Första snön

Ja, så var den här igen. Vintern. Skit också. Jag hoppas ju att vädergudarna ska glömma bort den varje år, men inte den här gången heller. Fast det var mysigt att gå i de fallande mjuka snöflingorna de första fem minutrarna. Mindre roligt var att det blåste riktigt kallt. Tur att jag var så smart att jag köpte en mössa igår. Böckerna är hämtade och jag börjar så smått tina upp här inne i "värmen" igen. Det drar ganska kallt här inne också kan jag tala om. För övrigt har jag lyckats överskrida nerladdningskvoten och vi har fått en varning..ouch. Inget house eller californication på ett tag.

Nu ska jag hjälpa kombo N att rita en pungräka.


God morgon!

Av nån anledning vaknade jag kl 6 idag och väckaren var för en gångs skull ställd på 8. Så typiskt när jag faktiskt tänkt sova länge idag. Men jag tog den extra tid jag fått till att ligga och lyssna på min mp3 under det varma täcket, och det är ju bland det bästa som finns. Nåja, uppe är jag iallafall och jag har hunnit äta frukost, som idag blev yoghurt med banan, jordgubbar, mango och min egen müsli och en hembakad bovetefralla med leverpastej och gurka. Nästa sak att göra på listan är att ta mig ut i kylan och hämta mina böcker som kommit. Det är dels en bok som är bra att ha med tanke på min utbildning, Druvan bakom vinet, som jag helt frivilligt valt att införskaffa, plus en bok jag hört mycket om som bland annat Ellen Degeneres tog upp i sin show (det är det enda som går att se på vid lunchtid..) som heter Skinny bitch. Funderar på att ta en långpromenad i samma veva, det skulle vara en bra början på den här dagen.

Sen då... blir nog en del fila naglar, leta rätt på ett snyggt nagellack som passar min outfit för ikväll... lite spakväll på dagtid för att göra det här blogginlägget lite kortare. Jag funderade på om jag skulle vänta till imorgon med att avslöja vad jag ska vara, men eftersom ni knappas sitter och biter på naglarna av förväntan så kan jag lika gärna berätta att jag ska vara natt-alv. Detaljen som jag fick fixa själv till slut är alv-öronen. I övrigt kommer jag ha svart långt hår, kläder i lila och svart och även smink i lila och svart. Jag fick en anledning att köpa ett nytt glitter på Make up store och jag har letat efter en anledning väldigt länge. Impulsköpa glitter funkar inte när de kostar 100 kr styck faktiskt. Att däremot lägga den summan när det är halloween är förstås helt ok.

Nej, nu ska jag sätta fart. Det tar tid att förvandlas till natt-alv.

Dagen i stort

Kom igång med ärtsoppekoket på förmiddagen faktiskt, hela 7 matlådor blev det..skönt! Efter det blev det bodypump enligt planen och jag tog det ganska lugnt med benen så det gick faktiskt bra. Mumsig ärtsoppa till lunch och sen fort iväg till campus där jag mötte upp med min grupp för diskussion inför kommande seminariet. Väl hemma satt jag och gjorde den sista detaljen till min halloweenkostym, blev rätt nöjd med resultatet faktiskt! Efter det blev det en smoothie på banan, sojamjölk, apelsinjuice och hallon med lite müsli, jättegott! Har visst fått dille på smoothies nu. Sen åkte jag till shoppingområdet i närheten och handlade lite saker till halloween och lite godsaker till kyl och frys. All set.

Såg för övrigt filmen Burn after reading till middagen idag och förutom att det var en lite smårolig film så var Brad Pitt slående lik mitt ex A i den här filmen, jag satt bara och gapade över hur lik de var vid vissa tillfällen. Det är inte första gången heller, minns att jag sa det till honom redan då vi var tillsammans. Så var tvungen skicka iväg ett sms till honom (oavsett hur glad hans nuvarande blir att jag hör av mig) och tipsa om filmen, då "det skulle vara som att se dig själv i spegeln". Om han nånsin ser den får jag väl aldrig veta. Brad Pitt borde dock bli informerad av att han har en dubbelgångare i Sverige. Det vore väl nästan praktiskt för honom att ha en sån ibland??

Dagens musik, 30/10 -08

Egentligen borde jag tipsat om den här artisten för länge sen, då jag sen några veckor tillbaka har njutit av hans underbara musik.. jag måste ha kommit av mig eller nåt. Men nu kommer det iallafall. Damien Rice heter han. Lyssna på 9 crimes och Sweet avenue.


Dagens middag

Idag fick det bli en favorit i repris, om än med lite annan smaksättning än tidigare. Kräftstjärtar i en röra med kesella, mango chutney, ingefära, örtsalt och svartpeppar tillsammans med matvete, paprika, broccoli, körsbärstomater, mango och lite mozzarella. Det blev den bästa kombinationen hittills, utan tvekan. Prova vet jag!


Misses lista

Jag har sett den några gånger, men ikväll hade de en klockren lista. Fem tecken på att du är kär, där ett av de var när den kära tjejen i fråga är på en bar och gullegull-sms:ar med sin nya kärlek. Björn Gustavsson kommer fram och frågar om han får bjuda på en drink varvid tjejen svarar: men jag har ju redan, är du blind eller?! Sen säger "berättarrösten": ett säkert tecken på att du är kär är när du dissar Björn Gustavsson. Hehe! Det skulle definitivt vara ett säkert tecken på att jag är kär för innan jag skulle dissa Björn Gustavsson. Han och jag är ju meant to be, det vet alla. Ja, förutom Björn förstås. Om han nu inte läser min blogg. Så han vet alltså inte.

Just nu är jag faktiskt på bra humör. Backa tillbaks två timmar och jag hade kunnat skälla ut.. ja, Björn till och med. Då förstår ni hur allvarligt det var. Det hade väl gått för många timmar mellan måltiderna, plus att jag varit igång en del idag. Valde att köra core direkt efter funkpasset, det gjorde sitt. Stackars A fick ett argt avhugg från mig och jag ska be om ursäkt för framtida husfrids skull. Jag är inte mig själv när jag är på mitt värsta blodsockerfalls-humör, och jag kan tyvärr inte styra mina reaktioner på ett bra sätt. Farlig blir jag. Nu har jag dock fått i mig lite energi och dessutom sett både Bonde söker fru och Greys anatomy så humöret är rätt stabilt. Det är tyvärr inte mina ben.. jag har visst tränat för många pass med inriktning på benträning för nu värker de konstant. Bodypump kan bli svårt imorgon..



Yummie! (Bild från Expressen)

E-S superduper-müsli

Sådärja. Blev ingen ärtsoppa riktigt än då jag glömt den lilla detaljen att ärtorna måste få ett vattenbad på minst 6 timmar innan de kan kokas.. lämpligt till middag kanske? Däremot har jag iallafall lyckats göra en ny müsli och den här överträffar alla andra jag tidigare gjort. Det som följde med in i ugnen var blandgryn, dinkelgryn, fiberhavregryn, kokos, vetegroddar, hackade hasselnötter och mandlar, solrosfrön och pumpafrön. Allt det kryddade jag dessutom med kanel. När rostningen väl var klar blandade jag också i hackade torkade dadlar, torkade blåbär, tranbär och körsbär. Ska lätt prova den till frukost imorgon!




Trött

Somnar jag bara en timme senare än vanligt så är det rent plågsamt att öppna ögonen på morgonen, det är verkligen en orimlig skillnad. Och hädanefter vet jag att det inte är värt det. Nu kan man ju fråga sig varför jag kliver upp kl 7 på morgonen, men ok, jag är lite skadad och jag klarar inte av att sova bort en hel förmiddag. Jag har faktiskt planer för den här de här timmarna också, bland annat göra en ny müsli och sen göra storkok i form av ärtsoppa. Det är grejer det. Dagen i övrigt kommer användas till att fixa den detalj till halloweenkostymen som saknades. Tyvärr innebär det att jag återigen måste in till stan, men jag får ju röra på mig iallafall.

Dagens frukost blev lite annorlunda då jag av någon outgrundlig anledning blev sugen på mannagrynsgröt och som tur var hade jag dinkelmannagryn hemma och det fick det bli idag, som jag kokade med ett hackat torkat fikon och till blev det ett hackat rött plommon och sojamjölk, plus en wasa havre med ost och paprika, mums. Gröten gav faktiskt lite julkänsla, kanske mest på grund av kanelen?


Som i ett trollslag


Kan vara så att tecknen kom redan innan vi ställde om till vintertid, men nu tycker jag att det genast blev förfärligt kallt. Jag fick till och med korta ner min morgonpromenad då jag fortfarande tycker ganska bra om mina fingrar och tår. Sen har jag suttit och huttrat hela förmiddagen samtidigt som jag försökte skriva klart mitt pm (som för övrigt nu är ivägskickat, äntligen). Jag fick inte direkt upp värmen när jag cyklade in till stan heller, men nu har jag åtminstone min halloweenutstyrsel bestämd, även om jag tyvärr saknar den viktigaste detaljen än så länge.. men jag har väl någon slags kreativitet i blodet så det ordnar sig på ett eller annat vis. Bortsett från min outfit, som jag för övrigt inte la ut mer än 99 kr på (second hand is the shit), så kommer jag också vara något mindre farlig i trafiken då jag skaffat både fram- och baklykta till cykeln. Så här ansvarsfull har jag inte varit på länge.

Hur som helst, hem kom jag ännu mera frusen och kom fram till att en smoothie gjord på frysta bär skulle vara gott. Inte så lämpligt när man redan fryser. Nu sitter jag och huttrar värre än nånsin och hoppas på att jag åtminstone får upp värmen på spinningpasset om en timme. Varför bor jag i det här kalla hemska landet?!

Lunch

Hittade kalkonbröstfilé till ett bra pris för några dagar sen och bestämde mig nu för att laga lunch på den, som dessutom blev tre fina matlådor. I den hade jag lök, paprika, blomkål, broccoli, kokosmjölk, sweet chili coconut, buljongtärning, soja, ingefära och svartpeppar. Idag åt jag äggnudlar till, riktigt gott faktiskt.





Ångest

Det verkar vara en vanligt förekommande sinnesstämning för min del, när jag inte är bitter förstås. Vilket fantastiskt liv jag lever. Idag har jag en enda uppgift att utföra. Skriva klart ett pm som ska lämnas in imorgon. Och med att skriva klart menar jag egentligen skriva hela arbetet. Jag har inte ens skrivit klart inledningen. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag lämnade allt till sista dagen. Jag har inte ens någon att skylla på.

Hur mår jag idag då? Jag vet inte. Känns som det brukar på en tråkig måndag. Varken eller. Jag har dock börjat med en sak på morgonen som jag verkligen älskar och som är helt värt så länge man har lite tid över (som jag egentligen inte hade idag). Efter klockan ringt tar jag fram min mp3-spelare, kurar ihop mig under det varma täcket och lyssnar på de mysigaste låtarna jag vet.. till vänster om mig lyser den juliga ljusslingan och ja.. det ger iallafall mig en lite bättre start på dagen. Det får bli dagens tips. Jag har förresten lite musiktorka just nu, så om någon snubblat över nåt bra så får ni gärna dela med er.


Min ljuskälla om mornarna

Vilken kväll

Det började väldigt bra med god middag och dryck tillsammans med min gode vän F och några av hans vänner. Jesus dök upp en sväng också, han hälsade så gott. Sen fick vi bli lite blöta av det härliga regnet på väg till puben. Foxy lady såg plötsligt ut som en dränkt räv istället. Efter en öl insåg jag att jag var för trött för att hänga med i någon slags fyllekonversation så jag begav mig hemåt, på cykel. Jag svor mer än 5 gånger och inte pga regnet, utan pga blåsten som vägrade vara på min sida, den skulle bestämt inåt stan. Väl tillbaks på ålidhem så plaskade jag in genom dörren och inte särskilt munter. Som tur var hade jag fått meddelanden på nätet från två ytterst trevliga personer som genast fick mitt förgiftade humör att stabiliseras och till och med bli riktigt behagligt. Kära gamla internet, du sviker aldrig. God natt.

Dagens lunch

Har fått höra att det blivit lite väl mycket närbilder på mina måltider och eftersom jag är oerhört mån om mina bloggläsare och deras åsikter så har jag nu tagit en bild som visar hela upplägget (på gott och ont). Som en bonus strålar dessutom solen in genom balkongdörren och lyser upp tallriken.



Lite tråkigt jag vet, men jag skyller på att jag ännu inte fått börja jobba i köket på min utbildning. Plus att det delvis är en matlåda så inte särskilt inspirerande heller. Men nu har ni en helbild iallafall. Mission accomplished.

Har för övrigt köpt nya hörlurar när jag var ute på min promenad. Jag råkade snubbla in på Elgiganten. De jag hade tidigare köpte jag för 250 kr och de höll i ca 3-4 veckor. De jag köpte nu kostade "bara" 200 kr men märket är ett pålitligt ett så nu hoppas jag de kan hålla åtminstone dubbelt så länge. Jag är inte gjord av pengar. Men tänk vad praktiskt om det vore så. Jag har även hittat lite halsband, örhängen och underkläder (H&M och Lindex låg ju så nära), så nu kommer jag vara riktigt foxy ikväll. För övrigt fick jag nyss info om att det blir grekiskt ikväll, Costas, som jag aldrig hört talas om. Jag som ville ha lax eller röding.. vet knappt vilken grekisk mat som är god. Någon av er som vet? Nä, nu ska jag prata lite skit med mina kombos/sambos. Jag är så glad att jag hamnade här, galet bra jag trivs. Ha en bra kväll alla!

Stormvarning

Hah! SMHI varnar för storm i stort sett i hela landet. En snabb blick utanför fönstret och jag kan konstatera att Umeå är ett av de ställen som hamnar utan för i-stort-sett-ytan. Kan inte annat än känna äkta och sann skadeglädje. I övrigt är jag ganska trött idag då jag envisades med att nattuggla ända till kl ett igår natt. Har ni hört nåt så galet? Att jag drack x antal glas italienskt, billigt, men väldigt gott rödvin har inte alls haft nån inverkan på tröttheten. Det bästa av allt när jag klev, eller snarare knagglade mig ur sängen med ett ansikte förvridet i smärta var, och som ni nu kanske förstår, att jag hade ont precis överallt. Bodycombat tränade jag igår och nu fick jag bekräftat att jag verkligen tog i. Positiv smärta, det existerar faktiskt.

Om ett tag ska jag lätt ut på en längre solskenspromenad. Skulle ju egentligen på spinning, men de håller på att ubilda sig så det var inställt. Nu får jag nöja mig med frisk luft och solsken i ansiktet istället. Hmm. Ser annars fram emot kvällens middag på stan, det blir en skön omväxling mot utelivet på campus som jag sett alldeles, alldeles för mycket av det senaste 1 ½ året. Allra roligast blir det förstås att återse F, han är en sån människa som man inte kan annat än tycka om. Han är en sån som får alla att må bra och känna sig välkomna, vilket sällskap det än handlar om. Det blir skoj hur som helst. Glöm för guds skull inte att ställa om klockan inatt förresten. Jag brukar fuska och ställa om den ganska tidigt, jag har tröttnat på att missa alla bra repriser på tv dagen efter pga min glömska. Usch vad jag är trött.


In your face södra Sverige! (ber om ursäkt till alla vänner som bor där)


Dagens middag

Har haft en favoritmiddag som jag tidigare gjorde varje helg, men det har inte blivit av på evigheter nu av nån anledning. Men nu blev det iallafall ugnsbakad laxfilé med rostad sötpotatis och paprika med kesella/lättyoghurtsås, både potatis, paprika och sås kryddat med rosmarin. Älskar verkligen den här maträtten! Nu ska jag snart sätta igång med pm-skrivandet och det blir kanske ett och annat glas rött.. italienskt står på menyn.


Dumma kamera

Är fortfarande lite grinig över att batteriet dog igår, för jag kan tala om, även om alla redan vet det, att rödbeta har en tendens att färga allt som kommer i närheten rött/lila och eftersom jag var osmart nog att lägga de i samma låda som resten av maten så förstår ni vad som hade hänt. Jag tog ändå en bild eftersom jag ju är lite tjurig och kommer lägga in den även om det inte ser överdrivet vackert ut. Det får ni stå ut med. Lägger också in en bild på min frukost som bestod av blandgröt med jordgubbar, banan och sojamjölk och en hembakad bovetefralla med ost och tomat (som inte finns på bild).

Tentan är numera dessutom skriven och jag vet att jag missade ett av vinerna vid provningen, men tur för mig att det bara krävdes 50 % rätt... teoridelen vet jag inte, jag var så less över mängden frågor i slutet att jag bara skrev nåt för att bli klar (jag var inte ensam om att göra så kan jag tala om). Nu återstår att se om Per är snäll med rättningen eller inte.

Frukosten


Gårdagens middag och dagens lunch

Så typiskt

Jag gjorde en grym middag idag. Kycklinggryta med broccoli, grön sparris, lök, chili och cashewnötter som jag åt till dinkelkorn och små rödbetstärningar stekta tillsammans med färskriven ingefära och smaksatt med lite honung. Ibland får jag till det. Tyvärr var inte min kamera lika angelägen om samma sak så den bestämde sig för att få slut på batteri. När jag äntligen gör nåt annat än en-röra-av-allt-möjligt. Men jag har en matlåda med samma sak som jag förhoppningsvis kan få till en bra bild på någon dag framöver.

Det blir förresten middag på stan istället för sittning på lördag och jag är övertygad om att jag gjorde rätt val. Det kommer fler sittningar och mina vänner här träffar jag ju titt som tätt. Dessutom slipper jag nu ångesten inför att hitta nånting att ha på mig som påminner om vilda västern. Den ångesten ska jag spara till nästa vecka då jag måste hitta nåt att ha på mig till halloween. Tips någon? Jag har en plan sen förra året som tyvärr är lite klurig att få till, men det får förbli hemligt tills vidare. Häxa eller vampyr kommer jag inte vara, det kan jag iallafall avslöja. Dags att återgå till studierna..hujeda mig.

Usch..

Seg dag. Kände efter när väckaren ringde och vägde mellan att gå min morgonpromenad eller sova en halvtimme längre. Idag tog tröttheten överhand. Jag behöver energin till plugget idag faktiskt. Står mitt i ett dilemma nu också. Jag har anmält mig till sittning i helgen med vilda västern-tema. Jag velade ett bra tag innan, men efter allt depp tänkte jag att det kunde vara skoj ändå. Igår hörde en bra vän till mig av sig och frågade om jag inte ville äta middag och dricka öl med honom och hans vänner. Han råkar bo i Göteborg och senast jag såg honom var på nyår. Träffar jag honom inte på lördag kommer det dröja ytterligare antal månader innan jag träffar honom igen. Pengarna jag betalt för sittningen får jag inte tillbaka om jag backar, men det känns som det kan vara värt det. Vad hade ni gjort?? Så typiskt ju. Suck.

Nej, nu ska jag ta tag i mitt liv och fara till ica och handla till lunchen. Sen blir det träning och efter det kommer jag som en duktig student sitta med näsan i boken hela dagen. Nu får det bära eller brista.

Något försenat men..

..ber om ursäkt för mitt något bittra inlägg tidigare och vill passa på att påpeka att jag hade haft en uppesittarkväll med ett och annat vinglas innan det skrevs. Jag kan inte påstå att jag är mindre bitter nu, men det jag är bitter över är egentligen inte det som hände i söndags utan det faktum att ingenting någonsin fungerar för mig. Det verkar inte riktigt vara meningen att jag ska få må bra, allra minst tillsammans med någon. Finns det ingen som kan tycka om mig för den jag är? Är jag så hopplös? Jag vet inte. Och visst, i början tänkte jag att jag skiter i det, jag ska inte spekulera vidare. Men det är klart jag gjort det ändå. Gör inte alla det? Det är inte kul, det är det aldrig. Alla tankar rör till det för mig också, mitt i tentatider då jag borde ha tankarna på det istället. Imorgon hoppas jag på nya friska tag, för det är nämligen sista dagen jag kan plugga till tentan. Lycka till säger jag bara.

När blev jag personlig och seriös på min blogg? Ve och fasa. Ni kan ignorera detta om ni vill, det kan ju mycket väl förstöra min blogg-image, argh! Håll dig till planen E-S. Jag måste nog börja skriva privat dagbok snart, då lovar jag att ni slipper det här i fortsättningen. Inte mina roliga och bra inlägg alltså. Så taskig är jag inte.

Bara en till

Måste bara visa lite av hur färgglad och fin min middag blev. Mycket tack vare en rödbeta som fick koka med dinkelkornen. Hade i lite keso, en uppskuren vegetarisk biff, mungbönsgroddar, paprika, tomat och smaksatte med mango chutney.. farligt gott. Nu är det dags att sova, uppesittarkvällen igår satte sina spår.


Dagens lunch

Slängde ihop en god lunch idag som bestod av proteinpasta, kräftstjärtar, avokado, champinjoner, tomat, riven morot, keso och ajvar relish. Alltid lika enkelt att göra och alltid lika gott. Fast idag smakar det mesta som damm då matlusten inte är på topp.. då hjälper inga kryddor i världen. Jag orkade inte göra nån snygg uppläggning så det ser kanske inte vackert ut, vilket för övrigt är svårt när man gör såna här "ihopsläng", men här är ändå en bild på skapelsen.


Blä

Har du någonsin varit med om känslan att någon slagit undan benen på dig, eller kanske varit med om det på riktigt? Den känslan fick jag ikväll. Något som man trodde var något annat än vad det verkligen var. Jag vet inte vad jag ska känna, tro eller tycka, eller vad jag borde känna, tro eller tycka. Jag befinner mig i ett slags vaccum just nu. Vill inte känna nånting alls. Jag önskar jag var känslomässigt död, vad skönt det hade varit. Eller om jag bara kunnat stänga av helt. Men vad för slags människa hade jag varit om jag hade kunnat göra det. Känslorna styr ju det mesta i vårt liv, visst är det så. Ingen kan påstå något annat.

Just nu vill jag som en grävling bara gräva ner mig i en mörk håla och stanna där tills det känns säkert att komma upp igen. Det är tur jag har så fantastiska vänner som stöttar mig i alla lägen och som kan hjälpa mig att förstå att jag inte är en värdelös person som ingen vill veta av, som gör en massa fel. Jag kanske inte kan förstå att det är så just nu, för just just nu är jag övertygad om att jag har gjort något fel, att jag betett mig på ett dåligt sätt och ja.. något måste jag ha gjort fel. Jag tror inte den känslan någonsin kommer försvinna. Jag vet heller inte om jag någonsin kommer öppna några dörrar igen, jag hade nog svårt med det förut. Nu stänger jag igen helt. Låt mig vara.

Bonus

Tänkte dela med mig av frukosten jag åt igår morse också, en riktigt bra grund inför det tunga jobbet som låg framför mig (och som tack och lov nu ligger bakom mig). Havregrynsgröt med torkat fikon, mosade jordgubbar och sojamjölk och en wasa havreknäcke med avokado, keso och tomat.



Fullt ös

Puh. Äntligen är eländet över. De flesta andra tyckte som jag att det var otroligt slitsamt, men de tyckte det var roligt också - det tyckte inte jag. Visst, nån minut här och var kunde vara skoj om man fick en rolig kommentar av en gäst, men i övrigt kände jag mest ångest och panik inför allt som skulle göras, allt man skulle tänka på och hur många gäster jag skulle behöva be om ursäkt till för att jag spillt vin och mat i knät på dem. Nu gjorde jag faktiskt inte det en enda gång, hur nu det är möjligt. Jag åkte på fatservering vilket var ett projekt i sig. Vi fick veta i förväg att vi skulle be den första gästen på raden att flytta på sig lite så man kom in med fatet emellan - och sen skulle alla andra följa efter. Kan tala om att det gjorde de inte. Undrar just hur många ursäktan det blev på hela kvällen.

Serveringen var dock den lätta biten, sen kom städet, men med lite mat först, äntligen! Jaså, var det varmkorv som jag inte äter? Fantastiskt. Hann äta x antal dumle och marianne-godisar plus ett korvbröd med rostad lök, ketchup och senap innan nån underbar tjej som var vegetarian kom med en vegetarisk pizza. När klockan var strax efter tre och mina ben var i amputeringsstadium så bestämde vi att några skulle komma och städa det som var kvar dagen efter, mot betalning då. Jag var faktiskt dit, men kom lite sent så det blev bara 45 minuters jobb..värt. Nu står iallafall lite söndagsvila på dagordningen och förhoppningsvis lite mys med F. Skolarbetet får vänta till imorron..



Hann inte ta så många bilder under kvällen då det var fullt upp för det mesta, men lite kan ni få se från kvällen.
Bild 1: Kockarna in action. Här förberedde de förrätten.
Bild 2: Köket bjöd servitörer/servitriser på underbara kanelbullar med mjölk.
Bild 3: Förrätterna upplagda och klara att serveras.
Bild 4: Dukat och klart, bara gästerna som fattas.
Bild 5 och 6: Fördrinkar i form av bubbel.
Bild 7: Akt två, dvs middagen, inleddes med att vi som serverade ledde gästerna till sina bord med varsin lykta. Det var lite stressigt, därav den suddiga bilden..


Slit och släp

Mycket på gång nu. Mitt i tenta- och pm-tider så äger en stor middag rum, kallad Årshögtidsmiddagen. Vi som läser mat och dryck-kursen har fått äran att hjälpa till med detta. Idag har jag och kursare sprungit omkring och mätt bord, planerat både det ena och andra och dessutom putsat diverse glas i tre timmar. Extremt underhållande. Faktiskt var det det till slut då alla var så trötta att vi skrattade åt allt och dessutom hade allsång till hallelujah i två olika versioner. Att jag sen for och tränade bodypump utan middag innan var rena rama idiotin, men jag kom hem levande, om än som en dränkt katt tack vare den härliga höstens oförutsägbara väder. Jag har varit på bättre humör.

Kvällen avslutades iallafall med en god middag i repris, som jag och pojken avnjöt igår; viltskavsgryta med paprika, champinjoner och lök med mos gjort på vanlig potatis, sötpotatis och palsternacka. Sen såg jag också klart filmen "The air I breathe", en film som var lite för brutal på sina ställen för min smak, men som ändå var sevärd. Jag tycker om filmer där olika historier vävs in i varandra. Nu blir det dock sängen och välbehövlig vila inför en lång morgondag. Vem vet när och hur den slutar.


Gårdagens (och dagens)

Dagens middag

När jag tränat orkar jag inte ställa mig och laga mat när jag kommer hem. Därför passade det här väldigt bra idag. Tortellini med basilika och ricotta med broccoli, paprika och mungbönsgroddar. Kanske ingen smaksensation, men gott var det ändå.


Som väntat

Lördagens högstadie-återträff blev ungefär som jag hade förväntat mig. Min bästa vän J sa att det var inte en återträff, snarare en deja vu. Klockrent. De killar som var stökigast och fullast på fester i högstadiet var det också på återträffen. Självklart fanns det flera som vuxit till sig också, som tur var. God mat, roligt folk, någon skandal och ett och annat avslöjande. En kille erkände att han varit småkär i mig i högstadiet, en av de så kallade hårdingarna. Sånt är ju alltid kul att höra. Någon tyckte att jag hade förändrats mest av alla, vilket jag inte kunde förstå, men jag tolkade det som positivt menat.. kan ju inte gärna se mycket värre ut än jag gjorde på den tiden. Den komplimang jag tog åt mig mest av den kvällen var att jag fått så bra hållning, dels för att det rent allmänt ger ett bättre intryck men också för att jag är tillräckligt kort utan att gå omkring som en säck potatis. Måste sträcka ut de stackars centimetrar jag faktiskt har.

Hur som helst en rätt lyckad kväll och jag ångrar inte att jag till slut bestämde mig för att fara. Fast jag är ganska glad att det är minst 10 år till nästa gång vi ses..

Bild nr 1: En lurvig vovve (sankt bernard?) som låg utanför ica när jag och mitt lag sprang omkring under poängjakten.
Bild nr 2: Vi fick genomlida en och annan tävling innan en paus och vila inför kvällens middag.
Bild nr 3: Borden var fint dekorerade med ljus och löv i olika färger.
Bild nr 4: I hallen i byggnaden vi höll till i hade de satt upp de tre klassfotona från nian. Mindre trevlig flashback.
Bild nr 5: Korkdefekt vin? (här skrattar nog bara ni som också läst vinkurser..)







Jämtlands skogar

Nu är det dags. Snart bär det av ner mot kära gamla Jämtland igen. Vi får väl se om jag kommer levande hem igen. Förhoppningsvis har jag en hel drös med roliga bilder att dela med mig av iallafall. Uppdatering kommer på måndag... ha en bra helg!

Dagens middag

Provade för första gången hälsans köks grytbitar och de var verkligen jättegoda! Stekte dem tillsammans med purjolök och broccoli, ärtskidor, sparris och spenat. Sen hade jag i kokosmjölk, mango chutney och svartpeppar. Till det åt jag dinkelkorn och tomat och jag är helnöjd. Inte dumt med tre matlådor heller!


Ingen ordning

Inget internet sen igår kväll, ni kan ju förstå vad jag fått genomlida. Det är i princip som att förlora en kroppsdel, något viktigt saknas. Det är i ett sånt här läge man ska tänka över hur många timmar man egentligen spenderar framför datorn. Nu hann jag inte så långt som tur var. Nu kan jag ägna mig åt oändligt mycket meningslöst surfande igen. Om min blogg hör dit eller inte väljer jag att inte spekulera i, den verkar uppenbarligen tillföra något till mitt liv iallafall. Då kan det ju inte vara meningslöst.

Helgen närmar sig med stormsteg och snart är det alltså dags för återträffen med högstadieklasserna som gick ut -98. Jag har inte hunnit bli nervös än och vet inte om jag borde bli det heller egentligen. Jag tror de flesta är sig lika även om mycket kan hända på 10 år. Även de som vill upprätthålla en viss fasad kommer med stor sannolikhet rasera den i takt med att alkoholen slinker ner. Alkohol, sanningsserum, same shit. Mineralvatten var det?

Inga föreläsningar imorgon och jag kommer nog passa på att jogga en längre tur och dessutom införskaffa förnödenheter till min kisse som jag ska hämta hem i helgen, äntligen. Enligt min far har han blivit dubbel så stor sen jag lämnade honom i skogarna i början på sommaren. Han kommer hata mig när jag nu ska stänga in honom i en lägenhet. Men vi får väl se.. jag tror pappa kommer sakna honom, oavsett om han envisas med att så inte är fallet, så kan hända att han får komma tillbaka om han blir galen av tristess.

Dagens frukost kommer här iallafall, en ny upptäckt jag gjort tack vare en annan bloggare: proteingröt. Blandar vanliga havregryn med fiberhavregryn, har i linfrön, salt, kanel och torkat fikon, kokar upp det i 1-2 dl vatten och tillsätter sen ett ägg och rör om tills det blir krämigt. På det hade jag idag hallon och hackade mandlar och hasselnötter med sojamjölk till. Obeskrivligt gott!




Dagens musik, 6/10 -08

Såg på en film igår (Into the wild) som inte direkt var den bästa jag sett, men som så många andra filmer hade även denna ett riktigt bra soundtrack och jag tror att i princip alla låtar sjöngs av Eddie Vedder, sångare, låtskrivare och gitarrist i Pearl Jam. Låtarna ni främst borde lyssna på är Long nights och Hard sun.


Ingen frilufsare

Jag är inte gjord för såna saker som forsränning. Ja, jag kanske är en mes. Jag kanske får sluta kalla mig själv för jämtländsk viking, ve och fasa. Visst genomförde jag det hela, men det var riktigt nära att jag hoppade av mitt i. Det var så kallt att jag inte kan hitta ord för att beskriva det. Jag har aldrig frusit så mycket i hela mitt liv och det är ingen överdrift. Halvvägs genom färden kunde jag inte längre känna mina fötter. Jag tog inte det som ett bra tecken. Men i flotten kom jag igen och den här gången paddlade jag på som en galning för att få upp värmen. Det lyckades inte. Det bästa med hela den dagen var att få gå iland, ta på sig torra kläder och sätta sig i en varm bil. Det var heller inte dumt att beställa mat från pizzerian och sitta med härliga tjejkompisar och prata och samla energi. Pricken över i:et blev en lång het dusch, som ändå inte lyckades tina upp mig helt och hållet. Jag var verkligen frusen ända in i benmärgen.

Lite öl, en trevlig förfest och lite dans fick avsluta kvällen och det var en slagen hjältinna? som väl hemma slocknade som ett ljus. En väldigt lång men väldigt trevlig dag allt som allt. Tittar på listan.. forsränning, check. Nu behöver jag inte göra det nåt mer.

Brrrr

Man kan utan vidare ifrågsätta mitt val av aktivitet denna lördag. Till att börja med lät det som världens bästa idé. Forsränning är förmodligen inte något jag kommer få möjlighet att göra igen, och det är dessutom garanterat väldigt roligt. En mindre bagatell gör dock att det hela inte längre känns lika lockande. Kan vara att det är 2,6 grader ute och regn. Och jag kan avslöja att vi ska ha våtdräkter. För den som inte vet vad det innebär: det kommer bli snorkallt. Men jag får se det som så att fryser jag ihjäl så gör även ca 15 andra personer det så jag behöver inte känna mig ensam. Alltid något.

Jag har gått kring ämnet som katten kring het gröt (jag har alltid velat säga det, låter ju så lustigt) och även om det redan framgått kan jag härmed bekräfta att jag har en pojkvän. Jag kan tänka det och säga det högt, men det är svårt att förstå att det är sant. Jag hade ju redan förlikat mig med ett liv som evig singel. Det kom faktiskt som en fullständig överraskning, det har gått fort och alla vet ju att det inte är bra att rusa in i något. Det underliga är bara att det inte känns som att vi rusat in i något, trots den korta tid vi känt varandra. Jag är övertygad om att när man träffar den rätta så vet man direkt. Och jag visste direkt. Det är alltså inte bara en myt, inte något som personer i lyckliga förhållanden säger för att göra alla singlar ännu mer deprimerade och bittra. Nu vet jag bättre. Så träffar ni på mig framöver så får ni dra ner mig på jorden (till en viss gräns) för jag är uppe och hälsar på molnen för det mesta och kan vara svår att få kontakt med. Men fattar ni, jag är inte singel längre. Happy happy days!

Fånig

Helt plötsligt får jag lust att sjunga lite smålöjliga låtar som "När vi två blir en" och "Det börjar verka kärlek banne mig". Som från ingenstans, helt otroligt. Att jag dessutom har fjärilar som dansar mambo i magen på mig och att det känns som jag druckit ett par starköl emellanåt gör inte saken sämre. Det kanske är någon slags sjukdom jag fått, med väldigt trevliga bieffekter. Fast de smålöjliga låtarna får jag nog nynna inombords, av hänsyn till andra.

Det är alltså en underdrift att jag mår oförskämt bra idag. Ingen grådaskig höstdag i världen kan ändra på det!


In the ghetto

Dagens musik, 1/10 -08

Oj, det är redan oktober..! Men nu kan ni säkert gissa att dagens musiktips kommer från filmen jag skrev om, I'm not there. Det var förstås mycket av Dylans låtar på soundtracket, men den här låten var den som fångade mitt intresse mest av alla. Otroligt bra! Artisterna heter Jim James & Calexico och låten Goin' to Alcapulco.



Jim James



Calexico

I'm not there



Igår såg jag äntligen denna film som jag egentligen aldrig fått någon rekommendation att se, snarare tvärtom. Tydligen ska det vara svårt att förstå sig på den om man inte är väldigt väl insatt i Bobbans liv. Och det stämmer. Filmen var mer eller mindre förvirrande, med en hel del hoppande i tiden och den enda gången jag kunde vara säker på att det var Bobban som det handlade om (jag antar iallafall att han spelades av olika personer) var när kate blanchet spelade honom, som gjorde en klockren tolkning av Dylan. Hon måste ha övat ett tag för att få till den lite mörkare rösten..för inte är det väl hennes naturliga tonläge?

Så fort en låt av Bobban började spelas under filmen spred sig en skön känsla i hela kroppen, en känsla av något bekant, en känsla av hemma, vilket gjorde att jag satt där med ett fånigt flin på läpparna. Det råkar vara så att min far är något av ett Dylan-freak och förutom att han sett honom live 7-8 gånger så har han alla LP's, cd-skivor, dokumentärer, självbiografier och andra böcker om Dylan. Jag har inget minne av den första låt jag hörde, men det är inte otroligt att det är en låt av just Dylan, möjligen Blowin' in the wind som min far ofta spelar på gitarren. Jag har själv haft min period då jag lyssnade extremt mycket på Dylan, men jag har aldrig varit något stort fan som pappsen. Eller av någon artist för den delen. Jag kan lyssna på en artist intensivt under en kort period, men sen blir det mer sporadiskt. Ändå har jag varit och sett honom live, för det är bara att konstatera..man måste ha sett Dylan live någon gång i livet. Han är ju en levande legend. Och fler konserter hoppas jag det blir.

RSS 2.0