Långhelg


Jaahadå, vi hann klart både rapport och presentation idag så nu är jag ledig fram till måndag, wohoo! Så otroligt skönt. Tyvärr har det inte gått lika bra för klasskompisarna så frågan är om jag kommer ha nån att leka med i helgen... och vad är helgplanerna? Jag måste verkligen få ta igen mig lite, inte känna nån stress eller så. Tänkte göra något som jag verkligen älskar... laga mat och baka! Måste ju fixa storkok då matlådorna börjar sina, men även en lite lyxigare grej till på lördag och det är semlor :P Har faktiskt haft det som plan i nästan en månad, att baka semlor just till på lördag, så nu ska jag se till att det blir så också. Har kämpat på riktigt bra med träning och hälsosam kost i övrigt så jag tycker jag är värd det. Visst har jag rätt? ;)

image51  image52 image53

Den till vänster är den jag ska baka, kommer bli en mer nötig smak och jag hoppas på att den blir supergod! Första gången jag kommer baka semlor faktiskt, så håll tummarna.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det promenad med en kompis. Ha en bra kväll!


Gah!


Kollade temperaturen som vanligt innan jag skulle ut imorse och det var nästan - 10 :S Egentligen är det skrattretande att jag tycker det är kallt, jag har ju varit med om mycket värre. Fast det är ju det där med vanan. Och den har väl ingen fått denna vinter? Hur som helst så är det iallafall än värre att gå ut och gå med stavar när det är så här kallt. Fingrarna blir iskalla på nolltid och jag är ganska säker på att det kvittar vilka vantar man har på sig. Idag fick jag stanna och värma händerna i två omgångar, annars hade de väl trillat av.

Aaanyway. Jag överlevde, som vanligt. Har duschat och ätit frukost, mumsmums. Nu tänkte jag diska undan lite, fixa lunchlådan och sen bara ta det lite lugnt, om det hinns, innan jag måste spatsera iväg till skolan. Idag borde vi bli klara med både rapport och presentation inför måndagen. Hoppas! Isåfall kan vi alla ta helg idag och det vore inte alltför dumt. I eftermiddag blir det bodypump och sen.. ja, inte vet jag. Kanske hårfärgning? Och denna gång går jag tillbaka till färgen som egentligen är jag... rött! Min tanke är att mitt hår ska bli ungefär som färgen på bilden här under, men man vet aldrig förrän färgningen är klar.. ska göra mitt bästa för att fixa bildbevis så ni får se hur det
blev!image50

Att tänka är jobbigt

image47Usch. Idag satt vi inte ens lika länge som tidigare dagar, men man blir så mosig i huvudet av att tänka fram briljanta lösningar så det finns ingen energi kvar att tänka på annat. Till exempel glömde jag för femtifjärde gången att köpa kattmat så min kisse hade fått gå hungrig ytterligare några timmar om inte den andra kattägaren i lägenheten varit så snäll och lånat ut en skopa mat. Tänkte dessutom att jag skulle gå på Iksu och springa, vilket är det roligaste jag vet. Men så besviken jag blev, när jag upptäckte att de renoverade just den salen och hade tagit bort alla löpband. Blä. Den här dagen som började så bra.

Men jaja. Allt kan inte alltid gå som planerat. Kvällen vet jag inte riktigt vad det blir av.. tanken var att jag skulle få håret färgat, men jag misstänker att damen som skulle hjälpa mig är upptagen med samma arbete som jag jobbar med, så jag får nog vänta till helgen åtminstone. Jag överlever nog. Tror iallafall det är dags att gå på Ica och handla kattmat så har jag det understökat. Jag har upptäckt att datorn har en märklig dragningskraft.. eller så är det bara så att jag är väldigt lat. Det överlämnar jag till er att spekulera i. Jag vet ju redan vilket. Och du Jocke :P

Vem viftar på svansen..


..till barfota dansen jo moooomin (mumin). E-S är så glad så glad så glad! På en vecka och en dag har jag tappat 4 hg! Det tycker jag är riktigt bra det, med tanke på att jag inte lyckats så bra med maten alla dagar. Sweet. Nu blir jag ännu mer taggad att fortsätta! Ut på promenad ska jag iallafall nu :)
image46

Helt slut


Hujeda mig. Har inte varit så här trött på länge. Det är inte vanlig trötthet, som i "gääääsp, jag vill sova". Jag sov faktiskt nio timmar natten till idag, hrm. Nej det är en annan slags trötthet. Trött i kroppen (bodypump igår) och nu är jag helt trött i huvudet också (6 timmars grupparbete i skolan). Ingen träning blev det idag då jag måste vila benen, så jag tar det imorron istället. Just nu sitter jag bara och stirrar helt dumt framför mig och har ingen aning om vad jag tänker på. Jag tror faktiskt inte jag tänker på nåt. Jag orkar helt enkelt inte.

En besvikelse idag också. Tröjan jag beställt från la redoute kom, hämtade ut den nyss. Men. Den såg trevlig ut på bilden, och faktiskt ganska fin i verkligheten också.. men den passade inte på mig iallafall, oturligt nog. Bara att skicka tillbaka. Den hade förvisso kostat 320 kr så det kanske är lika bra det! E-S blev plötsligt inte lika fattig som beräknat denna månad.

image44

Åt en omega 3-macka även idag och försökte mig på att fota den, men då bilderna blev riktigt dåliga igen så får jag börja skylla på kameran, för så dålig på att fota kan jag helt enkelt inte vara. Så det så.

Tisdag


Tisdagar är tråkiga dagar. Eller ja.. de flesta dagar förutom fredag och lördag är ganska tråkiga :P Glömde förresten berätta om en grej igår, var väl för upptagen med att vara arg.. tre personer som jag aldrig träffar annars träffade jag på igår. Det är konstigt att det blir sådär, att man träffar så många på en och samma gång, inte utspritt. Skoj iallafall !

Nu väntar ännu en heldag på skolan, med en massa tjat om Änglamark och Coop. Jag är redan less.. hur ska det här sluta? Tur att jag verkar ha hamnat i en vettig grupp iallafall. Nåja, snart dags att gå. Ha en bra dag!

Grrrr


Idag var mitt humör inte att leka med. Kom hem från skolan kl 15, träningen var kl 16 så jag skyndade mig att äta mellanmål (en hackad banan, ½ dl minikeso, 4 naturella cashewnötter, 1 torkad dadel, kanel, ingefära) och så stressa iväg på träningen. Var redan där lite irriterad, hatar verkligen att stressa. Kom till Iksu 7 minuter innan passet börjar och ja, gissa då! Alla bokningsapparater utom en var trasig så givetvis var det lång kö. När jag till slut fått min lapp så fick jag stressa stressa stressa med att byta om och springa iväg till träningshallen. Hann precis fixa bräda, stång och vikter innan allt satte igång. SUCK!

image41

Sånt där sitter i, dåligt humör alltså.. så nu kommer jag sitta här och muttra hela kvällen.. jaja. Till middagen, som jag som tur är har förberett, blir det omega 3-macka.

Måndag


Suck. Har ingen lust alls att ta tag i mitt liv, men jag måste. Upp halv sex, ut och gå i kylan, men min belöning blev förstås frukosten. Idag blev det 2 dl lättyoghurt, ett hackat päron, ½ dl ekologisk müsli, linfrön, blåbärspulver, kanel och ingefära. En halva av mitt nybakade brytbröd med lite minikeso och en tomatskiva på. Kaffe och en multivitamin brustablett till. Tänk om jag ändå fick dra ut på min frukost i flera timmar, så mycket älskar jag den!

Men nu ska jag packa mina träningskläder för bodypumpen i eftermiddag, packa ner lunchlåda och mellanmål, skolböcker och anteckningar.. kommer sitta hela dagen i skolan och nöta på det här caset vi fått i uppgift att lösa. Blä. Men det måste göras, ack och ve. Vi får väl se om jag överlever dagen. Hoppas ni gör det iallafall !

Kycklinggrytan

image39










Gjorde ju en smaskig kycklinggryta igår som jag tänkte jag skulle länka till också:
Kycklinggryta med kokos, chili, rödlök & grön curry

Sådärja

image38Ja, det blev en quornmoussaka till slut! Jag är dock bättre på att laga mat än jag är på att ta kort, men ja.. jag har en bild på den iallafall :P Den tog ca 55-60 minuter att göra, inklusive ugn-tid osv, men det var det värt. Nu har jag 5 matlådor med detta och två med kycklingen. Imorron ska jag ge mig på den andra vegetariska rätten, den som jag hade bild på tidigare. Nu har jag fått ett tips om att lägga ut länkar till recepten som jag använder så här kommer det första: Quornmoussaka

Idag har jag faktiskt hunnit med en del. Morronpromenad som vanligt, har städat och tvättat på förmiddan, efter lunch gick jag till Strömpilen i det vackra soliga vädret och handlade på Maxi. De hade inte Onico så när jag kom hem var det i princip bara att vända i dörren och bege mig till Ica här på Ålidhem. Som tur var fick jag låna cykel av en av de jag bor med - jag var grymt trött i benen. Ja, så har jag då lagat min quornmoussaka och ätit en del av den... dags att ta itu med de tråkiga sakerna som jag skjutit framför mig hela dagen. Studierna. Bara att sätta på nån bra musik och köra igång. Hoppas ni andra får en roligare kväll...

Brrrr


Det var riktigt kallt ute idag! Mina stackars tummar började göra ont redan innan jag ens hunnit halvvägs och när jag till slut kom innanför dörren igen så bultade det i händerna av temperaturchocken, gjorde nästan ont. Försökte kolla temperaturen på nätet som vanligt men just idag fungerade den inte? Kanske fick mätaren en chock av den plötsliga kylan och la av. Eller så är det nåt helt annat fel.

image37

Idag då. Har tyvärr inte fått nåt plugg gjort så långt, men det får bli nu i eftermiddag. Ska leka i tvättstugan mellan 10 och 13. Idag ska jag dessutom göra storkok, fast jag orkar nog bara ett. Blir en quornmoussaka för 6 personer. Det är dock inte den på bilden, för det fanns ingen till det recept jag kommer gå efter.. så den där lasagnesåsen som brukar vara på är bara att glömma. Kommer riva över lite mumsig parmesan, men det är allt :)
Nå, dags att ta tag i dagen och hoppa in i duschen. Vi hörs!
 

Slit och släp


Det var verkligen sjukt jobbigt att bära all mat mellan affär - buss och buss - lägenhet. Jag fick vila armarna flera gånger. Jag handlade inga stora volymer mat, men det var desto tyngre mat. T.ex. 2 kilo kyckling, massor med fisk, mjölpåsar och sånt, så det kanske inte var så konstigt att kassarna vägde bly.
Jag fick iallafall med mig nästan allt från listan. När jag insåg mina begränsningar fick jag låta bli att köpa vissa saker som jag lika gärna kan addera senare, från Ica i Ålidhem.

Nåja. Kan även berätta att jag helt hade glömt bort att H&M också ligger där ute, och passande nog precis bredvid Coop, dit jag skulle. En liten sväng kunde jag ju kolla, tänkte jag. Den svängen slutade på 760 kr. Jaja. Jag behöver lite nya kläder. Vad jag dock inte behöver är mindre pengar. Men av någon anledning går de där sakerna hand i hand, hmm? Nöjd med kläderna är jag iallafall. Fick faktiskt en kofta, ett par träningsbyxor, 2 långa tajta t-shirts, en tunn tröja med knytband och en mascara för de pengarna så jag tycker det var bra köp... eller hur? :)

Har iallafall lagat kycklingkokosrätten ikväll till middag och det vart succée säger E-S. Och säger E-S att det är succée så finns det inte mycket annat att göra än att prova den själv.
Kvällen kommer jag spendera tillsammans med en god vän och förhoppningsvis en bra film. Vad gör ni ikväll?

image36


Snart dags att storhandla


image34     image35

Har nu tittat runt lite på vad jag ska laga för mat i veckan så jag faktiskt köper vettiga saker nu när jag ska iväg och handla. Hittade två otroligt smaskiga recept på www.nlife.se, där också bilderna är tagna ifrån. Rekommenderar verkligen den sidan som både har god och hälsosam mat. Ska köpa ingredienser till tre rätter, bl.a. då kycklingkokosgrytan som bilden till höger visar och en vegetarisk maträtt med linser och cashewnötter, bilden till vänster. I övrigt ska jag som sagt köpa mjöl och annat så jag kan baka brytbrödet jag längtat så mycket efter.

Har faktiskt skrivit en lång lista på allt jag ska ha nu så det borde öka oddsen på att jag kommer hem med något av det jag tänkt handla från början. Kan avslöja att jag annars är fullkomligt hopplös på den biten. Det enda jag verkligen gruvar mig för nu är hur i hela friden jag ska orka bära hem allt. Åker ju buss emellan, men det är ju ändå några hundra meter jag får gå.. inga bodypump-pass i världen räcker för att en liten jag ska orka bära så mycket mat. Spännande uppföljning väntar.

Tung fredag


Vilken dryg och jobbig dag det här har varit. Både fysiskt och psykiskt. Fysiskt för att jag är så fruktansvärt trött i benen, har ingen energi alls egentligen. Psykiskt.. ja, jag är väldigt känslig för det mesta just nu. Har inte långt till tårarna och om det beror på för lite mat, för mycket träning eller en kombination av båda vet jag inte riktigt. Men två gånger idag har jag haft anledning att bli ledsen och det tar på krafterna det med.

Ikväll ska jag dock äta middag i goda vänners sällskap och jag hoppas på att det ska lyfta mitt humör något. Ska försöka koppla bort alla tråkigheter! Vad hittar ni på ikväll?


Nu börjar arbetet


När andra andas ut och tänker JA, äntligen, det är fredag! Då sitter jag där med trött och uppgiven blick och tänker jaha, bara att sätta igång då. Ingen ledighet alls för mig i helgen, måste ta igen det jag inte gjort i veckan. Läsa fem kapitel i boken och gå igenom caset som vi ska göra grupparbetet på. Därutöver har jag träningen förstås. Och så en sak som jag ser fram emot som jag ska göra imorron: storhandla! finns det nåt roligare?!
image29image30image31image32 image33

Jag ska handla en massa torkad frukt, nötter, dinkelmjöl och annat smått och gott så jag kan baka bröd som jag längtat så mycket efter! Sen ska jag förstås fylla på mitt förråd av långsamma kolhydrater med bl.a. grov bulgur, dinkelris och quinoa. Och den dyra delen, som jag gruvar mig lite för...proteinerna. Men kycklingfilé, laxfilé, quorn, sej/alaska pollock, tonfisk, makrill, skaldjur... en massa blir det. Men nu när jag inte går ut längre så har jag ju pengar över till att faktiskt äta bra och hälsosam mat. Ska för övrigt försöka köpa så mycket ekologiskt som möjligt. Och inte att förglömma, alla grönsaker! Men det blir nog en del fryst eftersom färska blir dåliga så fort och jag är ju bara en person. Fast just nu, kan jag tala om för er, så trivs jag väldigt bra med den situationen. Bara mig själv att ta hand om, underbart faktiskt.

Nu ska jag sätta igång och läsa på lite inför föreläsningen idag. Hoppas ni alla får en härlig fredag!

Färdigpumpat

image28

Detta är bodypump, för er som inte visste. Styrketräning i grupp, vilket är perfekt för mig som för det mesta känner mig alldeles vilsen på gymmet och speciellt på Iksu:s gym som är ganska stort. Nu kör jag detta pass två gånger i veckan och det borde väl fixa till mina förtvinade muskler något. Ökade faktiskt på tyngderna idag!

För övrigt så var jag fullt allvarlig med det jag sa om att jag söker en dataexpert som fixar min dator. Och lika allvarlig med att jag bjuder, vem som än kan tänkas hjälpa mig, på middag. Jo, det kan hända att jag är lite desperat. Jag har gett upp hoppet om att jag själv ska lära mig något om datorer vid det här laget. Det kommer inte att hända. Datorer är onda ting som skapats för att göra mitt liv ännu lite jobbigare. Så nu vet ni hur det ligger till.

Nu sätter snart handbollen igång. Sverige - Tyskland. För tre dagar sen hade jag sagt att Sverige har inte en chans, de blir mosade. Idag säger jag: detta kan sluta precis hur som helst. Jag hoppas förstås att de vinner, men så pass höga förhoppningar är det alldeles för tidigt för att ha. Men håll tummarna för bövelen!

Träningsoutfit

image26

Hade inte direkt klagat om jag hade fått de här kläderna! För tillfället får jag nöja mig med mina gamla, slitna. De håller nog ett tag till. Fast lika snygga som de här är de ju inte. Hmm.

Snöstorm


Förutom att jag fortfarande är förbannad på min dator och viruset så fick jag en ny anledning att bli irriterad när jag vaknade imorse - det fullkomligen stormade ute. Gick ut på min vanliga promenad och det gick bra, förutom när jag gick på särskilt öppna ytor, ajaj. Men nu ska jag snart till skolan och jag kan tänka mig att jag kommer se ut som en dränkt katt när jag kommer fram, med schyssta svarta fläckar från sminket över hela ansiktet. Suck. Men måste man så måste man.

Idag är det skola mellan 9-12 och i eftermiddag är det bodypump. Får se om jag ids gå hem emellan, inte direkt så man längtar till att gå ut i det här vädret. Får se hur det blir!
Ha en bra dag!

Frusen och trött


Just kommit hem och är lite lagom frusen, trött och grinig. Dålig middag idag och det märks direkt. Har iallafall hjälpt en kompis paketera lite saker och det gjorde mig en aningens rikare :)
Handbollen idag var grym, heja Sverige! Har verkligen underskattat dem! Imorron gäller det, mot Tyskland. Jag kommer vara bänkad iallafall.
Imorron sätter träningen igång som vanligt också. Har haft känslan av nånting som saknas hela dan, så det blir grymt att träna igen. Jobbigt att det blivit så kallt bara, med tanke på mina stavgångspromenader.

Virus har jag fått på datorn med, fast det var väl bara en tidsfråga då mitt virusprogram gått ut och jag orkade aldrig fixa ett nytt. Skyll mig själv. Men det är drygt ändå.. det nya virusprogrammet har inte scannat klart datorn ÄN och jag satte igång det vid 12. Frivillig dataexpert sökes ivrigt. Kan hända att jag bjuder på middag om jag får hjälp med detta, och jag är bra på att laga mat ;)  Haha.. ja, annars kan jag ju alltid hoppas att det löser sig av sig själv. Troligt.

Nä, god kväll på er!




Äntligen lugn och ro



Jag är så trött och slut så jag vet inte vad. Börjar inse så smått att jag kanske borde lugna ner mig lite vad det gäller träningen. Har ingen ork över till annat. Eller ja. Handbollen ikväll orkar jag lätt med, behöver ju bara ligga i soffan och titta på när handbollsspelarna springer omkring :P  Har dock lite ångest över att jag inte fått boken till nya kursen än, har ingen chans att läsa på tills föreläsningarna och har redan kommit efter, vilket är surt. Men en glad nyhet är iallafall att pengarna kommer imorron, äntligen! Till helgen blir det att fara och storhandla :D

Nepp, nu blir det duschen och sen tv-soffan. Nu ska mina stackars ben äntligen få vila. Ha en bra kväll alla!


Så det kan bli


Har ju redan beställt från La Redoute. Nu kunde jag visst inte låta bli - igen. Gjorde ytterligare en beställning igår, bara på rea-varor. Dumma rea.

image20image21image22image23



Detta är vad jag beställt. Den blåa stickade tröjan beställde jag i svart, men det fanns inte som bild. Den gråa omlottröjan är jag väldigt nöjd med, den har små strassdetaljer på ärmar och knytband. En sån tröja från tröjhögen har jag också beställt, fast i grått, en farfarströja. Och så väskan förstås... den var på rea och jag behöver en större väska. Och så är den i silver.. som jag är ganska förtjust i. Dyrt kommer detta att bli, men å andra sidan har jag inte shoppat så mkt kläder den senaste tiden, så jag tycker jag är värd det: :)

Grymt skönt att vara ledig nu på förmiddagen. Ska bara softa!

Lite besviken..


Har precis vägt mig nu och ja... det hade definitivt kunnat vara värre, men också bättre förstås. Har ungefär 3-4 kg att gå ner, och det ska väl gå får jag hoppas! Beach 2008, here I come :D

Nepp, dags att gå ut och röra på påkarna. Vi hörs!

Ett tillägg..


Jag har ett förslag till de ansvariga på Iksu. Var god släpp inte in snygga killar på bodypump-passen! Iallafall inte när jag är där. Allt var frid och fröjd, vi skulle precis dra igång. Vad händer? Tre rikigt snygga killar dräller in sent och ska vara med. Jag skämtar inte att alla var snygga, det är som en kompis sa, snygga killar dras till varandra (som vänner alltså.. :P). Men iallafall. Kul att stå där med kalaskula och svettas bredvid tre hunkar (jo, de var tvungna att ställa sig precis bredvid mig) . Hmpf. Nåja, min mage fick väl en del extra träning då jag kände ett extra behov av att hålla in den idag..

Trött i armar och ben

Bodypumpen tog hårt på mig idag, eller så tog jag i extra mycket? Hur som helst så har jag svårt att lyfta på armarna och det är en ren plåga att ta sig uppför trappor. Jag hoppas det är bra att vara så slut efter ett sånt pass.. nån som
vet?
image19

Rätt jobbigt blev det nu också när jag satte igång med att tvätta all min tvätt. Bära tung tvättkorg och gå i trappor - ajaj. Men det som inte dödar, härdar. Imorron är det spinning som gäller så jag hoppas att benen är ordentligt utvilade då, annars lär jag inte orka länge.
Nu ska jag sitta här och göra inte så mycket alls i en timme tills det är dags att hämta tvätten. Suck. Jag vill sova.
God natt på er iallafall !

Läskigt

image17
Iiik. Jag har inte vägt mig på över ett år. Nu när jag börjat träna för att gå ner i vikt så tog jag före-bilder och tänke ta nya varje månad. Men av någon anledning ger det mig mer ångest än vad jag gissar att en viktkoll skulle göra. Så. Har nu bestämt mig för att väga mig en gång i veckan istället. Riktigt läskigt, när det nu var så längesen! Men jag har åtminstone redan tappat lite i vikt så förhoppningsvis går vågen inte sönder av tyngden..
Skönt iallafall att få det svart på vitt, om jag verkligen går ner i vikt eller inte. Första viktkollen blir imorron :S

Kursintroduktionen var iallafall ok, gillade mysfarbrorn som är våran föreläsare. En sån som vaggar omkring, pratar lugnt och harmoniskt och gillar att berätta historier om det ena och det andra. Sånt som gör att lektionerna inte blir tradiga och långsamma. Så visst verkar det lovande. Dock hade boken inte kommit idag så jag kommer efter direkt, det känns trist =/

Min tröja från la redoute är nu ivägskickad iallafall, så jag kan nog vänta den i veckan (hörde jag änglakören?)
Ska dricka upp mitt kaffe nu och ladda inför bodypumpen i eftermiddag. Ha en bra dag!

Ny kurs, dags att plugga igen..

image16
Alltså, det spelar ju verkligen ingen som helst roll att jag inte alls vill börja med den nya kursen idag.. det blir så iallafall. Företagsekonomi A. Suck. Men pigg som en lärka är jag iallafall, och stavgångspromenaden är avklarad precis som frukosten. Nu är det bara att göra sig redo för skolan. Typiskt. Som körsbäret på toppen så har jag inga rena kläder men som tur är tvättid ikväll. Men vad ska jag ha på mig idag? Jag har en balklänning som borde vara ren, hmm. Nåja, får se vad jag kommer i  för utstyrsel till skolan idag. Ha det fint alla!

Gomorron!

image13

Dagen började bra med att jag vaknade kvart i 6. Kollade temperaturen på nätet, 0,3 plusgrader. Perfekt. Kollar ut, det snöar lite. Ingen fara. På med träningskläder, mp3-spelaren igång, stavarna i nävarna och så ut. Så här ser i princip varje morron ut för mig, bortsett från onsdag som är min träningsfria dag. Idag var det extra tungt, dels för att jag tränade spinning igår antar jag men mest var det för att snömodden halvfrusit och jag fick kämpa lite extra för att ta mig fram. Gropigt och ojämnt överallt. Men gick min vanliga runda och fick sen avnjuta min underbara
frukost.

Vet inte riktigt vad som händer under dagen, men jag vet jag borde göra... städa. Huga. Vill verkligen inte, men jag har dragit ut på det så länge, inte orkat, haft bättre saker för mig osv. Kanske dags att ta tag i det nu då, när jag ändå faktiskt inte har nåt bättre för mig.

image14 image15



 

Sverige - Frankrike

image12

Ikväll kör de andra matchen. Håll tummarna!

Wohoo, här ska spinnas!

image10
Nåja, de här prylarna kan jag ju bara drömma om tills vidare, men spinningen gick iallafall bra kan jag avslöja! Hade verkligen inga förväntningar och trodde jag skulle få gå därifrån efter 10 minuter med skamset hängande huvud.. men icke, jag orkade hela passet! Stod och cyklade alla gånger man skulle det, tog det dock lite lugnt med motståndet idag eftersom jag vet att mina benmuskler inte är mycket att hänga i julgranen. Huvudsaken jag tog mig igenom passet, kände jag. Svettades som en tok och min kondition fick en utmaning och det var ju själva poängen med träningen. Så det blir lätt fler gånger!

Jag har faktiimage11skt inte hunnit mycket mer än att träna idag, men det har jag knappast ångest för iallafall :P
Åt just en gottigott-lunch, omelett med kräftstjärtar, champinjoner, paprika, lättkesella med sallad, tomat och broccoli till det. Mums! Nu är det dags att hoppa in i duschen och sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra av dagen. Kanske läsa lite i min bok, brodera, eller bara ligga framför tvn och njuta av ledigheten. Inget av det vore särskilt dumt ;)

Ha en bra dag govänner!

Hur är det möjligt?!

image8  image9
Jag fattar verkligen ingenting. Jag har som mål att komma i mina Wrangler-jeans, storlek 26, till min födelsedag. Trodde att jag inte kunde knäppa dem nu. Men för att se hur långt bort det är så skulle jag prova dem idag. Jag fick igen dem och behövde inte ens kämpa! Fast valkarna finns där förstås och jag får väl ha som mål att de ska försvinna tills min födelsedag istället. Undrar dock om det kan vara så att jag faktiskt blivit av med lite vikt på de här två veckorna eller om det bara var en föreställning jag hade att jag inte skulle kunna få på mig dem? Jag väljer att tro det sista, kan inte ha tappat nåt i vikt på så kort tid...

Bara därför tror jag nu att jag ska väga mig en gång i veckan och se om det faktiskt ger resultat. Är som lite tråkigt att gå omkring och bara gissa sig till. Nåja. Nog om det.
Imorse var det verkligen motigt. Igår var en mindre lyckad dag och jag tänkte att nu skiter jag i att gå ut och gå, det ger ju ändå inget, mutter mutter... men så började jag peppa mig själv istället, och när jag märkte att jag fick igen byxorna så blev jag riktigt taggad och så kom jag mig iväg iallafall.
Stavgång i 50 minuter ungefär. Det var riktigt mycket blötsnö ute och en mindre snöstorm, men det kan man överleva. Skönt att komma hem och få äta min efterlängtade frukost. Om drygt en timme ska jag gå till Iksu, där jag tränar, och köra spinning 55 minuter. Har bara kört den en gång förut för flera år sen, och då höll jag på att svimma, och då lovade jag mig själv att aldrig mer försöka mig på det.

Men nu är det utmaningarnas tider och jag vet ju att det är grymt bra träning, så jag tänkte att jag skulle ge det ett eller några försök iallafall. Lite nervös är jag, ska bli spännande att se hur det går. Hör av mig senare idag om hur det gick..!

Trött i varje liten muskel

image4 Detta är vad jag ägnade eftermiddagen åt, eller ja.. en timme av den. Egentligen gillar jag inte riktigt det här med aerobic-pass, och detta är ju en form av det fast jobbigare. Måste ha konditionsträning och det här är en rätt bra variant, men jag vet inte om det är värt det. Inte det minsta roligt. Och det riktigt osar tant om det, även om det var många yngre där också. Och konstigt nog var jag en av få där som faktiskt var normalviktig!

Annars då. Ikväll är det klassfest, den började för över en halvtimme sen och här sitter jag, fortfarande i svettiga träningskläder. Funderar på om jag verkligen orkar ta mig dit, men jag känner att jag borde. Men vägen till duschen känns väldigt lång just nu. Ugh. All den här träningen börjar suga musten ur mig. Tänker inte ge upp för det, jag ska ner i vikt om det så är det sista jag gör. Mina 26:or ska passa den nionde maj när jag fyller år, så det så! :)

Nä om man kanske skulle ta den där duschen iallafall. Puss o kram.


Ny dag

image2Här är tröjan jag beställde på la redoute idag, kunde inte låta bli. Den kanske inte är high fashion eller läcker på nåt sätt, men jag tyckte den såg mysig ut och jag gillar kombinationen mellan smala och breda ränder!
Idag har varit en bra dag så långt, med stavgång innan frukost, lite softande under förmiddan och jag har äntligen läst ut boken som jag fått dras med i snart 2 veckor. Låter kanske konstigt att jag läser en bok jag inte gillar, men fick den av min syster när jag fyllde 20 och kände att jag ville läsa den. Skönt att den äntligen tog slut iallafall. Om ni vill genomlida samma  bok som jag så heter den På drift, skriven av Jack Kerouac.

Nu är det dags att dra till skolan och göra det sista på rapporten, men usch, jag vill verkligen inte! Sen är det träning, stepmuskel, kl 17. Återkommer senare. Ha en bra dag!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0