Inte så dumt


Dagens middag blev som den brukar på en lördag. Någonting med antingen kyckling eller lax och ugnsbakad sötpotatis. För mig är det iallafall lite extra lyxig mat och sånt som jag inte orkar stå och göra på veckorna heller för den delen. Provade min grillpanna som jag haft i över ett år men i princip aldrig använt.. så där grillade jag min kycklingfilé (lite för hårt som synes) och fräste runt lite sockerärtor och skivad rättika. En lustig stor grönsak som smakar som rädisor. Tillförde helt klart en annorlunda smak till rätten. Gjorde basilikakeso till också, vilket faktiskt var en riktig höjdare. Vill bara försvara mig lite angående kycklingen, jag hade faktiskt penslat den med bland annat soja så den är inte sönderbränd som man kan tro, hrm.
Nu har jag brytbröd i frysen också och denna gång blev det riktigt lyckat, fluffigt och härligt, så imorgon till frukost blir det provsmak. Undrar just om det går nåt bra på tv ikväll? Har ingen aning om vad jag ska göra iallafall. Skulle vilja göra nåt roligare än att titta på tv förvisso, men jag har sämst fantasi. Glömde min bok i Jämtland och jag kan inte bara börja på en ny innan jag läst klart den. Mitt broderi har jag trasslat till och har undvikit det sen dess för att jag vet att det är hopplöst och kommer ta hundra år och dubbelt så många svordomar innan det är fixat.. då känns tv-tittande mer lockande. Blä. Jag måste skaffa mig en vettig hobby. Men vad? Jag måste nog klura på det ett tag. Det blir en lugn och skön lördagkväll hur som helst. På återseende.


På gång

Ojoj vilken dag! Men jag älskar ju lördagar just för att jag får så mycket gjort då. Så hittills, morronpromenad som vanligt, rejäl frukost för att få energi till både omtenta och spinningpasset efter det. Var en annan instruktör idag då min favorit var i fjällen, så jag befarade det värsta, men faktiskt så var hon riktigt bra. Tjejerna brukar vara så mesiga..
Svettig och nöjd gick jag hem och åt räkomelett till lunch medan jag skrattade åt skandinaviska so you think you can dance. Fattar inte vilka människor det finns, helt otroligt. Långt ifrån alla kan dansa iallafall. Förresten, en reklamsnutt som jag inte kan få ur skallen, inte bara för att den är väldigt bra utan för att de visar den minst en gång per reklamtillfälle, är Lindex nya reklam. Klockren verkligen, jag älskar den. Framför allt älskar jag musiken och det vore ju helt fenomenalt om någon snappat upp vad det är för låt, för E-S vill ha!

Ja just nu så väntar jag på att degen till brytbrödet jag ska baka ska jäsa färdigt. Älskar verkligen det brödet, det blir så otroligt gott. Det är lite bökigt och kladdigt att baka men det är så värt det. Tänkte för övrigt börja lägga upp egenkomponerade recept här, försöka göra det lite tjusigt också. Hur låter det? Lite enklare för den som eventuellt vill laga maträtten. Tror också på att kanske försöka lägga upp lite kategorier här, så slipper jag dels länka till alla recept hela tiden, dels slipper ni leta reda på gamla inlägg jag snackar om som jag glömmer att länka till... aaanyway, nu ska jag se om degen blir någe större. Sjukt roligt att Tina vann let's dance förresten, det var hon värd. Vi hörs!

Fredag kväll

Många andra kanske har ett lyckligt leende på läpparna för nu väntar helgen med allt det roliga man längtat efter blablabläää. Jag måste sitta och svettas med instuderingsfrågor om marknadsföring inför omtentan imorron, vilket kommer bli svårt då bittra tårar över den icke avklarade hemtentan kommer blöta ner mina anteckningar. Imorron gör jag ett försök på omtentan och går sen på Iksu och avreagerar mig på ett spinningpass. Resterande ilska och bitterhet kommer jag banka in i degen jag ska slänga ihop under eftermiddagen. Jag lovar att det kommer inte finnas en tillstymmelse till leende på mina läppar under någon av dessa helgaktiviteter.

image161

Det enda, det enda, som gör mig på lite bättre humör ikväll är Tina. Innan Let's dance så avskydde jag verkligen Tina, tålde henne inte. Men nu.. jag är helt förtjust i henne, hon är ju hur skön som helst! Hon är verkligen bara sig själv, ingen annan, och bättre kan det inte bli. Eller jo. Hon är ju galet duktig på att dansa också. Så jag håller tummarna för henne ikväll och kanske det slinker iväg en liten sms-röst också.. you go girl!


Varför ska det vara så svårt?


Seriöst, jag borde kunna klämma ur mig ett par rader. Det är ungefär vad som behövs för att göra den här hemtentan. Men det är som om mina tankar klistrat ihop sig till en enda stor geggig massa..då är det inte så lätt. I'm toast. Funderar faktiskt på att ge upp det här nu, kommer aldrig hinna klart. Fast skam den som ger sig.. eller? Äsch, nu tar jag tag i det här så får jag se hur långt jag kommer. Omtenta-plugget kan jag ta då det är reklampaus i let's dance.

Och allvarligt, ikväll stänger jag dörren till mitt rum när jag går och lägger mig. Två dryga katter har varit inne hos mig sen säkert 4 på morgonen och jamat så jag fick inte sova ordentligt. Argh. Vädret hånar mig idag också. Solen strålar från en klarblå himmel och här sitter jag med hemtentan. Hade förvisso inte ägnat dagen i nåt skidspår även om jag varit ledig, men ja.. det är en principsak. Näe, nu väntar mer kaffe och förbannelse-kastningar över Bloisi. Ha det.

För känsliga killar - läs ej


Nu är det bokat, nästa fredag ska det knipsas. Min katt Diego ska alltså äntligen kastreras.. jo, det är visst nödvändigt, ni vet inte, ni har inte bott med en könsmogen hankatt. Jag kan låna ut honom över en natt om ni inte är övertygade. Det var iallafall fint att jag fick tiden på en fredag, för jag har hört att katten blir ganska utslagen av all bedövning ett långt tag efter.. så jag ska vara hemma med honom hela eftermiddagen och kvällen. Jag tror det kommer gå fint, men jag är ändå lite orolig. Bäst de är snälla med honom.

Med hemtentan går det som väntat - ytterst dåligt. Ska se hur det ser ut sista timmarna innan sängdags nu.. har jag inte kommit nånvart då så är det lika bra jag ger upp och pluggar på omtentan jag har på lördag istället. Men det återstår att se. Wish me luck. Behöver massa massa tur. Massa.

Roligt mitt i tråkigt

image154

Martin Kellermans Rocky äger, som alla vet. Blev riktigt lycklig när jag idag fick veta att de ordnat en hemsida för tidningen! Kolla in: http://www.rockymagasin.se

Nu är det panik


Seriöst, hemtentan ska in imorgon och jag har inte ens börjat på första frågan. Jag ser ju var det här kommer sluta. Men jag har hela dagen idag och halva dagen imorgon iallafall. Jag ska kämpa till sista minuten, det ska jag.
Det må vara så att jag inte gillar Umeå så värst, men något magiskt måste det vara med staden. Så fort jag kom tillbaka har jag halkat tillbaka i min hälsosamma bana, utan problem. I jämtland var det omöjligt att äta normala mängder. Vad beror det på? Jag har en teori och den lyder som följer: när jag är hemma tänker jag att jag kan unna mig. Kan vara så. Typ att jag tänker att jag ska ju ändå snart hem och vara nyttig igen. Tyvärr stannade jag två dagar extra så det blev många unnardagar. Suck.

Tur att det var så lätt att komma igång igen då. Har varit på min morgonpromenad och i eftermiddag blir det bodypump. Undrar om jag har några muskler kvar? Fy alltså.. ingen vilovecka på länge nu, det funkar inte. Dagens hissning: rutiner. Dagens dissning: högtider.

Inte konstigt folk blir tjocka när man ständigt ska fira olika högtider, som dessutom är utdragna på minst en vecka. Och sen har man rester kvar efter helgen som måste ätas upp och ja.. var det förresten någon som uppmärksammade att det var våffeldagen i tisdags? Jag har som inte reflekterat över att den existerar. Sen finns det ju fettisdag, kanelbullens dag.. finns det fler? Berätta gärna vilka isåfall. Helt onödigt iallafall. De har bara skapat en ursäkt för att det ska vara ok att trycka i sig en 3-10 st kanelbullar t.ex. på en och samma dag utan att få dåligt samvete. Kanelbullar äter väl var och varannan människa då och då iallafall. Isåfall kan man väl skapa brysselkålens dag, för det äter väl nästan igen? Inte ens jag som faktiskt tycker det är ganska gott. Det kan man frossa i hur mycket som helst utan att behöva ha dåligt samvete. Ja ja, jag vet, hysterin skulle utebli för hur kul är det med brysselkål. Kom med egna förslag då.

Nej nu får jag lägga ner struntsnacket, jag har en hemtenta att skriva. Hej på er!

Otacksamt

Här har jag varit borta i en vecka och vad möts man av i dörren? En smått uttråkad och likgiltig katt som tittar bakom mig för att se om där finns nåt intressant. Hmpf. Jag hade dessutom köpt torkad småfisk åt honom som han bara sniffade på och petade på med tassen, men åt den gjorde han iallafall inte. Skulle förvisso inte jag heller göra, men jag är å andra sidan ingen katt. Nåja. Har jag valt katt som husdjur så får jag väl finna mig i att den inte viftar på svansen eller kommer när jag ropar. Det får jag ta och det kan jag faktiskt ta, då jag kan vara borta en hel dag och det är ingen panik, jag behöver inte gå ut med den tre gånger om dagen osv. Fast ibland... ibland så.

image150image151

Bussresan hem gick ganska snabbt tack vare det trådlösa nätverket på bussen. Har sen handlat på Maxi och fyllt min tomma kyl. Det bästa av allt är det som jag fick med mig hemifrån... färskfrysta hjortron och blåbär! Fatta vilka fina frukostar jag kommer få framöver. Tack mammsen för det..! Köpte iallafall hem bland annat mer sojamjölk så jag kan äta gröt imorron, blåbärsthé, arvid nordqvists kaffe, äpplen (red prince, pink lady), päron (conference), keso och kalkonpålägg. Är det bara jag som får en känsla av tillfredsställdhet när man precis fyllt upp kylen? Det känns tryggt på nåt sätt. Lite svårt att förklara.

Nepp, ska försöka göra nåt vettigt nu innan greys anatomy börjar.. för ni har väl sett att de ställer in men in trees pga nån eländig fotbollsmatch?! Kan de inte ha en speciell sportkanal så vi andra slipper bli lidande. Eh, vänta nu, det har dem. Snarare, gör sportkanalerna tillgängliga för alla. Snälla. Jaja. På återseende.

Bloggar från bussen

Sitter alltså på bussen från Strömsund till Umeå och bloggar. Vilken nörd man blivit. Men ganska skönt att ha nåt att göra när jag nu dessutom har tappat bort min mp3-spelare. Sitter för övrigt just och äter lunch också. Idag blev det en blandning av pastaspiraler, avokado, goudaost-tärningar, grönsallad, tomat, physalis och svarta oliver. Gott!

Kl två är jag framme ungefär, så det är en stund kvar. Får se hur länge mitt batteri håller, jag har väl dödat det för längesen misstänker jag. Förresten verkar det luta åt att jag spenderar sommaren i Jämtland. Funderade över vad jag hade i Umeå att göra i sommar egentligen, när alla jag känner där i princip sticker därifrån.. och sen så är jag ju inte så förtjust i staden heller. Så Jämtland kanske.. vem hade kunnat tro det? Allra minst jag iallafall. Nu ska jag äta klart och surfa vidare. Hej så länge!

Thai-inspirerat


Lagade middag åt mina föräldrar och ena lillebror ikväll, det var uppskattat. Har tidigare länkat till det receptet här, kycklingfilé i kokosmjölk med grön curry och chili. Tog dock röd currypasta den här gången, det blev minst lika gott.  Med plugget har det verkligen inte gått bra idag. Förvisso har jag gjort mycket förarbete som säkert kan vara bra men detta har gjort att jag först idag börjat skriva på den första uppgiften. Undrar just hur fort magen kan bilda ett magsår?

Och seriöst, hur ska jag klara en bussresa på 4,5 timmar utan min mp3-spelare? Jag är lite deprimerad över det, faktiskt. Inte bara över bussresan förstås. Dumma dumma jag. Ett riktigt klantarsel. Oh well. Blir väl inte bättre för att jag gnäller. Fast tänk vad praktiskt om det blev det..! Jag röstar för enklare lösningar på svåra problem överlag. Varför skulle livet inte kunna vara en dans på rosor? Tänk vad härligt det vore. Det är väl inte så konstigt att livet känns jobbigt när folk går omkring och säger "ingen har sagt att det ska vara lätt att leva". Tänk om folk kunde gå omkring och säga att, shit, vad livet är lätt att leva! Då kanske det skulle bli det också?  Och nu har E-S spårat ur. Ursäkta.


Nyduschad Diego, mindre glad på matte..

Imorgon åker jag iallafall tillbaks till Umeå. Lika bra att ta tag i det nu och möta verkligheten och allvaret. Sen så saknar jag min lilla kisse också, fast han kåtjamar hela nätterna. Men det är snart över, så snart som möjligt blir det knips-knips. Tur att han är totalt omedveten om detta. Nu ska jag försöka vara lite social. Ha en bra kväll alla!


Motivation


Det behöver jag verkligen nu. Den här hemtentan måste jag fixa, det finns inga om eller men. Bara att kämpa på alltså. Alla förslag till vad som kan tänkas motivera mig är välkomna. Frukosten är avklarad iallafall, ska nu sätta igång med plugget.. sen långpromenad innan lunch. Går ogärna ut nyvaken med dregel på hakan och går morgonpromenad mitt i civilisationen. Tacka vet jag Umeå och diskreta gångvägar. Här får jag känslan av att vara iakttagen från alla håll och kanter. Kanske inte bara en känsla..? Eeh, hur som helst så väljer jag att gå senare. De som kan sina saker säger ju att det inte är en sån extrem skillnad ändå, huvudsaken är att man rör på sig.
image148
Det fick jag för övrigt göra lite mer än planerat igår. Gick först på långpromenaden innan lunch. Hade min mp3-spelare i fickan och pga dåliga hörlurar fick jag stänga av den till slut. När jag kom hem igen efter en timme så var den inte i fickan längre. Slängde i mig lunch och gick sen samma promenadslinga igen, utan resultat. Så min fina mp3-spelare är borta och nu antagligen uppsnappad av nån typ. Den har varit min trogna följeslagare sen länge och något jag inte klarar mig utan på mina promenader. Vet inte hur jag ska göra nu. Men ska till polisstationen idag ändå, kanske fortfarande finns ärliga människor..? Nåja. Dags att plugga. Ha en bra dag!

Bildbevis

image144







Jag skulle ju lägga upp kort från någon av mina morgonpromenader i påsk och här kommer det finaste jag kunde hitta. Ingen dålig soluppgång, eller vad säger ni?




Redan över :(


Så var det roliga slut. Imorgon åker jag tillbaks till Umeå och det blir ett ångestfyllt återseende. I och med det så måste jag också ta itu med hemtentan på allvar, och den ska in på fredag. Det är ingen tid alls och jag kommer få sitta med det här i princip dygnet runt. Bortsett från det så har jag en omtenta på lördag, men eftersom jag inte hunnit plugga alls på den så är det ingen mening att jag går och skriver. Jag kan bara fokusera på en sak i taget och hemtentan är i det här läget viktigare.

Hur som helst så har påsken iallafall varit riktigt skön. Jag hann först träffa mamma o pappa lite innan de åkte till sthlm, så glad över det. Dagen efter åkte jag och brorsorna till Sunnansjö och lugnet. Mina föräldrar är de enda som bor där permanent, det säger en del om hur livligt det är där. Men just nu var det folk där från sthlm, som har stugor där. Det var vi och de nere vid sjön varje dag, i strålande solsken och det blev en hel del grillande, solande och skoteråkande. Åkte dessutom i traktordäck efter skoter, det var grymt roligt :D

Igår gjorde jag värsta påskmiddagen också. Lammstek som sagt, med buljonginkokta rotfrukter till som smakade helt otroligt gott om jag får säga det själv. Lammsteken blev också riktigt lyckad, saftig och god, och lite rosa i mitten som det ska vara, vad jag förstått. Sen en vanlig brunsås till och blandsallad med röda och gula körsbärstomater. Brorsorna verkade nöjda iallafall.  Mammsen hade fixat påskägg  åt oss också. En perfekt blandning av vanligt påskgodis och naturgodis, mums :) Men lite väl mycket onyttigt har det blivit i helgen så det ska bli skönt att komma igång med träningen igen när jag är tillbaks i Umeå och känna att jag är i form igen..! Har iallafall tagit en del schyssta bilder då jag var på mina morronpromenader längs sjön, ska se om någon av de får pryda min blogg imorgon när jag fått över dem till datorn. Tills dess, ha det fint!

Glad påsk!

image143

Ja så var det dags att åka hem. Eller ja, om fem timmar. Försöker fundera på vad jag behöver ha med mig men det står bara still. Har nog packat ner det mest väsentliga, som kläder och plånbok. Mp3:n ska ju med och datorn, kameran och mobilen. Jag får nog med allt till slut, och gör jag inte det är det inte hela världen. Om det inte är pengarna jag glömmer förstås.

Ser inte fram emot bussresan, men till skillnad från när jag bodde i Luleå så tar det nu bara fyra timmar istället för åtta-nio. Brrr. Måste ha nån matlåda med mig också men jag vet inte riktigt vad. Funderar på pasta med räkor, oliver och fetaost.. hur låter det? Ja helst nåt som inte stinker av vitlök eller som är särskilt söligt, med tanke på att jag lär ha en granne på bussen. Nej, nu ska jag nog försöka fortsätta packa lite till. Ha en skön påsk!


Destination Jämtland

Ja så det blev visst så att jag åker redan imorgon, två timmar efter min sista föreläsning. Tar ju bara fyra timmar numera så det är inte så farligt. Detta innebär iallafall att jag hinner träffa mina kära föräldrar innan de åker, vilket jag är väldigt glad över! Jag har tyvärr ofantligt mkt skolarbete att göra medan jag är hemma och bussresan är ju helt perfekt för det ändamålet, så jag hoppas jag får en del gjort då.

Nu är det dags för en mindre inspirerande sysselsättning. Dags att tvätta.. hoppas ni gör nånting mycket roligare.

Men näe

Jag måste bara få gnälla lite. Måste det snöa sjuttielva meter snö när det är meningen att det ska bli vår?? Argh! Så fort jag får chansen ska jag bosätta mig i ett varmare klimat, utan tvekan. Tänk att slippa detta elände.
image142
För övrigt så är det ju påsk till helgen. Någon mer än jag som blev helt ställd när den blev så tidigt i år? Ingenting stämmer ju. Ska iallafall hem till Jämtland på torsdag, träffa mina yngre bröder och lite folk från södra Sverige som kommer upp till påsken. Lustigt nog missar jag mina föräldrar helt då de åker ner till Sthlm precis de dagar jag är hemma. Det blir jag som får stå för påskmiddagen och mammsen hade köpt en stor lammstek som jag ska laga till.. eeek. Har aldrig gjort någonting med lamm så det kan bli intressant. Något påskägg har jag iallafall inte fixat, mina bröder lär nog ha godis så det räcker ändå och skulle de inte ha det så har nog mamma ordnat det. Jag tänker inte bidra till svenska folkets överkonsumtion av påskgodis, för vad jag vet kommer det bli något slags rekord i år med. Fast ska väl erkänna att om det finns lite naturgodis till mig så skulle jag inte bli ledsen ;)

Nej, skolan nu, sista rycket nu. Hej så länge!

Lugn kväll

Som vanligt blev inte mycket som planerat. För det första kom vi oss aldrig iväg till själva förfesten, utan jag satt först hemma hos min klasskompis N och sen gick vi till en av de andra gruppernas förfest, där jag var till strax efter tio innan jag till slut gav upp och gick hem. Det var trevligt, men jag var verkligen jättetrött. Och det var extra tungt att kliva upp idag, det ska jag erkänna.

Idag är det iallafall sista dagen med caset, idag ska det lämnas in och diskuteras och ältas om vartannat. Ingen träning idag, den tar jag imorron. Så det blir till att plugga och tvätta antagligen, härligt. Nepp, nu ska jag äta en sen frukost. Ha en bra dag!

Sent som vanligt

När någon säger en tid i min bekantskapskrets så bör man oftast plussa på minst en timme, har jag upptäckt. Det är verkligen inte bara en person som gör så, utan alla. Jag börjar tro att jag är ensam om att alltid vara ute i tid. Eller jag är snarare en tids-pessimist. Kommer alltid på tok för tidigt vilket innebär att jag allt som oftast får vänta. Fast av nån outgrundlig anledning verkar det också som att jag hellre gör det än kommer precis i tid. Nåja. En liten parantes. Det jag tänkte påpeka är att jag har varit klar att gå i en halvtimme (minst) och folk har ungefär börjat fundera på vad de ska äta till middag. Kanske en liten överdrift, men ganska sant iallafall. Nåja, får se hur kvällen slutar. Tror jag ska passa på att vila lite nu iallafall. Hej så länge!

Vi firar visst St Patricks

image140image141

Jag har faktiskt knappt ens hört talas om denna dag, alltså har jag än mindre någonsin firat den. Nu är det så här att vi håller på med grupparbete i företagsekonomin och en av grupperna skickade ut mail om att vi ska fira denna dag hemma hos en av gruppmedlemmarna, att alla helst ska klä sig i grönt och att vi sen ska på Corona. Jag hade först inte tänkt gå (det är ju måndag) men nu verkar det som att det är mycket folk ska dit och nu känns det som att det inte är något man ska missa. Problemet är bara detta: jag äger inga gröna kläder. Förvisso tror jag inte de halshugger mig om jag inte har något grönt på mig, men ja.. det hade ju varit kul.

Nå, det är kvällens aktiviteter. Nu under dagen ska jag jobba med case B, det som är kvar. Kl 11:15 ska jag träna bodypump, eftersom det vanliga måndagspasset skulle innebära tokmycket stress för att hinna till st patricks-firandet. Dessutom är det ju tokskönt att vara av med träningen så tidigt. Näe, nu är det dags att sätta igång och vara lite seriös. Ha det fint!

Så hur gick det då?

Jomen alldeles förträffligt faktiskt. Sällskapet var trevligt och promenaden likaså, även om det var lite kallare än jag hade trott. Två timmar varade träffen och vi pratade nästan hela tiden så det får man väl se som ett gott tecken. Om det blev fler gånger? Ganska säkert. Det här med dejting är faktiskt inte så dumt, bara man lyckas träffa på nån trevlig. Och nu hade jag visst tur, för tro mig, jag har träffat på en del filurer. Nåja.

Middag blev alaska pollock-filé i lätt kokosmjölk, tillsammans med sambal oelek, riven ingefära, örtsalt, peppar och rödlöks-bitar som jag körde i ugnen i kanske 15-20 minuter. Åt råris, gröna bönor och grönsallad med gurka till det. Klart godkänt, men hade kunnat haft lite mer ingefära i för lite mer sting. Nu väntar en kväll i vilans tecken, för imorron måste jag arbeta med caset hela dagen... så nu passar jag på. Ha en fin kväll!

Inspirerad


Jag har hamnat i matbloggar-träsket! Det hela började med att jag skulle leta en bild, och halkade av en slump in på en matblogg. Farligt. Satt och lusläste recepten och inser snart att denna matbloggare har länkar till andra matbloggar. Uhoh. Helt rätt. Nu har jag suttit i över en timme och dreglat över allsköns maträtter, som den ena verkar godare än den andra. Har iallafall sparat en herrans massa bloggar i mina favoriter nu, så har jag tråkigt en dag så vet jag vad jag ska göra. Något som slog mig under allt detta läsande var hur lätt man glömmer bort de allra godaste och enklaste maträtterna. Jag har fastnat i nåt tråk-träsk just nu, men nu ska det bli andra bullar. Snacka om inspiration!

Men nu hörrni, nu ska jag iväg på min söndagspromenad.. nervös är jag, men jag är övertygad om att det kommer gå fint. Om inte annat så får jag ju en skön promenad i solen iallafall, det är aldrig fel. Hej så länge!

Söndagsfrukost

Åt en härlig frukost idag med, med både god blandgrynsgröt med hackad dadel i, sojamjölk, hackad sharonfrukt och en skiva plommonlimpa med lätt kesella och ett lagomt kokt ägg (när äggulan varken är lös- eller hårdkokt utan lite smetig.. :-) ). Smaskens till sista smulan! Så ska en söndagsfrukost vara. Fast jag måste erkänna att jag saknar keso, mitt favoritpålägg of all times. Sån lyx har jag dock inte råd med, fattig student som jag är. Efter frukosten har jag suttit på balkongen och njutit av solskenet än en gång, säkert i närmare en timme. Lär ha skapligt många fräknar nu.

Klockan är nu snart halv elva och jag funderar så smått på att duscha och få på sig något roligare än pyjamaströja, mjukisbyxor och fleecekofta. För övrigt var det ok att Charlotte vann igår, jag var inte så peppad på nån låt eller artist egentligen och hon har ändå en låt som kommer fungera hyffsat i Eurovision. Vad gäller Björn Gustavsson så var han inte riktigt lika het som vanligt. Jag tror att pressen utifrån har gett honom lite prestationsångest, men det kan jag förstå isåfall. Att bli Sveriges nya älskling på nolltid måste vara smått omskakande.

Nej, nu ska jag minsann duscha och sen blir det promenad i solskenet med förhoppningsvis trevligt sällskap.. håll tummarna!

Underbar dag

Solen fullkomligen dränker en i solsken idag, underbart! Jag blir på så mycket bättre humör av lite sol. När jag kom hem efter träningen fixade jag iordning lunchen och satt sen på balkongen och fick njuta av den och solen på samma gång. Den bästa lunch jag haft på länge.

Blev som sagt inget fika på stan, men det blir istället en promenad imorron. Hoppas på lika fint väder då. Brödbaket blev det inget av, för jag insåg att jag saknade en av de viktigaste ingredienserna och mina pengar är som sagt ett minne blott. Så inget brödbakande. Det känns mest trist för att jag nu inte vet vad jag ska sysselsätta mig med. Det är kanonväder ute, men jag är rätt trött i benen så en långpromenad känns ganska omotiverad just nu. Kanske tar och läser en bok på balkongen, det vore nog inte så dumt. För mycket sol kan det knappast bli, med tanke på hur många soltimmar jag missat denna vinter. Nej vaddå, jag är inte bitter för att jag bor i ett kallt och eländigt land. På allvar så är jag inte det en sån här dag iallafall. Konstigt va? :P

Vi hörs!

Sweet

Skönt med lördag. Vet inte varför jag känner mig extra glad på lördagar, särskilt inte idag då jag inte ska göra nåt speciellt. Men det är inte dumt att vara lite extra glad en dag i veckan, det är nog till och med nödvändigt om man ska orka. Snart ska jag sätta igång med att koka ärtsoppa och efter det bär det av till Iksu och träna spinning. Jag hoppas verkligen att den anorektiskt smala tjejen jag såg där förra gången inte kommer idag. Dels för att jag blir så arg för att de låter henne träna och dels för att jag är orolig att hon ska få en hjärtinfarkt under passet. Så pass mager är hon. Eftersom jag själv varit i samma situation känns det extra jobbigt, det blir så personligt på något sätt. Jag vill hjälpa, men jag vet också att hon aldrig skulle lyssna på en utomstående, det gjorde inte jag och det är det väldigt få som gör. Men jag vill så gärna hjälpa.
image139
Nå.. efter spinningen ska jag iallafall luncha och mest troligt äter jag den fantastiska ärtsoppan. En liten grej om frukosten bara, är inne på gröt igen och idag hade jag hackad sharonfrukt på istället för vanligt äpple (lite lördagslyx) och det var supergott, så jag vill bara rekommendera det :)
Ja och sen då? Skulle ju fika med en viss person, men med en snabb och smärtsam koll på ekonomin så har jag inte ens råd att köpa en kaffe så jag fick avboka - igen. Jo, jag har gjort det förut... så nu har jag iallafall ledigt på eftermiddan och vet inte riktigt vad jag ska göra. Soligt ute iaf så kanske en promenad?

image138image137image135image134

Och ikväll... en skål med popcorn, ramlösa blåbär, melodifestivalen och Björn Gustavsson (viktigast ju). Håller ni på någon särskild? Jag håller på Rongedal, men är egentligen nöjd bara inte Christer Sjögren vinner. Därför ska jag bryta trenden och rösta ikväll, för helt allvarligt, han får inte vinna och det värsta är att risken finns att han gör det. Så jag ska iallafall göra mitt bästa så kan jag iallafall gnälla om det ändå blir han som vinner. Men det skulle bli slutet för den svenska melodifestivalen, dödsstöten om man så vill. Ikväll faller domen.

Dryg dag


Vet inte vad det var med mig idag, men jag var tröttare och mer okoncentrerad än vanligt, vilken flumdag. Fick lite gjort till slut i arbetet, men det känns inget vidare när de som jobbade med andra frågan redan är klar med sitt. Det suger faktiskt. Men inte så mycket att göra åt, är man inte produktiv så är man inte. Och angående litteraturseminariet så hade jag alldeles rätt med min föraning om att folk skulle vara sega... våran handledare fick till och med skälla lite på oss för att vi skulle orka engagera oss i den sista frågan, eller ja.. han lovade att vi skulle få sluta 10 minuter tidigare om vi bara var lite mer på hugget, haha. Men det funkade iallafall :)

Middagen blev lite skum idag, fast god (såklart). Hade en avocado i kylen som jag länge klurat på vad jag ska göra med.. så på väg hem köpte jag lösviktssallad, lätt kesella och en grov baguette. Väl hemma delade jag baguetten på hälften, bredde dem med lite kesella, på med avocado, två handfull räkor, massa salladsblad och en dressing gjord på lättyoghurt, lättkesella, hackad soltorkad tomat, sambal oelek, honung, salt och peppar. Ringlade på det och åt kålsallad och gurka till. Jättegott, jätteenkelt och perfekt när jag var så hungrig och inte hade nån lust att stå länge i köket. Tyvärr glömde jag att handla sojamjölk och tuggummi på ica så det blir att traska iväg igen nu...suck. Men sen är det lets dance! Vem håller ni på? Min favorit är lätt Mat-Tina, hon är grym. Kram på er!

Stressad

Hann inte anteckna färdigt till frågorna vi ska diskutera på litteraturseminariet så jag lär ju sitta där handfallen som vanligt. Trodde de skulle vara relativt enkla, men när jag väl satte mig med dem så visade det sig att man var tvungen tänka efter och reflektera. Det är mycket mycket fula ord. Nog för att det kan vara intressant att göra det emellanåt, men nu ville jag bara ha frågor som det fanns självklara svar på. Suck. Får väl sitta med detta på lunchen då..

image131image132image133

I övrigt känns det faktiskt ganska bra idag. Lite ont i ryggen sen igår, men inte alls lika farligt som förra gången. Har ätit en fantastisk frukost som vanligt, denna gång med en skiva av min hembakta plommonlimpa, med ett skivat ägg. Yoghurt med müsli, hackat äpple och hallon. Ojoj. Jag kan sitta hur länge som helst med frukosten, och det gör jag nästan också. En halvtimme idag iallafall. Nepp, dags att duscha och fixa allt innan jag ska iväg. Hej hopp!

Men ser man på..

image129

..vad hade jag på mig för byxor idag, månntro? Kan det ha varit mina Wranglers strl 26? Kan ha varit. Och det var det. Jag blev så less idag när mina andra byxor satt sladdrigt och fult och tänkte, näe, nu provar jag jeansen igen. Och ja de satt helt ok. Lite tajta fortfarande, men som sagt, helt ok. Känns skönt att få det svart på vitt, att jag kommit nånvart.
Idag satt vi som sagt med arbetet och visst kom vi en bit på väg, men det känns ändå tungt. Jag får alltid en oroskänsla i kroppen om att vi inte kommer hinna klart i tid.. men det ska nog lösa sig, det gjorde det förra gången.

Sen så var det träningen då. Skulle vara ett helt nytt pass idag, eller det trodde jag iallafall. Så visade det sig att de bara bytt ut hälften av låtarna, om ens det. Tråkigt. Men det kändes givande idag iallafall och jag kände mig stark i bröstmusklerna för en gångs skull. Och. Jag lyckades motstå att springa intervaller efteråt. Ville så gärna, men mina ben tillsammans med förnuftet sa nej. Vila var det ju! Och nästa vecka blir det påskuppehåll. Blir första gången jag missar minst två träningspass i rad, huga. Men det är bra för mina ben, jag får tänka på det.

Imorron är det äntligen fredag, men jag kan tyvärr inte slappna av riktigt än.. dels ska vi sitta hela dagen med grupparbetet och sen kl 15 har vi litteraturseminarium, till kl 17. På en fredag. Visst måste de ha varit fulla när de gjorde det schemat? Grym sinnesnärvaro lär det bli...öh. Men sen är det iallafall helg. Vad göra? Jag ska fika med en relativt okänd person (yes, in public, ingen fara), men annars ser det ut att bli en lugn helg. På lördag blir det melodifestival och popcorn, ljuvliga tider. Gonatt på er!

Krämpor

Först undrade jag om jag kanske blivit gammal i förtid, att min pensionärs-aktiga livsstil smittat av sig på kroppsfunktionerna. Fast eftersom det är en helt befängd teori så får jag helt enkelt inse fakta och konstatera att jag antingen tränat fel, för mycket, eller lagom men med för litet matintag för att underhålla musklerna på det sätt de behöver. Hur det än ligger till så känns mina knän slitna, benhinnorna gör ont och nu har jag fått ont i ryggen också. Sistnämnda får jag lösa genom att ta mindre vikter på bodypump nästa gång, för är det så att jag gör fel så kan det ju gå riktigt illa. Ska vara uppmärksam på pumpen idag. Hur som helst så hoppas jag att kroppen rättar till sig snart, att det bara är en fas. Nu när jag kommit igång med träningen vill jag inte behöva ha uppehåll.

Idag har jag inte så bråttom, vi ska ses kl 10 istället för 9. Igår fick vi en del gjort och idag börjar vi skriva. Jag hoppas det går så smärtfritt som möjligt. Ikväll blir det mycket plugg, ser inte fram emot det. Litteraturseminarium imorron. Suck. Snart är det helg, snart är det helg, snart är det helg.

Näe, hopp in i duschen. Hej då rå!

Glamour E-S




Sådärja, nu fick jag upp bilden. Vad tycker ni, glammig nog? :) Men är det inbillning eller ser jag lite brun ut? Solade solarium 2 gånger innan sittningen, kanske gjorde susen! Skoj att få klä upp sig och göra sig fin iallafall, det borde vara bal på slottet mycket mycket oftare.

Skön kombination

Åt just en grym middag, om jag får säga det själv, och det får jag ju. Skar kycklingfilé i ganska små bitar, fräste ihop det med finhackad rödlök, vitlök och chili. I med en grönsaksbuljongtärning, örtsalt, peppar från min 4-sorters-pepparkvarn och fräste runt ett tag. Sist med inte minst, i med en förpackning krossade tomater, en stor morot upphackad i flisor och puttra i 10 minuter. Sista 5 slängde jag ner 10 finhackade calamata-oliver också, vilket gjorde hela rätten kan jag säga! Till detta serverade jag ekologiskt råris och med några parmesan-flisor på toppen. Yummie! Oturligt nog fick jag ingen bild på det, men äter jag det igen hemma (det blidde matlådor) så lovar jag att föreviga den. För övrigt så fick jag lite bilder från i lördags idag, glamourkvällen ni vet, så så fort min puckodator (nej det räcker tydligen inte med installera om eländet) fungerar igen ska jag lägga in en bild.

Nu ska jag bara softa ett tag tror jag. Tycker egentligen inte om det här, brukar ju inte ha så här mkt tid över. Förslag kanske? Men kl åtta sätter iallafall min tv-kväll igång. Men in trees och greys anatomy, härligt. Hej så länge!


Onsdag

image125


Ny dag. Har precis avslutat min frukost som idag bestod av lättyoghurt, hackat äpple, 1 hackad dadel och ekologisk müsli. Till det blev det ett ägg, multivitamin-brustablett och kaffe förstås. Alltid lika gott. Förresten så vaknar jag i princip alltid på samma sätt numera. Har ni nånsin haft en könsmogen katthane hemma? Har ni det så vet ni vilken plåga det är. Har ni inte det, se till att kastrera kissen i tid om ni skaffar en. När han sätter igång med sitt kåtjamande så får jag stor lust att kasta ut honom. Fast det är väl just det han vill så han kan sticka iväg och jaga kattbrudar. Men han kommer iallafall varje morron väcker mig med sitt.. ja, jag vet inte om jag kan kalla det jamande, men det låter inte ett dugg trevligt iallafall. Jag ska kastrera honom men eftersom det, vad jag vet, inte är gratis så måste jag vänta till slutet på månaden. Snälla, börja inte markera revir innandess.
 
Idag är det dags att börja på nästa grupparbete. Det känns som att det inte finns vare sig en början eller ett slut på det här. Lämna in case A igår, börja på case B idag. Det ska in på tisdag och då har vi tur och behöver inte slappna av då heller, eftersom hemtentamens-arbetet tar vid. Jag tycker förvisso om att ha många saker att göra, men det är av det mer fysiska slaget. Varför tror ni jag läser till kock? Älskar när det går undan och händer saker. Men att sitta över en bok och läsa och analysera, det är verkligen inte jag. Men jag måste ändå klara kursen...så det får så lov att gå. Nu är det dags för dusch och sen blir det iväg till campus. Ha en bra dag!

Ajaj


For och sprang idag som sagt, men jag borde nog ha väntat till imorron iallafall. Mina benhinnor var riktigt känsliga idag och det tog alldeles för ont så det blev bara 6 km idag :(  men vila imorron och sen måste det kännas bättre i benen..! nån som har nån aning om vad det kan bero på och vad jag ska göra för att det ska bli bättre?

Blev ingen ärtsoppa idag heller utan sötpotatissoppan med linser som jag gjort tidigare som är så god. Och en hembakt brytbrödsbulle till, inte alls dumt. Men nu ska jag börja fundera på lite storkok igen. Dels blir det ärtsoppan då, och en vegetarisk variant och sen funderar jag också på att göra Tom Kha Gai, har inte ätit det sen jag var på thairestaurang på en möhippa för 1 ½ år sen, och det är ju helt underbart gott! Japp, det får det bli. Två soppor iofs, men men. Dags att ta itu med nästa case som vi ska jobba med i gruppen. Gokväll!

Träna eller inte träna?


Vet inte riktigt hur jag ska göra. Var på pump igår och körde 15 minuter intervall-löpning efteråt och det känns i vader och smalben idag.. men jag har möjlighet att träna på förmiddan och det är så himla skönt att få det bortgjort så tidigt. Vad göra? Ja jag har en timme till på mig att fundera. Var ett tag sen jag bloggade om min matlagning så jag tänkte lägga in en bild på vad jag fixade till i helgen, nämligen kalkonbröstfilé.



Hade en bit på ca 500 g som jag först delade nästan rakt igenom, och sen delade jag båda sidorna nästan rakt igenom också. Svårt att förklara inser jag nu. Men iallafall så blandade jag kallpressad rapsolja med finhackad vitlök och chili och blandade även i torkad rosmarin,örtsalt och svartpeppar. Smorde in hela biten med detta, rullade ihop och satte ihop allt med en bit snöre. Fräste den snabbt runt om i stekpanna innan den åkte in i ugnen. Den var nog inne ca 20 minuter på 200 grader och blev riktigt saftig och god. Jag vet inte riktigt varför, men jag blev så sugen på lite mer husmanskost-aktig mat så jag kokade vanlig potatis till och gjorde en brunsås med lite mörk choklad i, vilket blev förvånansvärt gott.

Såna gånger känns det riktigt kul att laga mat, när jag experimenterar lite. Synd att man inte har tid med sånt till vardags. Idag eller imorron ska jag laga nåt så oinspirerande som ärtsoppa, men det är gott och det är billigt.. ibland måste man vara lite tråkig. Till lunch idag blir det nog en röra med röd quinoa och lätt halloumi, då jag fortfarande har kvar en bit. Kan man frysa in det förresten? Isåfall gör jag det nästa gång, lär mig aldrig att det räcker att äta det en gång i månaden.

Jag tror nog att jag drar och tränar idag iallafall. Löpning blir det och jag får se hur länge jag orkar idag. Nio km förra gången, men det blir knappast en mil idag. På återseende!

Kanske ingen rysare

Trodde verkligen att vi låg risigt till denna gång. Inget skrivet på vårat arbete och inlämning imorron. Men vid tre idag hade vi faktiskt skrivit all text som behövdes, nu väntar bara finslipandet. I övrigt har jag halkat omkring på gångvägarna här i krokarna imorse, tur att jag har goretex-skor säger jag bara. Dessutom var jag så pass tidigt ute att jag fick se på ett ungefär var mystery-man bor. Möter honom varje morron och på ungefär samma ställe. Han har alltid ytterkläder i orange och grönt. Undrar varje morron var han är på väg, men jag lär aldrig våga fråga så jag får nog heller aldrig veta. Men nu vet jag som sagt nästan var hans postlåda bor.. inte för att det förändrar nåt :P

Aaanyway. Pratade förresten med en klasskompis idag och hon babblade på om hur full jag var i lördags. Va, näe, det var jag inte alls, sa jag. Visade sig att jag hade sluddrat en väldans massa när vi pratade nån gång under kvällen. Jag vet att jag inte var särskilt full alls, men jag börjar misstänka att talförmågan är det första som ryker på mig.. väldigt pinsamt faktiskt. Nu lär det dröja innan jag festar igen. Finner egentligen inget som helst nöje i det längre i vilket fall, helt ärligt. Jag blir bara dryg och jobbig och dagen efter är alltid förstörd. Nepp, this is it. Tänk om det faktiskt är så att jag gått och blivit vuxen? Hemska tanke. Snart börjar jag väl tänka på att börja pensionsspara också. Nåja. Den dagen den sorgen.

Nu har jag gått och blitt trött också, ska nog sova så snart jag bara kan. Efter helgens bravader så lär det dröja några dagar att bli o-trött igen. God natt på er!

Visst ja

Glömde visst säga att jag fixat internet nu! Tack vare min underbara pappa så fungerar både internet och ljudet på min dator nu. Så jag är back in business, nu blir det bra många fler blogg-uppdateringar :)

Glamour och ladies night

Så var den stora dagen över. Sittning med tema glamour och till råga på allt var det visst internationella kvinnodagen så Corona hade ladies night. Inte för att det var ett dugg annorlunda. Ingen bjöd mig på drinkar den kvällen heller, hmpf. Nåja. Var kvällen lyckad? Jovars. Dagen började med att vi tjejer samlades hos K där vi blev bortskämda med diverse smaskiga saker, eller vad sägs om tomat & mozzarella-sallad, mango & räk-salsa, kycklingsallad med parmesandressing och krutonger, färska dadlar, pepparkakor och blåmögelost, nätmelon, chokladbiskvier, chokladtryffel och så vitt och rött vin. Detta trots att vi skulle iväg på sittning, vilket innebär en tre-rätters. Jaja, är det lördag och lyx så är det!

Dagen fortsatte med hårfixande, sminkande, pratande, skrattande, bråkande, skrikande, korsett-påsnörning.. ja det var livat, det kan jag lova. För min del gick det ganska smärtfritt (alltså var det inte jag som använde mig av korsett) och jag var klar i ganska god tid tills taxin skulle komma. Till sittningen kom vi och den var helt ok. Folk gnällde över maten, vilket man ju kan förvänta sig när gästerna är restaurangfolk, men jag som varit på en ordentlig drös med sittningar tyckte maten var riktigt bra. För mig är sittning = usel mat, men denna fick klart godkänt. Allt är relativt.

Efter sittningen satt vi på övervåningen och tittade på schlagern och gladdes åt att Carola inte gick vidare (muahaha) och sakta men säkert fylldes stället med folk. Jag tyckte inte jag drack så mycket under kvällen och det gjorde jag väl egentligen inte om man tänker på under hur lång tid det var, men sammanlagt blev det 5 glas vin och en öl... fast jag kan med stolthet säga att jag behöll kontrollen hela kvällen. Mitt största problem var att min klänning inte var dansvänlig. Jag älskar verkligen att dansa, men när jag stod där och rockade loss som värst så gled klänningen ner. Jag hoppas att jag hann dra upp den i tid alla gånger, svårt att hålla koll när jag var inne i dansandet..  kom iallafall hem till kl ett tror jag det var och hör och häpna, jag sov till kvart över 10 idag! Har inte varit så trött på länge. Har dock fått vila ut ordentligt idag så jag hoppas jag överlever när allvaret börjar imorron igen.

Grupparbete, max 5 sidor, vi har inte skrivit nåt än. Vad tror ni? Ta med sovsäcken till campus kanske?

Miss Restauranghögskolan


image120

Ojoj. Jag ska visst vara lite av en skönhetsmiss på sittningen på lördag. Jag har köpt klänning, halsband och örhängen, hittade en handväska hemma som passar utmärkt och jag kommer ha svarta klackskor och svarta långa sidenhandskar.. detta plus glitter och lockar i håret. Mina klasskompisar tyckte jag skulle gå omkring med en himla banderoll över bröstet. Det kan de ju försöka med, jag kommer vägra :P  Men shit, det här kommer bli såotroligt roligt! Nu är det bäst att dagarna går überfort. Datornär fortfarande trasig, men jag ska göra mitt bästa med att skriva inlägg ändå, när jag får tillfälle. Kram på er!

Lite stressigt


image118
Minst sagt. Går inte alls bra för mig med skolarbetet kan jag avslöja.. det jobbigaste av allt just nu med det är att min dator kraschat. Har installerat om hela eländet, men nu hittar den inte mitt nätverkskort. Jag vet inte hur jag ska göra och ingen i närheten som vet. Hade verkligen behövt skriva ut instuderingsfrågorna till tentan imorron, men nu får jag sitta och skriva av dom från min kära kombos dator. Varför har jag inte skrivit ut dom tidigare undrar ni? Jo, för att jag helt och hållet missat att de faktiskt lagt ut såna... så ja, det känns inte alltför bra detta. Grinig kan man väl bli för mindre. Nu hatar blogg.se mig också så knapparna funkar inte alls, så om ni undrar varför jag har centrerat texten så är det faktiskt inget jag gjort frivilligt. Nej, som sagt, tenta imorron... wish me luck.


Hemma igen

Har varit en särdeles lugn helg i Skellefteå. Inget spektakulärt har inträffat. Fast när gör det nånsin det i mitt liv? Finns alltså inte mycket att säga. Hittade inte ens nåt roligt till sittningen, så det får jag ta tag i under veckan, när nu det ska hinnas. Vi börjar med grupparbeten och gruppindelningarna är klara nu. Bara att hålla tummarna för att de jag hamnat med är trevliga och ambitiösa personer..precis som jag *harkel*

Nej, vet ni vad. Jag börjar kl åtta imorron, vilket betyder att jag måste pinna iväg på promenad kl fem..... så dags att sova med andra ord!

image116

RSS 2.0