Favabönsrisotto med lågtemp-lax


att lågtempa ngt sker i så låg temp som möjligt, max ca 100-120 grader. Men iof framgår inte om du ville lågtempa laxen.
Det jag mena är att de lät som en väldigt hög temperatur på laxen. personligen skulle jag köra laxen i 70 grader. Olle
Du har förmodligen alldeles rätt, originalreceptet och kocken jag lånade receptet ifrån från första början påstod att det var lågtemp på 120 grader och det var även den temperatur jag hade tänkt, men det råkade bli 125 såg jag sen.. nåja :) Jag vet inte så mycket om matlagning ännu, lär mig nya saker varje dag och det är bra du säger till..! Jag har aldrig provat på så låg temp som 70 grader, hur lång tid ska den vara inne då ungefär? Gissar att det inte är en snabblunch det handlar om ;)
Du kan sätta i så låg temp som kärntemperaturen i köttet skall f, ex 65 grader på en bit kött då sätter du ugnen på 65 grader o tar ut köttet när temperaturen har nått 65 grader. tar våldigt lång tid beroende på storlek och kött, lycka till