvärr, mycket i tankarna just nu. Och så ikväll när jag var på Ica så mötte jag någon som verkligen gjorde min kväll. Allt dåligt förintades på 5 sekunder och jag känner bara ett pirr i hela kroppen. Älskar verkligen den känslan! Är otroligt glad att jag fick en sån längtan efter blåbärs-ramlösa :P Om det stannar vid ett pirr eller inte återstår att se.. men just ikväll var det precis vad jag behövde. Nu ska jag återgå till soffan och se på Hjälp. Hej så länge!

Dagens outfit


image90

Haha, jag trodde aldrig jag skulle ha ett blogginlägg med den rubriken, dels för att jag inte har några direkt snygga kläder, dels för att jag är usel på att ta kort och dels för att jag inte vet så mycket om mode. Men här kommer dagens outfit, som jag gillar att klä mig då jag ska visa mig på stan t.ex., som idag. Står förresten i köket och posar ifall nån missade spisen i bakgrunden :P

Omlott-cardigan: H&M
Lång vit t-shirt: H&M
Jeans: Bik-bok
Halsband: Indiska

Fredag morgon

Det blev en lite kortare promenad idag, knappt 40 minuter. Jag var så sjukt hungrig redan innan jag skulle gå ut så jag klarade faktiskt inte av att gå min vanliga runda. Nu har jag ätit en underbar frukost som idag bestod av lättyoghurt, hackat äpple, ekologisk müsli, en liten bulle av mitt hembakta brytbröd med minikeso, makrill och gurka på. Kaffe och multivitamin-brustablett till det som vanligt. Åååh vad jag njöt! Och mätt och belåten är jag också.

Nu ska jag ligga här på min säng ett tag och bara mysa, innan det blir dusch och sen iväg för att möta mammsen på tågstationen. Har dock inga pengar till buss så jag får gå in.. men det ska förhoppningsvis gå bra, bara det inte blåser för mkt. Sen skulle vi iallafall fika på stan, jag och min mamma. Gillar att fika på stan, det är så mysigt. Även om det bara blir en kaffe så får man kura ihop sig vid ett litet bord, prata om allt och ingenting och se på folk omkring en som också sitter där och myser. Det blir nog bra. Funderar på om det blir Waynes Coffee, har alltid gillat det fiket, de har grymt kaffe. Vad som helst blir nog bra annars. Ser verkligen fram emot att träffa mamma. Även om vi inte alltid drar jämnt så har vi ibland väldigt trevligt tillsammans. Vi får väl se hur det går. Ikväll ska vi iallafall se på Let's dance och imorgon melodifestivalen förstås. Vad ska ni göra i helgen? Kram!

Ugh

Snacka om trött idag. Var knappt att jag orkade släpa mig iväg på bodypumpen, men på nåt sätt tog jag mig ändå dit. Alla hjärtans dag har inte direkt märkts av, förutom kanske att det var ovanligt många par och handlade tillsammans på Ica nu när jag var dit. Eller så var det som vanligt, bara det att jag inte reflekterar över sånt annars. Hur som helst så har jag inte känt nån direkt avundsjuka på alla kärleksfulla par alls, för jag tror jag för första gången i mitt liv är tillfreds med att vara singel. Det är så härligt att inse det, helt underbart! När man liks har den tiden i sitt liv då man kan njuta av att vara själv, göra vad man vill och när man vill - ska man då gå omkring och tänka på killar hela tiden? Nej vet ni vad. Killar är en tillräckligt stor del av mitt liv, jag kan leva några månader utan att ödsla energi på dem.

Så vad gör man då, när man får all tid för sig själv? Ja, det finns mkt jag skulle vilja göra, men som så ofta annars så sätter ju ekonomin vissa gränser.. trist, men bara att göra det bästa av situationen. Imorron är jag ledig så ikväll ska jag först duscha och hoppa i mina myskläder. Sen kanske ta och börja läsa en ny bok, var ett tag sen nu. Har "En långvarig förlovning" i bokhyllan, någon som vet om den är bra? Ja, och sen får jag väl erkänna att jag ska se på "Du är vad du äter", att döma av reklamen är det om två personer som det gått riktigt illa för. Jag vill se hur de kommer på fötter igen och tar sig ur eländet, det är ju det bästa med programmet, man vet att det kommer gå bra i slutet. Hrm, förutom kanske när Bert var med, men han blev ju ändå av med 5 kilo i slutändan. Nä, nu kallar duschen och en skön kväll. Hoppas eran kväll blir kanon, hur ni än väljer att spendera den!

image86

Bert Karlsson

Alla hjärtans dag?

image85
Vad tycker ni om den här dagen? För min del har det åtminstone tidigare helt och hållet berott på om jag varit singel eller i ett förhållande. Har jag haft pojkvän så har det varit ett måste att göra nåt mysigt och romantiskt på denna dag. Sen i vilken grad berodde helt på hur pass romantisk pojkvännen i fråga var i övrigt.. sen då jag varit singel så har jag hatat den här dagen, gnällt över dess kommersialism, det är bara töntar som firar den här dagen osv. Andra singlar kanske nickar instämmande här..

Numera känner jag verkligen att om jag hade haft pojkvän nu så hade jag bara firat den här dagen, om det var så att vi firade vårat förhållande i övrigt, alltså att vi gjorde saker för varandra. Man ska inte behöva känna sig tvingad på nåt sätt att göra nånting för någon annan, det är aldrig bra. Men visst kan man fira, om man verkligen vill det. Däremot skulle det aldrig falla mig in att köpa nåt av all massproducerad skit som finns ute i butikerna nu, det är ju verkligen så onödigt och idiotiskt som det bara kan bli. Fast visst blir man lockad? Jag som inte ens har nån nu tänker att jo, en sån där chokladkaka med rosa hjärtan på paketet, det måste jag ha! Som tur är kommer alltid den förnuftiga tanken efteråt: men är du dum, varför då?! Så jag har förståelse även där. Men om jag fick välja så skulle jag bjuda min pojkvän på en tre-rätters och mysa till någon film efter det. Hur skulle/hur ska ni göra?



Dumma katt

image84

Han må vara söt som få, men han kan vara riktigt riktigt dum när han är på det humöret också. Jag vet hur min kisse fungerar, hittar han nånting som innehåller mat så gnager han tills han får tag i det. Idag skulle jag ju göra cyrryfisk och hade lagt 4 filéer att tina, i en påse, under en plåtform. Detta borde hålla min kisse borta, tänkte jag. Jag går på spinning och kommer hem ca 2 timmar senare. Plåtformen ligger i diskhon, påsen på golvet med 2 filéer kvar, en liten bit hittade jag under köksbordet. Grrrrrrr. Jag fick spel och jagade runt min katt några varv runt lägenheten, han fick veta att han levde kan man säga. Det var inte bara det att jag var hungrig och lite grinig, utan snarare det faktum att jag inte har några pengar kvar och det där var en av få saker jag hade kvar att göra mat på. Jag hade inte direkt tänkt mata min katt med de sista fiskbitarna jag har.

Jag har dock lugnat ner mig något nu..  ikväll är det iallafall tre säsongsstarter och typiskt nog så börjar två av dem samtidigt, men i olika kanaler förstås. Som tur är har jag en vän som heeelt lagligt fått tag i avsnitt av top model 9 som jag annars skulle sett ikväll. Nu blir det istället Men in trees kl åtta och så Grey's anatomy kl nio. Härlig kväll, säger jag. Vad säger ni?




Att jag aldrig lär mig

Fast på ett sätt så vet jag ju att åtminstone hälften av plaggen jag beställt inte kommer passa, det hör ju dit. Men nu hade de på ellos klantat till det, jag har ingen aning om ifall blusen hade passat eller inte om jag hade fått rätt storlek. Hade beställt i strl 36 och fick i 46/48. Bra jobbat. Kjolen var inte i jeanstyg utan i manchester så den åker raka vägen tillbaka. Faktiskt så fick jag behålla en topp och passande nog var det den billigaste i högen. Den passade ok och kommer bli skön att ha i sommar då det är varmt. Kanske till shorts eller kjol? Härligt med lite ljusa kläder i garderoben iallafall.

image81

Solen skiner

Äntligen! Satt faktiskt en stund på balkongen under en filt och insöp solskenet allt jag kunde. Synd att det stormar ute, annars hade jag kunnat sitta i flera timmar. Jag har faktiskt varit riktigt duktig idag (hittills iallafall). Har dammsugit alla vrår i rummet, dammtorkat, möblerat om, bytt sängkläder, vikt tvätten och dessutom dammsugit både hall och kök. Jag hade en hel koloni med dammråttor kan jag tala om.. måste verkligen städa oftare.

Ja, det var vad jag hunnit med, det och att äta lunch som idag var rester av tonfiskgratängen jag gjorde i söndags. Senare idag ska jag göra en lite större sats av fisk i folie med currysmör . Har aldrig gjort just efter detta recept tidigare, men jag vet att currysmör och fisk är väldigt bra kompisar. Till det blir det nog röd quinoa och grönsallad. Jag är dock lite skeptisk till att fisken verkligen ska vara i ugnen i 40 minuter men det får jag se då. Oh, nu fick jag precis en avi på posten, mina kläder från ellos har kommit! Måste gå och hämta genast. Bilder kommer kanske sen.

Underligt

Nu på morronen så drömde jag att jag tänkte: "nu ska jag ju vakna, är inte klockan sex? kom igen nu, du ska ju upp nu"  Just då ringde väckaren. Konstigt. Hur kan kroppen vara så inställd på en tid? Hmm. Upp kom jag iallafall. Promenad och sen frukost. Precis som planerat så tog jag bort mackan från frukosten och nu är jag behagligt mätt - skönt! Idag är jag som sagt ledig.. det är så himla skönt. Det kvittar att jag ändå kliver upp samma tid, bara att veta att det inte finns nåt jag måste komma i tid till gör extremt mkt.

Har förresten börjat upptäcka en del kändisar på mornarna när jag är ute och går. Alltså lokala kändisar.. såna som är ute varje morron vid samma tid precis som jag. Men de jag känner igen är mestadels hundmänniskor. Sen finns det två tjejer jag alltid möter på väg tillbaka. Motionärer eller på väg till jobbet vet jag inte, men jag ser dem varje dag. Vi hälsar inte, men jag kan garantera att de känner igen mig också. Har alltid samma jacka och samma Nike-byxor på mig (jag tvättar ofta, så var det sagt) och mina glänsande röda stavar så jag skulle bli förvånad om de inte gjorde det. Är det någon annan som råkat ut för det här fenomenet? Tex åker till jobbet med buss och åker med samma människa/människor osv? Ska man hälsa eller bara konstatera i tysthet? Ja, jag vet inte. Jag kör med den svenska fegheten. Hälsar inte de så hälsar inte jag.

Nä, nu får jag ta och göra nåt av den här dan. Bara för att jag är ledig så måste jag inte slöa. Ha en bra dag!

Ursäkta men...

image80


...damn vad jag är bra! Utan att överdriva så var den här middagen det godaste jag ätit på flera månader. Jag fick till och med stanna upp i läsandet (jag läser alltid när jag äter) flera gånger för att riktigt njuta till fullo. MUMS! Detta gör jag lätt fler gånger.

I övrigt så kan jag säga att jag och min grupp är klara med case 2 så vi är lediga imorron. Eller ja, för den som inte är så intresserad över att kasta sig över tentaplugget dvs... vilket inte jag är. Jag kommer att utnyttja detta genom att få träningen överstökad tidigare imorron, kanske åka in till stan och kika på broddar. Jag har insett att jag måste ha såna om jag ska kunna fortsätta med mina morronpromenader framöver, med det här eländiga vädret. Dessutom, på torsdag kväll kommer min söta mamma hit och hälsar på. Vi ska bara mysa, inte göra nåt särskilt. Kanske skulle jag färga hennes hår iallafall, hon har dragit ut på det i över ett halvår! Ojoj, det ska vi nog fixa mammsen. Hur som helst så ska det bli kul. Nu ska jag bara softa. Vi ses!

Hungrig


Mådde lite illa tidigare idag, men det verkar ha gått över nu och magen verkar vilja ha mat..och ja, jag är inte svårövertalad. I ugnen står just nu en kycklingfilé penslad med en blandning av soja, honung och chilikrydda tillsammans med bitar av sötpotatis, palsternacka och morot som är kryddade med örtsalt och rosmarin. Till detta blir det en lätt kesella/lätt yoghurt-dressing och grönsallad. Ska se om jag hinner ta kort på skapelsen innan jag sätter tänderna i det!

image79

Usch

Nu blev det för mkt frukost, är proppmätt. Fast för mkt var det ju inte, brukar äta den mängden. Men imorron blir det bara gröt, ingen macka till, det verkar ju räcka. Men så less blir jag på detta väder. Enligt Smhi:s sida så ska det bli plusgrader imorron - igen. Och dagen efter, minusgrader - igen. Sen får vi ha minusgrader i två dagar och så blir det plusgrader igen på lördag. ARGH! Hade det varit dags för vår hade jag kunnat acceptera det iallafall, men det är ju två månader kvar! *mutter* Jag ska emigrera utomlands så fort jag får chansen. Jag hatar verkligen vinter. En egen restaurang i Italien kanske, eller varför inte Spanien? Tål att funderas på.

Nu ska jag masa mig iväg till duschen. Grupparbete på skolan idag... vi ses!

Längtar

image78
Det var så sjukt längesen jag var ut och dansade och jag känner verkligen hur det pirrar i hela mig när jag tänker på att få göra mig fin, klä upp mig och mixa och matcha med snygga kläder. Det här skulle jag verkligen vilja ha på mig när jag går ut, men det är bara en dröm, ty inget av det finns i min ägo, bortsett från ögonskuggan från makeup store. Nåja. Inte fel iallafall, eller vad säger ni? Jag kanske har en väldigt egen smak...

Tiden bara går och går

image76
Det märks när man har en del att göra. Eller ja, det är nog så att jag ser till att jag har en del att göra. Träningen började kl 16 och först nu, 2,5 timmar senare har jag ätit middag, vilken jag lagar direkt då jag kommer hem. Så nu har jag ungefär 2,5 timmar kvar att göra nåt av... vilket jag kan avslöja att jag aldrig gör. Jag gör mest ovettiga saker på nätet, bortsett från bloggandet förstås, det är ju viktiga saker. Jag tror jag är för stressad för att kunna ta det lugnt, om man nu kan vara det. Jag skulle vilja kunna läsa en bok eller brodera, men jag tror inte jag klarar av att koncentrera
mig. Typiskt.

Kändes riktigt drygt att jag skulle träna bodypump idag och hade en obehaglig gruvsam känsla inför passet hela dagen - tills jag kom dit. Då var det inga som helst problem och det gick faktiskt till och med lite för lätt. Kanske dags att bryta den magiska gränsen snart, dvs, plocka fram 5-kilos vikterna ("ooooooooohhh" i kulisserna). Ja, vem vet, det kanske blir på torsdag. Imorron ska jag egentligen inte träna, men får se. Känner jag mig pigg så kanske jag drar ett konditionspass, men jag vet inte vad än. Det ska det kluras på ikväll. Men usch och fy för måndagar. Tur att denna snart är över. Ha en så odryg kväll som möjligt. Hej så länge!

Tung dag

Helgen har inte alls gått bra matmässigt och det känns ovanligt jobbigt att börja en ny vecka med ett stort misslyckande bakom sig. Jag kom iväg på morronpromenaden som faktiskt gick bra, trots en hel del halka på sina ställen. Idag har vi seminarium och jag vet att jag borde gå, men jag har verkligen ingen lust, motivationen är som bortblåst. Men jag misstänker att det blir restuppgift om jag inte går, så jag måste nog hur som helst.

Idag är det bodypump och nu hoppas jag att de fixat löpbanden, det behövs verkligen lite extra träning den här veckan. Dags att röra på sig. Ha det!

Men vafalls?!

image74

Snacka om besviken. Där satt man i soffan i tron om att Christer Sjögrens pajasnummer skulle ses som just ett pajasnummer och inte lämna något större avtryck. Tyvärr tror jag på min egen teori om att de flesta gjorde som jag och min kompis igår, satt och snackade mycket men struntade i att rösta eftersom det var den första delfinalen - orka engagera sig? Så givetvis. De yngre röstar alltid, grattis Amy Diamond, och de äldre förstås, vem väljer de från kvällen? Christer var nog den enda som riktigt lockade och som dessutom var ett välkänt ansikte.

Nåja. Det enda som är viktigt att komma ihåg nu är: rösta inte iväg Christer Sjögren till Eurovision, då kommer jag aldrig erkänna för någon att jag är svensk igen. Synd att Micheiloff (osäker stavning) inte tog sig vidare, den låten var iallafall ok även om den påminde om 78 andra.

image75SIcken tur att det fanns annat som var bra med melodifestivalen. Hade de kunnat göra ett bättre drag än att ta med underbare Björn Gustavsson i den här cirkusen? Nej, det var ju det jag sa. Hans dans till "What is love" var ju klockren, likaså dikten. Bara så ni vet så ska jag gifta mig med honom, han är paxad. Vaddå 4 år yngre? Det är ju ingenting. Dessutom lever kvinnor längre så vi kanske bli jämngamla och hur bra vore inte det?

Helgen blev väl kanske inte riktigt vad jag tänkt mig av lite olika skäl, men jag hoppas att den kommande veckan ska gå att genomlida ändå. Grupparbetet fortsätter imorron och jag ser fram emot den dag (senast torsdag) det är över. Sen är det dags för tentaplugg men det känns som en barnlek i jämförelse. Nepp, nu funderar jag på om jag ska göra nåt storkok inför veckan, det hade varit en bra grej. Ja så får det bli. Linssoppa står på menyn tror jag bestämt. Ha en bra dag!

Lördag

Ja, igår var det lyxkväll men idag fortsätter allvaret och ännu en vecka med vanlig och hälsosam mat. Måste ju hålla ångan uppe nu när det gått så bra för mig! Dagens morronpromenad gick finfint, men tyvärr verkar det bli varmt i dagarna så jag kan nog vänta mig halka framöver..typiskt. Var köper man broddar, vet någon?

Kl 11 idag är det spinning som gäller och i eftermiddag åker jag buss ut till hörnefors. Måste uppdatera mig lite om vilka som ska vara med i melodifestivalen ikväll, lite koll måste jag ju ha. Annars händer väl inte så mycket spännande idag. Får se om jag återkommer med ett inlägg efter spinning och lunch. Ha det bäst!

Godaste godiset

image73

Ibland måste man få lyxa lite när man varit duktig en hel vecka och då föredrar jag vanlig frukt och torkad frukt. Den här blandningen måste ni bara prova, det var en höjdare! Hacka valfri mängd sharonfrukt (sötare än sötast), 2 osvavlade aprikoser (sötare än de svavlade som är orange, och dessutom mer hälsosamma) och 2 hackade färska dadlar. Rosta lite pumpafrön och solrosfrön i en torr stekpanna, häll ner i fruktblandningen. Krydda med kanel och ingefära innan du lägger på en rejäl klick kesella vanilj. MUMS! Absolut den godaste efterrätten jag ätit, ingen lögn.

Nu hörni, börjar let's dance. Trevlig fredagkväll!

Äntligen fredag

Oj vad skönt med fredag. Idag har vi ingen föreläsning, men vi ska sitta med gruppen och jobba på nya caset. Sen ska jag in till stan och se om jag hittar nånting roligt åt min gudson som fyllde fyra år igår, vad nu det kan tänkas bli. Kvällen hade jag från början tänkt spendera med en god vän och en god middag, men det här är den enda dagen i veckan som jag får chansen att verkligen andas ut och bara ligga i soffan och vräka mig.. så jag sköt upp middagen. Ska göra allt för att försöka stressa ner ikväll, jag vill inte få magsår eller så..!

Gårdagen hade tyvärr bara en bra början, sen blev den ganska dryg och jobbig. Dels blev jag rätt less på skolans skitklockor som alla verkar ha stannat på samma tid, halv tolv. Jag och min klasskompis trodde den gick rätt så vi gick och åt lunch.. och när den nästan var uppäten insåg vi att den var halv elva.. suck. Bodypumpen gick iallafall ganska bra, fast jag var trött i benen sen spinningen igår, men det måste ha varit andra muskler jag jobbat med då för jag orkade samma tyngder som jag brukar igår. Nåja. Och det här med intervallöpning efter bodypump har jag inte kommit igång med än för de har fortfarande inte renoverat klart konditionsrummet = inga löpband.

Idag är det alltså träningsfri dag (bortsett från morronpromenaden förstås) och det blir välbehövlig vila. Imorron bär det av till Häggnäs för att hälsa på min bästa vän och min gudson och hans lillebror. Ska bli skönt. Vi kommer nog bara mysa, äta en god laxmiddag och se på melodifestivalen. En tokbra helg helt enkelt! Vad ska ni göra i helgen? Ni får väldigt gärna skriva kommentarer i min blogg och berätta.. :) Hej så länge!

Hurra hurra hurra!

image72

Jag är helt yr av glädje och chock. Kan inte tro det, men det är sant. Imorse var det dags för veckans vägning, en vecka och en dag sen sist. Var verkligen skitnervös, då jag ökat lite på maten och dessutom dragit ner lite på träningen. Vad visade då vågen? *trumvirvel*  Den visade - 1,2 kg! På drygt en vecka! Jag hade inte kunnat vara mer nöjd. Nu har jag ett BMI på 20.5 och målet är att hamna nånstans mellan 19 och 20. Och folk påstår att det är svårt att gå ner i vikt. Det enda som behövs är motivation, sen är det bara att köra på. Det som är skönast med det här resultatet är att jag vet att jag ätit helt normalt hela veckan, och dessutom en semla i lördags. Man måste inte banta för att gå ner i vikt, nu har jag bevis på det! Så gör inte det.

Glad i hågen gick jag ut på min vanliga promenad. Vad saker och ting blir så mycket lättare när man har nåt att vara glad åt. Idag ska jag sitta med gruppen och jobba på förmiddan, och eftermiddan ägnas åt föreläsning och bodypump. Till lunch blir det matlådan med den vegetariska lins-rätten och till middag ska jag äta sötpotatis & purjolöksoppa med pumpafrön, chili och röda linser som är riktigt riktigt god, hade helt glömt bort den. Ha en bra dag för det ska jag!

Så var det kväll..

Vad dagarna går fort nu, jag hinner inte med! Än värre är ju att det är meningen att jag ska hinna göra saker i skolan under tiden, och den ekvationen får jag inte riktigt ihop. Men på nåt sätt måste det ju gå. Och eftersom matte för mig är obegripligt så är det säkert så att ekvationen har en lösning, jag ser den bara inte. Blabla.

Spinningen gick helt ok, lite tungt i benen var det, men instruktören var bra och peppade oss att kämpa mera så det gjorde jag och det får jag väl betala för imorron...men det är väl meningen att man ska ta ut sig. Jag åt nyss middag i form av en omelett med makrill och jag har insett att jag äter en väldig massa omeletter, kanske inte är alltför bra, jag vet inte? Men det är ju så enkelt och mättande, och supergott. Nåja. Måste försöka hitta alternativ. Finns ju andra saker som är gott och som inte tar så lång tid att göra. Gäller bara att komma på vilka de är. Tips mottages tacksamt! Nepp, dags för duschen och sen lite plugg. Hej så länge!

Hoppsan

Jag hann visst inte ens blogga imorse. Jag klev upp en halvtimme senare idag, för så trött var jag igår så jag tog det beslutet. Och tydligen behövdes det eftersom jag vaknade av väckaren. Jag som inte ens tränade igår, hmm. Men idag är jag desto piggare och kl 16 är det dags för spinning igen, det ska bli kul! Orkar mer nu och då blir det förstås roligare.

Det har tydligen kommit lite kläder från la redoute idag, ska hämta ut det på väg till träningen. Blir nog att skicka tillbaka dock, då jag har lite ont om pengar nu. Jag har ju bara mig själv att skylla så jag klagar absolut inte, bara konstaterar. Näe, nu ska jag fixa lite kaffe tror jag och sen ska jag raka benen.. tänk vad man måste utstå bara för att man köper trekvarts-träningsbyxor :P See ya!

Dagens middag

image71

Dagens middag blev den vegetariska rätt jag pratat om att jag skulle laga tidigare (Röda linser i kanelkokos med grönsaker, russin & vildris) , men det har inte blivit av förrän nu. Jag valde att ha svart råris till istället, och en grönsallad med gurka och lite balsamvinäger. Rätten hade alla förutsättningar att bli god, men tyvärr hade originalreceptet för mycket kanel så det var den enda smak jag kände, vilket inte var alltför spännande.. så nästa gång gör jag definitivt med mindre kanel, om ens någon. Dessutom var det rätt söligt att göra den så det dröjer i vilket fall till nästa gång jag gör den. Men ytterligare en matlåda in i frysen iallafall, alltid något.

Nu är jag verkligen trött och skulle inget hellre än lägga mig ner och blunda och bara..ja..slöa. Men. Nästa uppgift i företagsekonomin har satt igång, så jag har några kapitel i boken som ska läsas. Det är dryg läsning och det är på engelska och det blir jobbigt när kropp och hjärna är trötta. Men jag får väl göra mitt bästa. Hoppas ni gör nåt roligare ikväll.

Önskelista

image69'

Ett axplock av det jag skulle vilja köpa nu till våren. Vad tycker ni? Hur som helst så är det nog dags att börja skrapa lotter igen....

Seg morron


Usch, idag var det inte roligt att gå ut och gå. Det var bra väder och så, men jag hade inte riktigt viljan. Fast jag tog mig iväg ändå såklart. Går alltid bättre då jag gått en stund. Frukost idag blev gröt gjord på blandgryn/havrekli, en upphackad färsk dadel, linfrön, havtornspulver och kanel + lättmjölk. Till det en skiva av brödet jag bakade i söndags (kanongott förresten!) med lite makrill i tomatsås och 2 gurkskivor på. Kaffe och en multivitamin-brustablett.  Jag har sagt det förut, men frukosten är verkligen det bästa jag vet. Heligt. Det är min egen tid på dagen, då jag får vara helt ifred och bara njuta av stunden. Love it.

image68

Tog mig faktiskt iväg till min klasskompis igår och det var riktigt trevligt, även om jag inte stannade så länge. Då alla varit splittrade i veckan pga grupparbete så var det lite av en återträff igår, många från klassen var där. Kvällens höjdpunkt var iallafall singstar, som är riktigt skoj. När jag väl kommit igång med det så har jag svårt att lägga ner, fast det är alltid svårare när man druckit. Vilket jag inte hade, så jag lyckades lägga ner i tid som tur var. Fick också veta att tre personer ur andra klasser på restauranghögskolan ska flytta till samma gata som jag. Efter ett tag insåg vi att det var på samma nummer till och med, vilket sammanträffande! Fast det var ju inte allt, de ska tydligen dessutom bo i lägenheten mittemot :-O 
Helt galet, men det blir nog grymt. Mycket fester i huset blir det då iallafall ! Nepp, nu väntar dusch och lite välförtjänt slöande här på förmiddan. Ha det bäst!

Så typiskt

Ja, ni vet ju hur nervös jag var inför dagens presentation. Tjugo minuter innan jag skulle gå till skolan hör den andra tjejen i gruppen av sig och säger att hon är sjuk och kan inte komma. Gah! Jag stressade upp mig och fick lite ont i magen. Killarna i gruppen fattade inte vad det var för fel på mig, de verkade ta det hela med ro. Det gjorde de nog alldeles rätt i. Jag stressar upp mig alldeles för lätt. Nåja. Presentationen gick faktiskt bättre än väntat, gjorde inte bort mig alldeles. Nu var det över. Imorron börjar vi med nästa case. Ingen vila.

Det elakaste, måste jag bara få säga, var att våran handledare sa att nu får vi välja grupperna själva (aha, hann jag tänka, då kan vi ju behålla våran grupp!).. men ni får bara vara tre st. Det var ju inte snällt? De flesta grupperna var 4 st, så vill man fortsätta i typ samma grupp så måste en bort. Och då blir det ju ändå inte samma sak. Vette tusan hur jag ska göra. Lär ju bli totalt kaos imorron när alla ska välja ny grupp.

Hur som helst. Bodypumpen gick sådär idag, hade verkligen inte ökat nåt i styrka, snarare tappat litegrann på vissa områden. Jag har helt värdelös styrka i bröstmusklerna, där kommer jag nog aldrig att öka. Jaja. Hade väl inte tänkt bli biff iallafall :P Har nyligt avnjutit en omelett med räkor, stekta grönsaker och grönsallad så nu ska jag hoppa in i duschen och sen kanske det blir att säga hej till några kompisar. Återstår att se om jag orkar. Förresten, visste ni att melodifestivalen börjar på lördag? Let's dance och melodifestival på samma helg, det blir rena rama julafton för E-S i 5 veckor. Sweeeet. Nå..ta det lugnt ikväll, det ska jag.

Så var det måndag

Alltid lika plågsamt, men det går nästan alltid lika fort att komma in i vardagen igen också. Det var ganska kallt ute idag, men jag lyckades få på mig mina tjocka tumvantar idag iallafall, behövde bara värma fingrarna en gång..
Idag har jag en läskig presentation att göra tillsammans med tre andra. Får hoppas det går bra, har inte övat så mkt som jag borde. Efter det ska jag in till stan och lämna igen kläderna från Bikbok, mer pengar till E-S. Och ja.. eftermiddan blir bodypump och efter ett tips från en gammal vän, lite intervall-löpning efteråt (om de ställt tillbaks löpbanden alltså).

Nepp, nu måste jag skynda mig att duscha om jag ska hinna, en halvtimme tidigare till skolan idag, ojoj. Ha det fint idag!

Dagens och veckans frukostbröd

image65

Dagens middag: Fiskburgare med röd quinoa, lättyoghurt-sås, kokta morötter och broccoli och röd paprika. Det var första gången jag gjorde dessa biffar, men jag kan helt klart rekommendera dem, det var riktigt gott. Nu har jag dessutom tre matlådor till i frysen, skönt.

image64

Kom dessutom på att det var dags att baka mera bröd, så jag tog tag i saken och svängde ihop Ninas kom igång - limpa och den gick riktigt fort att göra. Ett stort plus är att man slipper kleta med degen på köksbänken, bara direkt ner i formen så är det klart. Har inte smakat det än, men det blir premiär imorron till frukost, då får ni ett utlåtande.
Nu är det nog på tiden att jag pluggar lite inför presentationen vi har imorron. Har en stor klump i magen som inte vill försvinna, jag avskyr nämligen att prata inför folk! Spelar ingen roll att vi är fyra stycken, eller att det bara är 2,5 minuter var vi ska prata, jag klarar verkligen inte av det. Men imorron måste jag.. vi får väl se om jag överlever det hela. Näe, nu ska det pluggas. Hej så länge!

Längtar

image60

Fatta att jag längtar efter vår och sommar nu. Speciellt såna här dagar då solen skiner. Tänk varma vindar, gå omkring i tunna kläder, ligga och sola på en filt i gräset, läsa en bra bok i solstolen... dricka en kall öl på stranden ;) You name it. Jag vill ha det nu! Ge mig!

Underbart


Gårdagen var lite av en chock för mig. Efter fikat då besöket gått hem och vi städade undan så kände jag en konstig känsla i kroppen.. som det skulle kännas att vara hög, kanske? Sen förstod jag vad det var. Jag hade skrattat, jag hade varit glad. Jag var på bra humör. Jag vet inte hur längesen det var jag var det, men det är tragiskt att jag ska bli förvånad när jag är glad. All träning och stress med skolan har gjort mig på dåligt humör. Trist. Men kanske detta är en vändning, det kanske blir bättre från och med nu? Jag hoppas.

Gårkvällen var trevlig, jag och en tjej från klassen såg Truman show och snackade lite. Ruggigt att gå mellan Mariehem och Ålidhem när det var så sent, men de människor jag såg var fulla och glada så jag tror inte jag hade så mycket att oroa mig för. Skönt att inte vara en av dem som skulle ut. Har verkligen tröttnat på utelivet. Och, det har jag ju glömt att nämna: jag har varit nykter i över en månad nu :D Det är första gången på..eh...10 månader iallafall. Tidigare snackar vi 8 gånger i månaden eller mer.. ingen överdrift. Så jag är sjukt stolt! Dessutom har jag varit utan snus sen den femte januari så en månad på tisdag. Plus att jag har varit igång med träningen på allvar sen den andra januari, en månad igår. Folk brukar ju säga att de ska börja sitt nya liv efter nyår och det verkar onekligen fungera för mig.

Nepp, nu ska jag sätta mig och svara på mail som jag inte orkat eller hunnit med under veckan. Mors!



Lyckat fika

Fikat blev riktigt mysigt! Jag, de två jag bor med, plus tjejens pojkvän och mitt besök satt runt bordet i 2 timmar och fikade semla och kaffe och pratade om allt möjligt. Fler såna fikan röstar jag för. Och semlorna var uppskattade verkar det som, och även jag njöt i fulla drag! Så här blev de till slut iallafall.

image59

Som vanligt inget mästerverk fotomässigt, men jag tyckte semlorna blev rätt ok iallafall. Nu ska jag se om jag kan få i mig nån middag så ska jag gå iväg mot Mariehem sen och se film. Hoppas ni alla får en jättebra lördagkväll!

Nyfärgat

image58

Som lovat, här kommer en bild på mig i nyfärgat hår. Det blev först igår och ett spontant infall från min sida. Som tur var kunde hon jag bor med ställa upp på mitt spontana infall också. Det syns möjligen en liten röd skiftning på håret ovanför pannan, men färgen var mycket mörkare än jag trodde och syns bara i vissa ljus.... förhoppningsvis syns det mer när färgen fått gå ur lite.

Annars är jag spinnad och klar, duschad och fräsch. Ska ta och städa min lilla lya nu så det ser rent och fint ut när jag får besök. Eftersom jag nu orkat ladda kameran så kommer även en bild på en smaskig semla sen. Ha det gött!

Skön dag

På mer än ett sätt. Skönt väder ute, kunde riktigt njuta av promenaden imorse. Om två timmar ska jag köra spinning, så jag blir härligt svettig :P På eftermiddan ska jag bjuda en vän på hembakad semla, då vi snackade om att vi skulle äta semla tillsammans för en månad sen, och jag är inte den som bara snackar inte! Så färdiga semmelbullar har jag, nu ska jag bara göra fyllningen och strax innan servering toppa dem med grädde och florsocker. Mums! Har nog inte ätit en semla på..eh..3 år? Nånting sånt. Så jag får hoppas att det är värt det..! Tar bild på en av semlorna sen så får ni se hur de blev.

Ja, det var eftermiddan det. Till kvällen ska jag knata över till en klasskompis och bara slappa och se film. Det var det längesen jag gjorde så det ska bli mys. Var visst en del jag skulle göra idag. Blir det ändringar så lovar jag att blogga om det :P Ha en kanonbra lördag!

Bakandet är igång


Ja då var jag igång med bakandet av semlorna. Har gjort allt förutom att pensla dom, men det ska göras strax innan dom ska in i ugnen och det är snart. Har gått ganska lätt så det kan tänkas att jag ids göra det här fler gånger.

Tidigare idag var jag och rände på stan också. I fyra timmar gick jag runt i affärerna och det tog verklgen på krafterna. Men jag hittade ett par byxor och en tjocktröja med dragkedja på rea, och ett par byxor till och en top som jag kommer lämna tillbaka. Tror att de har förvrängningsspeglar på vissa butiker så kläderna ser bra ut, ända till man kommer hem och inser sanningen.... suck. Nåja, byxor och tröja, inte så tokigt det heller. Och som tur var så var det det reafynden som fortfarande satt bra, för sånt man köper på rea går ju inte att lämna igen. Puh.

Bilder hade funnits om min kamera bara hade varit laddad, men nu är den inte det.. och jag är för lat för att fixa :P
Nu ska jag fixa klart semlorna, sen är det let's dance. Heja Karl-Petter!

image54

RSS 2.0