Min nyårsmiddag

Laxfilé och sötpotatis i en slags gratäng med champinjoner och keso, grönsallad och körsbärstomater till. Duger alldeles bra som sista middag det här året. Till drack jag en underbart god öl, staropramen premium. Känns som evigheter sen jag drack öl sist, jag hade nästan glömt hur gott det är. Men bara nästan.


Året som gått - i bilder

Jag har många gånger tänkt nu på slutet av året, att det bara flugit förbi och att det inte direkt hänt nånting alls. Men när jag gick igenom alla bilder så var det både det ena och andra jag hade glömt. Skönt att få inse det faktiskt. Här kommer bilderna iallafall.











1 Jag nån gång i februrari tror jag.
2 Bakade smaskiga semlor omkring fettisdagen
3 Första gången jag var på fest sen min galna träningsperiod börjat.
4 Första festtillfället sen min galna träningsperiod som jag drack alkohol. Glamour-sittning.
5 Diego slöar i min säng.
6 En ny-duschad Diego nosar på Chan-Chan.
7 Jag och yngsta lillebrorsan i påskas.
8 Jag på kaptensbalen i Luleå i maj.
9 Första uteserveringsölen, mmm...
10 Den oförglömliga brunchen hos K som bland annat innehöll fudge.
11 Fest utanför grannhuset nån gång i slutet på maj skulle jag tro.
12 Värmen lockade till fest utomhus på gräskullarna.
13 Plugga? Inte när man kan ligga på gräset utanför campus och sola istället.
14 Andmamman med ungar simmade omkring i den lilla vattenpölen vid campus.
15 Höst och utsikt från bron vid strömpilen.
16 Vacker hösthimmel.
17 En av efterrätterna som vi provade till olika viner i vårat grupparbete under hösten.
18 Jag på återträff för högstadiet. Riktigt kul!
19 Halloween. Natt-alv ska jag föreställa.
20 En av alla labbar vi hade i kemin.
21 Jag och en kursare på en studentpub någonstans i Umeå.


Bilder

Kom på att jag kanske borde göra ett året-som-har-gått-i-bilder-blogginlägg, men det får bli imorgon då. Ska försöka hitta lite som ni inte redan sett. Men här kommer iallafall lite från julen, mestadels på kissen förstås.




1. Frost. Var? På fönstret i utedasset :P
2. Julgranshuggning, eller ja..sågning. Mina småbröder som kämpar på.
3. Vacker utsikt.
4. Diego fångad i ett språng.
5. Diego känner julstämningen bakom adventsljusstaken.
6. Storebror hade skickat med en julklapp till Diego, tro det eller ej.
7. Öppnad julklapp (som han öppnade helt själv förstås..) En vibrerande plyschmus med tomteluva :)
8. Kissen är lite som en hund när vi är ute, här lunkar han på framför oss på väg till brunnen.
9. Nere vid sjön.
10. Storebror fick sushiprylar i julklapp, här är resultatet av första försöket. Inte illa faktiskt!
11. Dagens middag, hemgjord pizza med mozzarella, pesto, champinjoner, körsbärstomater och ruccola.
12. De eldskadade husen var inhägnade, detta var vad jag kunde åstadkomma när ett galler stod emellan och det dessutom var kolsvart ute. En stor lampa var uppriggad i mitten för att brandmännen skulle kunna jobba i mörkret.

Så nära

Men inte tillräckligt nära som tur var. Här är en karta över geografigränd. Det röda krysset är min och mina kompisars lägenhet. De blå kryssen är de tre hus som stod i lågor. Har precis kommit tillbaks till umeå och inte hunnit ut och titta, men bilder kommer.


Inget småland

Konstigt hur jag var beredd att spendera nästan alla mina pengar på nyårsfirandet när mina föräldrar förklarade dumheten i det, men insåg det idiotiska i det när min storebror förklarade precis samma sak. Är jag fortfarande kvar i trotsåldern? Jag tror visst det. Jag vet inte om det är en särskilt rolig upptäckt att jag är så långt ifrån att bli vuxen. Hur som helst så är det ju sant att det inte vore smart att spendera flera tusen på nyårsfirandet när jag inte vet hur det kommer bli ekonomiskt framöver. Men nån måtta får det vara, jag tänker inte stanna hemma och fira nyår. Så jag åker till Umeå. Utan planer. Men kombo H kommer vara hemma och kanske får jag vara med på ett hörn och fira med henne och några till.

Ensam blir jag nog inte. Men snopet och väldigt tråkigt att jag inte får fira med mina vänner i småland. Men man kan inte få allt här i världen. Jag ska vara glad att jag har ett hem t.ex. Det var inte självklart på juldagsmorgon, när delar av geografigränd stod i lågor. En lättnad att få upptäcka att det var huset bredvid vårat, även om jag förstås lider med de stackare som blev hemlösa. Imorgon får jag se spökhuset iallafall.

Bilder kommer läggas upp imorgon och jag förvarnar om många sådana på min katt Diego. Han har varit medelpunkten och till stor glädje för alla under julen. Honom får jag nog aldrig tillbaka, men det gör inte så mycket då jag ser hur glad han gör mina föräldrar.

Nytt år, nya möjligheter?

Verkar inte så för min del. Känns mest som samma gamla elände upprepar sig. Problem med studielån igen pga missad tenta, vet inte alls hur vårterminen kommer se ut för mig. En person dyker fortfarande upp i mina drömmar om natten och plågar mig även i mina tankar under dagen. Detta ex, varför kan han inte bara försvinna från mitt liv? Ju längre tiden går och jag inte hört från honom, desto mer återkommer han i drömmarna. Hur får jag det att sluta? Kanske har min hjärna uppfattat att jag kommer leva ensam resten av mitt liv och fokuserar därför på den som betytt mest för mig. Not helping. Han är utom räckhåll.

Fast jag kan ju säga att efter att ha läst den underbara boken Jane Eyre så har jag stora förhoppningar om min förmodligen icke existerande framtida kärlek, och icke existerande är den nog mycket just därför också. En riktig karl som mr rochester i den boken är precis my kind of man. Som inte existerar. Otur för mig. Det var ett himla tjat om det manliga släktet, nog med det.

Julen har förflutit och på onsdag är det nyårsafton. Imorgon beger jag mig till sundsvall där jag ska möta mina vänner och fortsätta i bil mot småland. Kommer bli en väldigt lång resa, men det kommer bli roligt när vi väl är där. Nyårslöfte? Att ta reda på om det verkligen går att radera minnen som de gör i eternal sunshine of the spotless mind.

Dan före dan

Imorgon är det alltså julafton. Jag sitter på soffan framför nyhetsmorgon, det glöder i kaminen och ute är drivorna höga och himmelen blå med ett ljust gult sken längs horisonten. Det känns skönt att vara hemma. Jag har hunnit åka lite skoter och har joggat min första runda i vinterföre. Min katt har jag också fått träffa igen. Pappa har skämt bort honom så mycket så nu äter han i princip bara blötmat, vilket han bara fick vid speciella tillfällen då han bodde med mig. Jag är rätt säker på att han kommer stanna här för gott nu, det skulle vara plågsamt både för Diego att lämna uteliv och den goda maten och för pappa som blivit så fäst vid honom. Men det skulle han aldrig erkänna.

Senare idag är det tänkt att vi ska ut och hugga julgran. Det var längesen jag gjorde det sist, säkert när jag var liten, och det är ju helt klart en speciell känsla med en riktig gran. Helt ärligt tycker jag det lika gärna kan vara om det inte är en riktig gran. Och enligt tradition så kommer vi antagligen att klä den tillsammans ikväll. Annars vet jag inte om vi har några direkta planer för dagen. Men det känns iallafall som det kommer bli en bra jul i år. Kanske är en förändring på gång, kanske är det detta år som allt vänder och blir till det bättre. Jag hoppas.

Hejdå Umeå

Imorgon bär det av. Dock blir det med buss och inte med bil som det var tänkt. Min kompis och chaufför J har fått feber stackarn. Har varit där en sväng och försökt pyssla om henne efter bästa förmåga. Med 2 små pojkar som har omänskligt mycket energi är det inte lätt att slappna av.

Nu håller jag på och ska packa ner alla kläder jag ska ha med, vilket blir en del.. gruvar mig som vanligt för att jag måste ha med så mycket packning på bussen. Får alltid panik när jag kommer fram, då det alltid är lika spännande att se om man hinner gräva fram sina väskor innan bussen åker iväg. Jag som är smurf har dessutom begränsade möjligheter att nå saker och ting. Jag tror aldrig det har hänt att mina väskor legat längst ut. Däremot har jag ju fördelen att som smurf kunna klättra in i utrymmet, men jag låter hellre bussen åka iväg med mina väskor än med mina väskor och jag själv i bagage-utrymmet.

Blir en tidig kväll hur som helst, jag kliver nog upp halv sex för att hinna med allt. Jag är mästare på att glömma saker så att stressa på morgonen är inte en möjlighet. Hur som helst vet jag inte när jag får möjlighet att blogga, så jag får önska alla en god jul och ett gott nytt år! På återseende.

Ojoj

Lite crazy helg det här. Den blev inte alls som jag hade tänkt mig, men det är egentligen positivt då min plan var att slöa och städa och pyssla i lägenheten. Lite jobbigt att allt städande blev uppskjutet till idag istället, men det blir lite mer effektivt iallafall.

Fredagen var väl egentligen då allt hände. Först sällskapsspel med S och E och lite rött vin.. sen var det tänkt att jag skulle sova, helt utmattad efter veckans hårda tentapluggande. Men en person med en övertalningsförmåga utan dess like fick mig till slut att hoppa upp på cykeln och bege mig till sen vinfest. Nu är det så att jag inte cyklat sen det började snöa och nu är det isigare än nånsin ute och det hade kunnat sluta illa. Men jag tog mig fram oskadd. Hade jag inte druckit vin innan hade jag garanterat varken vågat cykla hela vägen eller klarat mig utan skador. Hur jag lyckades hålla mig vaken flera timmar till är för mig en gåta, men trevligt hade jag iallafall och jag ångrar ingenting.

Igår blev en riktigt slö dag.. satt och såg på love actually på eftermiddan och såg senare på tv-tablån att den visades på tv senare på kvällen. Nåja, jag fick ju se lite harry potter istället. Undra om det inte är dags att läsa om de böckerna snart. Nä, nu ska jag återgå till att städa och plocka innan det är dags för lunch.

Dagens middag, 19/12 -08

Idag när jag nu hade lite mer tid så passade jag på att laga till kalkonfilén jag hade i frysen. Delade den nästan helt, och delade sen de delade bitarna ännu en gång innan jag penslade med en blandning av avokadoolja, dadelbalsamvinäger, rosmarin och sambal oelek, rullade ihop filén och fäste med tandpetare. Penslade även utsidan och stekte den hastigt i en stekpanna innan jag skjutsade in den i ugnen. Rostade samtidigt potatisklyftor och morot tillsammans med örtsalt, peppar, rosmarin och avokadoolja. Till detta gjorde jag en rödvinsås som inte blev helt hundra, men det var första gången jag gjorde en och jag gjorde inte exakt efter receptet..och då går det som det går. Den smakade inte dåligt, men det var nåt som inte stämde riktigt. Som tur var funkade det bra tillsammans med maten ändå. Och gott var det!


Det närmar sig

Ja, nu var det dan före dan, före dan, före dan, före dan, före dopparedan? Jag vet inte om jag fick med rätt antal dagar nu. Men kort och gott: 5 dagar kvar till julafton. Julkänsla: nja.. 3 av 10 möjliga tomteluvor. Ser fram emot mest: glöggen vid den sprakande kaminen. Önskar mig: en lugn och smärtfri jul. Less på: Lage i julkalendern, ingen är så korkad!

Idag är jag trött. Lite sömn har det blivit de senaste nätterna. Men inatt sov jag riktigt gott i mitt alldeles egna rum, som jag har längtat. Skönt faktiskt att ha lägenheten för sig själv lite, nu kan jag gå omkring naken precis hur mycket jag vill. Konstigt nog vill jag inte göra det nu heller, men det känns ju fint att jag kan om jag känner för det.

För övrigt måste jag få avhandla ämnet reklam lite. Man får ju stå ut med en och annan, åtminstone om man väljer att titta på trean eller femman som jag ofta gör. Jag måste bara säga att systembolaget faktiskt har lite humor ibland. Ni vet de reklamerna där tonåringar har såna fantastiska argument för att föräldrarna ska köpa ut åt dem? Nu har de med en brat på den reklamen som säger: "Jamen, det är ju en brat-fest. Vi ska inte dricka champagnen, vi ska spruta den på varandra!" Riktigt skön. Men jag måste säga att om jag hade en unge som tjatade på mig om att köpa ut på det där viset.. nej, jag kommer inte ha såna ungar helt enkelt, de ska inte ens komma på tanken att fråga. Nån måtta får det vara.

Sen finns det ju alltid reklamer man hatar också. Den med hårfärg och Pernilla wahlgren.. seriöst, jag kan se alla reklamer hur dåliga de än är - men inte den. Tyvärr har vi ingen fjärrkontroll till tvn så jag kan inte zappa, så jag brukar bara titta på nåt annat. Hon är så överdriven och irriterande, jag klarar bara inte av det.
Andra dryga reklamer är t.ex. tele 2:s nya reklam med fåret. Det där med cheap och sheep känns lite...gammalt. Nåja.. nogsnackat om reklam.

Idag ska jag på nån form av träning, bodycombat om de kör det idag. Igår gick det verkligen dåligt på pumpen, jag orkade mindre än jag brukar och jag hoppas det berodde på dålig mat den dagen, för jag vill inte förlora muskelstyrka. Annars ska jag bara mysa idag. Plocka och fixa i mitt rum, läsa bok, brodera..  har glömt hur underbart det är att inte ha några saker jag måste göra. Inget plugg, inga föreläsningar. Underbart.




Stressig morgon

Jag hann faktiskt inte blogga imorse, trots att jag gick upp kl 6. Men all tid gick åt till att plugga till tentan in i det sista. Jag måste tyvärr meddela att tentan förmodligen gick helt åt skogen. Jag kunde faktiskt en del efter allt plugg, men verkligen helt fel frågor kom på tentan, såna saker som jag läst i förbifarten och inte riktigt uppmärksammat som viktigt. Jag hade verkligen inte råd att missa den här tentan, så nu vet jag inte hur det blir till våren. Kanske börja jobba? Jag är nere på botten nu, jag orkar inte med nederlag efter nederlag. Frivilliga får gärna hitta på något sätt att muntra upp mig.

För att inte deppa ner mig totalt när jag kom hem så satte jag igång med att försöka flytta bäddsoffan som faktiskt är min egentliga säng (det borde kanske vara tvärtom) och det är ingen smidig pryl. Det första jag konstaterade efter att ha släpat den fram till rumsöppningen var att den inte på något sätt skulle gå att få in i "upprätt" form. Så jag vek ner den, lyfte upp den så den stod på kant och släpade sen in den i rummet. Det gick helt ok, bortsett från en klämd armbåge och ett avgrundsvrål till följd.

Nu har jag lunchat och sitter här och njuter av The killers och låten Losing touch. Fantastiskt bra. Det är ju tur för mig att jag är en dagdrömmare av rang och kan drömma mig bort till ett liv som faktiskt inte är en katastrof.


Frukost och stressat kemiplugg.

Soffan jag kånkade på.

Dagens middag, 17/12 -08

Så var jag ensam i lägenheten i fem dagar framöver. Skönt! Det är ju inte ofta det händer, så man får passa på att njuta. Till middagen njöt jag av en vitkålssoppa som jag gjorde på hackad lök, hackad chili, strimlad vitkål, buljongtärning och kumminfrön som fick koka tillsammans med ett lagerblad. Serverade med en klick kesella och en skiva av mitt vörtbröd med kalkonskinka, tomat och gurka.




Dagens lunch, 17/12 -08

Husmanskost när den är som bäst. Kåldolmar! Vet inte hur jag kom fram till att jag skulle göra det, men så blev det iallafall. Hade ingen färs hemma så jag malde quorn-bitar till en slags färs. Blandade detta med ägg, parboiled råris/rött ris, stekt lök, örtsalt, svartpeppar och chili. Jag kokade vitkålsblad i vatten i några minuter, lät de svalna en stund och hade sen ungefär en matsked med quorn/ris-röran i varje innan jag rullade ihop dem. La dem sen i en form och in i ugnen i 30 minuter i 175 grader. Serverade sen med rivna morötter, lingonsylt och en klick av min hemmagjorda hummus.




Men snälla

Jag vill sova. Varför tar du det ifrån mig? Fråga mig inte vem "du" är. Inte gud iallafall, för han tror jag inte på. Hur som helst.. jag var så trött igår att jag var övertygad om att jag skulle falla in i en djup sömn bums. Jag låg och vred mig i ca 2 ½ timme innan jag till slut somnade. Nu får jag lida för det hela dagen, för jag har inte tid att sova. Jag måste plugga. Speciellt eftersom jag igår insåg att jag inte kommer kunna svara på en enda fråga. Kan man inte en enda instuderingsfråga så ser det inte ljust ut. Jag tänker inte ens låtsas längre. Jag hatar kemi.

Dagens middag, 16/12 -08

Idag blev det en middag fylld med nyttiga saker. Dels lax med omega-3 och dessutom avokado som ju är rena hälsobomben. För att klargöra precis hur nyttig den är tänkte jag berätta lite om denna fantastiska frukt - ja det är faktiskt en frukt. Den innehåller ganska mycket fett, men enkelomättat fett som kroppen mår bra av. Den innehåller också B6-vitamin, folsyra, kalium, A-vitamin, E-vitamin och antioxidanten lutein. Inte dåligt näringsinnehåll med andra ord. Idag hade jag tärnad avokado, tillsammans med tomat och tärnat päron i min bulgur, som dessutom smaksattes med en röra på kesella och ajvar relish. Till hade jag alltså en laxfilé som jag kryddade likadant som senast, med dadelbalsamvinäger, sambal oelek, örtsalt och peppar. En perfekt måltid för att orka plugga hela kvällen.


Dagens lunch, 16/12 -08

Ja, dagens lunch som också var gårdagens middag som kommer på bild nu istället. Åt den med proteinspagetti och broccoli idag. Alltså en slags gryta gjord på tilapia, kidneybönor, krossade tomater, champinjoner och diverse kryddor.



Jag måste förresten berätta hur vuxen jag varit i år. Jag har skickat julkort. Det är för mig tunga vuxenpoäng faktiskt. Jag kanske har gjort det en gång förut, då jag fick nåt infall i tonåren. Men annars är det något jag säger jag ska göra men så slutar det med att korten ligger oskrivna i nån låda. Inte i år. Och jag har skickat till de flesta släktingarna också. Snacka om att jag kommer få pluspoäng. Eller så kanske det inte är en så stor grej. Inte för andra. Men jag är sämst på att höra av mig till folk, ens med sms. Så kommer ett kort på posten borde de flesta av vänner och släkt få ett mindre slaganfall. Nåja, jag gjorde det iallafall. Och idag är sista dagen, för er som vill få iväg ett kort.

Argh

Obeskrivligt trött. Förra nattens sömnbrist gjorde att nattens långa sömn inte hjälpte det minsta för att göra mig pigg idag. Skulle inget hellre än att få sova några timmar till, för det är knappt jag kan hålla upp ögonen. Men jag har inte tid. Jag måste verkligen plugga. Sova får jag göra efter tentan är skriven.

Inga konstiga drömmar inatt iallafall, det är jag glad för. Frukost framför först julkalendern och sen the voice. Julkalendern må vara en av de sämsta på många år, men det är ändå julkalendern och den enda källa jag har till att få ens en tillstymmelse till julkänsla. Iofs är den så o-julig som den kan bli så jag vet inte om det riktigt hjälper. Nä hörni, nu ska jag jobba på min skrivkramp igen.



Typiskt

Nu glömde jag ta kort på dagens middag, som faktiskt inte ens var en matlåda. Men inget avancerat heller.. två tilapiafiléer i små bitar, en burk kidneybönor, tärnade champinjoner, hackad gul lök, krossade tomater med chili, curry, gurkmeja, rosmarin och grönsaksbuljongtärning.. plus proteinpastaskruvar, en klick keso och tärnad gurka. Bra skit helt enkelt. Gott alltså. Kan hända att jag glömde ta bilder eftersom kombo H:s mamma med kille är här, kan se lite fånigt ut när jag fotar min mat... nu hoppas jag bara de pallrar sig från köket snart så jag får plugga där. Här inne på rummet blir det annars att sitta i sängen och det kommer sluta med att jag får vissa likheter med ringaren i notre dame.

Träningen idag var skoj, nästan alla nya låtar från nya bodypump-passet den här gången. Resten av veckan vänder upp och ner på mina vanliga rutiner då de drar ner på många pass så här innan jul... så jag får improvisera. Nu har jag åtminstone ett gym att gå till, under julen får jag verkligen en utmaning med träningen. Tänk er oändligt med skog, inga gatlyktor, en halvmeter snö med begränsad skottad yta. Och hemska farliga björnar i skogen. Jag litar inte ett dugg på att de snällt sover i sina iden. Jogging på dagstid alltså. Och styrketräning går det med, bara man har lite fantasi. Vattenflaskor är bra tyngder till exempel. Jag vill inte börja det nya året med ett benbrott bara för att jag slöat till mig under julen, det går inte för sig.

Folk verkar se den här högtiden som en ursäkt för att få vräka i sig stora mängder med mat utan att få dåligt samvete. Men det fungerar ju inte så bra egentligen, för det dåliga samvetet dyker upp ungefär i samband med att man ställer sig på vågen en vecka senare. Nu säger jag inte att man inte ska unna sig på julen, för det är klart man ska! Julgodis, risgrynsgröt, julskinka och allt sånt mums måste man ju få njuta av, men ja.. med måtta kanske. Kanske hålla sig till en-två unnardagar och inte fjorton. Men det är inte konstigt att det blir mer än man tänkt, med all hysteri kring mat och godis kring jul. Det ska vara så mycket av allt. Jaja. Jag ska sluta tjata. Det är en gång per år. Jag lägger ner.

Nä, nu måste jag ta tag i studierna. Jag tycker kemi är roligt, jag tycker kemi är roligt, jag tycker inte kemi är roligt.

Dagens lunch, 15/12 -08

Hemma igen. Labben gick ut på att vi skulle göra basen för en bearnaisesås, men vi bytte ut vissa saker mot andra..saker.. äsch, orka gå in på detaljer. Det var väl ganska intressant, men hade hellre suttit hemma och pluggat till tentan. Har iallafall fyllt på med energi nu med quornbitar i en form av röra tillsammans med strimlad vitkål, broccoli, chili, soja och redning av maizena och vatten. Till hade jag kamutvete, gurka och avokado. Ingen smaksensation, men äta bör man..


Orolig natt

Drömde åtminstone två gånger inatt att jag missade dagens obligatoriska labb. Första gången försov jag mig och andra gången var det olika saker som gjorde att jag kom väldigt mycket försent. Läraren hade till och med sagt till en klasskompis som sen hörde av sig till mig att jag inte skulle få nåt betyg om jag inte dök upp. Snacka om onödig ångest. Förutom de drömmarna så återkom en annan som jag helst skulle slippa. Jag tänkte på flera killar under kvällens gång. Ingen av dem var mitt ex. Men ändå var det han jag drömde om. Varför kan jag inte bli kvitt honom? Det är snart två år sen nu. Visst saknar jag honom ofta, han var och är viktig för mig, som vän. Tyvärr har vi fått bryta kontakten helt pga vissa omständigheter och kanske är det det som gör att han återkommer i mina drömmar. Ingen kontakt i verkligheten, men i drömmarna är allt tillåtet? Ja, jag vet inte. Lite jobbigt är det iallafall.

Idag är det som sagt en labb och i verkligheten har jag alltså inte försovit mig. Vi ska labba med bearnaisesås idag, hur underligt det än kan låta. Vet inte riktigt hur det kommer gå till, men det blir nog intressant. Det är fram till lunch, sen blir det hem och plugga intensivt i 2-3 timmar innan träning och sen blir det hela kvällen också. Börjar bli nervös inför tentan nu.. jag har verkligen ingen aning om vad som fastnat och om det kommer räcka för att klara den. Det måste det. Hur som helst blir det intensiva dagar nu.


Men huga

Sov på tok för länge idag. Satte ingen väckarklocka för jag tänkte att jag skulle få sova ut, men det var inget smart drag.. nåja, känner mig inte direkt pigg så jag kommer nog kunna somna ikväll ändå. Gårkvällen var jättetrevlig och rolig, tills vi tog oss ut. Då blev det lite segt. Vi satt vid ett bord allihop med en öl och tittade på varann, ungefär. Det var lite svårt att prata då vi satt precis bredvid högtalarna. Inte konstigt att det bordet var det enda som var ledigt. Hoppade runt till några låtar iallafall och pratade med lite folk innan jag kom fram till att det var lika bra att gå hemåt. Som jag tidigare påpekat gör jag mig inte vidare bra på bild, för det mesta, och så var även fallet med gårdagens bilder. Däremot fick jag en bild på min och S fina tacosmiddag så den kan jag iallafall bjuda på.


Obarmhärtigt

Vaknade tre, vaknade fyra, vaknade fem.. jag kunde inte somna om efter halv sex så ja, jag har varit vaken sen dess. Åt nyss frukost a la lördagslyx. Uppstekta amerikanska pannkakor jag hade i frysen sen en tidigare lördag, tillsammans med rostade hasselnötter och drottningsylt. Inte helt fel.

Ska väl berätta lite om gårkvällen. Till en början kändes det ganska stelt. Varken jag eller J kände oss inte direkt manade att bjuda upp när det var damernas då vi inte är några stjärnor på att dansa, och när det var herrarnas kände vi oss rätt osynliga. Men jag fick några danser innan pausen iallafall. min foxtrot är ändå helt ok. Efter pausen släppte det dock lite och jag fick dansa med 4-5 herrar, med varierande känsla för takt. Det är svårt att anpassa sig till någons dansstil när det inte finns något märkbart mönster i den. Men i det stora hela hade jag trevligt och det kan hända att det blir fler gånger. Men då måste jag öva på buggen först eller helt enkelt fortsätta undvika den. Helt otroligt vad folk var duktiga på det! Men jag fick komplimanger flera gånger för min taktkänsla så helt värdelös är jag nog inte iallafall.

Idag blir det till att börja med lite jogging och core control på Iksu. Senare idag vet jag inte vad jag ska pyssla med riktigt, men det blir nog lite kalas på kvällen iallafall. Var, när och hur vet jag inte.

Några saker från DN idag var intressanta. Dels en poesisamling skriven av, hör och häpna, Eva-Stina Byggmästar. Ryckte till när jag läste det, för oftast är det ju mig det handlar om när jag ser namnet skrivet någonstans. Inte den här gången. Men poesisamlingen skulle jag vilja ha. Och den andra ja.. det uttrycket ska jag ta efter. Om något år finns det väl med i den svenska ordlistan som ett annat ord för "rätt".


Dagens middag, 12/12 -08

Det är såna här dagar när jag inte riktigt orkar laga nåt seriöst som det är skönt att ha en påse quorn-bitar i frysen. Gjorde en wok på en drös såna, strimlad vitkål och morot, broccoli, cashewnötter, lök, äggnudlar, soja, lite flytande honung och paprikakrydda. På slutet hade jag också i lite creme fraiche för att det inte skulle bli så torrt. Toppade dessutom med finhackad basilika.



Nu är jag stajlad och klar för kvällen, så nu bär det av till min kära kompis J. Berättar om kvällen imorron. Håll tummarna för att jag inte bryter några ben!

Dagens musik, 12/12 -08

Vissa lägger i princip ner bloggandet när de har en tenta på gång. Jag ser det som en anledning att komma ifrån pluggandet. Hur som helst så har jag ju musik på hela dagarna och särskilt nu när jag pluggar. Tystnad kan vara bland det värsta som finns. Bland musiken som spelas så finns en grupp som jag är osäker på om jag inte nämnt tidigare.. men hur som helst heter gruppen The Script och låtarna som är värda att spela är egentligen alla, men allra bäst är The end where I begin och The man who can't be moved.


Jag gillar för övrigt inte upplägget på bilden, där en i gruppen framhävs. Det här är faktiskt en av de bättre bilderna, på flera andra var de i bakgrunden dessutom suddiga.

Dagens lunch, 12/12 -08

Dagen innan lucia minsann. Shit vad tiden rinner iväg. Dagens lunch blev en matlåda igen, min linsgryta gjord på bland annat belugalinser, zuccini och krossade tomater. Blandade i keso idag och åt proteinspagetti och broccoli till. Sen toppade jag det hela med en hackad valnöt.


Ego-bild

Eftersom jag är mån om mina läsare och deras önskemål så ska jag nu ge efter för ett av dem. Att jag ska ha lite fler bilder på mig själv. Jag varnar känsliga läsare. Här är jag iallafall, det går riktigt att se hur otroligt sugen jag är på att kasta mig över mina kemi-papper.


Så var den här

Helgen ja. Natten har varit lite jobbig, då jag vaknade både vid två och vid fyra. Jag minns att jag drömde nåt som fick mig att tro att jag skulle vakna, samma dröm båda gångerna. Nu minns jag förstås inte vad det var, men det kvittar egentligen. Jag får alltid den känslan när jag vaknar att nu är det dags att stiga upp, nu är det morgon. Blir alltid lika besviken när så inte är fallet. Det låter konstigt, jag vet, de flesta blir överlyckliga när de får sova längre. Jag är väl bara inte så förtjust i att sova. Nåt man måste göra för att orka vara vaken.

Tro mig, jag hade förmodligen blivit förskräckt om jag hade vetat när jag var 16 att jag skulle säga så nu. Då kunde jag sova till fyra på eftermiddan ibland. Men som jag brukar säga, även om jag nu ändrat mig även angående det.. sova kan man göra när man blir pensionär. Det har jag dock insett är rätt dumt. När man äntligen slipper jobba, ska man sova bort den fritid man helt plötsligt fått? Don't think so. Jag ska leva loppan. Eftersom jag broderar och sånt nu så är den sortens pensionärsgöra klart när jag väl är pensionär så då måste jag ju göra det jag inte gör nu. Hoppa fallskärm kanske?

Jag tror förresten att jag måste byta snutteälskling till Marcus Fagervall istället för Björn Gustavsson. Där har vi en riktig karl. Han är mörkhårig och reslig, helt i min smak. Problemet är att han är upptagen.. fast det förstås, om vi bara träffas så skulle han förstå att jag är kvinnan i hans liv. Han var för övrigt med på the voice idag, sjöng en låt och vann en smått äcklig ost-tävling. My man.

Ikväll blir det alltså dans för hela slanten. Jag hoppas det är med dans som med cykling. Har man en gång lärt sig så sitter det. För nu var det ett tag sen. Jag kan ju inte ens skylla på fylla om jag trampar nån på tårna då det blir nyktert ikväll. Fast de behöver förstås inte veta det...

Brödbak

Provade på att baka vörtbröd för första gången idag och det gick jättebra. Ända tills allt var klart. Jag lyckas alltid förstöra för mig själv på nåt vis.. och så här går det om man lagar middag och bakar samtidigt. Fast det krävs ju en som jag också förstås. Jag glömde plattan på och gissa var jag ställde plåten med det nybakade brödet.. ena limpan blev svart på halva undersidan, så jag fick karva lite..hmm. Här är resultatet iallafall.



Dagens middag, 11/12 -08

Hade verkligen ingen aning om vad jag skulle äta idag. Har försökt hålla mig till en mer proteinrik mat den här veckan för att få bättre resultat med träning och så, men har insett att det är ganska svårt om man inte planerar innan vad man ska äta. Så idag blev det en tilapia-filé med pesto och till hade jag riven morot, inlagd paprika, gurka och keso blandat tillsammans med sambal oelek.. och lite stekt lök. Riktigt gott var det iallafall!


Dagens lunch, 11/12 -08

Lite sent inlägg för att vara om lunchen, men jag det blev en sen lunch eftersom jag var på träning till efter 12 och sen var det nåt oerhört intressant på tv.. en recap från fjärde säsongen av desperate housewives..hrm. Som sagt, mycket kan vara intressant när man egentligen borde plugga. Nu har jag också blivit lite nervös inför helgen. Det verkar nämligen som att en flört jag hade tidigare, som det, av en anledning jag inte tänker ta upp här, rann ut i sanden med, möjligen kommer hit i helgen. Han ska bo i den här lägenheten, inte som min gäst dock.. så vi får väl se om vi ens törs prata med varann, men det tror jag nog. Vi har ju inget otalt med med varandra iallafall.

Dagens lunch är egentligen lite tråkig eftersom det är delvis en matlåda.. men bilder kan ju vara trevliga ändå. Mina kycklingköttbullar med tomatsås, tillsammans med proteinpastaskruvar, broccoli, mer tomat och lite keso. Önskar att de matlådorna aldrig skulle ta slut, men jag undrar om det här inte var den sista..


Jag vet inte varför..

..jag längtar till helgen när jag ändå bara måste slita med studierna. Men av nån anledning slappnar jag automatiskt av när det blir fredag och tänker äntligen, nu är jag fri som en fågel och kan njuta av livet till fullo. Det är ju inte riktigt sant. Kanske inte ens i närheten. Jag vet inte om jag kan komma ihåg när jag njöt av mitt liv till fullo senast. Kanske kan jag få den känslan imorgon när jag buggar loss på dansgolvet. Jag hoppas det. Sen har jag funderat lite på vad det ska bli av lördagen. Det är ju trots allt lucia på söndag och på nåt sätt måste man ju fira det. Jo, det måste man, speciellt jag som inte gjort nåt riktigt galet på ett bra tag. Ingen fest på fyra helger. Det är ju nästan så att jag gått och blivit nykterist. Nej ve och fasa. Det här måste jag ta tag i. Vem är med mig?!

För övrigt vaknade jag kl 6 idag med. Detta trots att jag somnade senare än vanligt, alltså inte riktigt pensionärstid den här gången. Jag verkar iallafall ha en inställd mental väckarklocka. Hur stänger man av en sån?


Dagens frukost. Proteingröt (blandgryn+ägg), torkat fikon som fick koka med, klementin, valnöt och sojamjölk.

Suck

Segt med plugg hela tiden. Vet inte om nåt går in heller, men det vore ju praktiskt om det gjorde det. Blev för övrigt lite ställd när jag såg på Oprah tidigare idag då jag åt lunch. Mary J Blige var gäst och när hon sjungit klart och gått ut så sa Oprah: "Såg ni henne?? Hon kan inte ha ätit en måltid på evigheter. Hon ser ju fantastisk ut!" Hmm. En smått onödig kommentar kan man tycka, och lite konstig för att komma från Oprah. Nåja, jag ska inte lägga mer energi på det.

Tidig middag pga sen träning idag, det fick bli en omelett med kalkonstrimlor, smulad fetaost, tomat, lök och ajvar relish. Dock ingen bild, kameran blev bortglömd idag. Men det var ingen vacker skapelse så det var nog lika bra det. Oj vad jag skulle behöva en powernap nu. Men det blir tyvärr en meganap om jag försöker, det där med 20 minuters sömn förstår jag mig inte på hur folk klarar av. Så jag får sitta och gäspa här i en timme till innan jag går på träning, där jag förhoppningsvis inte hinner gäspa. Funk och core control idag, favoriterna.

Halvvägs

Bara tre dagar kvar till helg..eller två, om man är lite mer optimist. Det har jag dock svårt att vara då jag måste ägna även hela fredagen till plugg. Speciellt som jag ska på dans på kvällen. Ja, det stämmer, jag ska vingla omkring på styrdansgolvet tillsammans med J. Förhoppningsvis får man väl en dans med någon trevlig karl också. Även om jag hört rykten om att medelåldern är något lägre på fredagar så misstänker jag ändå att jag och J kommer vara bland de yngre som vågat sig dit. Men det spelar ingen roll, så länge vi har roligt. Och det blir lite nostalgi då jag var en del på dans när jag gick i gymnasiet. Tro det eller ej, men det var ofta mer populärt bland ungdomar på den tiden än att gå på vanligt disco. Tyvärr är jag inget vidare på att dansa även om jag kan grunderna.. men så länge killen kan föra så brukar det gå bra.

Idag vaknade jag 10 i 6. Läste DN, lyssnade på musik och tittade på nyheterna. Väldigt vad allmänbildad jag kommer bli nu när jag både läser tidningen och ser på nyheterna. Mycket snack om nobelmiddagen som är ikväll iallafall. Vem bryr sig om den egentligen? Och vem orkar se på eländet på tv? Det skulle vara nog så tråkigt att vara där live. Och på the voice berättade en journalist att man inte får gå på toaletten på 6 timmar, eftersom man bara får stiga upp om kungen gör det. Något år hade kungen dock varit så barmhärtig att han rest på sig för att det inte skulle ske några olyckor. Låter mer som ren plåga än glamour. Jag ska se Bonde söker fru, där händer det nåt iallafall.

Nåja. Dagens plan är att plugga, plugga, plugga, tvätta, plugga, tvätta, plugga. Sen träning. Jag kan knappt bärga mig.

Saffransmuffins

Jag skulle ju göra nåt slags fikabröd till ikväll då min kompis kommer på kaffe. Men jag vet inte om det blev så lyckat. I vanlig ordning har jag inte smakat själv, så jag funderar på att höra om min ena kombo vill vara försökskanin. Vore ju pinsamt om min kompis blev förgiftad av misstag. Hur som helst så fick det bli saffransmuffins. När jag så skulle göra dem så ser jag att det inte finns med bakpulver eller bikarbonat i receptet och tänkte direkt att det måste ju vara fel. Så jag hällde i lite bikarbonat. Det var nog dumt, för det sipprade ut en del smet ur muffinsarna när de gräddades. Är det vanligt att man gör muffins utan bakpulver/bikarbonat? Jaja. De ser ut som muffins iallafall och jag hoppas de smakar bra också.





Dagens lunch, 9/12 -08

Idag gjorde jag en variant på tacos, eller kanske falafel i pitabröd? Istället för bröd använde jag mig av vitkålsblad, vilket fungerade jättebra. I hade jag tomat, blandsallad, sockerärter, hemmagjord hummus, några kycklingköttbullar och några fiskköttbullar. Hade i keso också, men det är inte med på bilden. Jag älskar hummus, det är bland de godaste pålägg/dressingar som finns. Men gör den själv om ni vill prova. Jag är glad att jag smakade min egen första gången, för efter det köpte jag en färdig och det smakade riktigt äckligt med konstiga bismaker. Gör man den själv kan man variera innehållet också. Jag gjorde min på kikärter, färsk röd chili, limesaft, vitlökssalt (hade inga vitlöksklyftor hemma) och avokadoolja. Underbart.


Träningsvärk

Jag förstår det inte riktigt. Jag tränar ju samma pass varje vecka och tidigare har jag inte känt av nån träningsvärk. Men nu har den börjat komma. Och idag har jag ont överallt sen gårdagens bodypump. Visst är det skönt att känna att det gett nånting, men jag skulle vilja veta varför jag helt plötsligt börjat få värk igen. Jag har inte ökat vikterna heller. Nåja.

Fick gå hem tidigare från skolan igår för att jag mådde illa och idag har jag ont i magen.. så får se om jag kanske stannar hemma helt idag. Nu måste jag börja plugga när jag har tillfälle, det är bara 2 veckor kvar till tentan. För att det ska kännas lite bättre och för att jag ska ha något att se fram emot så har jag börjat fundera på var jag skulle vilja resa till våren. Hittade en resa till New York för 3200 kr som lät lockande.. men då skulle jag behöva få någon med mig och jag vet inte vem. Kombo N hade då pratat med kombo H om att åka till paris en weekend i maj. Skulle vara grymt att åka dit hela kollektivet, låtsas att vi kan franska och äta massvis av baguetter.

Näe, min mage säger stanna hemma så jag gör det. Stannar hemma. Får besök från en kompis ikväll så jag borde fixa nåt hembakat. Vi får se.


Dagens frukost. Yoghurt, hackat äpple, russin, hasselnötter, all bran plus. Bröd bakat på lokalt bageri med messmör, keso, tomat och ruccola.


Irriterad

Det är jag för det mesta efter träningen då kroppen skriker efter näring. Jag vill bara äta min middag ifred framför tvn som jag alltid gör. Idag fick jag inte vara ifred och då når irritationen en ny nivå. Det är förmodligen hur löjligt som helst, men det är sån jag är och det är därför som jag borde bo ensam och inte i ett kollektiv. Men nu är läget som det är och nu sitter jag här en halvtimme efter avslutad middag och är fortfarande irriterad över att den blev förstörd. Det är väl nåt som hänger kvar sen sjukdomen. Mina måltider är oerhört viktiga för mig fortfarande. Och överkänsligheten vid energibrist verkar heller inte bli bättre. Man skulle kunna säga att jag med mat i magen är dr jekyll och mr hyde när jag är hungrig. I sommar flyttar jag mest troligt till ett eget boende iallafall, då behöver ingen stå ut med mina egenheter.

Träningen idag gick ganska bra, men jag känner mig fortfarande trött i musklerna, vilket gjorde mig lite besviken. Jag hade ju faktiskt hela tre dagars vila från träning, de borde ha repat sig nu. Benen är värst. Det var verkligen på håret att jag klarade av första benövningen. Tur jag är envis, även om det är på både gott och ont.

Förresten får jag eget rum fr o m 17 december - äntligen! Har känt mig lite som Harry Potter den senaste tiden. Började i vardagsrummet, bytte upp mig till N:s rum medan hon är borta..och nu får jag äntligen eget rum. Men jag har ju aldrig bott i en skrubb under en trappa iallafall, det får jag vara glad för.

Måndag morgon

Såg på the voice som vanligt nu på morgonen. De pratade om att man borde korta ner jobbandet på måndagar till halvdag, så den inte känns lika ångestfylld. Dessutom ska man ta bort jobb helt på fredagarna. Det hade jag helt klart kunnat leva med, speciellt när jag nu sitter här och känner en stark motvilja till att gå till skolan idag. Jag har inte fått nåt plugg gjort i helgen heller. Det är fel på mig. Fast jag vet vid det här laget att jag inte kan plugga hemma, det finns för mycket som distraherar. Eller egentligen gör det inte det, men väldigt vad lätt det är att hitta på annat att göra när man verkligen inte borde det.

Idag blir som måndagar brukar vara. Skola, träning, sitta och göra allt annat än plugga. Jag hatar verkligen måndagar.


Dagens frukost. Proteingröt med mosad banan, russin, hackat äpple, hackade hasselnötter och sojamjölk.

Dålig period

Jag avskyr verkligen den här månaden, på många olika sätt. Tänker inte gå in på alla. Men en anledning är att det är så mörkt och trist. Mörkt ute, mörkt i mitt sinne. Jag har lätt att få vinterdepressioner. En sak som gör att jag blir ännu mer övertygad om att jag borde bo i ett varmt och ljust land, utan snö, is, slask och ständigt mörker.

Nu har jag inte tränat på tre dagar heller. I fredags var det ju ingen träning, men i o m att jag gick eller stod i ca 9 timmar då jag jobbade så orkade mina ben inte med nån träning igår. Och idag vill jag inte ens prata om. Misär. Hur som helst, jag har en dålig period.. därav dåligt med blogginlägg.

Dagens musik, 6/12 -08

Såg på The tonight show med Jay Leno för nån dag sen och då uppträdde bandet The killers med låten Human. Helt klart värt en lyssning.


Britney. For the record.

Britney. Brittan. Hatad och älskad. Både och av mig, vid olika tillfällen, även om jag inte skulle använda så starka ord precis. När hon slog igenom var jag 16 och jag tålde inte henne. Inte offentligt. Hon var i min ålder, snygg, framgångsrik inom musiken som också var min stora passion..ja, ni vet.. en av killarna jag var tillsammans med lite längre, vad som nu ansågs vara länge på den tiden, avgudade den här tjejen. Jag var svartsjuk pga en kändis. Hur löjligt är inte det, kan man tycka. Men det var då. Jag var ung.

Jag älskade hur media vältrade sig i de dumheter Brittan hade för sig och jag snackade skit om henne så fort jag fick chansen, medan jag hemma i hemlighet lyssnade på hennes musik och sjöng med i låtarna för full hals. Snacka om hyckleri. Men så var det. När man har dåligt självförtroende känns det uppenbarligen bättre när man får trycka ner andra. "Hon är inte äkta", "hon har ju fake-bröst", "hon kan inte sjunga". Är det nåt jag lärt mig så är att det är fullkomligt hopplöst att jämföra sig med andra, och allra mest med superkändisar. Och att trycka ner andra ger inte bättre självförtroende. Ett bra självförtroende tror jag ingen kan uppnå helt och fullt innan man accepterar sig själv för den man är, och det har för min del kommit i takt med att jag blivit äldre och utvecklats som person.

Tillbaks till Britney, så har jag de senaste åren först gäspat åt hennes musik som inte intresserat mig det minsta, och sen skakat på huvudet åt alla galenskaper som kretsat kring henne och mest tyckt synd om henne. Förvisso visste jag inte så mycket om det för den delen efter att jag slutat läsa aftonbladet, vilket säger en del om vad den tidningen utvecklats till. Jag tror det vände när jag fick veta att hon börjat komma på fötter igen. Inte många människor skulle ta sig upp efter en sån krasch. Hela nöjesvärlden har ju gått emot henne de senaste åren, så mycket skit hon fått gå igenom. Det är otroligt att hon fortfarande hittar något att le åt. Men jag är sjukt imponerad över att hon gör och kan det.

Hon har helt klart växt i mina ögon och nu spelar det ingen roll att hon inte gör allt rätt, att hon inte sjunger live, att hon inte skriver sin musik själv. Jag tror det är först när man ser någon, som är så långt utom räckhåll för en som hon, knäckas och hamna på den absoluta botten, som man inser att de trots allt är mänskliga och inte alltför olik en själv. Man kan relatera. Hon vet hur det är att må skit. Jag vet hur det är att må skit. Och man kan ta sig ur det.

Därför var jag tvungen att se den här dokumentären ikväll. För att se hennes version av allt som hänt. Det var tyvärr lite lite dokumentär från 60 dagars filmning, men jag tyckte ändå de fick med det som var viktigt. Och jag vet en sak. Jag skulle aldrig nånsin vilja vara Britney Spears, inte ens för en dag.


 

Dagens middag, 6/12 -08

Har en bit fetaost kvar i kylen och vill ju använda den innan den blir dålig.. så hade den först i lunchsalladen och till middag gjorde jag en sötpotatisgratäng med lök, russin, sojamjölk och smulad fetaost. Till åt jag en laxfilé marinerad i dadelvinäger, sambal oelek och örtsalt. Gratängen var sjukt god! Den gör jag utan tvekan fler gånger.


Underligt

Här sitter jag vaken tidigt på lördag morgon, trots sen kväll igår. Det är väl dygnsrytmen. Vaknade för en halvtimme sen och har hunnit skumma igenom DN. Gårkvällen var både rolig och väldigt tröttsam. Trevlig personal att jobba med, men fulla människor tröttnar man på ganska fort. Det jag mest av allt gjorde under kvällen var att plocka glas och flaskor, det fanns mycket av dem. Ju längre kvällen led och ju fullare folket blev så blev det både spya och trasiga flaskor och glas att ta reda på. Jag slapp spyan som tur var. Jag kan förresten meddela att jag hatar singstar numera och nog för att jag avskydde den innan, men nu kommer jag bli aggressiv bara jag hör en endaste ton av "det gör ont" med Lena PH. Ugh.

Jag fick också tillfälle att bli rejält generad under kvällen. En av de fullare killarna lämnade sitt nummer till D som då stod i den preliminära baren. Han gav mig det och pekade sen ut killen i fråga som förklarade att det bara var att ringa om jag var intresserad. Högröd i ansiktet smet jag in på kontoret, D följde efter och hade väldigt roligt åt mig. Pinsamt värre. Men jag misstänker att de flesta som jobbar med fulla människor råkar ut för det då och då. Det räcker nog att man är tjej. Jag pratade lite med killen senare, ofrivilligt, då han hängde över baren och envisades med att prata om hur ovanligt mitt namn var. Nu var han inte alls min typ och hur ytligt den än kan låta, inte särskilt attraktiv. Så nej, jag kommer inte att ringa. Och nu fick jag inte ens någon slags trofé då jag glömde lappen med numret i förklädet. Oh well. Då var det ju verkligen inte meningen.

Anledningen till hatet till singstar beror på att det höll kvar ca 10 pers minst en timme längre. Jag och D satt mest och väntade på att folk skulle åka hem.. kom väl hem halv två skulle jag tro. Nåja, pengar får jag för det iallafall och det var inte helt tråkigt under kvällen. Idag vet jag inte vad det blir, men jag ska börja med frukost om ett tag, sen får jag se.

Rumsbyte igen

Kombo N kommer hem över helgen och jag erbjöd mig faktiskt att flytta tillbaks till vardagsrummet de få dagarna. Kan vara skönt för N att få sova i sin egen säng och det är ju en så kort tid det handlar om. Dessutom är jag ju van att bo i vardagsrummet. Skönt med fredag och att det är helg snart, även om jag ska jobba ikväll. Fast det är ju bara roligt och det ser jag verkligen fram emot. Äntligen har jag nåt att göra på helgen. Och tjänar pengar samtidigt. Nu kan jag bara hoppas att det här leder till extrajobb och eventuellt sommarjobb. Men det är om jag har tur det.

Om två timmar har jag föreläsning, som räcker fram till lunch. Sen blir det att gå hem och flytta över mina saker till vardagsrummet och peppa inför jobbet.


Dagens frukost: gyllenmust med hackad dadel, hembakat solrosbröd med messmör, keso och tomat + en klementin. En notis ur dagens DN också.

Julgodis

Det blev ingen messmörskola. Det skulle vara ättiksprit i den. Va?! Det rimmar illa med godis tycker jag. Men nu var det ju inte därför jag inte gjorde den utan för att jag inte hade nån ättiksprit hemma. Vem har det? Ni ser, jag har en bit kvar till Agda. Iallafall. Jag hade alla ingredienser till chokladtryffel så det gjorde jag istället. Och jag tror ingen kommer klaga. Gjorde som man brukar, kokade grädde, smälte choklad som jag blandade ihop och tillsatte sen bara en gnutta smör. Och jag hade faktiskt i lite grenadin också. Sen min mamma blev absolutist vågar jag inte ens ha en liten skvätt alkohol i julgodiset, för jag vill ju inte riskera att hon sitter där utan godis alls.. nu låter det som att jag är smygalkis, men de flesta vet att en god likör gör ett gott godis..ja, mycket godare helt enkelt.

Hur som helst, grenadin fick funka som smaksättare och enligt kombo H som tjuvsmakade på smeten så var det riktigt gott. Själv vågade jag inte ens provsmaka godsakerna då det sätter igång ett ha-begär som inte vet sitt slut. Ibland undrar jag om jag är ovanligt känslig mot socker. Men avslutningsvis rullade jag hälften i florsocker och hälften i kakao som jag blandade med lite chilipulver. Nu återstår det att se om det faller min familj i smaken.


The gift of time

Tack vare att jag gjorde bort träningen på förmiddagen idag så har jag helt plötsligt lite tid över så här på kvällskvisten. Känns väldigt ovant. Vad gör man med den extra tid man får då? Jag hade ju inte alls planerat att få tid över. Hmm. Kanske ska jag ge mig på att göra messmörskola till julafton? Hittar jag ett bra recept så blir det planen. Annars är det ju skönt att få brodera en stund, det är en lyx jag sällan kan unna mig numera. Det här är fortfarande E-S, 26, inte Agda, 85.

Labben idag gick bara fint också. Vi skulle ta reda på hur mycket energi det fanns i olika saker, till exempel olja och socker. Riktigt intressant faktiskt. Synd bara att jag inte förstår så mycket av formler och annat jox som det hela bygger på.

Imorgon blir det alltså jobb. Jag är inte helt hundra på vad jag ska göra, men jobbet är på ett hotell och det har med 100 julbord att göra.. så jag inser ju att det kommer bli en del servering, men det är också allt jag vet. Överraskningar är förvisso kul, men inte när det gäller sånt här. Hoppas jag hinner briefa lite med D innan det är dags.

Juletider

Otroligt vad allt måste handla om julen. Det finns ingenting som inte färgas av den här högtiden. Framför allt är det väl just färgerna, rött och guld till exempel. Det doftar saffran i alla matbutiker och just nu verkar all mat passa ihop med glögg, russin och mandlar då det står uppstaplat bredvid ungefär varenda varuhylla på ica. Vet ni däremot vad jag lyckats undvika? Jag har inte hört en enda klassisk jullåt. Det är väl en bedrift med tanke på att jag lyssnar ganska mycket på radio och dessutom brukar ju matvarubutikerna trasa sönder varenda julskiva varje år. Men inte ens jag kommer undan helt. Jullåtarna kommer skära i mina öron när jag minst anar det.

Idag har vi inget på förmiddagen. Våran lärare hade synundersökning så han sköt fram labben till kl 14, vilket innebär att vi kommer vara i skolan till ungefär halv sex. Inte särskilt kul. Jag är inte särskilt fokuserad på förmiddagarna, men på eftermiddagarna är jag omöjlig. Därför ska jag sitta och läsa lite nu innan träningen vid 11, så jag är säker på att något vettigt går in idag. För övrigt fick jag äntligen min "jultidning" från 2 unga damer igår, Italienska bufféer heter den och jag vet inte om den är bra men det var det valet föll på när jag hastigt bläddrade igenom tidningen för två månader sen. Jag minns ju själv hur det var när man gick omkring och sålde det där eländet och varför inte bidra till ännu en julklapp på de två tjejernas antagligen redan för stora julklappshög.



Utsikten från köksfönstret. Det är inte jag som är ansvarig för juldekorationerna. Plus lite bilder från kokboken.

Tack Misse

Idag fick hon till det, Misse. Jag ids inte återge vad som var så roligt i kvällens lista så jag hänvisar helt enkelt till kanal5.se.. men helskönt avslut. Det var längesen jag fick ett sånt där skrattanfall som liksom återkommer lite då och då långt efteråt. Man fnissar sen åt saken när det dyker upp i tankarna och till slut är det ett leende på läpparna som folk undrar över när man strosar omkring alldeles själv. Det är faktiskt bland det bästa som finns, att se en annan människa le, utan någon eller något omkring henne/honom som uppenbart åstadkommit leendet. Jag undrar alltid vad personen tänker på. Men jag skulle nog inte vilja veta. Det kan ju vara något så omystiskt som ett misse-avsnitt som orsakat det.

Nu ska jag än en gång bli förtrollad av böckernas magiska värld och glömma bort min egen för en stund. God natt.

Dagens middag, 3/12 -08

Blev tidig middag idag eftersom jag har träning först kl 18 och jag är klar 19:30. Blir kvällsfika efter istället. Eftersom jag helst äter olika saker till lunch och middag så gjorde jag nåt nytt och det fick bli en tonfiskröra. Stekte lök och hade sen i salladstonfisk, creme fraiche, paprika, zuccini-remsor, ajvar relish, örtsalt och peppar. Serverade med proteinpastaskruvar och broccoli.



Dagens lunch, 3/12 -08

Idag slog jag på stort. Tog fram kycklingfärs redan igår faktiskt och planen var att göra kycklingköttbullar. Blandade i hackad soltorkad tomat, fetaost, basilika, peppar, 1 ägg och för att få en fastare konsistens använde jag blandgryn. Jag är inget fan av ströbröd och t.ex. havregryn är ju bra mycket nyttigare.

Sen stekte jag bullarna i avokadoolja, som tål en ganska hög temperatur. När de var klara började jag med tomatsåsen. Hackad gul lök, skivade champinjoner, pressad vitlök, krossade tomater med chili, svartpeppar och lite örtsalt. I slutet la jag också i zuccini som jag gjort remsor av med en osthyvel. Dagens lunch blev således proteinspagetti med kycklingköttbullar, tomatsås och fänkål. Otroligt gott! Det blev fyra matlådor också, inte dumt.



Trevlig början

Idag var Björn Gustavsson med i vakna med the voice. Mycket Björn just nu, men vad kan jag säga. Han är min prins. Han fick tyvärr inte en syl i vädret eftersom Josefin Crafoord avbröt honom hela hela tiden, jag blev nästan lite upprörd. Men det är lite så hon är, Josefin. Jag, jag, jag. Iallafall... han signerade några hans dvd:s och man fick tävla om att få en av dessa genom att skicka in ett julklappsrim för dvd:n. Jag tänkte att jag för en gångs skull borde försöka, man kan ju inte annat än slänga bort 10 kr i onödan. Resultatet blev följande:



Vad sägs om det va? Kanske bland det sämsta julrim som kommits på, men jag hade ju blivit glad om det räckt till en signerad dvd. Jag vet att jag sagt att jag inte vill ha några julklappar i år, men när det kommer från en radiokanal så räknas det inte. Och det är ju Björn Gustavssons dvd, hallå. Tyvärr har de inte sagt när, var eller hur resultatet i tävlingen meddelas, men jag misstänker att det redan är kört. Nåja. Jag får väl köpa den själv då och be R som tidigare läste med oss på restauranghögskolan, och ibland är löjligt lik Björn, signera den. Nästan samma sak men ändå inte.

Nu ska jag iväg och posta ett brev och sen blir det hemmastudier hela dan faktiskt. Jag har insett att jag aldrig kommer hinna plugga om jag är i skolan hela dagarna. Där lär jag mig ändå ingenting. Förresten, gratulera mig, jag har fått jobb på fredag. Lite läskigt, men jättekul! Får väl se hur det går.

Drygt

Vilken skitdag det här blir. Först föreläsning fram till 12, sen en labb som håller på till halv fem. Nu hoppas jag verkligen den gör det också, för min träning börjar kl 17 och det passet går bara på tisdagar. Jag är kinkig med min träning, det är trots allt den som gör att jag orkar med dagarna, att jag har något att se fram emot.

För att förebygga eventuell orkeslöshet som jag upplevde igår, så la jag till en knäckemacka med keso till dagens frukost. Annars såg den ut ungefär som igår, men jag hade solrosfrön istället och lite av bananen på gröten också. Alltså suck.. så här opeppad var det inte längesen jag var, men det blir aldrig lättare för det.. ge mig lite glädje och energi.


Nånting gick snett

Jag vet inte vad som hände. Så här har det aldrig känts på en träning tidigare. Visst är bodypump jobbigt, men näe..så här ska det inte vara. Först och främst hade jag inte en gnutta energi i kroppen. Musklerna orkade egentligen samma vikter, men det fanns ingen "studs" i övningarna som det brukar. Sen gjorde det ont. Ja, jag vet, det ska bränna. Men det här var en annan form av smärta. Den sorten som nästan får mig att gråta. Jag hoppas ingen vände sig om och tittade på mig precis efter första benövningen, för jag hade nog ett minspel som hette duga. Som ett barn som försöker hålla sig från att gråta och darrar med underläppen. Ungefär så. Det har aldrig hänt förut och det var inte roligt.

Jag har inte gjort nåt ovanligt eller ätit konstigt idag. Antagligen för lite, men det har hänt förut och då har det ändå inte varit så här illa. Nånting att fundera på iallafall. Någon av er kanske vet vad det beror på?

Annars kändes faktiskt kemin rätt ok idag, när det börjar handla om näringslära så suger jag åt mig lättare. Det är trist att jag har för låga betyg för att komma in på dietistprogrammet..

Dagens musik, 1/12 -08

Jag måste slå ett slag för Beyonces nya skiva. Jag brukar inte lyssna på hennes musik men det här var riktigt bra faktiskt. Varje låt har något bra. Men främst måste ni lyssna på låten Halo. Underbar.


Nja

Årets julkalender verkar inte vara särskilt bra, kan jag bara konstatera efter första avsnittet. Tråkiga färger, kantigt och alldeles för överdrivet. Inte den där myskänslan som fanns över förra årets julkalender. Men favorit-julkalendern genom tiderna är, utan konkurrens, Jul i Kapernum. Ni vet den med dockor. Synd att den inte finns att köpa på dvd, då hade jag spelat den varje år istället, kanske hade julkänslan infunnit sig då. Har ni någon favorit?

Idag är det kemi-föreläsning igen. Har verkligen ingen lust, men det har jag ju aldrig. Nu börjar vi dock komma in på sånt som handlar om mat, då dagens föreläsning handlar om kolhydrater. Alltid något. Dagens frukost kan hända ser ut som gårdagens, men idag blandade jag i en mosad banan i slutet av grötkoket tillsammans med russin och serverade med hallon, mandlar och sojamjölk. Banan i gröten var en riktig höjdare faktiskt! Men se till att den är mogen, tror den behöver vara lite söt för att det ska funka.


RSS 2.0