Nu lägger jag ner




Jag har bestämt mig för att sluta blogga. Dels för att det gör att jag sitter vid datorn alldeles för mycket, dels för att jag egentligen inte har något vettigt att säga och därför känns det lite meningslöst.. jag tror inte direkt att jag tillför så mycket till världen genom det jag skriver, och det var väl heller aldrig min intention så..ja..världen sörjer nog alltså inte att denna blogg läggs ner. Det har iallafall varit rätt skoj att blogga och det kan hända att jag startar upp en ny blogg i framtiden, men då ska den ha ett syfte, som t.ex. en riktig matblogg med recept. Men hur som helst.. tack för de kommentarer jag fått och hoppas det varit trevlig läsning åtminstone emellanåt. Till sist, kom ihåg: allt är relativt.

Tack å hej!

Glaset är halvtomt?

Nej, glaset är helt tomt. Det är en sån dag idag. Om det var för att jag ältade mitt härliga singelliv tidigare idag vet jag inte, men det gjorde säkert inte saken bättre. Inte för att jag inte menade allt jag skrev i mitt tidigare inlägg, men oundvikligt är det faktum att jag trycker ner mig själv lite just för att jag är singel (vad är det för fel på mig då??). Ja, ni vet. Jag misstänker iallafall att jag inte är unik i det här fallet. Hur som helst, en dålig dag har jag haft och tror egentligen inte att det är en enskild sak, det är nog en hel massa saker sammanslaget. T.ex. har jag många funderingar kring min utbildning och om jag verkligen är på rätt spår. Sen det vanliga: "vad ska det bli av mig? kommer jag någonsin börja jobba? kommer jag vilja jobba med det här sen?" Jag kan sitta och nästan slita av mig håret såna gånger. Tills jag inser att jag inte kan veta i förväg vad som kommer ske och hur mitt liv kommer te sig. Inte för att det känns bättre för det. Men jag inser att jag är maktlös, jag kan inget göra utom mitt bästa och se var det tar mig. Jaja. Det var några av sakerna.

Sen har jag bestämt mig för att sluta festa - igen. Allvarligt talat, det finns så många nackdelar med alkohol och fester så det bra väger långt ifrån upp det. Inte nog med att kroppen mår dåligt av det, i samband med drickande så blir det iallafall så för mig att jag äter mer och onyttigare, mår dåligt minst en dag efteråt (både fysiskt och psykiskt) och det sabbar träningen. Förstår inte varför jag började igen ens. Oj vad jag känner mig vuxen och tråkig helt plötsligt. Men det är ju sant. Jag är tydligen en allt-eller-inget-person, jag kan inte festa nån gång i bland utan det blir antingen inget alls eller så i princip varje helg. Så ja..hellre inget. Har förresten suttit och youtubat hela eftermiddagen för att bli på lite bättre humör. Kolla in detta från Britains got talent, hur grymt som helst!

http://www.youtube.com/watch?v=lB0HG98qZkw&feature=related

Singellivet


Ja, jag lever det och jag kommer antagligen göra det ett bra tag till. Jag har alltid varit en sån som haft pojkvän och långa förhållanden. Jag har inte varit singel länge mellan de här förhållandena heller. Nu har jag dock brutit trenden. Jag har nu varit singel i 1 år och 2 månader vilket är det längsta sen min första pojkvän. Jag har egentligen en viss kille att tacka för detta, som knäckte mig förra sommaren. Sen dess har jag backat ur så fort något verkat luta åt det seriösa hållet. Men jag tror verkligen jag menar det, att jag tackar honom. Varför ska jag ha bråttom in i ett nytt förhållande? Det är på tiden att jag tar hand om mig själv.

Även om det verkligen börjar kännas lite trist att vara singel nu så måste jag komma ihåg att jag antagligen inte kommer vara singel någon större del av mitt liv, så varför ska jag ha bråttom? Sen så har jag också nyligt insett att fler är singlar än man tror. För alla som är eller har varit singel en längre tid vet att det känns som att alla andra har någon. I lördags var jag ut med en kompis som hade med sig några andra kompisar. Jag var den som varit singel kortast tid, vilket för mig kändes väldigt underligt. Alla de här tjejerna är underbart söta och otroligt trevliga tjejer, men jo.. singlar var dem. Man blir kräsen och försiktig till slut, det är tydligt. Jag vet då att jag inte har någon lust att bli nertryckt i skosulorna igen iallafall, så det lär dröja innan jag vågar bli seriös med någon igen. Fast som sagt.. det är väl lika bra. I sommar ska jag bara ha det lugnt och skönt, inga killar och inget trassel. För att citera Björn Gustavsson: "Livin' the dream! Woooooohooooo!"

Fadder + nolla?

Vi satt på snabbkurs i att bli fadder, alltså under nolleperioden (eller mottagningsperioden som man skulle kalla den numera) och vi skulle diskutera lämpligheten i att dra hem med en av nollorna. Personligen tycker jag att faddrarna kan hålla sig under nolleperioden, men alla grupper var annars överens om att det var helt ok. Jag antar att det är väldigt individuellt. Anledningen till att jag kallar det snabbkurs är förresten för att jag är van vid kursen vi hade inför nolleperioden i Luleå, som varade en hel helg. Reglerna var också lite hårdare där om man säger så. Om det har att göra med att vi gömde oss bakom solglasögon, mössa och overall kan jag bara spekulera i, men där blev man avstängd från phösaruppdraget om man gick hem med en nolla. Man fick heller inte ta emot alkohol från nollor, men det var ok här. Jag fick bita mig i tungan mer än en gång, för inställningen till nolleperioden verkar inte vara likadan här och ja, man får väl ta seden dit man kommer (när det handlar om inställningen alltså, jag kommer ändå göra det som känns bäst förstås).

Jag som phösare. Jag är den till höger.

Ska bli jättekul att vara fadder iallafall och lära känna en massa nytt folk, för det är väl egentligen min främsta anledning till varför jag gör det. Massa kul människor och så var det vissa saker jag ville ha bort från förra året och bästa sättet att ha koll på att det verkligen blir ändrat är att själv vara med och bestämma om det. Intressanta diskussioner hade vi iallafall och dessutom bjöd de på middag vilket inte alls var dumt. Tyvärr missade jag min funk-träning..men ja, en smäll jag fick ta. Ska träna imorgon, torsdag, fredag och lördag tänkte jag, eller om jag tar söndag istället för fredag kanske..får se. Sluttramsat för denna termin, helt klart. Såg just klart filmen I am legend förresten, men verkligen inte en film för mig. Långsam, förutsägbar och ett riktigt tråkigt slut. Men Will är förstås alltid bra. Och snygg. Nej, nu ska jag läsa lite i Residence, alltid lika kul. På återseende.

Överlevde

Denna måndag är äntligen förbi, och det gick i princip smärtfritt. Var ju på bodypump så lite ömma muskler har jag ju fått, men det kan jag leva med, det ger ju nånting. Alltså, jag har så sjukt tråkiga matdagar numera så jag skriver inte ner dem därför, jag skulle skämmas. Jag äter mest bara matlådor och det blir så oinspirerat som det bara kan bli. Jag vill inget hellre än prova slänga ihop nåt skoj, men jag har varken pengar, tid eller ork till det.. tråkigt. Ska se om jag lyckas baka till helgen iallafall, har snart slut bröd i frysen och det var längesen det hände. Katastrof.

Har verkligen inte hänt så mycket idag. Träffade iallafall på en tjej idag som gick i min klass i gymnasiet och jag har nog inte träffat henne sen dess så det var 7 år sen det..en liten stund. Trevligt hur som helst. Ja just det, imorse när jag klev ut från toaletten, med mascara på kinden och en handduksturban på huvudet så möttes jag av mina kombos som sjöng "ja må hon leva" och gav mig en blomma, de gullungarna. Vi gick om varann hela helgen så det blev lite sent därför. J tyckte det var en bra idé att ta kort på mig med blomman, jag var inte lika övertygad. Jag berättade ju hur jag såg ut. Nåja, bilden lär ju inte läggas ut på facebook (eller hur J?). Shit vad jag är trött. Ska läsa lite nu, sen blir det faktiskt att sova, för det här går ju inte. God natt på er.

Ny vecka..suck

Är verkligen inte taggad. Helst av allt skulle jag bara vilja rymma härifrån, till något ställe där jag får vara ifred, göra precis det jag känner för, bara mysa och glömma bort alla måsten.. fast det kanske är vad alla drömmer om. Det jag längtar efter mest just nu är att sitta i en solstol på en strand i Thailand, det är bland det bästa jag upplevt. Men nästa resa blir ändå antagligen i Europa och Italien, som sagt. Jag funderar lite på till var i Italien jag ska. Jag hade ju tänkt åka runt en del, men om det inte blir så mycket av det eller kanske inte alls så vill jag ju välja ett område i Italien som är riktigt bra. Någon som varit där som har förslag? Det jag fått tips om tidigare är Toscana och Florens. De områden jag är lite nyfiken på är Sicilien och Piemonte.. ja, det kan hända att jag är lite ressugen just nu. Därför känns det lite jobbigt att jag inte kommer kunna åka förrän tidigast i höst. Och då börjar Europa bli svalare, tyvärr. Här har ni en som älskar värme.

image228

Nåja, ska väl ta och sluta drömma och hoppa in i duschen istället så jag vaknar till liv. Det verkliga livet. På återseende.

Söndagsvila


Ja som sagt, har inte direkt överansträngt mig idag. Söndagar är faktiskt inte så dumma. Igår for vi alltså och handlade på Strömpilen, jag, mamma, moster och lillebror. När vi kom dit träffade jag först på en bekant från kursen. Senare när vi stod i kön på fiket så visade det sig att en kompis från kursen, K, stod framför med sin sambo. När vi skulle kliva in i bilen kom precis G med sin kille på cykel, som berättar att S också var i krokarna och handlar kläder. Alla är kompisar från kursen och läser på restauranghögskolan. Skoj hur som helst! Efter detta åkte vi vidare för att hälsa på en gammal vän till mamma och min gudmor. Hon måste verkligen ha jordens finaste hus. Det var inte modernt eller glamoröst utan ett riktigt gammeldags hus, med gammeldags möbler, såna som man hittar på gamla loppmarknader, antikvariat osv. Jag hade kunnat bo sådär, utan att byta ut en enda pryl. Ni skulle ha sett möblerna, helt otroliga!

Där var vi iallafall i några timmar innan vi återvände till Ålidhem.  Mamma, moster och lillebror åkte hem nästan direkt eftersom jag skulle iväg till K på lite förfest.. efter klädombyte och en incident innefattande en gammeldags locktång så kom jag mig iväg till slut. K med sambo hade fixat jättegod mat så vi satt där och gottade oss och pratade..ja egentligen mest om tjejgrejer. De två killar som var närvarande kastade halvt panikslagna blickar på varandra under kvällens gång, för att finna sympati antar jag. Jag förstår dem faktiskt, vi var 5 tjejer som alla älskar att prata om allt och ingenting, allra mest och allra helst om allt.

Kvällen slutade iallafall inte där utan vi drog vidare till en annan förfest, i en korridor någonstans på Ålidhem. Där var jag en timme, kanske en och en halv, innan jag kom på att jag ville gå ut med I och dansa, så jag tog sista bussen in till stan och mötte upp I med vänner. Invito gällde igår kväll och jag hade verkligen skitskoj! Musiken var grym, men vi hade stora problem med dj:n.. han bytte låt efter en minut ungefär, så kom det en låt som var skitbra så hann man knappt springa fram till dansgolvet innan han bytte. Men ja, man kan väl inte få allt. Hem vid två, på en pakethållare. Skön kväll, det var det. Nu är det dock lugnt för mig framöver. Måste ge kroppen en chans att hämta sig nån gång. Fast man blir ju sugen på att gå ut när det börjar bli så varmt ute. Disciplin kallas det. Nu ska jag fortsätta läsa i min bok och drömma mig bort. Vi hörs!

För det var ingen vanlig dag..

..nej, det var ju min födelsedag. Tänkte försöka återge den på bästa möjliga vis. Till att börja med så måste jag säga att jag har de allra sötaste kompisar man kan önska sig. Vid morgonkaffet på skolan så fick jag vackra gula rosor, ett födelsedagskort och en topp som jag provat tidigare men inte riktigt hade råd med. Otroligt gulligt! Jag som hade trott att min födelsedag skulle krypa obemärkt förbi.. hade hur som helst inte kunnat önska mig bättre födelsedagsväder heller, solen strålade från klarblå himmel och det var varmt. Till lunch satt jag och E ute på gräsmattan vid den lilla vattenmassa som finns i mitten av campusområdet, och vi var inte ensamma. Jag tror att varenda student hade åtminstone en timmes längre lunch än vanligt, vilken otrolig dag det var. Efter det tappade jag verkligen lusten till att sitta nere i en mörk datasal och plugga, och behövde dessutom skynda hem för att städa innan min mamma och moster skulle komma.

Väl hemma så hann jag inte ens dra fram dammsugaren innan de plingade på dörren. Typiskt! Men de skulle iväg och handla så jag fick en chans att städa iallafall. Så jag fejade på som en galning, bytte om till en lite mer fancy födelsedagsoutfit och ja..sen då? Var höll de hus? En timme gick och jag ringde och var lite sur för att de dröjde. Tänkte att de säkert gått vilse bland Ålidhems identiska tegelhus. Nej nej, de var på väg, snart så skulle de komma. Ca 20 minuter senare dök de till slut upp, men nu hade de min lillebror med sig, vilken överraskning! Han hade åkt ända från Strömsund med buss för att vara med och fira mig, verkligen kul och verkligen oväntat. Vi fikade lite här hemma och så fick jag lite presenter. Tänka sig att jag fortfarande får det fast jag är så gammal. Otroligt bra presenter iallafall, dels två kaffetermosar fast av olika slag. En sån som jag kan ha med mig på t.ex. skolan och en som man häller upp kaffet i här hemma för att det ska hålla värmen men inte bli bränt.. helt perfekt.
image225image226

Så var det dags för stan. Vi hjälpte min lillebror hitta kostym till studenten på dress man och efter lite strosande på stan letade vi oss fram till restaurang Gandhi. Det hade säkert blivit hur bra som helst om jag hade valt rätt mat. Nu valde jag nog den tråkigaste av alla, den smakade verkligen ingenting. Som tur var hade mamma beställt nåt starkt så jag nallade av henne. Kaffet var underbart iallafall. Och så bion. Den var ganska seg och gjorde mig dessutom riktigt deprimerad. Den handlar ju om två gubbar som snart ska dö och som försöker hinna med så mycket som möjligt innan det är dags. Där satt jag och blev helt förstörd. Ett år äldre, fortfarande inte hunnit med något av värde känns det som, och som Morgan Freeman sa i filmen, det var mycket han tänkt göra men 45 år går väldigt fort. Jag tänkte bara, jaha, jag kommer vara pensionär innan jag vet ordet av och sen är det försent. Så kanske inte det mest lyckade valet av film. Men ja..

Min favorituteservering i Luleå, Roasters


Det härligaste med gårdagen måste vara hur hela Umeå stad verkade ha vaknat till liv, inte bara här på Ålidhem. Uteserveringarna var öppna, sorlet från alla människor som hade hittat dit var som musik för öronen, jag gillar verkligen den biten av sommaren. Och det är den jag kommer sakna mest i sommar då jag är i Strömsund. Jag tror de har en uteservering, men där lär jag inte sitta i vilket fall. Jaja. Musik spelades iallafall och folk satt på gräset vid vattnet och myste. Underbart.

Till slut skulle vi åka buss hem, men eftersom jag numera är ett år äldre och en aningens mer förvirrad (även om jag inte trodde det var möjligt) så fick jag oss att hoppa på fel buss och vi hamnade i Ersboda av alla ställen. Men vi hittade en buss tillbaka som tur var, även om vi fick gå från universitetet. Nåja. Det var gårdagen det, en riktigt bra födelsedag, trots en del missöden. Idag är det kanonväder igen. Joggade hela rundan imorse, det behövdes efter alla onyttiga saker jag åt igår. Snart ska vi iväg och handla, sen ska vi hälsa på min gudmor och efter det hoppas jag på en trevlig kväll med mina vänner. Det återstår att se. Jag återkommer såklart med info. Hej så länge!

Födelsedag nr 26

image223

Jaha. Så var man ännu ett år närmare avgrunden. Ännu ett år, under vilket jag kommer ha ännu mera ångest över alla saker jag inte hunnit med ännu. "Ännu" verkar för övrigt vara dagens ord. Jag är inte särskilt glad över att bli äldre, det konstaterade jag redan då jag fyllde 18 och genomgick en något tidig 40-års kris. Jag har väl inte haft särskilt många planer i livet, men en sak var jag väldigt bestämd över redan vid 18 års ålder. "Om 10 år ska jag ha barn". Mmm just det. Om jag dessutom hade haft pojkvän i några år, var gift, bodde i hus och var färdigutbildad med minst ett år på arbetsmarknaden, ja då hade det inte varit några problem alls. Om man ska vara lite realistisk så är det inte särskilt ofta det ser ut så där, men jag var ung och dum när jag bestämde detta. Och man får ändra sig. Men en pojkvän måste jag ju ändå ha och prognosen säger att det ser mörkt ut. Väldigt mörkt. Och det där med att bli nunna, det är nog inte för mig.

Nåja. Dagen är redan startad med promenad/jogging och en god frukost i lugn och ro. Om en timme ska jag iväg till skolan och jobba med grupparbetet fram till tidig eftermiddag. Hem och panikstäda innan mamma och moster kommer, in till stan och äta på restaurang och så till sist bio. Det blir nog en särdeles trevlig dag. Imorgon däremot ska jag förhoppningsvis ha kalas med mina kompisar. Två vilt skilda dagar, men båda lär bli hur bra som helst. Och till Diego, grattis på årsdagen! Han har varit min i ett år nu, ett år och en halvtimme tror jag visst. Dags för dusch nu. Vi hörs!

image224

Vilt till middag

Typiskt, glömde bort kameran den här gången med, men jag misstänker att ni inte gråter.. kameran är kass och jag är en usel fotograf. Men jag kan iallafall tala om att jag åt hjortskavsgryta med sötpotatismos till middag och det kan ju inte bli annat än gott.
image222

Moset gjorde jag av 2/3 stor sötpotatis, en ½ palsternacka, persilja, lite sojamjölk, örtsalt och peppar. Tillsammans med skavet stekte jag gul lök, vitlök, chili och paprika och redde sen med vatten och maizena, smakade av med örtsalt, peppar och grönsaksbuljongpulver. Och så en fräsch och syrlig tomat i bitar på sidan om.

Jag hade ju varit och tränat och var hungrig och alldeles darrig av lågt blodsocker, men jag var sugen på den maträtten så jag ställde mig och gjorde den ändå. Ibland undrar jag om det är så hälsosamt att jag är så envis. Nu har jag iallafall lugnat ner mig även om jag fortfarande är darrig.. men det kanske är efterskakningar efter bodypumpen? Ja, jag kan bara spekulera. Nu är det dags att samla ihop tvätten, suck.. men belöningen blir lite skönt solariesolande efteråt. Jag vet att det inte är hälsosamt, men det har blivit en ond cirkel, jag kan inte ta mig ur den. Någon som vet hur man lägger av?


På universitetet..

Hann ju inte blogga imorse, dumma tidiga mornar på universitetet. Blogga borde jag väl heller inte göra just nu, men de andra gick och handlade i cafeterian så, det borde väl gå bra. Jag var inte direkt så effektiv innan heller, hmm. Jag körde iallafall en kombinerad promenad/joggingtur imorse, mest för att jag inte hann gå hela vägen och ändå fick jag stressa. Eller ja.. det är så här, jag måste ta det lugnt när jag äter frukost. Allt annat kan jag stressa på lite med, t.ex. att duscha och sånt där, men inte frukosten. Så jag satt väl minst 20 minuter med frukosten, läste i min bok och njöt av varenda tugga. Hann alltså inte dokumentera det hela, men jag kan försäkra om att den var god..! Björnbärsyoghurt är för övrigt en ny favorit.

Vi har hur som helst haft föreläsningar på förmiddagen, ätit lunch (sista lådan med ärtsoppa från frysen) och nu sitter vi i en datasal för att påbörja tidigare nämnda pm. Det går sådär, som kanske märks. Men bara man kommer igång så... antar att jag ska sluta skriva här då. På återseende.

Mysdag

Verkligen härlig dag, åtminstone eftermiddag/kväll. Vi skulle ju ses i gruppen som ska skriva pm, kolla lite på vad vi skulle göra och så. Vi skulle dessutom äta middag tillsammans. Det blev caesarsallad, men med lax istället för kyckling. Dressingen gjorde vi själva, plocksallad, avocado, rödlök, stekta champinjoner och tomat. Så sjukt gott! Och så efterrätten... jordgubbar med vaniljglass och lite grädde. Enklare kan det inte bli och inte godare heller. Så ja, det blev mest äta gott och prata om en massa andra saker än arbetet, men jag klagar inte direkt.

image221
Det har blivit en hel del promenerande idag också, men det är bara bra med lite extra motion. Gick en sväng till Maxi och så till kompisen vi var hos och åt middag. Sista timmen innan jag gick hem spenderade jag hos en annan kompis och ja.. jag får väl erkänna då.. jag spelade xbox. Puh, nu va det sagt. Det är till och med riktigt roligt emellanåt. Men jag fick tokspö..kanske inte oväntat å andra sidan. Nu är jag hemma till slut iallafall och klockan är sent och jag kommer vara riktigt trött imorgon. Men det får det vara värt. Och en god frukost väntar.. ska se om jag orkar dokumentera imorgon. God natt!

Bra början

För första gången sen jag började med morgonpromenader så gick jag den inte ensam. Min kompis I hängde på och det var definitivt värt att skjuta fram promenaden något för sällskapets skull, vi har alltid något att prata om även när det inte finns något att prata om.. haha, svårt att förklara. Men väldans trevligt var det hur som helst. Det regnade lite sista kvarten, men det var rent härligt då man var rätt varm efter den snabba promenaden.

Vad göra idag då? Ja jag har inga föreläsningar idag, men vi ska ses i gruppen som ska skriva pm tillsammans denna gång, ha lite knytis och börja titta så smått på vad vi ska göra. När det blir vet jag inte, men vad jag antar är en rätt bra gissning är att det blir vid middagstid. Jag har en del att fixa med rummet så jag vet ju vad jag kan göra av dagen i övrigt, även om det kanske inte lockar.. har förresten bestämt vilken restaurang jag, mamma och moster ska gå på och det blir restaurang Gandhi inne i stan. Hoppas det är bra där, verkade finnas rätt mycket mumsigt på menyn iallafall. Sen ska vi på bio också, "Nu eller aldrig" heter filmen. Nån som sett den? Verkar iallafall vara en sån där mysig må-bra-film och jag gillar Morgan Freeman, så det blir nog perfekt. En dag att se fram emot. Nej, nu är det dags att hoppa in i duschen. Vi hörs!

image219

Är det möjligt?

Imorse joggade jag igen och ökade farten denna gång. Sprang dryga 5 km på en halvtimme ungefär, kändes helt ok faktiskt. Tänk om jag skulle fixa en mil på en timme? Det vore trevligt, det må jag säga. Ja det är ju snart bara 2 veckor kvar till blodomloppet, men jag är redan i ok form så jag borde klara det. Jag ska klara det.  Körde för övrigt funk idag igen och det var ännu roligare idag, för eftersom koreografin var samma som förra gången så satt den betydligt snabbare idag, det var bara att dansa med och ta ut rörelserna mer, sweeet. Vi dansade slutomgången till Timbaland-producerade 4 minutes, riktigt nice.

Kan förresten berätta att även om man kastrerar en katt så behöver det inte betyda att han inte kommer in i en galen pubertetsperiod. Jo, man kan säga att Diego blivit helt galen, så försöker ha honom instängd i mitt rum när jag är hemma för att de andra katterna ska få vila. Nej, han gör inga såna dumheter, han bara jagar dem... däremot var det rena rama ett-med-naturen liveshow när jag var i Luleå i helgen, men det är en annan historia. Nepp, nu ska jag nog läsa lite och bara ta det lugnt. Hej så länge!

Bostad

Yes, jag behöver inte bo i en kartong till hösten! Grattis till mig. Det var dessutom någonting helt oväntat. N i min klass frågade bara sådär idag om jag ville flytta in hos henne och hennes kompis då deras inneboende är på väg att flytta ut. Svaret var såklart ja! Diego har bott där förut så han känner till stället och det är en stor lägenhet igen, plus att han får härja fritt den här gången. Inga andra katter, han blir herre på täppan. Med allt vad det nu innebär. Så länge han inte klöser sönder alla möbler så ska det nog gå bra.

Skönt att bostad är fixat. Sommarjobb har jag också. Vilket kommer ge pengar som jag delvis tänker lägga på en resa till Italien, som jag drömt om så länge. Kan hända att jag åker helt själv, för frågan är om jag hittar någon som vill göra samma sak som jag. Det vill säga, hyra en vespa och åka runt på landsbygden, runt i småbyar och så. Åka till vinodlingar måste jag också. Självklart skulle jag vilja sitta på ett café i Rom med utsikt över Colosseum också, men det återstår att se vad som hinns med. Så nu ska jag bara lära mig italienska också, men det fixar jag i sommar ;) Nej, nu ska jag hugga in på kvällens uppgift, som är att hitta en bra och prisvärd restaurang i Umeå som jag, mamma och moster kan äta på på fredag när de kommer hit.. tips någon?

image218

Toscana

Update 5/5 -08

Började dagen med välbehövlig motion, men idag joggade jag istället för promenerade. Tog dessutom en annan runda än den vanliga, helt crazy. Iallafall så har det väl hänt ett och annat sen jag bloggade sist. Först var det ju valborg, jag som inte skulle göra nånting.. yeah, right. Det blev lite kalas här på kvartersgården kan man säga, skön grillning i otroligt skönt väder (som mest hade vi +21), lekar och bara allmänt trevligt. Senare drog folk på andra fester, även jag och några kompisar. Med på det kalaset var 4 italienare så jag spenderade kvällen med att prata engelska. Det var valborg det. Dagen efter ägnade jag åt att packa inför helgen och att tvätta. Sen kom lillebror och storebror med fru och hämtade mig och vi åkte till Skellefteå. Min mormors begravning var i fredags och den var otroligt fin, hade inte kunnat bli bättre. Många vackra blomsterarrangemang var det, lägger in några bilder på det.



Ja, sen efter det så hade vi en jättemysig stund med familjen då vi åt en massa goda ostar, kex, marmelader, frukt etc. Inte dumt alls. Direkt efter åkte jag in till Skellefte och tog bussen till Luleå. Det var lika underbart som jag väntat mig att återse staden. Kändes verkligen som att komma hem, hur fånigt det än kan låta. Suck. Anyway... fick träffa mina sisters in crime igen, det var som att ingen tid hade gått. Hade jag kunnat välja så skulle jag flytta tillbaka, inget tvivel. Det blev iallafall att sova i princip direkt och så var det lördag, dagen D.

Det blev stressigt, rörigt, känslosamt och förstås väldigt trevligt också. Men klara blev vi allihopa till slut. Sen gick vi på balen, vädret var otroligt och hade inte kunnat bli mer balvänligt. En del skulle kunna påstå att det var lite för varmt, men nåja, det regnade ju inte och då är det bara att le och vara glad. Vi minglade iallafall, blev fotade, minglade lite till och så var det dags att slå sig ner vid borden, dags för sittning. Rätterna var fyra och det blev först små munsbitar med bland annat renkött, därefter färskost i en tunnbrödskorg (jag var ett s k miffo så jag fick annat än de andra), huvudrätten var potatispaj med bönbiffar (miffo-mat) och efterrätten mjölkchoklad-pannacotta med apelsininkokta sultanrussin. Det var förstås den bästa rätten, yummie. Här är iallafall en bild på hur E-S ser ut på bal.


Tyvärr är det så att jag inte riktigt tål champagne, eller ja, allt bubblande vin och cider. Jag glömde bort det även i år, fick huvudvärk och var tyvärr tvungen att lämna balen relativt tidigt. Men jag hann iallafall dansa några danser till bandet, riktigt kul även om det är ganska krångligt att dansa i balklänning. Söndagen passerade tyvärr alldeles för fort, men som tur var i trevligt sällskap, tack J. Och nu är jag tillbaks i Umeå igen. Jag hade helt allvarligt ångest när jag åkte iväg, under hela resan. Flera gånger tänkte jag: men jag kanske ska skippa lektionerna imorgon ändå? Snacka om att jag hade separationsångest. Men det är som det är. Och nu borde jag hoppa in i duschen och ta tag i mitt liv. Med tanke på hur onyttig jag var förra veckan så har jag en hel del jag måste ta igen. På återseende.




RSS 2.0