Valborg

image213


Så var det dags igen. Inte för att jag längtat eller ens har några direkta planer för dagen/kvällen. Valborg förknippar jag sen länge med fjortisfylla, denna dag och Lucia är nog de värsta dagarna. De bästa när jag var i den åldern förstås. Sen så finns det förstås ett ställe i Sverige där denna dag hade kunnat vara otroligt trevlig och det är Uppsala. Jag avundas alla som har möjligheten att vara där idag. Men nu är jag här. Och det är klart det kan bli trevligt här med. I eftermiddag ska det grillas på gården med folk från Restauranghögskolan och jag lär vara med på ett hörn. Annars vet jag inte riktigt vad det blir. Är en del ståhej på campus, men äsch.. orkar jag?

Planen för dagen är annars att försöka börja packa undan lite saker inför flytten, böcker och andra saker jag inte kommer ha användning av den närmsta månaden. Lika bra att göra bort så mycket som möjligt så tidigt som möjligt. Tror jag sätter igång med det direkt faktiskt. Hej så länge!

Dagens middag


image212
Bilden är från www.coop.se, receptet har jag som sagt ändrat lite i. Hoppas ni provar, det var riktigt gott!

Vilken fullträff


Skulle ju prova funk idag för första gången. Somnade strax innan jag skulle iväg till passet så jag var lagom peppad och funderade smått på att gå dit och hämta ut lappen och gå hem igen. Men det gjorde jag inte och tur var väl det. Så här roligt har jag inte haft på ett träningspass sen jag började träna igen, absolut ingen överdrift. Musiken var grym, koreografin var superskoj och ja, dessutom var jag ganska slut när passet var över, vilket jag inte trodde från början. Men jag brydde mig inte att det var lite jobbigt, och det är precis så det ska vara på ett träningspass. Kommer gå på alla pass om jag kan, fast det är ju tyvärr inte så många...

Idag har jag alltså gjort lite storkok också. Blev de där bönbiffarna jag la upp recept på tidigare och en annan kikärts-rätt som kort och gott kallas kikärtsgryta. Den blev faktiskt riktigt god, åt den nu till middag. Lägger upp receptet sen, eftersom jag ändrade lite på det så länkar jag inte direkt till originalreceptet, men som det andra så finns det på www.coop.se. Det är fantastiskt fint väder ute nu också och om det inte vore för att jag redan varit och tränat och för att en middag ligger i magen så hade jag farit ut och joggat lite. Dock funkar det inte riktigt att sola just nu, så jag ska försöka få tag i damen som har nyckeln till solariet.

Mysteriet med stanken verkar vara löst förresten. Tydligen handlar det om ett gasläckage i Obbola. Jag visste inte att gas luktade så fruktansvärt äckligt. Oh well. Stanken verkar vara borta nu iallafall, det är huvudsaken. Nepp, nu blir det lite vila och sen tänkte jag faktiskt ta itu med mitt broderi som samlat damm några månader. Hoppas ni får en skön kväll, det ska jag ha. Hej så länge!

Ser man på


Den andra rubriken på Västerbottenskuriren var "Vidrig stank över delar av Umeå". Det var alltså ingen hallucination. Tyvärr.

Det stinker surströmming

image211
Nej, det är inget talesätt, utan det stinker faktiskt surströmming ute. Jag hade väl hunnit gå 100 meter på min promenad när stanken slog emot mig. Och den höll i sig hela vägen så jag fick andas genom munnen för att inte få kväljningar. Jag visste inte riktigt vad jag skulle tro, om jag hade nåt fel på luktsinnet eller om hela Umeås befolkning fått för sig att börja surströmmingsperioden tidigt i år. Kom iallafall hem och fick andas ut. Så kom J hem från jobbet och med risk för att bli dumförklarad så valde jag ändå att säga något om surströmmingen. Det visade sig att han och hans arbetskamrat känt stanken med, de hade trott att det var fel på bilen ett tag. Hujeda mig. Jag kräver en förklaring! Det kanske dyker upp något i tidningen under dagen, ska hålla utkik.

Kollade iallafall upp mina bokade träningspass och insåg att det inte bara var funk och core control. Hade bokat spinning, core control och funk. Så jag tror att ändrar så jag har spinning och core control imorgon, annars tar jag ut mig för mycket. Lite lugnare träning idag och så sätter jag fart imorgon igen. Idag ska jag gå bananas med kikärterna också. Lite nostalgi-lyssning så här på morgonkvisten, Boulevard of broken dreams - Green day. Those were the days.. på återseende.

Kanske Skåne?

Jag har lärt mig en läxa; ligg alltid steget före. Jag låg ganska långt efter när det gällde att ställa sig i bostadskö i Umeå så det verkar nu som en omöjlighet att få något boende alls till hösten. Vad gör jag? Ja, angående här i Umeå så får jag helt enkelt hoppas på det bästa. Men för framtida flyttar så har jag garderat mig åtminstone någorlunda. Står sen tidigare i bostadskö i Luleå och i Göteborg och så senaste tillskottet, Lund. Jag har fått för mig att Skåne är trevligt, även om jag länge hörde till klubben såga-av-skåne-från-sverige, och vem vet, det kan ju hända att jag hamnar där till slut. Fatta vilken kö-tid jag kommer ha då, hah. Det är helt lagligt också. Tror jag.

Körde bodypump idag som bestämt och det gick bra även om jag faktiskt kände mig lite trött i benen efter joggingen. Men inte alls farligt, så nu vet jag att det går. Imorgon blir det funk och core control. Känns skitkul att vara igång igen! Nu har jag för övrigt blötlagt lite kikärter, dvs en hel förpackning, så nu blir det både det ena och det andra med innehåll av kikärter, bland annat bönburgare som jag tänkte lägga ut recept på här.

image210

Recept och bild är från www.coop.se. Lät riktigt gott tycker jag! Sen får vi se vad mer det blir. Men det uppfyller iallafall tre av de viktigaste kriterierna för mig när det gäller mat. Gott, nyttigt och billigt. Inte så dumt. Nej, nu är det snart dags att sova. Som pappa brukar säga, nu ska jag gå och borsta tanden. God natt!

Bästa känslan

image208

Jag har insett nu att jag verkligen är i mitt rätta element när jag är ute och springer, och allra helst i elljusspår som på bilden.Var och sprang här i krokarna i underbart soligt väder med fåglar som kvittrade överallt och så fick jag den där känslan av att vara helt bekymmersfri. Även om det är långt ifrån sanningen så var det väldigt befriande att få känna så även om det bara var för en liten stund. Det kändes rätt ok med benhinnorna, sprang för det mesta på sidan av asfalten och det hjälpte ju lite. Konditionsmässigt klarar jag en mil utan problem, det är jag säker på, men det hade varit kul att klara det under timmen. Men det får jag se då det är dags. Nu ska jag göra lunch, omelett med kräftstjärtar och fänkål. Hej så länge!

Inte kul

Gårdagen var minst sagt seg. Det var längesen jag var så fullkomligt slut. Så det kändes ganska motigt att kliva upp kl 5, men nödvändigt, för det blev sjukt lite träning förra veckan och jag måste verkligen komma igång. Tänkte faktiskt köra lite dubbelt idag, blir både löpning på förmiddagen och bodypump på eftermiddagen. Måste ju träna lite inför blodomloppet som är om några veckor. Ska bli intressant att se hur det går att springa nu med benhinnorna och allt, men de har känts mycket bättre nu när jag inte tränat så mycket så vi får väl se. Önskar bara det fanns några skogsslingor i närheten för asfalt är inte bra för mina ben just nu.

Okej, så ny vecka alltså. På fredag är det tenta i kursmomentet vi läser nu, men eftersom det är min mormors begravning samma dag så missar jag tentan. Detta gör att jag har en hel vecka nu då jag inte har några direkta måsten, eller föreläsningar för den delen, så jag tänkte utnyttja det genom att träna alla pass jag velat prova men inte kunnat eftersom de är mitt på dan då jag oftast är på universitetet. Ja, jag tänkte ju kanske plugga lite också, för även om jag inte ska skriva tentan nu så vore det ju trevligt om jag fattade nåt av det hela. Tentan ska ju ändå skrivas nån gång. Utöver träning och plugg så är det ju valborg på onsdag och jag tror att min plan är att gå och se på brasan vid campus, men mer än så blir det nog inte. Denna helg sög musten ur mig helt och hållet. Jag är för gammal och klen för att orka med det vilda studentlivet, hrm.

Och så, efter begravningen så får jag återse kära gamla Luleå igen. Jag kan inte beskriva hur mycket jag saknar den staden. Något att se fram emot iallafall. Nepp, nu blir det duschen och sen iväg till den enda (tror jag?) föreläsningen denna vecka. På återseende.

Måste bara

image205

Här tyckte Diego att han skulle ligga.. varmt och skönt förstås, men inte så kul för matte som satt och surfade.

image207


Gårdagen

Ja, dagen började med en promenad, sen frukost och så iväg och skriva tentorna. Jo, jag skrev faktiskt två. Den första gick ok tror jag, den andra inte fullt så bra. Men nu är det gjort iallafall. Efter det gick jag hem och bytte om till grön kjol, svarta leggings, svart linne och svart kavaj och gick in till stan i kalasvädret. Väl där så väntade en hel drös med kompisar på Rex där vi skulle käka brunch. Eller ja, de hade redan ätit färdigt i princip när jag kom men.. det blev massa gott, t.ex. gravad lax, äggröra, smulpaj gjord på röda bär..och så ett glas chenin blanc. Lite lustigt kändes det att dricka vin mitt på dan men helt otrevligt var det inte ;) Efter brunschen gick tre av oss på stan. Krossade tyvärr min klädbudget i tusen bitar men jag är hopplös när jag hittar något jag vill ha. Dels blev det en söt blus och ett par shorts på H&M och sen skor förstås. Hittade ett par jag ville ha, men som var lite för dyra så jag skulle gå runt och titta lite på andra affärer.. men i samma stund som jag hittade de första skorna så hade jag redan bestämt mig för att det var de jag skulle ha.



Älskar verkligen de här skorna! De är både snygga och sköna och funkar i alla situationer. Hade de ju till kjol och leggings igår t.ex. Skulle till och med kunna ha dem till balklänningen som är just svart och knallrosa, haha. Det skulle se ut. Men grymt bekvämt i jämförelse med klackskorna jag ska ha. Anyway.. kläderna från H&M är jag lite osäker på dock, så jag lägger ut bilder så får ni gärna säga om ni tycker jag ska behålla eller inte. Har ju öppet köp i 10 dagar så.



Shortsen är något stora, men jag tror de ska vara det? Jag är ju lite in-between storlekar och det är ganska drygt i vissa fall, vet inte om detta är ett sånt fall, där de egentligen ska sitta lite tajtare..men ja, det funkar. Iallafall, det var kläderna och dagen på stan. Gick sen hem igen, bytte om igen (så många olika klädvariationer har jag nog inte haft på en och samma dag tidigare) och gick sen över till tjejerna där vi snoffsade till oss.. hade en jättetjusig blomma i håret, som jag faktiskt kan lägga in en bild på.
Efter detta satt vi ett tag hos killarna som vi skulle äta middag med, bara pratade och hade trevligt. Sen in till stan och middag på Tapas, en liten mysig restaruang som serverar just tapas, förstås. Jag delade en tallrik sniglar, en pilgrimsmussla och en toast med fikon, getost, honung och valnötter (MUMS) med två andra och beställde själv en paella med kyckling och skaldjur och rödbetor inlagda i ingefära. Allt var jättegott, inklusive sniglarna, tro det eller ej! De var inte alls slemmiga som man kan tro. Vi satt iallafall på Tapas till kl 22 tror jag och bestämde oss för att gå ut på Plaza. Första gången sen i höstas som jag var ut i stan och det dröjer tills nästa gång, för ouch, det var dyrt. Men skoj såklart, grymt bra musik på det stället. Blev efterfest på det och alldeles för sent för mig. Ska nog inte nämna hur länge jag sov idag, men ja det behövdes. Pust. Nu ska jag fortsätta mitt söndagsslöande.


Weehoo!

image196

YES, jag har fått sommarjobb! Sökte jobb i Jämtland, främst inom hemtjänsten, men där verkade det vara kört som det lät och jag kanske kanske kunde få jobb i ett servicehem. Men nyss så ringde hon som har hand om det hela och sa att det var kris i hemtjänsten så trots att jag inte har körkort så får jag en massa jobb i sommar! Jag ska jobba 100 % dessutom, helt galet. Otroligt skönt att veta att jag kommer ha pengar i sommar iallafall. Pust. Var tvungen att skriva ner den glada nyheten. Tillbaks till plugget.

Månadens trista

image194

Ok, 10 poäng till den som kan lista ut vad den här rebusen betyder. Nå, det innefattar pengar som försvinner och en smurf som i slutändan blir ledsen och kinkig. För den som inte visste så är alla under 160 cm smurfar, iallafall enligt reglerna i smurfklubben. Ja, den finns på riktigt, jag har till och med ett häftigt pin som bevisar det. Och nu vet alla dessutom att jag är under 160 cm, men jag tänker inte avslöja den exakta längden, det är aldrig någon som tror att jag är så kort så därför är det högst onödigt att berätta det. Men en smurf är jag, så mycket kan jag säga.

Iallafall. Jag har alltså betalat räkningar idag. Dessutom, och håll i er nu, så har jag gjort en budget för första gången i mitt liv. Wow, eller hur? Jag är rätt less på att ständigt ha inga pengar i slutet på månaden så nu ska jag banne mig ha stenkoll. Jag har delat upp pengarna i kategorier som nöjen, resor, mat osv. Jag får köpa kläder för 700 kr vilket jag ska utnyttja imorgon. Alla skor jag har är trasiga så dags att shoppa nya. Tips på var jag kan hitta snygga och hyffsat billiga skor? Din sko är ok, men alla handlar sina skor där. Lite originellt vore kul, hur lätt det nu är i en relativt liten stad. Jaja. Ingenting med klack iallafall, jag har två par såna som jag köpte förra sommaren, de håller i år med. Så något bekvämt och snyggt och gärna slittåligt. Mina skor håller aldrig mer än en sommar, men jag använder ett och samma par skor i ur och skur så det måste vara bra kvalitet ändå.

Så, nu ska jag slita mig från datorn, duscha och sen ta itu med plugget. Ha en bra dag!





Galet men sant

Jag hoppade över träningen idag. Det var inte ens lite roligt, men idag fick studier och bultande vrister styra. Jag måste ha fått benhinneinflammation för idag gjorde det ont bara att gå till skolan, det kan inte vara normalt. Så även om det var bodypump jag skulle tränat idag, där man inte utsätter benhinnorna för särskilt många stötar, så valde jag att stanna hemma. Jag vet nämligen också att när jag väl kommer hem från träningen så har jag redan inställningen att jag inte ska göra något mer ansträngande, alltså inte heller plugg.. har som sagt omtenta på lördag så det har jag inte råd med.

Ja, det kan vara så att jag försöker intala mig själv att det var ett bra och moget beslut jag tog när jag valde att hoppa över träningen, men jag får jobbig ångest över det ändå. Det är inte bra att det blir så förvisso, så det kanske inte är så dumt att jag får öva lite. Jaja. Nu måste jag fortsätta med plugget. På återseende.

Torsdag

Imorgon får vi pengar igen, äntligen. Det har dock gått förvånansvärt bra att klara sig utan pengar i över en vecka. Hade ju mat hemma så, inga problem egentligen. Jaja. Är lite ledsen i ögat för mina sista blåbär gick åt till frukosten idag. Fast det finns ju att köpa förstås, men det är dyrt... jag vet iallafall en som kommer plocka litervis med blåbär i jämtlands skogar i höst. Lätt värt besväret. Bara jag hinner före polackerna och thailändarna.

Idag är det föreläsning, men har egentligen ingen lust att gå. Men jag gör det ändå, precis som alla andra gånger. I eftermiddag blir det omtentapugg deluxe, jag måste få något gjort idag. Eller det ska jag. Och så bodypump som vanligt förstås. Nej, nu blir det en härlig dusch och så lite kläder på det. Vi hörs!

Lite segt

image193

Provade på vattengympa idag alltså och jag vet inte om det var jag som var för mesig och inte tog i ordentligt, fast jag tyckte jag sprattlade på som en annan groda, men jag blev inte mer än lite varm. Bortsett från detta var det en rätt trevlig upplevelse. Vattnet var varmt och det är skönt att träna i vatten, riktigt skönt. Jag ska ge det ett till försök, men då ska jag gå på aqua power, det torde vara lite tyngre. Det var faktiskt inte bara jag och gamla tanter och farbröder som man skulle kunna tro. Det var jag, gamla tanter och farbröder och två tjejer till i min ålder. Tydligen var det dock passet efter det jag var på som var populärt för då kom det en massa yngre tjejer. Inte för att det spelar någon roll. Och jag känner mig duktigare bland gamlingarna :P

Aanyway. Idag har jag suttit med min grupp och jobbat med en uppgift. Jag fattar inte hur jag ska klara en tenta i det här.. det kommer jag förvisso antagligen inte göra heller. Suck. Nu är jag helt slut också, orkar inte lyfta ett finger eller tänka en endaste ansträngande tanke. Ska nog sitta här och drömma om lördagen, efter tentan förstås. Kommer bli en skön dag på stan, den saken är säker. Dags för lite vila. Vi hörs!

Inte pigg men

Vaknade av mig själv fem i fem, men jag var ändå jättetrött. Brukar oftast känna mig ganska pigg när jag slipper bli brutalt väckt av min hemska mobilväckare, men inte idag. Får hoppas det ger sig under dan.. ja just det, troligt. Föreläsning till 10, sen jobba med uppgiften, träning på eftermiddagen och är vi inte klara med uppgiften så fortsätter vi efter det också. Förhoppningsvis har jag någon ork kvar till att plugga på omtentan efter det. Sol idag med iallafall, skulle bli sol fram till lördag som det såg ut, sweet.

Näe, nu måste jag hoppa in i duschen. Usch vad seg jag är idag.. på återseende.

Så trött

Klev ju upp kl fem imorse och det känns nu kan jag säga. Snart dags att sova, för imorgon ska jag upp samma tid. Jobbigt med så tidiga mornar måste jag säga, även om jag är van att kliva upp rätt tidigt. Nå, ska jag hålla mig i form får jag kämpa. Imorgon ska jag dessutom prova vattengympa för första gången, det lär bli intressant. Skonsamt mot lederna iallafall, det behöver jag nu. Kvällen har jag ägnat åt filmen 10 things I hate about you, med Heath Ledger. Otroligt orättvist att världen skulle bli berövad honom, han var verkligen supercharmig. En låt i filmen som verkligen fastnade är "The weakness in me" med Joan Armatrading, dagens låt-tips.

Nepp, dags för skönhetssömnen. God natt!

Härlig morgon

Så skönt att gå ut på promenad när solen precis börjat kasta solstrålar mellan träden och himmelen är alldeles blå med lite rosa i horisonten. Underbart. Lustigt var att när jag hade gått ungefär halva vägen så möter jag en cyklist och det var inte vem som helst som satt på cykeln utan en gammal klasskompis från gymnasiet. Jag vet att hon jobbar på Maxi, men jag hade inte väntat mig att möta henne där kl halv 6 på morgonen. Hon såg minst sagt förvånad ut när jag sa hej.

Idag är det föreläsning från 8:15 till 12, dryyyygt. Seriöst, fyra timmar med det där eländet, vad har jag gjort för att förtjäna det?? Gnu. Jaja, bara att pallra sig dit. Dags att göra sig klar. Ha en bra dag!

Ändrade planer

Jag hade ju tänkt ha en träningsfri vecka denna vecka, bortsett från morgonpromenaderna då. Detta för att ge mina ben en chans att återhämta sig. Nu är det så att jag inte tror jag klarar av att vila en hel vecka, jag kommer klättra på väggarna. Nu söker jag alternativ till spinning som är skonsammare mot knän och benhinnor.. funderade på vattenträning, det borde vara skonsamt mot alla leder. Numera kanske jag vågar visa mig i badkläder också. Om inte annat får jag helt enkelt svälja min skräck över att visa mig offentligt i badkläder. Lite ironi i detta då jag laddat för beach 2008 hela våren. Men vad kan jag säga. Alla har saker man är rädd för, det gäller bara att utsätta sig för de sakerna för att övervinna rädslan. Vilken tur att jag kommer befinna mig i Strömsund i sommar där det finns så många badstränder. Not.

För övrigt tror jag att hysterin över Björn Gustavsson svalnat av. Han har faktiskt spårat ur lite nu, såg honom på parlamentet igår och han var inte direkt rolig och han svamlade på tok för mycket, konstiga sidospår osv. Hans lag brukar dessutom alltid vinna men inte igår, även om det var jämnt. Så ja, smekmånaden är nog förbi. Men han är ung och han har talang så han kommer igen. Jag är inte orolig.

Håller på att kolla var jag kan beställa skivstång med tillhörande vikter på nätet, någon som har tips på bra sida? Jag vill kunna träna styrketräning även i sommar, så det lägger jag gärna lite pengar på. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag sätta igång med omtentaplugget på allvar. Inga föreläsningar idag så det blir bara hemmaplugg. Disciplin var ordet. Hej så länge!

Vila

Har blivit mycket av det idag. Inte bara för min del, utan även för katterna i detta kollektiv. Den här synen möttes jag av då jag kom in i mitt rum efter lunchen. Ni får ha överseende med min stökiga säng.

image189


Det är inte ovanligt att alla katter ligger och sover samtidigt, men det har aldrig hänt förut att alla tre legat i min säng och sovit samtidigt. Diego brukar för det mesta ligga i ett helt annat rum, de kommer ju inte så bra överens. Men inte idag. Värt att dokumenteras tyckte jag. I övrigt är det en otroligt skön dag, satt ute på balkongen och solade i förmiddags och nu har jag bränt mig ganska ordentligt. Vårsolen tar mer än man tror!

Nu har jag handlat upp nästan alla mina pengar, har väl ca 20 kr kvar. Det blev iallafall yoghurt och Jona Gold-äpplen. Frukostmat och frukt, det är viktigast för mig. Hur prioriterar ni när ekonomin är i botten? Jag har faktiskt inte ens köpt tuggummi och det är numera mitt enda substitut för avsaknaden av snus, så det är tufft. Fyra dagar till utan tuggummi dessutom. Finns det något substitut för tuggummi som råkar vara gratis? Berätta gärna för mig isåfall. Och jag tänker inte tugga på kåda. När jag var lite lurade någon i mig att det var som att tugga tuggummi och jag hittade faktiskt inte en enda likhet. Det smakade äckligt och det tog mig bra länge att få ur eländet ur tänderna. Så förslag som inte innefattar kåda mottages iallafall tacksamt.

Men seriöst

Lika fint väder idag igen. Vad ska man hitta på idag då? Sola på balkongen idag med? Kommer ju vara pepparkaka på nolltid om det fortsätter så här. Eller ja, en ganska ljus pepparkaka isåfall, med massa massa fräknar. Först blir det iallafall spinning som vanligt, sen blir det nog lunch på balkongen. Skriver inte ner några recept här för tillfället då jag mest äter matlådor, vilket inte känns så inspirerande. När jag får pengar ska jag svänga ihop något riktigt gott, jag lovar. Sen så blir det nog än mer inspirerande när jag har råd att köpa en ny digitalkamera och ta riktigt bra bilder på alla maträtter.

Nepp, dags för spinning, och idag är jag för en gångs skull glad att det är en bit att gå. På återseende.

Underbart

image187

Nysolad


Har suttit ute i solen i 1 ½ timme och försökt få färg, och jag tror minsann jag lyckades. Eller åtminstone har jag fått en miljard nya fräknar på både armarna och i ansiktet och det skulle kunna ge intrycket av att jag har någon slags solbränna. Jag får se till att inte komma för nära folk.

Dagen har i övrigt varit bra. Fattade dock som vanligt ingenting av föreläsningen..löpande bokföring, pfft. Oh, nu ska ett gäng gå in till stan i den fina solen och jag tror jag ska följa med, mera sol! :) Hej så länge!

Fredag

Inte så dumt att börja dagen med en promenad i solsken. Lär bli grymt väder idag med och jag slutar kl 10. Funderade ett slag på om jag skulle gå in till stan och kika lite, men kom fram till att jag bara skulle bli deprimerad eftersom jag inte har några pengar.. så kanske bara lite strosande kring campus, jag får se. Annars har jag inga egentliga planer idag. Ingen träning, inget galej. Kanske tar hem någon film och har en liten filmkväll. Någon som har tips på film kanske? Jag hänger inte alls med i vilka filmer som kommit det senaste året tyvärr. Komedi, drama eller thriller blir det iallafall. Dags att göra sig klar för skolan, vi hörs!

Vädret förstör..

Som den typiska svensk jag är så måste jag gnälla lite på vädret. Ja, ni läste rätt, gnälla. Det är jättefint väder idag, helt otroligt faktiskt. Detta har lett till att jag istället för att plugga har suttit på balkongen och glassat i solen. Det är en del av mitt gnäll. Den andra delen är att fint väder ger mig ångest. Inte när jag är ute och mitt i det, men när jag sitter inne.. det hänger över mig hela tiden, tankar om att jag borde vara ute i det fina vädet, passa på, hitta på något. Men. Jag vet att det kommer fler dagar och jag kan inte vara ute och springa hela tiden, det blir ganska tröttsamt i längden. Den finns hur som helst där ändå, ångesten. Dumma fina väder.

Bodypumpen gick bra, men jag hade inte kunnat öka på vikterna idag, tyvärr. Märkbart färre än vanligt på passet iallafall, inte så underligt kanske. Såna här dagar får jag sån lust att grilla. Men då vill jag ha hela paketet och då måste det vara sommar. Det vill säga, grillning, äta utomhus, ha tunna sommarkläder och njuta av de ljumma sommarbrisarna.. argh, jag vill ha sommar nu! Se där, ännu en anledning att gnälla på det fina vädret. Det lurar en att längta efter sommaren som ännu faktiskt är 1 ½ månad bort. Jag borde ha pluggat i Lund istället. Oh well. På återseende.

God morgon

Ny dag med mera sol, tjoho! Enligt smhi blir det fler soliga dagar denna vecka, det tackar jag för. Inte smhi. Vädergudarna? Jag blir iallafall bra mycket gladare av lite solsken, det ger lite välbehövlig energi. Idag har jag föreläsning på förmiddagen och i eftermiddag måste jag verkligen få lite plugg gjort, jag är ofattbart seg på att komma igång med det. Jag skyller allt på Gilmore girls. Det spelar ingen roll hur bra självdisciplin man har, den där serien tar sig igenom alla barriärer. Just nu försöker jag bara se klart serien så jag inte har något mer att skylla på sen. Det finns faktiskt en gräns för hur nära inpå man kan se om en serie..igen.

image186
Gilmoretjejerna

Träning blir det idag också som vanligt, bodypump. Ska inte öka på något mer idag, får se hur mina muskler orkar med. Känns det ok så ökar jag nästa gång. Torsdag idag, imorgon är det äntligen fredag igen. Fast jag vet inte riktigt vad det är jag längtar efter, det blir mest en massa plugg till omtentan i helgen... men på lördag ska jag äta frukost a la american style, berättar mer om det sen. På återseende!

Vill ha


Ge mig sommar nu! Våren kommer, förvinner, kommer, försvinner tills man blir helt knäckt. Jag tycker vi kan skippa det här med våren i vilket fall och gå direkt på sommaren. Satt på balkongen och åt lunch i solen idag, hade kunnat sitta där hela dagen. Älskar såna här dagar. Men istället för att sitta ute och sola kom jag på att jag har ju, ve och fasa, inte lyssnat på bidragen som ska vara med i Eurovision song contest. Måste med andra ord ordna upp detta så nu har jag hört alla bidrag och mina damer och herrar.. we have a winner. Island vinner Eurovision 2008, det måste dem. Grym låt! Euroband - This is my life, för de som är intresserade. Kanske bara är jag som är nörd när det kommer till detta, men det är också min enda nörd-grej, så den bjuder jag på. Nu är det snart dags för ärtsoppa. Hej så länge!

Fortfarande trött

Denna lördagen förstörde verkligen hela min dygnsrytm, jag blir bara tröttare för varje dag. Men jag kliver upp ändå.. hur jag lyckas varje morgon vet jag inte. Ingen mystery man idag, var nog lite för tidigt ute ändå. Trevligt med blå himmel och sol iallafall, och skönt att jag är "ledig". Tänkte passa på att träna förmiddag idag så 11:15 ska jag på spinning 40 minuter och direkt efter ska jag på core control med samma instruktör, hon är en krut-tant utan dess like. Det var hennes pass jag nästan började gråta på för att det var så jobbigt, och då var jag inte på core control efteråt. Jag tänkte det var dags för en utmaning idag, och nu har jag ingen tid att passa heller.

Eftersom jag ska träna lite mer intensivt idag så grundade jag med en rejäl frukost bestående av blandgrynsgröt med hackad dadel och linfrön i, hackat äpple på och sojamjölk. En skiva av min plommonlimpa med ett kokt ägg på, kaffe och multivitamin brustablett. Det borde göra susen. Jag funderar förresten på att vara med i blodomloppet som är den 22 maj, man ska vara ett gäng på 5 personer som antingen går eller joggar, 5 eller 10 km. Jag hade gärna provat på att jogga 10 km men det blir svårt att hitta 4 personer till som är med på det, så det blir nog 5 km. Måste börja jaga lite folk nu bara. Någon som känner sig manad?

Perfekt kväll

Här låg jag i sängen och kollade på gilmore girls som vanligt, eftersom jag inte har något liv att tala om, och deppade nog över just detsamma när en kompis hörde av sig och frågade om jag ville gå på en promenad. Få se nu, ligga hemma och lyssna på mina egna gnälliga tankar eller vara social, få frisk luft och motion och någon jättetrevlig att prata med? Jag har haft tuffare beslut att ta i mina dagar. Så jag och I tog en sväng runt tomtebo och i krokarna därikring. Har egentligen ingen koll så det var tur att jag inte gick själv. Vi hittade för övrigt drömhuset med hyreslägenheter. BRF Sjöjungfrun. Där ska jag bo en dag, så är det bara. En uppfriskande oas mitt i en annars torr och enformig öken, det var vad det var. Så grönt och vackert, med den mest otroliga byggnadslösningen jag någonsin sett, om det nu kallas så. Nu kan jag inte göra det rättvisa med min dåliga svenska och dessutom tror jag man måste se det med egna ögon. Det ligger någonstans på tomtebo för den som är intresserad. Jag ska lätt googla.

Efter den sköna promenaden blev det kaffe och en massa snack om både det ena och det andra. Samtidigt konstaterade jag att min katt faktiskt har förmågan att vara på 10 olika ställen samtidigt. Jag och I misstänker att kattgrabbarna i lägenheten under har börjat smuggla knark till Diego, det där var till och med för crazy för att vara han. Jag ska ta ett snack med dem imorgon. Näe, nu börjar det bli läggdags snart. Inga föreläsningar imorgon iallafall, även om jag ändå kliver upp samma tid. Kanske ska jag gå på promenaden lite senare iallafall så jag hinner möta mystery man. Jag och I diskuterade honom idag och kom fram till att jag borde våga säga hej till honom, det har ju ändå gått några veckor. Ska jag? Vi får väl se.. godnatt på er.

Ingen?


Verkar inte vara någon som hade en åsikt om mitt tidigare inlägg. Eller så vågar inte folk ge sig in i diskussionen? Hur som helst, finns det åsikter, nu eller någon annan gång, så hoppas jag ni skriver. Förvisso skriver jag väl för det mesta om saker som inte är särskilt intressanta att diskutera. Nåja.

Mystery man är tillbaka förresten. Mötte honom igår, gåendes, så min teori om att han börjat cykla stämde då inte iallafall. Idag hade snön smält bort igen, och det var till och med en plusgrad ute. För övrigt så blev jag mycket upprörd igår då jag gick in på mitt internetkonto. Tusen kronor hade i princip slukats på 3 dagar och jag vet helt ärligt inte var de tagit vägen. Jag tänker ändå utesluta stöld för vem skulle bry sig om att stjäla pengar från en student? Då återstår det bara att erkänna att jag har klantat till det igen. Antingen har jag småhandlat för mycket eller så har någon större utgift dragits långt efter jag faktiskt betalade den. Sånt avskyr jag verkligen. Hur det nu än blev så här så är läget så att jag har väldigt lite pengar kvar. Tur att jag har gula ärter hemma, ikväll blir det ärtsoppekok. Dags att göra sig klar för en dag på campus. Hej så länge.

Funderar

image178

Jag har hela dagen fått olika former av kedjebrev, mail, sms - you name it, angående Engla som nu har hittats. Jag antar att det inte undgått någon. Bland det värsta jag vet är när jag får någoting som det går att sätta "kedje" framför, min reaktion är vanligtvis "var är delete-knappen?". Men när det kommer något som det här så blir jag ställd. Bara för en stund, men ändå ställd. Det är ju för en gångs skull något vettigt som står i de här kedje-whatever. Men jag vet ju att jag inte bryr mig mindre bara för att jag inte skickar vidare ett sms eller sätter en ros framför mitt namn på msn och jag hoppas verkligen att annat folk vet det också. Måste man verkligen bevisa för omvärlden att man bryr sig? Vad tycker ni?




Helt okej


Har som varit en bra dag idag, trots måndag och föreläsning i extern redovisning. Två faktorer som står ganska högt upp på saker-som-inte-gör-min-dag-listan. Alltså måste jag vara på ovanligt bra humör idag. Kan mycket väl vara solen, det är verkligen kanonväder idag. Och snön har börjat smälta bort. Men det snöar antagligen dit ny snö inatt igen, jag har gett upp hoppet om en vår som kommer tidigare än mitten på maj.

Fick för övrigt höra idag vad nästa kursmoment blir: Ekonomistyrning.  Helt plötsligt är jag ett stort fan av extern redovisning och hoppas de förlänger detta moment så vi slipper nästa. Kunde de inte börjat med det tråkigaste?? Suck. Näe, nu blir det GG. På återseende.

Deprimerande


Tonvis med snö ute - igen. Jag hatar verkligen när det blir så här. Det är mitten på april och det är alldeles vitt ute. De hade iallafall inte hunnit låsa in snöplogarna för de hade skottat gångvägarna imorse, eller ja..delar av den. Nåja.. måndag, ny vecka, nya tag. Det är inte klokt vad jag blir slö på helgerna, inte bra. Känns extra tungt att sätta igång idag igen, men det är bara att bita ihop. Såg för övrigt bodypump-instruktören jag har på måndagar på origo i lördags. Alltid konstigt att se såna personer i civil miljö, eller vad man nu ska säga. Jag tror att ni förstår vad jag menar iallafall.

Dags för föreläsningar igen alltså. Förmiddag idag, ta en fika efter lunch och så är det bodypump kl 16. Ungefär så dagen ser ut. Nu är det bäst jag sätter fart om jag ska hinna. Hej så länge!

Oväntat

Inget planerat hände igår. Trodde framförallt inte att jag skulle ha så roligt och trevligt som jag hade. Jag berättade ju tidigare om killen jag skulle träffa som skulle vara vakt för en så kallad backhävare. Tror förvisso inte att det är ett begrepp som används men jag hittade just på det. Iallafall så fick jag träffa en av de två stackare som fortfarande kämpade med sin back. Man skulle kunna påstå att det märktes att han druckit en och annan öl, men han lyckades hälsa på mig iallafall. Vakten, han som jag kom dit för att träffa, var som tur var nykter och som det visade sig väldigt trevlig så vi pratade ett slag innan han var tvungen återgå till sin plikt som vakt. Vi bestämde dock att jag skulle hänga med till studentpuben Origo så småningom, när han var klar med vaktandet. Där hade jag aldrig varit tidigare och hade fått höra både ett och annat ont om stället så lite orolig var jag allt.

Senare satt vi på historiegränd några stycken och pratade om både det ena och andra, men allra mest om spinning. Det visade sig att en av killarna också är på spinning en del så jag fick äntligen diskutera alla instruktörer jag stött på, vilka som är bra, dåliga, konstiga.. men det blev Origo till slut, och det var inte alls så farligt som jag hört (vilken chock). Drack en stor stark, en flaska guiness som jag för övrigt trodde jag tyckte om men insåg att det gjorde jag inte alls, dansade lite bugg, pratade en massa strunt och till slut blev det faktiskt efterfest. Ja det är sant. Jag var så trött så jag hade kunnat somna stående, men bara för att jag aldrig går på efterfest så tänkte jag att jag skulle. Och satt i ett hörn och var smått apatisk. Men ändå. Gick hem till slut och klockan hann nog bli närmare fyra innan jag till slut somnade.

Hade ställt väckaren på nio, men det var bara att glömma att jag skulle upp då. Halv elva blev lite bättre. Och vad har jag gjort sen dess..? Ätit frukost, kollat på gilmore girls och snackat med folk på msn. Perfekt söndag. Snart blir det maxi som vanligt på söndagar, även fast det snöar ute. Måste få frisk luft och lite motion, det behövs. Vi hörs!

Trevligt


Dagens spinningpass blev även denna gång ändrat, en annan instruktör. Men E-S klagar inte det minsta den här gången. Spinninginstruktören var jättebra - och snygg. Otroligt bra kombination tycker jag. Tyvärr får han ett minus för lite väl töntig musik, dansbandslåtar hör jag helst bara på logen och moraträsk var inte ens bra 1986. Men ja, det var ett roligt pass iallafall. Jag svettades faktiskt mer än någonsin denna gång, även fast jag inte maxade idag. Rann till och med svett ner i ögat på mig, och det gjorde ont kan jag tala om. Det blir att ta med en liten handduk nästa gång.

Nu har jag iallafall ätit lunch, min fenomenala ugnspannkaka med blåbärskeso till, lite morot, fänkål, grönsallad och tomat. Ska njuta av mitt kaffe en stund, sen blir det dusch och efter det promenad till Maxi. Har bestämt mig för att göra en kalkongryta till middag, som jag ska äta med äggnudlar, men jag har inte bestämt om jag ska göra en bas med kokosmjölk eller vanlig maizena-redning. Men kokosmjölk är ju godare än godast...jag ska fundera. Hur det än blir så ska jag köpa chilifrukter och färsk ingefära, sen får vi se. Lite sol fick vi idag också, med betoning på lite. Nu är det mulet igen. Men man får väl vara glad åt det lilla. På återseende.

Lördag morgon


Så var det helg igen. Var så trött imorse så jag gick faktiskt aldrig på min morgonpromenad. Ibland måste man lyxa till det lite. Till exempel hade jag fyllt frukostskålen med blåbär idag, som annars brukar blandas ut med vanlig frukt, ooooh. Det var nog lyxen för idag det, sovmorgonen och frukosten. Resten av dagen blir det nog inget vidare lyxande tyvärr. Ska iallafall på spinning som vanligt och efter det kanske det blir en promenad till maxi, jag har verkligen inget i fruktväg hemma och frukten på ica ålidhem får snart egna ben och springer sin väg. Brrrr.

Ikväll ska jag göra en backhävar-vakt sällskap vilket antagligen kommer bli rätt intressant med tanke på att öldrickandet pågått i ett antal timmar när jag kommer dit.. en upplevelse att minnas. Nåväl. Det återstår att se. Jag vet inte alls vad jag ska äta till middag idag förresten, någon som har förslag? På återseende.

Men så värt

Vi blev klara med uppgiften idag, klockan två. Det var inte riktigt vad jag hade väntat mig. Mina två kompisar som är i samma grupp som jag hade suttit till 10 igår kväll och jobbat, helt galet. Så de hade hunnit en bit om man säger så. Ändå var det bra mycket strul innan vi till slut lämnade över våra papper till handledaren. Men så grymt skönt. Nu känns det som man är värd lite vila i helgen. Och lite firande..? Jag följde faktiskt med på EPP:n idag och drack en öl, det var riktigt trevligt och efterlängtat kände jag. Det blir nog lite oftare än aldrig hädanefter.

Gick iallafall hem till slut och har ätit god ugnsbakad lax. Nu dricker jag gott kaffe och äter lite cashewnötter.. och gissa vad som väntar? Gilmore girls förstås. Ha en bra kväll alla!

Gny

Jag är trött. Så trött. Både fysiskt och psykiskt. Det jag allra allra helst skulle vilja göra idag är att ta på mig sköna slapparkläder, lägga mig i sängen och titta på gilmore girls hela dagen. Inte röra en muskel. Men näe. Det kanske jag möjligtvis kan göra på söndag, men definitivt inte nu. Plugg väntar på campus, om inte mindre än en timme. Innandess ska jag duscha och fixa lunchlåda, så det kanske är bäst jag sätter fart snart. Kvällen blir iallafall inget vidare misstänker jag, då vi kommer sitta länge med uppgiften och jag kommer vara så trött när jag kommer hem att jag inte orkar engagera mig i något särskilt. Jag gnäller nog lite väl mycket för att vara en person med inte så stora problem för tillfället. Äsch. På återseende.

Ingen lek


Jag pallar verkligen inte det här. Extern redovisning. Det finns inte utrymme för nåt så tråkigt och typiskt jättedumt i min hjärna. Eller så är det bara så att det finns ett enormt motstånd till det, jag ska väl inte komma här och påstå att jag gör mitt allra allra bästa för att förstå. Men det är svårt att lära sig något som inte är roligt. När vi satt med det där idag så fick jag flashbacks från då jag gick i mellanstadiet, högstadiet, ungefär.. man räknade ett tal i matten, blev skitglad för att man lyckats lösa det, tittar i facit och så stämmer det inte någonstans. Så var det verkligen hela tiden idag. Jaaa, vi löste det! Nej, vänta, det stämmer ju inte med det här... suck. Jag gav upp efter ett tag och slutade bli glad, man blir ju knäckt. Jag väntar med att bli glad tills vi löst hela uppgiften. Vilket blir imorgon, antagligen vid midnatt eller så. Jag har aldrig påstått att jag är optimist, tror jag.

For iallafall iväg på träning idag, även om det kändes dumt och jag borde ha stannat kvar och jobbat mera med uppgiften. Dessutom känner jag att mina ben verkligen behöver vila. Men det kryper i mig om jag inte får träna mina pass.. så ja, jag for. Får gottgöra det imorgon, på något sätt. Iallafall så gick bodypumpen ok idag, men jag var både väldigt trött och väldigt hungrig så jag var inte motiverad till 100 direkt. Så bra betyg med tanke på omständigheterna. Omelett med räkor till middag, gott. Försöker fixa så jag kan sola solarium ikväll också, hoppas jag får tag i hon som har hand om det. Och så tvätt. Har minst ett ton. Vill inte. Ingen frivillig som vill göra det åt mig, snälla? Suck. Vi hörs.

Vilken soppa


Ha ha, vilken ordvits. Humorn är på hög nivå idag känner jag. Var döhungrig och skulle göra en soppa tänkte jag. Skar lök, fänkål och potatis i lagoma bitar, fräste, kryddade med chili, basilika, paprika, tomatpuré, grönsaksbuljong och peppar och lät det koka tillsammans i 5 minuter innan jag hällde i lite tärnad röd paprika och mindre bitar av alaska pollock. Har nog aldrig gjort fisksoppa förut, men den blev riktigt god faktiskt. Kanske lite väl mycket chili, men när jag är hungrig så har jag tyvärr ganska bråttom. Såklart en brytbrödsbulle till, med keso och tomat. Har annat hembakt bröd i frysen också, men jag har visst snöat in mig på brytbrödet för tillfället.. på tal om snö så är det visst vinter igen, på allvar. Kul.

För övrigt så har jag och två från klassen suttit och gjort en antydan till att försöka plugga idag, men större delen av tiden pratade vi om en massa annat. Det var trevligt men inte särskilt produktivt. Äsch, vi fixar det imorgon. Tanken var ju att jag skulle in till stan och söka jobb i dagarna men det kan jag ju fetglömma eftersom vi måste sitta från morgon till sen eftermiddag både imorgon och på fredag med grupparbetet. Härliga skola, härliga liv. Får väl vara glad över att jag har balen att se fram emot, något slags ljus i slutet på tunneln. Jaja.. nu blir det gamla gilmore girls-avsnitt, finns inget bättre. Hej så länge.

Längtar


Jag tror inte ens jag själv förstår hur ofattbart roligt det ska bli att få återse Luleå. Jag har inte varit där sen i november förra året och då var det verkligen bara en snabbvisit för att hämta mina möbler..det är inget vidare. Men nu får jag iallafall två dagar, plus eventuellt en extra dag. När jag väl är där vill jag ju hinna märka av att jag är där också. Hur som helst så ska jag försöka hinna träffa alla fina vänner jag har där. På balen kommer jag få se en hel massa av mina sisters in crime, en bättre trio får man leta efter länge. Dagen efter ska jag träffa några jag bodde i samma korridor som. En månad är för länge, jag vill ha maj nu. Ge mig!

Min frukost idag var inte att leka med förresten. Hackat äpple och blåbär, yoghurt, müsli. Brytbrödsbulle med keso, makrill i tomatsås och gurkskivor. Kaffe och vitaminbrustablett. Mmmmmm. Tänk om varje måltid var som frukost? Tänk vad less jag vore på frukost då. Näe, nu har jag drömt mig bort för länge igen, dags att hoppa in i duschen. Vi ses!

Prova inte hemma

image177
Sojamjöl

Tänkte jag skulle göra ugnspannkaka för en gångs skull. Men inte vilken som helst, utan en inte särskilt god som har ungefär lika mycket tuggmotstånd som smör. Nej, det var inte tänkt så. Min tanke, som i grund och botten var en mycket finurlig sådan, var att tillsätta mer protein än vad det normalt brukar vara i en pannkaka. Så jag bytte ut mer än hälften av vetemjölet till sojamjöl. Nu vet jag att det inte alls har samma egenskaper som vanligt mjöl. Antagligen är det väl de där eländiga glutentrådarna som inte existerar i sojamjölet. Typiskt. Nu får jag äta sladdrig pannkaka ytterligare 5 gånger, men det ska väl pränta in misstaget ordentligt iallafall. Jag slänger aldrig mat för den som undrar. Och jag hade i blåbär och dem är iallafall goda.

Jaha. Och jag skulle ju få saker gjorda idag, vilket skämt. Jag har vilat, det är ungefär vad jag hunnit med. Och gjort misslyckad pannkaka. Och nu dricker jag kaffe, gott kaffe. Jag ska fixa min meritlista nu, jag ska. Så fort jag druckit upp mitt kaffe, fyllt på min kopp och druckit upp det kaffet. På återseende.

Hoppsan


Det blev visst inget bloggande imorse. Jag hann helt enkelt inte, kors i taket. Jag brukar ha gott om tid på mornarna. Men idag började jag 08:15 och det hör inte till vanligheterna. Hade ställt väckaren på 05:00 och var orolig för om jag skulle orka upp. Hade jag inte behövt fundera över då en av katterna som bor här (inte min) stod utanför min dörr strax innan fem och jamade, jamade, jamade.. ja tills jag blev galen. Hon brukar aldrig stå utanför min dörr och jama, hon vet att hon inte får mat av mig. Hon kanske var tillfälligt sinnesförvirrad, vad vet jag. Klockan var iallafall 5 i 5 så lika bra att kliva upp och gå ut och gå. Grötfrukost idag igen, men imorgon börjar en ny yoghurtperiod. Jag har ingen särskild mängd dagar jag kör mina olika frukostperioder utan det som styr är hur länge sojamjölken/yoghurten räcker. Ganska trist att inte kunna ta varannan dag ibland om jag känner för det, men det funkar inte att ha båda, en av dem hinner alltid bli dålig...men jag tänkte inte bli sambo med någon bara av den anledningen så jag får stå ut ett tag till.

Ja, så kom jag dessutom på den briljanta idén att träna idag istället för imorgon då jag slutade 10 idag. Så spinning blev det kl 11, med en ny instruktör. Det är alltid lika spännande och inte på ett bra sätt, för min del iallafall. Jag gillar rutin och tycker om när jag är trygg med ett pass. Den här tjejen var en mardröm med tanke på detta. Hon berättade inte om hur många backar det var, när vi skulle maxa eller när det skulle bli återhämtning eller någonting alls av det slaget. Vilket gjorde att jag körde järnet hela tiden i väntan på att återhämtningen skulle komma, men som aldrig kom, så för att inte börja gråta av smärta fick jag hitta mina egna vilopauser här och var. Argh. Dessutom lurades hon hela tiden. "Jah, nu är det bara 30 sekunder kvar, ta i nu!" 30 sekunder passerade och jag gav järnet. Tempot saktade ner och så säger hon: "Jah, bara 1 minut och 30 sekunder kvar nu!" Grrr. E-S blir upprörd. Det är fult att luras. Aldrig mer hennes pass. Och inte spinning dagen efter bodypump igen, stackars ben.
image176

Ja just det, hände något riktigt roligt igår. Gissa vem som ska få vara prinsessa på bal för en kväll? Rätt gissat. Blev bjuden av en särdeles trevlig man igår och balen kommer vara i Luleå första helgen i maj. Givetvis tackade jag ja. Jag menar, sa jag inte just att jag får vara prinsessa för en kväll? Det bästa som finns är att klä upp sig och särskilt när jag får ha min superdupersnygga balklänning. Oh well. Det är en månad kvar ännu.

Nu har jag just ätit lunch och ska ta och hoppa in i duschen. Sen ska jag försöka fixa klart min meritlista och skriva ut en bunt så jag kan gå på stan och söka jobb imorgon. Måste få det gjort nu. Vi hörs!

På G igen


Skönt, min mage kom fram till att den hade klagat tillräckligt för denna gång. Freedom! Så det blev faktiskt bodypump i eftermiddag och det gick bara fint. Imorgon ska jag ut och gå igen också, men då är det bäst att snöstormen lugnat ner sig lite. Jo, på allvar, det snöar. Jag hade ju bestämt att det skulle vara vår nu, vad är det här för fasoner?! Suck. Tur man inte fått för sig att byta ut jacka och skor iallafall. Nu kanske ni tänker, jamen vaddå, det är väl bara att byta tillbaka då! Det skulle man kunna tro. Men när jag väl har bytt så finns det ingen återvändo. Därför väntar jag ungefär tills jag i princip får värmeslag i min vinterjacka innan jag äntligen byter. Eller så kan det vara så att jag aldrig egentligen ägt en vårjacka. Hur som helst, poängen var väl att jag alltså ännu inte bytt...eh.. kul poäng. Intressant diskussion, E-S, som vanligt.

Hmm. Idag har jag iallafall köpt mina kursböcker, lite härlig kvällsläsning kanske? Missade ju föreläsningen idag så egentligen borde jag hänga över böckerna, men av någon anledning så tar det emot. Jag misstänker att anledningen stavas "Extern redovisning". Det är inte roligt någonstans. Men ja ni vet.. det måste göras ändå. Nån som har bra tips på någon serie man kan börja följa? Grey's anatomy och Men in trees finns det inga fler avsnitt av än så länge.. det här har inget alls att göra med att jag vill undvika att plugga, ifall ni undrade. På återseende.

Risig


Jag får nog lägga ner det här med festande helt, jag verkar inte tåla det längre. Igår började jag få magkramper från morgonen och det blev värre senare på dagen. Har sovit dåligt hela natten för att det tagit så ont..så jag stannade hemma både från morgonpromenaden och föreläsningen. Känns inte kul att missa vare sig det ena eller det andra, men jag hade antagligen fått gå i princip dubbelvikt om jag hade försökt ta mig iväg. Inte så värt.

Nu har jag lyckats ta mig upp iallafall och ätit en bra frukost. Magen verkar inte ha något att säga om saken än så länge vilket är positivt. Ska väl hoppa in i duschen snart och få på mig någon form av kläder. Jag hatar verkligen när det blir så här, ingen rutin på vardagen. Har en känsla av att allt är förstört, men det är det ju inte. Bara att ta sig i kragen och köra på som vanligt. Ska se om jag är pigg nog att gå på bodypumpen kl 16, det hoppas jag verkligen. Nepp, nu blir det duschen. Vi hörs!

Vilodag

Har varit en riktigt skön dag så långt. Vaknade först vid sju, andra gången vid tio. Sen dess har jag tittat på två avsnitt av Men in trees och ätit en god grötfrukost med mycket blåbär. Skönt att bara ligga i sängen och slappa för en gångs skull. Vid det här laget brukar jag ju ha hunnit med både det ena och det andra. Så.. frågan lyder: Hur var festen?

Mycket lyckad är en bra sammanfattning! Alla som var här hade väldigt trevligt och det var en ganska lugn och sansad fest. Musiken var inte särskilt hög så man kunde prata ordentligt och.. haha.. ja, det märktes väl att de flesta var av den lite äldre sorten. Fjortisfester var nog inte ens kul när man faktiskt var fjortis så jag är glad att det inte blev en sån fest. Jag ska erkänna att jag drack lite mer än planerat, dvs ungefär ett extra litet glas vin så inte så farligt egentligen.. och det enda jag drack på krogen var vatten. Verkligen fantastiskt att jag gått och blivit så duktig. Vi gick alla på Corona iallafall, jag dansade mest hela tiden tror jag. Hade riktigt riktigt trevligt, fick umgås med massa människor som jag tycker om mycket och ja.. det hade inte kunnat bli bättre. Fem stjärnor av fem möjliga. Men nu dröjer det nog till nästa gång, man kan ju få för mycket av det goda..!

Nåja. Nu tänkte jag se klart på men in trees och sen blir det en promenad till Maxi för att köpa frukt bland annat. Skönt med en promenad också, behöver frisk luft känner jag. På återseende.

Var kommer den ifrån?


Viljan, hur hittar jag den varje gång? Spinning idag som vanligt, men den här gången tog jag i för kung och fosterland redan från början och jag maxade verkligen i varje "backe", jag hade inte kunnat öka och det var så sjukt jobbigt! Fattar verkligen inte hur jag klarade det. Och ni vet hur jag pratat om att jag i princip aldrig svettas? Idag rann svetten så det droppade ner på cykeln, det har aldrig hänt någonsin. Ett tecken på att jag faktiskt gav järnet. Efter varje backe fick jag försöka hålla tillbaks flåsandet för annars hade nog folk blivit rädd..! Man kan säga att min kondition fick sig en utmaning idag iallafall.

Nu har jag dammsugit alla rum och städar just nu mitt eget, även om folk inte kommer hänga här.. det behövs kan jag säga. Dammråttorna har bildat kolonier  och det är aldrig ett bra tecken. Men nu ska jag fixa det, sen blir det att duscha och hitta vilka kläder jag ska ha ikväll. Kanske kommer det nån trevlig bild på slutresultatet senare..! Tillbaks till slitet!

Seriöst


Så här får det ju inte gå till. Jag somnade med kläderna på igår - hallå?! Det var många år sen sist kan jag säga. Men så trött var jag tydligen. Vaknade kl 6 och var riktigt seg och stel..men jag tog mig i kragen och kom iväg på promenaden. Sen så måste jag ju berätta om hur det gick med Diego igår. Gick först in till stan med min några kompisar, en snabbis på systemet och sen på bussen till Röbäck. Diego var helt utslagen när jag fick buren, han låg helt raklång.

Det är såna här gånger jag blir sur på mig själv för att jag inte har körkort och bil. Stackarn fick vara med om ett bussbyte och en massa skumpande däremellan när jag bar buren. Han vaknade till förstås och ville se vad som hände, men så fort han försökte ställa sig upp så vinglade han till och for in i burväggen. Vissa gånger kunde han somna mitt i en underlig ställning, t.ex. med pannan i golvet. Jag vet att det inte är roligt egentligen, men det såg verkligen komiskt ut. Väl hemma så försökte han hela tiden göra sånt som han brukar, enkla saker som att hoppa ner från sängen.. det är tyvärr inte en enkel sak för en drogad katt. Han kom faktiskt inte ens fram till kanten utan vinglade till och blev liggande.

Det tog iallafall inte så lång tid för honom att kvickna till. Idag verkar han helt återställd och har tyvärr gjort en ansats till att jaga den ena katthonan som han alltid jagar.. jag hade hoppats på att kastreringen skulle radera den instinkten men så är tydligen inte fallet. Oh well. Jag ska ju ändå flytta ut och sen får Diego vara kung över vilken lägenhet det än blir. Inga fler katter.

Så..idag är alltså dagen. Fest här hos oss för första gången. Fast än så länge är jag inne på att klara av dagens rutiner. Ska på spinning som vanligt kl elva, lunch blir ärtsoppa eftersom jag har en portion kvar i kylen. Sen ska det städas och grejas på innan tjejerna kommer. Vi ska ha ett litet knytis idag faktiskt, en pastasallad till vilken alla tar med sig en ingrediens. Avokadon är på mitt ansvar. Dags att ta itu med lite förberedelser nu faktiskt. Härligt med lördag! Vi hörs!

I goda händer?


Det hoppas jag att han är, min lilla Diego. Hon jag pratade med var väldigt trevlig, det är ett bra tecken iallafall. Hon var snäll också. Hon frågade om jag ville märka honom också men jag sa att ekonomin inte tillät det. Det var en kille där med sina två raskatter samtidigt och när han hade gått sa hon: "du får märkningen för 100 kr, jag ville inte säga nåt när han var här, då han hade raskatter." Dagens ros går till henne. Ska iallafall hämta Diego efter lunch men innan kl 17. Så det blir att gå på stan en sväng innan, köpa lite vin till morgondagen tänkte jag. Med betoning på lite. En liten flaska vitt blir det, igen fjortisfylla här inte.

Så ja, fest blir det imorgon. Både i våran lägenhet och den mittemot. Jag satte upp en "varnings-skylt" om festerna, men någon rev ner den samma kväll och jag tänker inte sätta upp nån ny. Jag försökte iallafall..! Nu ska jag iväg på dagens föreläsning, en kort grej idag bara. Återkommer senare och berättar hur lilla Diego mår, han lär vara groggy. Hej så länge!

Hur ska jag hitta?


Ska till veterinären på Röbäck imorgon och jag har ingen aning om hur jag ska hitta dit. Blir att titta på många kartor och busslinjer ikväll. Ska vara där kl åtta dessutom så det finns inte mycket utrymma för att gå vilse, vilket jag brukar vara ganska bra på. Får se hur det går.

Kunde för övrigt konstatera att jag inte helt glömt bort hur man går i skor med klackar, det gick fint att gå, bortsett från att varenda litet gruskorn under klacken gjorde att jag vinglade till. Finns ganska många gruskorn på gångvägarna nu kan jag tala om. Men jag kom fram utan brutna vrister iallafall. Det jag däremot inte kom ihåg var hur jobbigt det är för vristerna att gå i såna skor, åtminstone om man är ovan som jag. Nåja, ska man vara fin..

Nu ska jag ta och bläddra lite i min nya iform som kom med posten idag, innan det är dags för jogging och bodypump. Middag? Blir nog en omelett med räkor idag. Och kvällen, ja det kan hända att mitt hår får sig en makeover, jag hoppas på det iallafall. Mer info lär komma senare. Hej på er!

Min outfit idag



Sista två bilderna är lite suddiga, jag vet, men man ser ju på ett ungefär och jag orkar inte ta nya bilder.. detta är iallafall lite ovanligt för att vara jag, men jag tycker det är riktigt snyggt iallafall och det är väl det som räknas.

Blus: Vero moda
Svart linne: Vero moda
Jeans: Jeansterminalen, Wrangler
Skor: Din sko

Har matchat med guld/svart ögonskugga och har även ett halsband med strasshjärta från Wedins. Redo för en härlig dag på universitetet. Hmm. Återkommer senare idag.

Ovan?


Har ätit yoghurt frukost i kanske en vecka och idag tänkte jag köra med gröt igen. Gjorde precis som vanligt och hade gjort i ordning en liten brytbrödsbulle med keso, kalkonpålägg och tomat, men jag orkade bara ena halvan, sen var jag jättemätt. Konstigt.. nåja, finns kanske mer intressanta saker att fundera över. Nånting som gladde mig idag var iallafall att jag gått ner nästan allt jag gick upp under påsken denna vecka som varit. Väldigt skönt. En sak som oroar mig är att jag inte längre ser mystery man på mina morronpromenader. Han kanske fått sparken, slutat, är sjuk, eller (och detta är nog det troligaste) så har han börjat cykla eftersom gångvägarna numera är fria från snö.. tänk vad man kan fundera över någon som man inte ens känner.

Nu ska jag hoppa in i duschen så jag hinner bli färdig i tid. Idag ska jag vara stylish faktiskt. Har köpt lite nya kläder på vero moda, ska ha mina wranglers och mina gråa klackskor från din sko som är sjukt snygga. Lägger kanske in bilder sen. Hej så länge!

Vi snackade inte S.K.I.T.

image166

men en hel del strunt. Jag och tre andra tjejer som läser Fek A skulle träffas och plugga skulder, kostnader, inkomster och tillgångar. Men det blev två timmar med en massa prat om gamla barnprogram, youtubande av gamla barnprogram och en hel del nilecity också. Jag skrattade så jag nästan grät ett par gånger, vilket nog var nyttigare för mig än att plugga företagsekonomi, även om det antagligen inte skadat om vi kommit igång med det också. Fast utan kursbok blev ganska svårt för mig ändå. Jag ska köpa, men det tar emot nåt enormt, den är dyr. Vet inte vad jag väntar på riktigt, för den lär väl inte trilla ner i knät på mig helt utan vidare. Denna månad som skulle bli en mindre fattig månad ser ut att bli en av de värsta, med både kastrering av min katt och kursböcker på närmare 1000 kr. Ångest. Jag hatar att ha lite pengar. Men vem gör inte det.

Middagen idag blev således av den billigare sorten. Jag stekte gul lök, vitlök och fänkål, hällde på krossade tomater, en burk tonfisk, en hel hög med kidneybönor och kryddade med bland annat sambal oelek och basilika. Det blev ok mat som mättade bra. Ingen mega-gastronomisk upplevelse, men som sagt... jag tager vad jag haver just nu. Jag har en ovana att lyxa när det kommer till maten, men nu kan jag inte.. surt är vad det är. Argh.

Idag körde jag ju spinning och naiv som jag är trodde jag att ett kortare pass skulle vara mindre jobbigt. Ack så jag bedrog mig. Vi hade en krut-kärring som instruktör som slog alla andra jag haft med hästlängder. Under ett tillfälle höll jag på att börja grina för att det var så jobbigt. Jag ville ge upp flera gånger, men som tur är så är jag på tok för envis för det. Hade många diskussioner med mig själv under passet kan jag tala om. Ungefär "nej nej nej, jag orkar inte mer!" - "sluta gnäll, klart du orkar, kämpa!" Kanske lite knasigt, men det funkar iallafall. Sen så hjälpte det lite att en snygg kille cyklade på min vänstra sida.

Idag fyller Johan, som jag bor med, år. Grattis igen Johan! I en dryg månad till är det bara ett år mellan oss nu, sen blir jag skruttgumma. Men det ska jag ignorera så gott det går. Tror det är födelsedagsfika just nu, men jag gömmer mig för jag vågar inte vara i närheten av födelsedagstårtan :P Näe, det blir ett äpple för mig ikväll som vanligt och förhoppningsvis ännu ett avsnitt av men in trees.. ha en skön kväll!

Skön dag


Varje gång jag får ta det lugnt på morgonen är ovärderlig. Eller, jag tar det ju lugnt varje morgon, men det gör stor skillnad att veta att jag inte har något jag måste iväg till, har nog pratat om det tidigare. Idag ska jag iallafall träna spinning 11:15, ett lite kortare pass än vanligt då det inte fanns något längre innan lunch..men jag får väl ta ut mig extra mycket då. Efter spinningen blir det lunch och sen iväg till skolan och gå igenom nya kursdelen. Inget jag längtar till men med tanke på hur det gått med de andra delarna så behövs det antagligen.

Annat då.. en del saker som händer här framöver. På lördag ska vi kanske ha fest, men definitivt är att de som flyttat in mittemot kommer ha fest, med maskerad och temat är kändisar. Hade först tänkt vara Janis Joplin, men då jag inte hittade några runda solglasögon med rosa glas så kändes det meningslöst. Det är väl det som karaktäriserar Joplin mest. Undrar om de går med på att jag är mig själv, då jag är kändis i Strömsund där jag kommer ifrån (där är alla kändisar för att det är en sån liten håla..). Jag är osäker. Däremot så har ju vi kanske fest samtidigt med temat kom som du är, så jag får väl helt enkelt skylla på att våra teman krockar lite. Annars är förslag på lämpliga kändisar jag kan klä ut mig till väldigt välkomna. Helst ska det inte innefatta en extremt avancerad kostym, kom ihåg att jag är fattig student.

Ja.. sen så ska jag flytta ut från kollektivet också. Det verkade bli väldigt välkommet från en av de jag bor med, vilket jag har förståelse för. Katterna som bor här kommer inte riktigt överens. Eller snarare, min katt är taskig med de andra katterna. Han är för busig för att fungera med de andra två, de är inte för det där med att busa. Diego är väldigt mycket för. Antingen sover han eller så busar han. Ibland önskar jag faktiskt att jag fått en slö katt som bara ligger och jäser och spinner i knät på en mest hela dagarna. Fast det är väl rätt trist skulle jag tro. Äh, jag ska sluta gnälla. Han kanske blir lugnare efter kastreringen dessutom. Jaja, en parantes skulle detta vara. Jag ska alltså flytta och det sker i början på juni. Vet dock inte om det blir Jämtland i sommar eller inte, ska söka jobb både där och här i Umeå. Skulle inte vara så kul att bli utan direkt.

Nu ska jag fortsätta titta på kvällens avsnitt av grey's anatomy som jag råkade få tag lite tidigare i på något mystiskt sätt. Nu måste jag inte sitta framför tvn ikväll kl 21. På återseende.

Tänder ljus för dig mormor

image165

Min mormor gick bort igår, 13:15. Hon var 82 år gammal så hon fick ett ganska långt liv. Jag och mormor har inte dragit jämnt, kanske mest av den anledning att hon inte gillade livliga barn. Jag var jättelivlig och alltså fick jag inga pluspoäng hos mormor. Men de sista åren när hon hade blivit gammal och skröplig så var hon mer ödmjuk och ville gärna vara vän med mig, och det är aldrig försent att glömma och förlåta. Visste att mormor inte skulle leva så länge till och visste inte hur jag skulle reagera när det hände då vi inte stått varandra så nära...men jag blev verkligen jätteledsen. Åkte till Skellefteå igår kväll för att vara med min mamma och min moster, det var skönt att få träffa dem.

Tillbaks i Umeå iallafall, ledig imorgon vilket är skönt. Det blir träning förmiddag vilket är en lyx jag annars bara kan unna mig på lördagarna.. så inte alls dumt. För övrigt kan jag berätta att jag inte bloggat den senaste tiden pga att blogg.se har legat nere. Otroligt frustrerande! Men nu verkar de ha fixat till problemet. Sen har jag något lite roligare att berätta, nämligen att jag klarade omtentan! Med en enda poäng, men oj vad skönt. Första delen i kursen avklarad. Två kvar. Varav den sista har vi just börjat med.

Jag älskar våran vikarierande föreläsare, han är grym. Han slänger in engelska och tyska uttryck lite här och var. Han kan säga "very good" åt nåt han just berättat. Sen säger han "Det betyder mycket på bra engelska". Bara helt appropå. Men roligast hade jag åt att han tidigare jobbat åt Tudor. Det enda jag förknippar tudor med är nilecity, när killen med noll simultanförmåga ska testköra två duracellkaniner: "Det här tudor och duracell. Och duracell." Så när han frågade om nån kände igen namnet så fick jag stor lust att nämna det, men alla är inte nilecityfanatiker som jag så det fick vara...skön snubbe iallafall. Jag tror dessutom jag kommer ihåg allt han sa på föreläsningen, det är det inte många tidigare som lyckats med. Nej just det, det var ju ingen.

Nepp, nu blir det ett gott rött äpple, mer kaffe och mer internet-updating innan jag går och lägger mig. Hej hopp!




RSS 2.0